ev,arsa,işyeri alımında, makul fiyatlı biryer olup satın alınmasının akabinde
3kağat sebebiyle İzale-i Şuyu durumuna düşmemek için ne yapmak gerekir?
mesela arsa alıcam, emsali 70bin, arsaya 170bin verdim,
tapuda 75bin gösterip yarın yan komşu dava açıp 80bine alabilir mi burayı?
bunun önüne nasıl geçilebilinir?
arsayı alır almaz inşaat için belediyeye başvursam ve projeyi sunsam,
bu sırada gene İzale-i Şuyu riskim olur mu?
İzale-i şuyu ancak hisseli taşınmazlarda söz konusu olur. İzale-i şuyu satışı için taşınmazın salt hisseli olması da tek başına yeterli değildir. Ayrıca fiili taksimatın da mümkün olmaması gerekir. Aldığınız veya alacağınız taşınmaz hisseli değil de ifrazlı veya kat irtifaklı, kat mülkiyetli ise ne gibi bir izale-i şuyu konusu olabilir ki? Ayrıca izale-i şuyudan satışlar sadece komşunuzun istemesi ile olmaz. Bu komşunuzun aynı zamanda tapunuza hissedar olması lazımdır. Son söz olarak öyle komşunuzun canı öyle sitedi diye bir 3 kağat olmaz merak etmeyin. İzale-i şuyudan satış ve değer tespiti mahkeme marifeti ile yapılır.
İzale-i şuyu talebine konu olan taşınmaz üzerinde muvazaa olgusunun olması hukuki açıdan mülkiyet hususuna ilişkin olduğu için önem teşkil edebilir.Ancak muvazaa olgusunu ispat etmek açısından 3.kişi veya taraf olarak hareket edenler tabi oldukları rejime göre bu iddialarını ispatlamakla yükümlüdürler.Mesela taraflar arasında muvazaa olgusunu ileri sürülüyorsa yazılı bir delillendirme gereklidir.Davanın somut verilerini ve dayandığı hukuki sebebe göre muvazaa olgusunun ileri sürülmesi hüküm sürecini etkileyebilir.
Bu şahsın 2 ayrı alım için birisi çok düşük (Belediye raicinden de düşük) alım satımı bir sonraki alımda da 6200 TL ödediği paydaşların muvazaadan haberleri olmadığı beyanları var. 2. alıma da 9999 TL göstermiştir
zaten şüfa davasında ben burası için düşük fiyat verdim. Diye beyanı var. Burada verdiği değer içinde abartılı ödeme yaptığını söylediği yalan beyanı var.
doğru kelimemi emin olamadım ama daha önceden aklımda İzale-i Şuyu olayının, alınacak bir mülk , arsa, gayrimenkulde, A satıcı , B komşu , C de alıcı olsun
A , C ye satış yaptıktan sonra B dava açıyor ve komşu olduğu için yani bu emtianın kullanımına en yakın kişi olduğu için (mesela kiracı gibi , aynı binada olan komşu gibi, yan arsa sahibi gibi) aynı bedelle mülkün kendisine satışını talep ediyor. ve eğer emsal de düşükse, çok karlı bir iş oluyor.
Böyle bir olay varmı? belki de ismi başka birşeydi?
mesela şufa/önalım , bu da mı hisseli yerler için geçerlidir?
yani müstakil tapu ise, hiçbirşeyden korkmadan alabilir miyim? komşu musallat olmasın sonra
İzale-i Şuyu Osmanlıca (köken itibarı ile Arapça-Farsça) bir kavramdır. Uygulamadaki Türkçe karşılığı ''Ortaklığın Giderilmesi'' kavramıdır. Bu tanımlamaya göre bir izale-i şuyu davası ancak hisseli taşınmazlarda olur. Fakat izale-i şuyu davasının her zaman mutlaka satışla sonuçlanması gerekmez. Eğer fiziki taksim paydaşlar arasında mümkün ise satışa gitmeden de taksimat yapılabilir. Daha pratk anlatımla izale-i şuyu davasının genelde fiziki taksimin mümkün olmadığı hallerde mülkün mahkeme marifeti ile satılarak satış bedelinin hisse oranına göre paylaştırılmasıdır denilebilir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku