13.01.2011 tarihi itibariyle kendi isteğimle işten ayrıldım.bu tarihten önce 43 günlük bir alacağım var.fakat ben işten ayrılırken iş yerimden kendi isteğimle ayrılıyorum hiç bir hak ve alacağım kalmamıştır diyerek istifa dilekçesi yazdım şimdi alacağımı vermiyorlar.
ben mahkemeye versem alacağıma hak kazanabilirmiyim bu istifa dilekçesinden dolayı bir alacağım kalmadımı şimdi.maaş banka hesabına yattığı için bu 43 günlük ücret yoktur bu beni haklı çıkarırmı.böyle bir hakkım varsa ne zamana kadar mahkemeye verebilirim.
lütfen yardım edin
şimdiden teşekkürler
13.01.2011 tarihi itibariyle kendi isteğimle işten ayrıldım.bu tarihten önce 43 günlük bir alacağım var.fakat ben işten ayrılırken iş yerimden kendi isteğimle ayrılıyorum hiç bir hak ve alacağım kalmamıştır diyerek istifa dilekçesi yazdım şimdi alacağımı vermiyorlar.
Sayın Üye;
Yukarıda alıntı yaptığım bölüm dolayısı ile maalesef bir hak talep edemezsiniz.
İşçilik ücretleriniz için zamanaşımı 5 yıldır, alacağın doğduğu günden itibaren 5 yıl içinde dava açarak talep edebilirsiniz.
İmzaladığınız ibra belgesi sadece bahsettiğiniz şekildeyse, ayrılmanız sırasında size yapılan ödemeler kalem kalem belirtilmemişse, standart, ödeme için şart koşulan bir belge olarak önüme konuldu, imzaladıktan sonra da ödeme falan yapılmadı diyerek dava açabilirsiniz.
Bu durumda işveren ödediğini belgelemek zorunda kalacaktır.
Ayrıca Bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.
Sorulan sorunun ücret alacağına ilişkin olması nedeniyle Sn.Öztürk'ün
Yukarıda alıntı yaptığım bölüm dolayısı ile maalesef bir hak talep edemezsiniz.
düşüncesine katılmıyorum.
İstifa halinde kıdem ve ihbar tazminat hakkı doğmaz. Ancak Sn.Kırcalı'nın da belirttiği gibi ibraname olarak imzalanan belgede açıkça yer almayan ve ödendiği ayrıca ödeme belgesi ile ispatlanmayan ve çalışma süresi içinde doğmuş olan ücret, fazla mesai, yıllık ücretli izin alacağı gibi alacaklar için talepte bulunulabilir. Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne şikayet hakkı da kullanılabilir ancak bu şikayetin sonucunda alacaklarınızın miktarı tespit edilmekle birlikte Bölge Çalışma Müdürlüğü'nün yaptığı alacak tespitinin herhangi bir tahsil gücü bulunmadığından bu şikayetin ardından gene dava açmak zorunda kalırsınız.
Ben doğrudan dava açmanızı öneririm.
Sorulan sorunun ücret alacağına ilişkin olması nedeniyle Sn.Öztürk'ün
Yukarıda alıntı yaptığım bölüm dolayısı ile maalesef bir hak talep edemezsiniz.
düşüncesine katılmıyorum.
İstifa halinde kıdem ve ihbar tazminat hakkı doğmaz. Ancak Sn.Kırcalı'nın da belirttiği gibi ibraname olarak imzalanan belgede açıkça yer almayan ve ödendiği ayrıca ödeme belgesi ile ispatlanmayan ve çalışma süresi içinde doğmuş olan ücret, fazla mesai, yıllık ücretli izin alacağı gibi alacaklar için talepte bulunulabilir. Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne şikayet hakkı da kullanılabilir ancak bu şikayetin sonucunda alacaklarınızın miktarı tespit edilmekle birlikte Bölge Çalışma Müdürlüğü'nün yaptığı alacak tespitinin herhangi bir tahsil gücü bulunmadığından bu şikayetin ardından gene dava açmak zorunda kalırsınız.
Ben doğrudan dava açmanızı öneririm.
Sayın Av.Nazlı Yolaç'a tamamen katılıyorum. Açacağınız davada, ücret alacağınızın yanısıra, varsa ödenmemiş fazla mesai ücretleri, yıllık izin ücretleri ve sair alacaklarınızı da talep edebilirsiniz.
Sorulan sorunun ücret alacağına ilişkin olması nedeniyle Sn.Öztürk'ün
düşüncesine katılmıyorum.
İstifa halinde kıdem ve ihbar tazminat hakkı doğmaz.
Sayın Yolac ücret alamamakta hak talep edememek değilmidir ?
Ödeme bilgisi olarak arkadaş maaş bordrosu aldığını,bordroda maaşının asgari ücret olarak gösterildiğini kalan maaşını ise elden aldığını bildiriyor zaten.Maaş bordlarını imzaladıktan sonra o parayı aldığının bir belgesi değilmidir ?Öyle değil ise maaş bordrolarının bir nüshası özellikle işverende kalan nüshası neden imzalatılmaktadır ?
Arkadaş çalışma müdürlüğüne dilekçe ile şikayette bulunacak oradan işyerine müfettiş gönderilecek müfettişin incelemeleri doğrultusunda evraklarda bir problem olmadığı görülecektir ( büyük ihtimal ile)
Fazla mesai ücretleri,izin paraları,hatta gece vardiyasında çalışanlar için uykusuzluk parası gibi konularda elbette tazminat isteminde bulunabilir.Bu yasal hakkı.Ümit kırmak yada umutsuzluk vermek istemem ama gerçekçi olmayı tercih ederim.İş yerinden çalışan iki arkdaşına durumunu şahitli olarak ispatlamaya çalışacak,işveren arkadaşlarınıda işten çıkartmak ile tehdit edecek dolayısı ile şahit bulma olasılığıda kalmayacaktır.
Talep etme hakkı yasal olarak bulunsada hatta mahkemeyi kazanma olasılığı Kocaeli İş Mahkemelerinde %80'lerde işçinin lehine sonuçlansada,Konya ilinden fikir isteyen Sayın Üyenin mahkemeyi kazanma ve alacaklarını tahsil etme olasılığının yüksek olduğunu düşünmüyorum.
Sayın Yolac'ın ve Sayın Şehirlioğlu'nun acaba bu şekilde kazandıkları dava oldumu ? Konu 43 gün olduğu için 43 günlük alacaktan daha az masrafı olan bir davaya vekillik yaptılar mı ?
Saygılarımla...
Konu Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk tarafından (19-01-2011 Saat 18:43:43 ) de değiştirilmiştir.
Ödeme bilgisi olarak arkadaş maaş bordrosu aldığını,bordroda maaşının asgari ücret olarak gösterildiğini kalan maaşını ise elden aldığını bildiriyor zaten.Maaş bordlarını imzaladıktan sonra o parayı aldığının bir belgesi değilmidir ?
Sn Öztürk'ün yanıtında yer alan ancak soruyu soran Sn.revmez'in sorusunda yer almayan bu detaylara nereden ulaştığını anlayamadım. Kaldı ki; sn.revmez ücretinin bankaya yatırıldığını belirtmiş. bu durumda banka kayıtları incelenerek ücret alacağının bulunup bulunmadığının tespiti gayet de kolaydır üstelik.
Sn Öztürk'ün bunun dışında yer alan görüşlerine ise cevap vermeyeceğim. Zira konuyu kişiselleştirerek burada tartışma yapmak tercihim değildir. Konuyu tamamen hukuki bilgi çerçevesinde tutarak soru soranlara yardımcı olmanın dışında böyle bir konuda ve özellikle kişisel bazda tartışmayı doğru bulmuyorum. Ayrıca Sn. Şehirlioğlu'nun da benim de mesleki başarılarımıza burada yer vererek reklam yapma yapma ihtiyacımızın olmadığını düşünüyorum.
Yalnızca, Sn. Öztürk'ün yazdıklarını okuyunca trafik bilirkişisi olarak iş hukuku konusunda pek fazla bilgi sahibi olmadığı, Yargıtay içtihatlarına ve uygulamadaki gelişmelere uzak olduğu kanaati oluştu bende...
Ayrıca Konya'da da ülkemizin her yerinde de aynı yasalar ve içtihatlara göre görev yapan mahkemelerde yerleşmiş içtihatlarla tartışmaya yer bırakmayacak düzeyde netleşen konularda (ki sorulan sorudaki konu böyle bir konudur) farklı uygulamalar olacağını da düşünmüyorum...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku