Yargıtay kararlarına niçin ulaşılamaz? Memleketteki yerel mahkemelerin verdiği kararlar üzerinde hukuksal denetimi yapan Yargıtay'ın kararları uygulamacıya yol göstermektedir ve bu nedenle çok önemlidir. Ancak Yargıtay'ın bila istisna tüm kararları niçin kamuoyuna açıklanmıyor? Yargıtay kararlarını gizliyor mu? Ben bir hukukçuyum ve Yargıtay'ın söz gelimi ...Dairesinin 2005 yılına ait kararlarını öğrenmek istiyorum, hukuksal denetim yapan Yargıtayımızın bu memleketin ve memleket insanlarının meselelerine dair verdiği kararları yine bu memleketin insanlarının bilgisine sunmamasının sebebi nedir?
Yargıtay kararlarının yayımlanmasını, salt olarak Yargıtayımızın emsal olabilecek kararlarının biz uygulamacılara yol göstermesi ve bu şekilde faydalı olması ile birlikte emsal olamayacak ve esasen emsal olmamasını Yargıtayımızın da bizim de hukuk adına tememni ettiğimiz (yayımlanmamış) kararların da kamuoyuna sunulmasını istiyorum. Ben Yargıtayımızın bila istisna tüm kararlarının (kişi adlarını gizleyerek) kamuoyuna sunulmasını istiyorum. "Hukuka bağlı Devlet" i "Hukukla bağlı Devlet" olarak algılayan biri olarak Hukuk bürokrasisinin ne derece hukukla bağlı olduğunu görmek ve yerine göre eleştirmek istiyorum. Gerekçe gösterilmeden "Usul ve yasaya uygun hükmün onaylanmasına..." formatından ibaret Yargıtay ilamlarına artık son verilmesini istiyorum, Yargıtay kararlarının hemen hepsinde dava konusu olayı, delilleri, delillerin takdir ve münakaşasını, yerel mahkemenin uygulamasını,Yargıtayımızın çözümünü görmek istiyorum. Yüksek Yargıtayın kararı karşısında muhakemeye doymak istiyorum, kararı okuduğumda evet işte hakikat! demek istiyorum. Kralına karşı "Berlin'de hakimler var" diyerek kafa tutan Alman köylüsü gibi yeri geldiğinde Başbakanın, Cumhurbaşkanının, güçlüsünün yahut zengininin ... karşısında, insan olarak tüm erdemlerimle, dimdik ve sonsuz bir hukuksal güvenle hakkımı aramak istiyorum. ANCAK BENDEN ÖNCE HAKKINI ARAYANLARA NE OLDUĞUNU BİLMEK İSTİYORUM. İşte bunun için Yargıtayımızın istisnasız tüm kararlarının kamuoyuna sunulmasını istiyorum. Bu yazımın tüm hukukçular tarafından desteklenmesini istiyorum.Selam ve saygı ile,
Yargı kararlarının Yargıtay veya Danıştay tarafından denetlenmesi bir usul gereği ancak nihai inceleme mercii olan Yüksek Mahkmelerin her kararı doğru, adil ve hukuka uygun mu?
Aynı parsel hakkında birden fazla malkin açtığı örneğin kamulaştırma davalarında neden farklı kararlar çıkar?
Konusu ve dayanılan vakıalar aynı olduğu halde topluca açılan iş davalarının yarısı onanırken yarısı neden bozulur?
Artık istikrar kazanmış bir daire uygulaması varken neden birden Dairenin görüşü değişir?
Artık istikrar kazanmış bir uygulama varken ve siz önceki emsal içtihatlara dayanarak gururla davanızı kazanmışken neden aksine bir bozma kararı geliverir?
Elbette Temyiz Mahkemelerinin de her kararı üstelik yerel mahkeme kararı ile birlikte yayınlanmalıdır. Böylece avukat,hakim ve savcı olarak biz hukukçular yazdığımız herşeyin hukuken bir anlam ifade edeceğini, okuyanlarca eleştirilebileceğini bilerek çok daha dikkatli ve titiz çalışmak durumunda kalırız. Hiç değilse Usul hükümleri delik deşik edilmez, anlamsız talep ve iddialar dillendirilmez, değerlendirilmez ve hükme esas alınmaz.Onama kararları ( bir hukukçumuzun çok sevdiğim deyişiyle GOPYELE YAPIŞTIR yöntemiyle gerekçesiz yazılmaz. (Tabi eğer dosya mündercatına göre delillerin takdirinde birisabetsizlik bulunmadığı kalıbı bir karar gerekçesi ise o başka) İnsanlar verilen kararlardan hoşnutsuzluk duymaz, adalete olan güven yerine gelir. Hukuk uygulamasında istikrarın ancak bu şekilde kazanılacağı çok açıktır.
Ancak bu şiddetli dilek aynı zamanda bir ütopyadır. Sistemden beslenenler sistemin değişmesini istemezler. (Şimdi bu karda kışta kıyamette... zaten eleman eksik, hele yetişmiş eleman bulmak zor, Bakanlığın bütçesi müsait değil, çok zaman alır onca kararı tek tek yazmak.. vs- ve vs. nin ardındaki vs.ler)
yargıtay kararlarının hepsinin kamuoyuna sunulması belki provakasyonlar açısından zararlı olabilir diye düşünüyorum fakat özellikle emsal teşkil eden kararların mutlaka kamuoyuna sunulmasından yanayım. gerek ilgililer gerekse avukat ve hakimler açısından dayanağınızı belirlemeniz çok önemli.bu nedenle özellikle emsal kararları kamuoyuna sunulmalı
Bu sitede Yargıtay'ın emsal kararları kısa bir süre önce yayımlanmaya başladı. Temennim bundan sonra tüm kararların yayımlanması, şeffaflıktan asla zarar gelmeyeceği aksine tüm ilgililerin daha dikkatli ve özenli olacağı kanaatindeyim.
Türk Milleti adına karar veren Mahkemelerimizin kararlarının usul ve esas yönünden incelemesini, doğruluğunu veya yanlışlığını gösteren Yargıtay Kararları; [u]bu kararların sahibi olan milletten bile saklanmaması gerekirken,</u> [u]mesleği hukukçuluk olan avukat,hakim,savcı ve hatta adliye personelinden bile mahrum etmenin</u>, sınırlı ve süzme bir şekilde dışa açık olmanın, haklı bir nedeni, hür, demokratik,hukukun üstünlüğünün hakim olduğu bir ülkede olamaz. Bu tür bir sınırlama anlayışı (üstelik bu yasakçılığı savunanlar da var) hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının güvence altına alınmadığı, yürütme organının ve çoğunluğunu sağladığı yasama organının, yargı bağımsızlığından yeri geldikçe şikayetçi olduğu ülkelerde elbette ki bu kararların milletine açık olmaması, olsa olsa taraflarının bilmesini yeterli gören anlayışın hakim olduğu kanaatindeyim.
Yargıtay kararlarının kamoyuna sunulması hem yargıtayın keyfiliğini önler, hemde hukuka güveni arttırır, sunulmaması durumunda halk tarafından hukuka güven şüphesiz azalacaktır.
selamlar .yargıtay da cinsel taciz davalarına bakış açısı nasıl?duyumunuz var mı ?bu arada savcılık makamı, berat ve tahliye istemesine rağmen, adli...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku