Kiracı yaklaşık olarak 3 aydır kira ödemiyor ve kendisine ulaşılamıyor ev sahibi başka bir şehirde olduğu için telefonlarına yanıt alamıyor birinci ihtar gönderildi. Kira sözleşmesinin 17. maddesinde "Aynı dönem içerisinde kira bedelinin iki ay arka arkaya ödenmemesi halinde, ödenmeyen ayda itibaren kontrat süresi sonuna kadar olan kira bedelleri muacceliyet kesbeder ve bu hal kiracı tarafından gayrimenkulün tahliyesi sebebi olarak peşinen kabul edilir" denmektedir. Bu maddeye göre 2. ihtar icra dairesinden direk olarak icra şeklindemi yapılır sözleşme süresinin dolmasını bekleyip mahkeme açılmasımı gerekir. Ayrıca kiracıdan kontrat süresi sonuna kadar olan kira bedelleri mi icra yoluyla alınacaktır ve bu gerçekleşirse kontrat bitimine kadar oturma hakkı elde eder mi?
Bu doğrultuda kiracıyı evden çıkarmak ve ödenmemiş kira bedellerini almak için nasıl bir süreç izlenmesi daha sağlıklı olur.
SLM
Sağlıklıyı biliyoruz ama daha sağlıklısını arıyoruz doğrumu üstad? Bende merak ettim şimdi
Burada sağlık konusunu daha çok benim üzerimden alalım hocam çünkü kiracı benim cinnet geçirmeden en kısa zamanda kurtulmanın yollarını arıyorum.. 1. ihtarı göndermeden önce bir avukata gittim o dava açılmadan olmaz dedi.. şimdi birinci ihtarın üzerinden bir ay geçti avukat bir arkadaşa sordum böyle bir madde var diye o da o zaman direk tahliye olur davaya gerek yok dedi "sizce bu bilgilerden hangisi sağlıklı"
Kontratınızda muacceliyet şartı varmış geçmiş kiralarla birlikte dönem sonuna dek kiraları tahliye talepli icra takibine koyabilirsiniz. Kiracı 7 gün içinde itiraz etmez 30 gün içinde ödemezse İcra hakimliğinden tahliyesi için dava açabilirsiniz. İtiraz ederse itirazın kaldırılması ve tahliye davası açabilirsiniz.
Hocam teşekkürler geç oldu ama yeni girebildim nete... bu arada yeni bir avukatla görüştüm icra takibini ona vereceğim ilk avukat ihtar çektirmişti onun bir geçerliliği yokmuş ekstra bilgi olsun diye yazıyorum buraya belki benim gibi yanılanlar olur... kişinin söylediği kadarıyla icra takipleri direk icra dairesinden yapılıyormuş ihtar çekmek dava hakkı doğuruyormuş ama icrayla zararımızı karşılamak istersek icra dairelerine başvuracakmışız...
bu arada kiracım çok kötü çıktı dolandırıcının teki telefonlarıma çıkmıyor en son başka bir numarasını bulup aradım tartıştık bana özetle evi boşaltmayacağını bir yıllık sözleşmesi olduğunu söyledi canı isterse seneye de otururmuş haklarını biliyormuş ama kirayı yatırmıyor bu nasıl kanundur nasıl düzendir bilmiyorum icra göndereceğim diyorum itiraz ederim davaya gider bir şey alamazsın, davada bir yıl sürer o arada beni bulabilirsen paranı alırsın diyor... elim kolum bağlı kaldı yeni tayinim çıkan yerde bende kirada oturuyorum ordan gelenle ödüyordum, hala ödüyorum aksatmıyorum ben ama...
ne diyeyim 53 yaşındayım küfür bile duydum ondan bu yaşta, gerçekten soruyorum bu mudur adalet emek emek para biriktirip aldığım gözüm gibi baktığım evimin üzerinde hak bile iddia edemiyorum ev onun oldu artık hemde bedelini bile ödemiyor.... bunları yazmamın sebebi yakınmak değildir sadece forumda var olan avukat arkadaşların sistemi sorgulamalarını istiyorum hangi akla hizmet böyle bir kanun yapılıyor...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku