Evliliğinin 5. senesinde, 35 yaşında bir kadınım. Biri 4 yaşında, diğeri 17 aylık 2 de kızımız var.
Evlendiğimden beri eşimin annesine hastalık derecesinde bağlılığı yüzünden ve maddi konulardaki takıntısı yüzünden evliliğim ite kaka ilerleyip, ha bugün düzelir ha yarın derken nihayet boşanmaya karar verdim. Bu süreçte aralıklı olarak 3 sene boyunca eşimle aile terapisi gördük. Ancak sonuç olarak bir faydasını görmedik.
Eşimle nişanlandığımda asistanlığımın son 10 günüydü, uzman olduktan sonra mecburi hizmetimin çıktığı Tokat Devlet Hastanesi'nde işe başlamadım, çünkü eşimle önceliğimiz bir yuva kurmak, çocuk sahibi olmak idi. Eşim bu süreçte bana maddi olarak bakacağını vaat etmişti (O dönemde İstanbul'da bir villası var idi, aylık kirası 5000 TL idi).
Evlenirken ayrı ev kurmadık, çünkü eşim ikimizin annesinin de tek başına yaşadığını ve bir müddet onların yanında kalarak kendi evimiz için kredi peşinatı biriktirebileceğimiz konusunda beni ikna etti (benim de salaklığım, kabul ettim). Bu mazeretin aslında annesi geceleri evinde yalnız kalmaktan korktuğu için olduğunu göremedim (Annesi hava kararınca evinde yalnız kalamıyor-30 senedir)
Maddi olarak da evle ilgili hiçbir harcamaya karışmadı, annemin bana evlenmeden önce verdiği banka hesabımdaki paradan sürekli harcamalar yaptım. Gerek ev ihtiyaçları, gerek kıyafetlerim, gerek çocuklarımız için yapılacak harcamalar. Eşimle nişanlıyken Limited şirket ortaklığı vardı, ancak zarar eden bir şirket olduğu için düzenli geliri yoktu.
Evliliğimizin 1. senesinde kredi ile evimizi almaya karra verdik, kendi villasından aldığı kiralar ile ve benim de kendi annemin bana verdiği paranın getirisi ile ortaklaşa evimizi aldık (tapusunu da ortaklaşa yaptık). 6 ay sonra da artık kendi evimizde oturmaya başladık.
Nihayet bir aile olabileceğiz derken, annesi sürekli gelip evimizde kalmaya başladı, evimizde kalması hiç sorun değildi, zira ben kendisi için özel bir oda da hazırlamıştım. Ancak her geldikçe laf sokuşturmalar, beni eleştirmeler, benimle yarışmaya çalışmalar bitmedi. Annesi üzüldükçe eşim bana tavır almaya başladı. Kredi borcumuz bitip çıktığımız ilk tatile eşim annesini getirdi. Hacca gitmeye karar verdik, annesi de geldi. Hacda bana yine ters bir şey söyleyip beni kaldığımız odadan kovunca ben de eşimin annesiyle konuşmama kararı aldım. Şu anda eşimin düşüncesi şu: "Annem üzgün, torunlarını göremiyor, suçlusu da EŞİM!"
Eşimin annesine olan bu düşkünlüğünden kurtulup biraz olsun "aile" olabilmek için tekrar Sağlık Bakanlığı'na başvurarak tayin istedim. Daha önce Tokat'ta 500 gün olarak yapabileceğim mecburi hizmet bu sefer Şırnak'a çıktı ve cezasıyla birlikte 1000 gün olarak!!! Hep beraber evimizi taşıdık, ancak aile olmayı beceremedik.
Eşim şu anda evden ayrılacağını, yan binada başka eve çıkacağını, İstanbulda'ki annesini yanına getireceğini söylüyor. Boş daire olmadığı için henüz gerçekleşmedi.
Bu arada evlendikten sonra eşimin üniversite değil (tanışırken söylediği gibi), ilkokul mezunu olduğunu öğrendim.
Artık boşanmak istiyorum, ancak Şırnak'ta tanıdığım bir avukat yok. Buraya geleli henüz 3,5 ay oldu.
Mesleğime evlilik nedeniyle ara verdiğim, maddi ve manevi tüm kayıplarım için, bu adama 2 çocuk verdiğim için çok pişmanım.
Sorularım:
1) İstanbul'da bir avukata vekalet vererek davayı orada açabilir miyim? Avukat tanıdığım var. Nüfus kaydımızı kanun gereği Şırnak'a aldırdık.
2) Çalışmadığım yıllar için, eşimin beni annesine ezdirdiği için, yuvam bozulduğu için maddi+manevi tazminat ne kadar alabilirim?
Eşim, İstanbul'da bir avukata danışmış, 2 çocuğumuz için hakimin en fazla 700 TL nafaka bağlayacağını bir avukattan öğrenmiş. Bense hiç tazminat alamazmışım.
Eşimin şu anda villasını sattığından dolayı bankada 1.000.000 TL nakit parası var, aylık geliri de bunun getirisi 7-8 bin TL. Ayrıca SSK'dan emekli maaşı var. Şu anda çalışmıyor, boş gezenin boş kalfası konumunda.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu SevgiliSevgi tarafından (09-05-2011 Saat 16:18:00 ) de değiştirilmiştir.
Boşanma davası eşlerden birisinin yaşadığı şehirde yada son 6 aydır yaşadıkları yerde açılabilir.. İstanbula ne gerek var Orada açabilirsiniz. Adliyeye gidin kalemden sorun boşanma davalarında uzman bir kaç avukat adı alabilirsiniz oradan.
Maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz. Ama gerekçeleriniz sağlam maddi ve manevi tazminat istemleriniz makul ve mantıklı olmalı.. Eşinizin tahsil durumu konusunda size yalan söylemişl olması, ayrı ev açmamış olması, annesine olan aşırı düşkünlüğü, size sahiplenmemiş olması vb. nedenler ileri sürebilirsiniz. Tabii ispatlamanız şart..
Çocuklarınız için bağlanacak olan iştirak nafakasının miktarı hakim tarafından tarafların ekonomik ve sosyal durum araştırmasından sonra ve çocukların ihtiyaçlarına göre belirlenir. bu miktar 300 de olur 700 de daha fazla da.. Önceden kestirmek olası değil.. Siz çalışıyorsunuz alma ihtimaliniz düşük.
Eşinizin sattığı villasının ederi olan miktar üzerinde bir hakkınız yok. Ancak faiz gelirinin yarısı sizindir. Dava açarken bu durumu da belirtirseniz, bu paranın bankadan çekilmesinin engellenmesini istersiniz. Eşiniz çekemez. Ayrıca dava açtığınız tarihten itibaren bahsettiğiniz iradın yarısının size ödenmesini isteyebilirsiniz. ya da dava bitip karar kesinleştiğinde toptan alırsınız.. Kredi ile satın almış olduğunuz evin de yarısı sizindir.
Öncelikle bir avukat tutunuz..
Abdullah Bey,
Yanıtınız için teşekkür ederim. İstanbul'da avukatım olduğu için orada açmayı planlamıştım ama düşünüce burada açmak sanırım daha mantıklı olacak. Ayrı ev tutup annesini getirdiğine dair şahitlerim de olur böylece.
Tahsil konusunda bana yalan söylediğini nasıl ispatlayabilirim, ailem dahil herkes onu üniversite mezunu sanıyor, şahitlerin söylemleri yeterli olur mu? İlkokul mezunu olmadığını o mu ispatlamak zorunda kalır? Onun okulla ilgili belgelerini benden araştırmam beklenmez sanırım. Ayrı ev açmadığına dair ailem şahittir. Annesine olan düşkünlüğüne de.
Yakın zamana kadar aileden olan şahitlerin dışındaki kişilerin daha kuvvetli şahitler olacağına dair duyumlarım vardı, ama aile özel bir kurum olduğu için sanırım aileden olan şahitlerin şahitliklerine de itibar ediliyormuş son zamanlarda. Benim aile dışında pek şahidim yok, çünkü sorunlarımı dışarıdaki kişilere anlatmayı sevmeyen bir yapım var, hatta çoğunu kendi aileme bile söylemedim, kol kırılır yen içinde kalır politikası güttüm. Şimdi zararını görüyorum gerçi...
Ben çalıştığım için nafaka istemiyorum zaten, aylık ortalama 5000 TL gelirim var. Ancak eşimin evi evlenmeden önceki birikimleriyle alındığı için onun faiz gelirinde de hakkım olmadığını düşünüyorum. Siz tersini söylemişsiniz, nasıl olacak bu?
Kredi ile aldığımız evin tapusu %50-%50 ikimizin adına zaten. Bu evi satmak istiyorum ama eşim satmak istemiyor. Bunu nasıl çözebiliriz boşanma esnasında? Mahkeme satışa çıkarır mı?
Şimdiden teşekkürler.
Konu SevgiliSevgi tarafından (11-05-2011 Saat 10:10:22 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku