Kiracımızın 6 aylık kira borcu var.
Ocak ve Şubat aylarına ilişkin noterden ihtar gönderdik, ödemedi.
İzleyen Mart ve Nisan aylarına ilişkin icra dairesinden ödeme emri gönderdik, ödemedi.
İcra dairesinden ihtarı 03.04.2011 de gönderdik, 06.05.2011 de muhtara tebliğ edilmiş.
30 günlük süresi bugün doldu.
Haciz işlemini başlatmak için ne yapmam gerekir?
Tahliye davasını ne zaman, nerden açmam gerekir?
Alacağımı haciz yolu ile alsam tahliye davasına engelmidir?
İcra hakimliğine temerrüt nedeni ile akdin feshi ve tahliye davası açabilirsiniz. Alacağınızı ister rıza yolu ile ister haciz yolu ile ödesin tahliyesine engel olmaz.
Peki, bu dava ne kadar sürer?
Dava için mahkemeye verilecek dilekçe örneği nasıl olmalı, elinizde mevcut mu?
Temerrüt nedeniyle tahliye hangi kanunun kaçıncı maddesinde belirtiliyor?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şöyle bir dilekçe düzenledim uygun mudur:
İCRA MAHKEMESİNE
DAVACI :
DAVALI :
KONU : Tahliye İstemi.
AÇIKLAMALAR :
1-) Davalı Hüseyin GENÇ mülkiyeti bana ve eşime ait olan ve ..... adresinde bulunan dairede 03.10.2010 başlangıç tarihli kira sözleşmesi gereğince kiracı olarak oturmakta halen aylık 450,00 TL kira ödemesi gerekmektedir.
2-) Davalı 2011 yılına ait Ocak ve Şubat ayı kiralarını borçlarını ödememiş tarafına 25.02.2011 tarihinde Ankara 54.Noterinden ihtarname gönderilmiştir.
3-) Davalı daha önce gönderilen ihtarnameye cevap vermediği gibi izleyen Mart ve Nisan ayı kiralarını da ödememiştir. Bu seferde Ankara 19.İcra Dairesinden Ödeme Emirli ihtar gönderilmiştir.
4-) Belirtilen ihtarların tebliğ tarihinden itibaren en az 30 gün geçmiş, tarafımıza halen herhangi bir ödeme yapılmamış ve kiracı temerrüde düşmüştür.
5-) Aynı zamanda kiracımızın eve taşındığı tarihten beri hiçbir aidatını ödemediği şimdiye kadar 9 aylık aidat borcunun biriktiği de bina yönetiminden öğrenilmiştir.
Bu nedenle hakkında icra takibi de başlatılan davalının, kiralananı tahliyesi için dava açılması zorunlu hale gelmiştir.
HUKUKİ NEDENLER : Borçlar Kanunu md 260 ve ilgili maddeleri, v.s Mevzuat.
HUKUKİ DELİLLER : - 03.10.2010 tarihli kira sözleşmesi,
- Ankara 54.Noterinden gönderilen 25.02.2011 tarih ve 04903 numaralı ihtarname,
- Ankara 19.İcra Dairesi Müdürlüğünün 2011/3642 Esas Numaralı takip dosyası.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, davalının kiracı olarak oturmakta olduğu yukarıda belirtilen adreste bulunan daireyi tahliyesine, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, karar verilmesini Yüce Mahkemenizden saygıyla talep ederim. 10.06.2011
Davacı
Konu sero06 tarafından (08-06-2011 Saat 00:18:35 ) de değiştirilmiştir.
Benzer bir durumla karşı karşıyayım. Kafam karıştı çözüm bulamıyorum. Durum şöyle:
Evimi 01,05,2010 tarihinde kiraya verdim.. Kiracı ödemelerini düzensiz yaptığından ben kiraladığım evin sahibine karşı mağdur oldum.. Daha sonra aidat ve yakıt borçlarını ödemediğinide öğrendim. 2010 Kasım kirasını ödemedi, sonra 2011 Şubat kirasının yarısını (?) ödedi. Her ikisi içinde ihtarname çektim. Hatta 2. ihtarnamede ihtiyacımda hasıl olduğundan kontrat sonu tahliyesinide istediğimi belirttim. Tebliğ edilip edilmediğini bilmiyorum. Noterden şerhlerini yazdırmadım. Evi kiralarken tahliye taahütnameside almıştık. Fakat emlakçı kiranın başlangıç tarihiyle aynı güne tarih attırmış. Bu siteden o tahliye taahüdünün geçersiz olduğunu öğrendim. Avukat bir arkadaşımın önerisi ile. 10.05.2011 tarihinde İcra Dairesinden Tahliye talepli ödeme emri Alopost la gönderdim. Süreyi bir hafta geçti. tebliğ edilip edilmediğini ve parayı yatırıp yatırmadığını öğrenmeye gidicem.
İtirazı yoksa ve para yatırmadıysa hangi mecriye ne davası açayım?
Şu an 2 çocukla evsiz kaldık. ev tutmak içim kira gelirimden başka gelirim yok.. oda yok eşyalar bir kömürlükte ben bir arkadaşımdayım.. dava açıcağım hakime maduriyetimi belirtsem ne kadar faydası olur. Eşyaları haczedeyim etmesinede. Evin tahliyesi çok daha acil ve önemli. En erken nasıl ve kaç günde tahliye ettirebilirim. Saygılarımla
meslektaşlarım benim de bir sorum olcaktı 2009 son ayında müvekkilimin kiraya verdiği evden aralıklı olarak kira alınamamıştır.aidatlarda ödenmemiş olup müvekkilimin aracına haciz gelmiştir. elimizde 2009-2010 döenmi için 2 haklı ihtar ve birde tahliye taahhütü bulunmaktadır. aynıı zamanda da kiracı her zaman o evde kalmıyormuş yani kolaylıkla bulunamayacak. Bu durumda en kolay şekilde evin tahliyesi ve kira bedellerinin tahsili için hangi yolu tavsiye edersiniz??
2009-2010 yılı geçmiş o dönem de çekilen ihtarların 2010-2011 veya 2011-2012 yılı için geçerli olacağını sanmıyorum.
Ayrıca kontratta muacceliyet şartı varsa iki haklı ihtardan yararlanılamıyor diye biliyorum yargıtay içtihat değiştirdi mi bu konuda bilgim yok. Kiracının tc nosunu biliyorsanız mernis adresine yapılan tebligatlar geri çevrilemiyor. Muacceliyet şartı varsa vadesi gelmeyen kiralarla birlikte dönem sonuna dek kiraları tahliye talepli icra takibine koyabilirsiniz.
mulkıyeti anneme ait evi ben kıraya verdım kıra kontratında kıraya veren olarak benım adım yazılı ayrıca tahliye taahütnamesıde var noterden kıracıya...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku