29.01.2010 tarihinde diyarbakır thh şikayette bulundum. mağazadan aldığım ürünü arızalanıp servise verdiğimi ve 30 iş günü geçmesine rağmen elime ulaşmadığını belirttim. 22 temmuzda karar çıktı ve dava red edildi. savunmaya göre tarihlerde sahtecilik yapılmıştı mağaza avukatı tarafından. bende itiraz ettim. dava lehime bir kararla sonuçlandı. karar 5 ay önce çıkmasına rağmen hala elime ulaşabilmiş değil. geçenlerde bana bir evrak verdiler. üzerinde hiç bir üyenin imzası yok ama aslı gibidir deyip yazı işleri müdürüne imzalattılar. bende mağazaya gittim kağıdı onlara teslim ettim. adamlar bana bu kağıtta hiö bir üyenin imzası olmadığını ve bu kağıdın geçerliliğinin olmadığını söylediler. şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim. saygılar.
Yazdıklarınızdan konuyu anlamak mümkün değil. Tüketici sorunları hakem heyetine başvuru yaptınız ve heyet başvurunuzu ret etti.
Sonra Tüketici Mahkemesine itiraz ettiniz ve itirazınız kabul edildi.
Karar elinize ulaşmadığı için mahkeme kalemine gidip bir suretini elden aldınız ve aslı gibidir diye onaylattınız doğru mudur?
Ne kadar sağlıklı bilgi verirseniz o kadar yanıt alırsınız.
evet dedikleriniz doğru olduğuna göre demek ki anlaşılmış yazdıklarım. demek istediğim kararın bi kopyası karşı tarafa gönderilecek mi yoksa gönderilmeyecek mi? mağaza müdürü bana thh'nin kendilerine kararı bildirmeleri gerektiğini söyledi. aksi takdirde ödeme yapmayacaklarını belirtti.
Hayır verdiğiniz yanıt ile doğru anlatmamış oluyorsunuz ve konu hala tamamen anlaşılmaz durumda.
TSHH kararı zaten aleyhinize imiş siz Tüketici mahkemesine itiraz etmişsiniz sonra tekrar dönüp neden TSHH kararını anlatıyorsunuz?
TSHH kararından sonra mahkemeye gitmediniz mi?
Mahkemeye gittiniz ise karşı taraf veya vekili duruşmaya katılmadı mı?
İlk sorunuzda hiçbir üyenin imzası yok diyorsunuz.
Üye Tüketici Sorunları hakem heyetinde olur.
Tüketici Mahkemesinde zaten sadece 1 adet hakim olur.
Şİmdi siz doğru mu anlatmış oluyorsunuz yoksa biz bulmaca çözerek doğru şıkları mı arıyoruz.?
özür o zaman hocam olayı baştan anlatayım kfalarda soru işareti kalmasın.
- 16.11.2009 tarihinde taşınabilir harddisk aldım.fakat cihaz 9. gün bozuldu. o esnada araya 4 günlük kurban bayramı tatili girdiğinden dolayı cihazı aldıktan 13 gün sonra servise götürdüm. onlarda bana 10 günlük cihaz değişim hakkının dolduğunu söylediler ve cihazı servis göndereceklerini belirttiler.
-01.12.2009 tarihinde imzalı kağıt karşılığında cihazı servise teslim ettim. 30 iş günü geçmesine rağmen cihaz elime ulaşmayınca bende mağazayı tshh'ye şikayet ettim.
-ama nerden bileyim bu mevzuların bu kadar uzun sürdüğünü. tam 6 ay sonra karar çıktı. karar da istemim red edilmişti.
- karşı tarafın yaptığı savunmayı okuyunca tarihlerde oynama yapıldığını farkettim. bana verilen kağıtta cihazın 01.12.2009 tarihinde servise verildiği yazıyor ama mağaza avukatı savunmaya 07.12.2009 diye yazmış.
-bende bu nedenle tekrar itiraz ettim ve tarihlerde oynama olduğunu söyledim. bu yüzden ikinci defa heyete giren dosya benim lehime sonuçlandı.
-22.07.2010 tarihinde çıkan karar üyelerin yaz tatiline ayrılması nedeniyle bayram sonrasına bıraklıdı. bayramdan sonra tekrar aradım. bana karaın postaya verildiğini söylediler.
-en son 2 hafta önce onları aradım. kararın hala elime geçmediğini söyledim. oradaki çalışan bana karar yerine geçen bir kağıt verebileceğini söyledi. daha sonra karar metnini altında üyelerin imzası olmadan bana verdi. ama karar metninde "Aslı gibidir." ibaresi yer alıyor ve yazı işleri müdürünün imzası var.
-bende bu kağıdı mağaza götürdüm .bana biz buna bakalım gerekli itirazı yapacaz sonra sana döneriz dediler. 15 gün sonra mağazaya gittim. bana elimdeki kararın hiö bir geçerliliğinin olmadığını söylediler. üstelik kararın bi kopyasının onlara gönderilmesi gerektiğini belirttiler.
şimdi şu sorulara cevap verirseniz sevinirim:
-kararın kopyasını tshh karşı tarafa göndermek zorunda mı yoksa ben mi onlara teslim edeceğim.
-1 yıldır dava etmeme rağmen kararın elime ulaşmaması tshh yi şikayet etmeme yeterli mi?
- onların karara itiraz ettiği bana bildirilecek mi. itiraz ettikleri takdrde dava daha ne kadar uzar?
saygılarımla umarım bu defa anlatabilmişimdir...
Sayın Azadamet sizin olayınız maalesef yasa hükümlerine açıkça aykırı. TSHH bir karar verdikten sonra bu karara itiraz edebileceğiniz merci sadece tüketici mahkemesidir. BU 4077 sayılı yasanın 22. maddesinin açık hükmüdür. Yani sizin talebiniz ret edilip bir karar verildikten sonra yapacağınız tek şey 15 gün içinde Görevli Tüketici Mahkemesine itiraz etmektir.
Siz itirazınızı da TSHH ne yaptığınızı ve bu defa lehinize karar aldıklarını iddia ediyorsunuz. Bu hukuken mümkün değildir.
sayın phantom of law
aslında ben itiraz etmedim olaya sadece savunmayı okurken tarihlerde oynama yapıldığını belirttim. hemen oradaki çalışana durumu izah ettim. çalışan da bana durumu kaymakam beye bildireceğini eğer kabul ederlerse dosyayı yeniden görüşebileceklerini söyledi.
dosya ikinci kez görüşüldüğü esnada karar metni yazılmamıştı. yani sadece ortada alınmış bir karar var ama resmi olarak imzalanmamış. yoksa heyette avukatta yer alıyor bildiğim kadarıyla . aksi bir durum olsa o itiraz eder bu dava tüketici mahkemesine gönderilsin derdi.
-benim asıl öğrenmek istediğim bu karar metni karşı tarafa da gönderiliyor mu yoksa ben mi onlara bildirecem. yani posta yolu ile onlara da bildirilecek mi?
Hiç bu kadar uğraşmanıza dahi gerek yok. Karar lehinize çıktıysa ilamlı icra takibine başvurabilirsiniz. Öncelikle firmayı arayın ve kararın lehinize çıktığını belirtin. Gerekirse kararın bir örneğini kendilerine taahhütlü mektupla gönderin. baktınız ödemiyorlar avukatınızla görüşüp icra takibi yapabilirsiniz.
Bu yöntemi kullanırsanız muhtemelen paranızı ödeyeceklerdir. Büyük firmalar genelde icra takibiyle isimlerinin pek anılmalarını istemezler. Ayrıca internette yeralan sikayetvar.com gibi sitelere şikayet edeceğinizi söyleyin. Prestij kaybı yaşamamak için yine paranızı ödeyebilirler.
Ben bu yöntemi kullanarak 222 TL mi paşa paşa ödettim. Sizde deneyin.
Sayın Alper Kulcu
İlam hükmünde bir TSHH kararı ortda olsa dediğiniz doğru. Ancak sanırım konuyu en baştan okumadınız. Arkadaşımız 22 Temmuzda TSHH karar verdi ve ret ettiler.
Ben sonra itiraz ettim heyet ikinci defa karar aldı diyor.
Siz böyle bir durumu daha önce duydunuz mu? TSHH bir karar aldıktan sonra bu kararı geriye dönüp ikinci bir karar ile değiştirebilir mi?
Böyle bir olay var ise karşı taraf Tüketici Mahkemesine başvuru yaptığında ikinci karar iptal edilecektir.
Böyle bir durumda ikinci karar yok hükmünde değil midir?
Yok hükmünde olan bir kararı infaz ederseniz tüketici daha çok mağdur olmaz mı?
Üstelik karşı taraf Tüketici Mahkemesine gittiğinde sonucu belli olan karar nedeni ile Tüketici karşı vekalet ücreti ödemeyecek mi?
Harici hard disk fiyatları malumunuz. Tüketiciye yüklenecek karşı vekalet ücreti 500 Tl iken neden tüketicinin mağdur olmasına göz yumalım.
Yanıt yazmadan bu nedenle özellikle soru sorup açıklama istiyorum.
Konu tam olarak anlaşılsın ki tüketiciye sözde yardım ederken bu insanı yok yere mağdur etmeyelim diyorum.
Şikayetçi red kararına karşı itiraz etmiş ancak bunu edeceği merci hakem heyeti değil de Tüketici mahkemesi olmalıydı. Yaptığı doğru gibi görünsede yanlış merciye başvurmuş.
Normal olan kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde şikayetçinin Tüketici Mahkemesine başvurup tarihe itiraz etmesiydi.
Bu şekliyle hukuka aykırı bir karar alınmış.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku