yapılan icra takibinde borçlu mal beyanında bulunmamış,alacaklı tarafın istemiyle 10 gün disiplin hapsine mahkum edilmiştir.ancak borçlunun alacaklı tarafa verdiği muvafakat sayesinde memur maaşının tamamı üzerinden borç ödenmeye devam etmektedir.hapis cezasının düşmesi için bu mevcut durum yeterlimidir yoksa borcun tamamen ödenmesi ve bitmesi mi gereklidir?
Borçlu, borcunu öderse veya borçlunun alacaklının alacağını karşılayacak miktarda malı haczedilirse bu disiplin cezası düşer. Sizin olayınızda borçlu borcunu kapatmamış ancak maaşı haczedilmiş. Kanaatimce ceza düşer. SAYGILARIMLA..
Merhaba kredi kartı borcum yüzünden maaşımın 1/4ü haczedildi.1/4ten artakalan para kurumum tarafından banka hesabıma yatıyor.Diğer kredi kartı alacaklısı olan bankam maaşıma bloke koydu.Ancak bildiğim kadarıyla maaşın sadece 1/4ü kesilebilir ve diğer alacaklılar sıraya girmek zorundadırlar.Tüm banka hesapları vadesiz mevduat göründüğü için bunun maaş hesabım olduğunu kabul etmiyor banka avukatları .Bende kurumumdan gerekli resmi belgeleri aldım.Nereye ve nasıl başvurmalıyım.?Bir sonraki maaş dönemine kadar bu problemi çözebilir miyim ?(15inde alıyorum maaşıımı)Yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca usulüne uygun mal beyanında bulunmama rağmen hapis isteminde bulunulmuş eylülde mahkemem var evraklarımı göstermem halinde dava düşer mi ?
Merhaba kredi kartı borcum yüzünden maaşımın 1/4ü haczedildi.1/4ten artakalan para kurumum tarafından banka hesabıma yatıyor.Diğer kredi kartı alacaklısı olan bankam maaşıma bloke koydu.Ancak bildiğim kadarıyla maaşın sadece 1/4ü kesilebilir ve diğer alacaklılar sıraya girmek zorundadırlar.Tüm banka hesapları vadesiz mevduat göründüğü için bunun maaş hesabım olduğunu kabul etmiyor banka avukatları .Bende kurumumdan gerekli resmi belgeleri aldım.Nereye ve nasıl başvurmalıyım.?Bir sonraki maaş dönemine kadar bu problemi çözebilir miyim ?(15inde alıyorum maaşıımı)Yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca usulüne uygun mal beyanında bulunmama rağmen hapis isteminde bulunulmuş eylülde mahkemem var evraklarımı göstermem halinde dava düşer mi ?
İcra hukuk mahkemesine "Haczedilemezlik şikayeti" adı altında elinizdeki delil evraklar ile birlikte dava açarak banka hesabınız üzerindeki blokeyi kaldırabilirsiniz. Davanın süresi eğer hakim dosya üzerinde kanaat yeterli görürse duruşmasız 10-15 gün içinde karar çıkartabilir. Kanaat getirmez ise yazılı olarak bankadan ve kurumunuzdan delil isteyerek sizleri de durşmaya çağırararak karar verebilir. Bu durumda davanın süresi 1-1,5 ay gibi olabilir.
Diğer sorunuza gelince mahkemeye çıkarak durumunuzu izah ederek hapis kararı alınmasını engelleyebilirsiniz. Diğer taraftan mahkemeye çıkmazsanız hapis cezası alsanız dahi size tebliğ edilmesi uzun zaman alır. Bu zaman zarfında borcunuzu kapatabilirsiniz. Ama size tavsiyem duruşmaya katılıp ceza almamaya bakmanız. Çünkü ceza alırsanız bir de vekalet-mahkeme masrafları da size kalmış oluyor.
Mal beyanı dilekçenizi ilgili icra müdürlüğüne süresinde ve usulüne uygun olarak vermişseniz ceza almazsınız. Bence duruşmaya katılın ve orada mal beyanı dilekçenizin suretini de ibraz etme şansınız olur.
Mayıs 2007 de banka kartı borcu için icradan ihtarname geldi. Ben de süresi içinde itiraz ettim yalnız mal beyanını eklemedim. Daha önce telefon ile konuştuğum banka avukatı bir şirkete ortak olduğumu bildiğini söyledi. Ben de şahsi eşyalarımdan başka hiçbir varlığım olmadığını söyledim.
Dün yine avukat aynı icra dairesinden bir ihtarname göndertmiş. İcranın kesinleştiğini ve yasal süresinde mal beyanında bulunmadığımı borcun da ödenmediğini bu nedenle İİK 337 uyarınca disiplin hapsi ile cezalandırılmam için icra mahkemesine dava dilekçesini ihtarname olarak göndertmiş.
Sorularım:
1) Herhangi bir mahkeme olmadan icraya itirazı kaldırtabilir mi?
2) Benim icraya itiraz dilekçesi vermem önce borç konusunda mahkeme kararı istemem mal beyanının da ayrıca vermiş olma şartını korurmu. Yani önce borc miktarını doğrulatsın sonra mal talep edebilsin diye düşünüyorum.
3) Bu konuda bir mahkeme tarihi gelmemiş durumda yalnız dava dilekçesini göndertmiş ihbarname şeklinde ayrıca bir mahkemeden dava gününe dair tebliğ gelirmi
4) Adli tatilde icra işlemleri de tatil yaparmı.
Şimdiden teşekkürler ve saygılar.
İlginize teşekkür ederim.Yaşadığım bu duruma itiraz etmek için dava açtım memur muamelesini şikayet adı altında.Maaşımı bloke konulan hesaptan aldığımıda belgelendirdim.Ancak sanırım adli tatil nedeniyle davam hala sonuçlanmadı.Bloke edilen maaş hesabı ile ilgili araştırma yaparken blokenin konduğu günden sonra o hesaba yatan paraya müdahale edilemeyeceğine dair birşeyler okudum.bu konuyla ilgili bilgilerinizi paylaşır mısınız ?Bloke iş bankası müşteri numarama geldiği için ne hesabımı ne de kredi kartımı kullanamıyorum.Hesabım blokeli olmasına rağmen iş bankası onlara yapmam gereken ödemeleri tahsil edebilmek için blokeyi kaldırdı aylık rutin ödemesini aldı ve hesapta kalan parama yeniden blokeyi koydu.Anlayamadığım şu bu hesap blokeliyken iş bankası kendi alacaağı için bu blokeyi nasıl kaldırıyor.Bunu sorduğumdada aldığım cevap siz bizim müşterimizsiniz biz önce sizi düşünürüz bari bize olan ödemeleriniz aksamasın faiz ödemeyin oldu .İcradan konmuş blokeyi banka böyle keyfi kaldırabiliyor mu ?Bu dava daha bir iki ay sonuçlanmazsa ki hiç maaş alamıyorum iki aydır yaşam hakkım elimden alınmış olmuyor mu ? Bu bir suç değil midir?Her ne olursa olsun maaşımın tümüne el koyma haklarının olmaması gerektiğini düşünüyorum.
yapılan icra takibinde borçlu mal beyanında bulunmamış,alacaklı tarafın istemiyle 10 gün disiplin hapsine mahkum edilmiştir.ancak borçlunun alacaklı tarafa verdiği muvafakat sayesinde memur maaşının tamamı üzerinden borç ödenmeye devam etmektedir.hapis cezasının düşmesi için bu mevcut durum yeterlimidir yoksa borcun tamamen ödenmesi ve bitmesi mi gereklidir?
Haciz işlemi yapıldıktan sonra mı mal beyanında bulunmamaktan dolayı şikayette bulunulmuş acaba.
borç tamamen ödenmedikçe veya alacaklı şikayetini geri almadıkça ceza kararı kalkmaz
Mal beyanı dilekçenizi ilgili icra müdürlüğüne süresinde ve usulüne uygun olarak vermişseniz ceza almazsınız. Bence duruşmaya katılın ve orada mal beyanı dilekçenizin suretini de ibraz etme şansınız olur.
Bankanın kaydına girdiği günde hesaplarda bir para varsa malesef sadece onun için geçerli olup, ileriye yönelik hesap bloke olmuyor. Borçlu tarafından o hesap kullanıldığından tekrar tekrar aynı şubeye 89/1 göndermenizde fayda var.
T.C.
YARGITAY
12. HUKUK DAİRESİ
E. 2004/17928
K. 2004/22583
T. 22.10.2004
• HACİZ İHBARNAMESİ ( 3. Şahsa Borçlunun Nezdinde Doğmuş ve Doğacak Hak ve Alacakları İçin Çıkarılan - Fiili Durumla Sınırlı Olacağından Muhtemel Alacaklar Açısından Sonuç Doğurmayacağı )
• HACİZ ( 3. Şahsa Borçlunun Nezdinde Doğmuş ve Doğacak Hak ve Alacakları İçin Çıkarılan İhbarname - Kural Olarak İleride Doğacak Muhtemel Bir Hakkın Haczinin Mümkün Olmadığı )
• 3. ŞAHSIN SORUMLULUĞU ( Borçlunun Nezdinde Doğmuş ve Doğacak Hak ve Alacakları İçin Çıkarılan Haciz İhbarnamesi - Fiili Durumla Sınırlı Olacağından Muhtemel Alacaklar Açısından Sonuç Doğurmayacağı )
• BORÇLUNUN MUHTEMEL ALACAKLARININ HACZİ ( 3. Şahıs Nezdinde - Kural Olarak İleride Doğacak Muhtemel Bir Hakkın Haczinin Mümkün Olmadığı )
2004/m. 89
ÖZET : Kural olarak ileride doğacak muhtemel bir hakkın haczi mümkün değildir. 3. şahsa, borçlunun nezdinde doğmuş ve doğacak hak ve alacaklarının haczini şeklinde haciz ihbarnamesinin çıkarılması halinde 3. şahsın sorumluluğu haciz müzekkeresinin kendisine ulaştığı tarihteki mevcut durumla ( fiili durumla )sınırlı olacağından ileride doğacak, doğması muhtemel bu hakkın bu aşamada 3. şahısca net olarak bilinmesi mümkün olmadığından bu şekilde çıkarılan haciz ihbarnamesi muhtemel alacaklar açısından sonuç doğurmaz.
buradan çıkan sonuç sanırım blokenin devam edemeyeceği yorumlamama yardım edermisiniz ? bu bir emsal olabilir mi ?durumumu izah etmiştim yardım ederseniz sevinirim .
Selam ben 4 sene önce 3 adet dosyadan MBB dava açıldı ve hapis cezası çıktı fakat ben burda olmadığım için yakalanmadım ve hapis yatmadım şimdi acaba...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku