Laptop'un garanti kapsamı dışındaki sorun için dava açtım
Samsung marka bir lap top aldım 2 ay sonra düşürdüm ve camı çatladı.garanti kapsamı dışında olduğunu biliyordum ve servise götürdüm.garanti kapsamı dışında kullanıcı hatası olduğu için parçasının parasını ödemeniz gerekiyor dendi ve bende hatalı olduğum için kabul ettim.2 hafta içinde parçası gelmiş olur dediler sizi ararız dediler.bekledim arayan olmadı ve tekrar gittim parçanın hala gelmediğini söylediler.aradan bir ay geçti bidaha gittim hala parça beklediklerini söylediler.yine bekledim bir ay geçti derken bir ay daha geçti 90 iş gününü doldurdu ürün.tekrar gittim yine aynı cevap parça gelmedi dendi.bu parça bir yıl boyunca gelmezse bir yıl bekleyecekmiyim diye sordum evt dediler bekleyeceksiniz.ozaman bana parça gelene kadar kullanabileceğim bir lap top verin çünkü benim işim web tasarım günümün 10 saati pc başında geciyor dedim onuda kabul etmediler.dava açacağımı söyledim açın dediler.açtım ve dava açtığıma dair mahkeme kağıdı ellerine ulaşınca gelip ürününüzü alabilirsiniz dediler.bende avukatıma anlattım durumu.alma ürünü bukadar zarara soktular seni davayı alırız biz sakın kabul etme dedi ve nir yıldır dava sürüyor.son duruşmamız gecen hafta oldu ve avukatım beni aradı sanırım davayı kaybedeceğiz samsung servisine git ürününü al dedi.Gittim ürününmü bulamadılar daha sonra gelin dediler.telefonumu bıraktım bulunca arayın diye aynı gün akşama doğru aradılar uzun süre bekleyen ürünlerin parçaları iade edildiğinden ürününüzü suan veremiyoruz tekrar parça talep ediyormusunuz diye sordular bende talep ettiğimi söyledim.bu arada duruşma nisan 2011 e verildi.bu durmda ne yapmalıyım.ürünümü alıp davadan vazgeçersem kaybetmiş sayılırmıyım ve bana nekadar masraf cıkar.bide şimdi bir lap top parası kadar masrafım cıkabileceği söyleniyor lütfen yardımcı olurmusunuz ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
Cevap: Laptop'un garanti kapsamı dışındaki sorun için dava açtım
Urun serviste garanti kapsaminda olmasa bile 30 is gununu gecirmemeleri, 15 is gununden sonra tamiri hala suruyorsa size muadil bir urun vermeleri lazim diye biliyorum .
Kanaatimce garanti kapsami ve kapsam disinda sure presoduru aynidir sadece biri ucretsiz digeri ucretlidir diye dusunmekteyim . Davanizinda olumsuz sonuclanacagini zannetmiyorum avukatiniz nasil boyle bir kaniya varmis, hangi mahkemede dava actiniz tuketici mahkemesi degil mi ? Ayrica sirketi sanayi ve ticarebakanligina da sikayet edebilirsiniz bunun icin ilgili bakanligin sitesini inceleyebilirsiniz .
Cevap: Laptop'un garanti kapsamı dışındaki sorun için dava açtım
Sanayi Mallarının Satış Sonrası Hizmetleri Hakkında Yönetmelik
Servis İstasyonlarının Sorumlulukları
Madde 10 — Tüketicinin bulunduğu yerde servis istasyonunun olmaması halinde satış sonrası hizmetlerin verilmesinden, tüketiciye en yakın yerdeki servis istasyonu sorumludur.
Tüketiciye en yakın yerdeki servis istasyonunda satış sonrası hizmet verilmesinin mümkün olmaması durumunda; malın firma merkezine ya da diğer bir servis istasyonuna ulaştırılması ve geri gönderilmesi ile ilgili olarak nakliye, posta, kargo veya benzeri herhangi bir ulaşım gideri talep edilemez.
Servis istasyonları, Madde 11 de belirtilen hususları içeren servis fişini düzenlemek ve bir nüshasını tüketicilere vermek zorundadır. Kullanım ömrü süresince, malın bakım ve/veya onarım süresi, garanti süresi içerisinde mala ilişkin arızanın servis istasyonuna bildirimi, garanti süresi dışında ise malın teslim tarihinden itibaren 30 iş gününü geçemez.
Servis istasyonları tarafından verilen montaj, bakım ve onarım hizmetiyle ilgili olarak, bir yıl içerisinde aynı arızanın tekrarı halinde herhangi bir servis ücreti alınmaz. Tüketicinin malı kullanım kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanmasından kaynaklanan arızalar bu madde kapsamı dışındadır.
Malın garanti süresi dışında, garanti belgesi ile satılması zorunlu olmayan bir parçasının servis istasyonu tarafından değiştirilmesi ve/veya satılması durumunda, değişen parça için altı aydan aşağı olmamak üzere bir garanti süresi verilir.
Yazdıklarınız doğru ise neden davayı kaybedeceğinizi anlayamadım.
Yukarıda aynen alındığı gibi yönetmelik çok açık.
Cevap: Laptop'un garanti kapsamı dışındaki sorun için dava açtım
davayı kaybedeceğimi düşünmüyordum fakat avukatım sanırım hakim davamıza red verecek git ürünü al dedi alırsam davadan vazgecmiş sayılırım sanırım böylebi durumda başıma ne gelir bilmiyorum.eğer hakim red verirse 1500 tl civarı mahkemeye ödeme yaparsın dedi avukatım zaten madur durumdayım hem ürünümü alamadım hemde bir lap top parasıda mahkemeye ödeyeceğim bu cok saçma değilmi sizcede.davadan vazgeçip ürünümü almalımıyım yoksa yine duruşmayı beklemelimiyim.dava açılalı 1 yıl oldu duruşma 2011 nisan ayında ne yapmalıyım.tüketici mahkemelerine açılan davalar hep böyle uzunmu sürer onuda yazabilirseniz sevinirim tşk ederim.
Cevap: Laptop'un garanti kapsamı dışındaki sorun için dava açtım
Satis Sonrasi Hizmetler Madde 15. – (4822. Deg)
Garanti belgesiyle satilmak zorunda olan bir sanayi malinin garanti süresi sonrasinda arizalanmasi durumunda, o malin Bakanlikça belirlenen azami tamir süresi içerisinde onarimi zorunludur.
Ben bu maddeye dayanarak garantisi dolmuş bilgisayarımın serviste yaklaşık 1 yıl beklemesi üzerine tüketici mahkemesine dava açtım.Dava 6 celse sürdü ve sonunda davam reddedildi.Belirttiğim madde gayet açık davamın reddedilmesi bana pek de mantıklı gelmedi.Ben de dava dosyamı temyiz için Ankara'ya gönderdim.Sanırım 4 ay kadarda dosyam orada kalır.
Cevap: Laptop'un garanti kapsamı dışındaki sorun için dava açtım
xug rumuzlu üyeden alıntı
Serviste 1 yil bekleyen bir urun icin acilan davanin reddedilmesi bana cok ilginc geldi . Kararda reddine iliskin dayanilan nokta acaba neydi . . .
Gerekçeyi aynen yazıyorum;
Davacı üründeki arızanın 30 işgünlük süresi içinde giderilmediğini iddia etmiştir. Ürünle ilgili tamir ve teslim kayıtları incelendiğinde; ürünün 5.06.2007 tarihinde satın alındığı, ürünün 2 yıllık garanti süresinden 1 gün sonra 06.06.2009 tarihinde servise verildiği, yönetmelikte belirlenen 30 iş günü olan azami tamir süresinin uygulanamayacağı, yine bilirkişi ek raporunda üründe bir üretim hatası olmadığı, bu hali ile davalıya atfı kabil bir kusur bulunmadığının kabulü ile davanın reddine karar verilmiş olup aşağıdaki hüküm kurulmuştur.
HÜKÜM: Yukarıda açıklanan gerekçelerle;
1-Davanın REDDİNE,
2-4077 sayılı yasa gereğince davacı tüketici harçtan muaf olduğundan harç alınmasına yol olmadığına,
3-Davacının yaptığı giderlerin üzerine bırakılmasına,
4-Davalı tarafından yatırılan 50.00-TL.ek bilirkişi ücretinin davacıdan alınarak davalıya verilmesine,
5-Davalı kendisini vekil ile temsil ettirdiğinden Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi gereğince davalı yararına ölçümlenen 612.78.-TL.vekalet ücretinin davacıdan alınarak davalıya verilmesine,
Dair verilen karar tebliğinden itibaren 15 gün içinde Yargıtay temyiz yolu açık olmak üzere açıkça okunup usulen tefhim kılındı.
Cevap: Laptop'un garanti kapsamı dışındaki sorun için dava açtım
Gerekce demekki 30 is gununu gecmesi, oysa kanun garantisiz malinda 30 is gunu icerisinde yapilmasini soyluyor, ( gerekceli kararda yonetmelikten bahsediliyor ) kaldi ki karara gore, garantisi biten bir urunun servise gonderildiginde servisin bunu geri vermeyip kullanmasi, cope atmasi yada tamirde oylece bekletmesi de normal gorumuyor ve bu konuda servise mutlak tasarruf hakkida karara gore dogmustur .
Kanaatimce hukuksuz bir karardir, temyizde adeletin yerini bulacagini umut ediyorum cunku bu gerekce kanuna ve tuketiciye agir bir darbe indirmistir ayrica garantisi biten urunlerin servis yerine cope atilmasinin tuketicinin yararina olacagi telkin edilmektedir .
Konu xug tarafından (15-12-2010 Saat 17:42:00 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: yazim - imla yanlislari
Cevap: Laptop'un garanti kapsamı dışındaki sorun için dava açtım
Her dava kendine özel koşullar taşır. 30 iş günü olan sürenin kanıtlanması gerekir. Bende Ve.... markalı bilgisayarımda benzer sorunu yaşadım ve bilgisayar bedelini iade aldım.
Cevap: Laptop'un garanti kapsamı dışındaki sorun için dava açtım
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
Her dava kendine özel koşullar taşır. 30 iş günü olan sürenin kanıtlanması gerekir. Bende Ve.... markalı bilgisayarımda benzer sorunu yaşadım ve bilgisayar bedelini iade aldım.
30 iş günü aşımı konusunda davalı tarafla mutabıkız.Yani 30 iş günü içerisinde onarımı yapamadıklarını mahkemeye sundukları dilekçede ve duruşma sırasında sözlü olarak kabul etmişlerdi.Buna rağmen mahkemenin davanın reddine karar vermesinin dayanağı bana doğru gelmedi.Umarım karar temyizden döner.
19.09.2010 yılında açılan Mahalli idarelere görevde yükselme sınavını kazandım ancak dilekçe ile atanmamı talep etmeme rağmen atamam yapılmadı. Bende...
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları