merhaba;
mustafa nasıl kurtulur konu başlığına istinaden ses kaydıyla ilgili görüşlerinizi almak istiyoruz.izinsiz ses kaydetmek bunu da ben senin sesini kaydettim mahkemede sunacağım demek ne anlama gelir delil olarak sayılabilir mi? cezası varmıdır? ayrıca konuyu okuyanlar hatırlar mustafanın eşi tecavüze uğramıştı ancak bunu saklamıştı aralarında geçen bir konuşmayı mustafa ailesine dinletmiş bu durumda aile şahit olarak dinlenebilir mi? ses kaydı konusunda bizleri bilgilendirir misiniz? konuyla alakalı olmayacak ama bişey daha öğrenmek istiyorum aralarında geçen bir konuşmada eşi mustafa ya hakaret etmiş geniş olmasan beni almazdın demiş mustafa da ona hakaret etmiş şimdide küfrettin ses kaydın var mahkemeye vericem diyomuş bu durum tahrikten kaynaklanan bişey değil mi bunun mustafa tarafından ispatı nasıl yapılmalıdır?
merhaba;
mustafa nasıl kurtulur konu başlığına istinaden ses kaydıyla ilgili görüşlerinizi almak istiyoruz.izinsiz ses kaydetmek bunu da ben senin sesini kaydettim mahkemede sunacağım demek ne anlama gelir delil olarak sayılabilir mi? cezası varmıdır? ayrıca konuyu okuyanlar hatırlar mustafanın eşi tecavüze uğramıştı ancak bunu saklamıştı aralarında geçen bir konuşmayı mustafa ailesine dinletmiş bu durumda aile şahit olarak dinlenebilir mi? ses kaydı konusunda bizleri bilgilendirir misiniz? konuyla alakalı olmayacak ama bişey daha öğrenmek istiyorum aralarında geçen bir konuşmada eşi mustafa ya hakaret etmiş geniş olmasan beni almazdın demiş mustafa da ona hakaret etmiş şimdide küfrettin ses kaydın var mahkemeye vericem diyomuş bu durum tahrikten kaynaklanan bişey değil mi bunun mustafa tarafından ispatı nasıl yapılmalıdır?
Aynı konu başlığı altında bu sorularınızı sorabilirdiniz sevgı hanım.Başka konu açmanıza gerek yoktu,haberiniz olsun diye dedim.Habersiz yapılan ses kaydı delil teşkil etmez diye biliyorum ben.Size müsadenizle bir şey sormak istiyorum,sahi merak ettim mustafa beyin neyi oluyorsunuz.O neden yazmıyor,hayır belki kendisi daha iyi ifade eder olayları diye düşünüyorum.
Ben bu davaya bakan hakim için bir konu başlatmayı düşünüyorum kendisini tanımam ama zor durumda gibi geldi bana ne varsa sokulmuş davanın içine yalan dolan pembe dizi valla
Kafamı kalır?
ilgili birim delillerin elde edilmesi amacıyla dinleme kayıt vs yapabilmekte bunun koşulları ilgili madede belirlenmiştir(örnekCMK 135 ved)ancak bu dinlemede yasanın belirledigi koşullara uyulmamışşsa (TCK 137 mad)göre suç olmakta,bunun dışında 133 madde kişiler arasındakı aleni olmıyan konuşmaları taraflardan birisinin rızası olmaksının aletle dinliyen,veya ses almacihazı ile kaydeden kişi..cezalandırılır,bu aleni olmıyan söyleyişiye katılan digerlerin rızası olmaksızın kaydederse..cezalandırılır..ve bu bilgilerden yarar saglıyanveya başkalarına veren..cezalandırılır ve basın yolu ile yayınlanması halinde cezalandırılır..yanı taraflar arasındaki konuşmaya 3 kişilerce kayıt edilme suç sayılmıştır, 134 madde kişilerin özel hayatının gizliligini ihlal eden kimse cezalandıırılmakta ve görüntü ve ses kaydı alınmasında..ceza az olamaz denmekte,ifşa eden ve basın, yayın yoluyla işlenmesinde.cezalandırılmakta,135,136 madde hukuka aykırı olarak kişisel verileri,,kaydeden ,veya kişilerin siyasal felsefi,dini ,irk,cinsel yaşamı,,,kişisel bilgileri veri olarak kaydedenler ,başkasına verip ,yayanlar cezalandırılmakta, AİLE HUKUKU ,/MEDENİ USUL HUKUKU AÇISINDAN,.. HGK bir kararında,.Hukuka aykırı yoldan elde edilmemiş olmak kaydıyla eşlerin birlikte yaşadıkları mekanda ele geçirilen fotoğraf,not defteri,mektub ve benzerleri boşanmada delil değerine haizdir,müşterek yaşamlarını sürdürdükleri mekanlar,eşlerden biri için gizli mekan sayılamıyacagından,buralarda bir delil bulan eşin onu hukuka aykırı ele geçirdigi söylenemez(1)2HD si başka bir kararında,olayda ..koca tarafından mahkemeye delil olarak sunulan ses kayıtlarına ilişkin CD nın özel hayatın gizliligini ihlal edilmek şartıyla hukuka aykırı yolla elde edildigi mahkemece delil olarak kullanılmıyacagını ileri sürerek ,ses kayıtları davalı eşin bilgisi dışında özel hayatın gizliligini ihlal ederek hukuk dışı yoldan oluşturdugu bu sebeble itibar edilemiyecegi,kabul edilerek eşin sadakat yükümlügüne aykırı davranışta bulundugunu gösteren başkaca delil getirmediginden boşanma davasını red etmiş, 2HD ,delillerin elde edilmesinde hukuka uygunluk varsa kanuna aykırılık kalkar, Anayasaya göre özel hayata herkesin saygı göstermesi gerekir(20/1)ancak evligin devam etttigi sürece eşlerin birbirlerine sadık kalmaları gerekir(TMK 185/3) evlilik birligine ilişkin yasal yükümlülükler alanı,eşlerden her birinin özel yasam alanı olmayıp aile yaşam alanıdır bu alanda tek tek özel yaşamaların degil,bütün olarak aile yaşamın gizliligi ve dokunmazlıgı önem ve öncelik taşır, ,bu bakımından diger eş için dokunulmaz degildir, bu nedende eşin sadakatından kuşkulanan davacı davalı ile birlikte yasadıkları konuta ses kayıt cihazı yerleştirerek eşin aleni olmıyan konuşmalarını kaydetmesinde bu suretle sadakatsız davranışları tesbit etmesinde özel hayatın gizliligin ihlalı söz konusu olmaz, ve hukuka aykırı oldugu kabul edilemez, ve davalının ortak yaşam yerine meşru olmıyan amaç için arkadaşlarını kabul etmesinde aile hayatın gizliligin ihlalı söz konusudur bu bakımından elde edilen delil hukuka aykırı degildir..boşanmasına karar vermek gerekirken(2)..medeni yargının amacıda tıpkı ceza yargısı gibi gerçege ulaşmaktır,gerçege ulaşmada ceza yargısı ile hukuk yargısı alanlarında işlerlik kazanacak yöntemlerin aynıyet göstermesi düşünülemez,(3)
(1)HGK 2002/2-617-648 25.9.2002 Demirkıran İ,Demir C a,Bilgin Ç(Yargıtay hukuk genel kurulun 10 yıllık emsal kararları 1995-2004 sh 576,ved)
(2)2HD 20.10.2008 2007/17220 2008/13614 (TBBD sayı 81 sh 424) (3)Tanrıver s Türk medenı usul hukuku bağlamında hukuka aykırı yollardan elde edilen delillerin durumunun irdelenmesi (TBBD sayı 65 sh 124,125)
ilgili birim delillerin elde edilmesi amacıyla dinleme kayıt vs yapabilmekte bunun koşulları ilgili madede belirlenmiştir(örnekCMK 135 ved)ancak bu dinlemede yasanın belirledigi koşullara uyulmamışşsa (TCK 137 mad)göre suç olmakta,bunun dışında 133 madde kişiler arasındakı aleni olmıyan konuşmaları taraflardan birisinin rızası olmaksının aletle dinliyen,veya ses almacihazı ile kaydeden kişi..cezalandırılır,bu aleni olmıyan söyleyişiye katılan digerlerin rızası olmaksızın kaydederse..cezalandırılır..ve bu bilgilerden yarar saglıyanveya başkalarına veren..cezalandırılır ve basın yolu ile yayınlanması halinde cezalandırılır..yanı taraflar arasındaki konuşmaya 3 kişilerce kayıt edilme suç sayılmıştır, 134 madde kişilerin özel hayatının gizliligini ihlal eden kimse cezalandıırılmakta ve görüntü ve ses kaydı alınmasında..ceza az olamaz denmekte,ifşa eden ve basın, yayın yoluyla işlenmesinde.cezalandırılmakta,135,136 madde hukuka aykırı olarak kişisel verileri,,kaydeden ,veya kişilerin siyasal felsefi,dini ,irk,cinsel yaşamı,,,kişisel bilgileri veri olarak kaydedenler ,başkasına verip ,yayanlar cezalandırılmakta, AİLE HUKUKU ,/MEDENİ USUL HUKUKU AÇISINDAN,.. HGK bir kararında,.Hukuka aykırı yoldan elde edilmemiş olmak kaydıyla eşlerin birlikte yaşadıkları mekanda ele geçirilen fotoğraf,not defteri,mektub ve benzerleri boşanmada delil değerine haizdir,müşterek yaşamlarını sürdürdükleri mekanlar,eşlerden biri için gizli mekan sayılamıyacagından,buralarda bir delil bulan eşin onu hukuka aykırı ele geçirdigi söylenemez(1)2HD si başka bir kararında,olayda ..koca tarafından mahkemeye delil olarak sunulan ses kayıtlarına ilişkin CD nın özel hayatın gizliligini ihlal edilmek şartıyla hukuka aykırı yolla elde edildigi mahkemece delil olarak kullanılmıyacagını ileri sürerek ,ses kayıtları davalı eşin bilgisi dışında özel hayatın gizliligini ihlal ederek hukuk dışı yoldan oluşturdugu bu sebeble itibar edilemiyecegi,kabul edilerek eşin sadakat yükümlügüne aykırı davranışta bulundugunu gösteren başkaca delil getirmediginden boşanma davasını red etmiş, 2HD ,delillerin elde edilmesinde hukuka uygunluk varsa kanuna aykırılık kalkar, Anayasaya göre özel hayata herkesin saygı göstermesi gerekir(20/1)ancak evligin devam etttigi sürece eşlerin birbirlerine sadık kalmaları gerekir(TMK 185/3) evlilik birligine ilişkin yasal yükümlülükler alanı,eşlerden her birinin özel yasam alanı olmayıp aile yaşam alanıdır bu alanda tek tek özel yaşamaların degil,bütün olarak aile yaşamın gizliligi ve dokunmazlıgı önem ve öncelik taşır, ,bu bakımından diger eş için dokunulmaz degildir, bu nedende eşin sadakatından kuşkulanan davacı davalı ile birlikte yasadıkları konuta ses kayıt cihazı yerleştirerek eşin aleni olmıyan konuşmalarını kaydetmesinde bu suretle sadakatsız davranışları tesbit etmesinde özel hayatın gizliligin ihlalı söz konusu olmaz, ve hukuka aykırı oldugu kabul edilemez, ve davalının ortak yaşam yerine meşru olmıyan amaç için arkadaşlarını kabul etmesinde aile hayatın gizliligin ihlalı söz konusudur bu bakımından elde edilen delil hukuka aykırı degildir..boşanmasına karar vermek gerekirken(2)..medeni yargının amacıda tıpkı ceza yargısı gibi gerçege ulaşmaktır,gerçege ulaşmada ceza yargısı ile hukuk yargısı alanlarında işlerlik kazanacak yöntemlerin aynıyet göstermesi düşünülemez,(3)
(1)HGK 2002/2-617-648 25.9.2002 Demirkıran İ,Demir C a,Bilgin Ç(Yargıtay hukuk genel kurulun 10 yıllık emsal kararları 1995-2004 sh 576,ved)
(2)2HD 20.10.2008 2007/17220 2008/13614 (TBBD sayı 81 sh 424) (3)Tanrıver s Türk medenı usul hukuku bağlamında hukuka aykırı yollardan elde edilen delillerin durumunun irdelenmesi (TBBD sayı 65 sh 124,125)
9
Slm
Benim bu noktada anlayamadığım konu eşler fiili bir ayrılık içerisindedir dolayısı ile ortak yaşam söz konusu değildir ve eşlerden biri bu süreç içerisinde delil oluşturma kastı ile hareket etmektedir yani diğer eşi boşanmada kusurlu çıkarma niyeti ortadadır boşanma niyeti diyorum her nekadar ortada dava olmasada niyet açıktır evlilikte bir eş diğer eşin, eş özellikle barışma niyetine sahipse, bir araya gelmek adına kusuru olmasa dahi pek çok şeyi kabullenebilir ve kötü niyetli eş bu telefon konuşmalarını diğer eşin bilgisi olmadan kaydediyor ise bu suç değilmidir? bu kayıtlar zaten başlı başına bir boşanma niyetinin belgesidir kanımca, sizinle bu konuyu derinlemesine konuşmak isterim mümkünse mantığı kavrayamadımda saygılarımla
sayın ismail32 ve sayın abdulalim; cvplarınız için teşekkür ediyorum.
arkadaşımın davası 11.11.tarihinde başlıyor sanırım herkes kozunu ortaya koyacak eşler arasındaki konuşmanın başlangıcı şu şekilde :mustafa eşinin dayısını aramış eve dönmesini istiyorum konuşmak istiyorum demiş dayısı da yeğenimi boşatıp başkasıyla evlendirceğim demiş tartışma bu şekilde başlıyor sonra eşi telefonu alıp mustafaya mezhebin geniş o yüzden beni aldın diyor bu şekilde tartışma başlıyor ve o arada mustafa küfür edince sesini kaydetmişler.bunun böyle böyle olduğunu eşi söylemiş.sayın ismail32 nin söylediği gibi eşini boşanmada kusurlu çıkarma amacıyla bunu yapmışsa bu hakime nasıl ispat edilebilir ki ? bizim göremediğimiz anlayamadığımız konularda elbette sizler bilgilisinizdir bu dava delillerdi şahitlerdi derken başlamadan arap saçına döndü.ne yapalım nasıl yapalım hangi iddiaya ne cvp verelim artık bilmiyoruz hergün yeni bişey çıkıyor ortaya madem eşin rızası olmadan ses kaydetmek suç peki bu bayanın avukatı nasıl bu iddiaları dilekçede yazıyo,bu avukat bilmiyor mu kanunun maddesini demiyor mu müvekkiline senin bu yaptığın suç hakime bunu nasıl açıklayacaz diye ? dayak meselesini yazmışlar dilekçeye keza ondada aynı durum şikayet edilmemiş rapor alınmamış eşim beni darp etti diye, şimdi boşanma dilekçesine hergün dayak yiyodum diye yazmışlar avukat mı doğru yapıyor biz mi yanlış biliyoruz herşeyin ispatlanması gerekmez mi ?
Konu sevgi karabag tarafından (18-10-2010 Saat 19:06:23 ) de değiştirilmiştir.
Birincisi ben yargı mensubu yada hukuk öğrencisi değilim o yüzden söyleyeceklerime fikir alışverişinden öte itibar etmeyin etmeyin derim Sevgi hanım anladığım kadarı ile Mustafa Bey sizin için bayağı özel biri
Mustafa beyin avukat tutacak maddiyatı yok heralde ama en azından mahkemeye çıkınca cevap vermek için süre talep etsin bir avukata durumunu izah edip cevap dilekçesi yazdırsın ve avukatla konuşmadan mahkemede bir şey söyllememeye gayret etsin derim tabi bunları davayı açanın eşi olduğu varsayımından yola çıkarak söylüyorum
sayın ismail32 ;
vakit ayırıp okumuş cvp yazmışsınız teşekkür ederim.bayağı özel den kastınız ne anlamadım burda bir olayı araştırmak imkanı olmayan birine yardım etmek o insanı bayağı özel sınıfına mı sokuyor ? özel olmasa önemli olmasa ben niye burda olayım ki illaki aramızda bayağı özel bir durum mu olmalı ? kastınız aşk ise kastı aştınız diye düşünürüm. saygılarımla ismail32
Konu sevgi karabag tarafından (18-10-2010 Saat 20:08:53 ) de değiştirilmiştir.
Şahsınızdan özürdilerim bir yanlış anlaşılma oldu heralde ancak bir araştırma yaparken elinizde en azından bir dava açılış dilekçesi ve delil listesi olmalı davacının iddiaları davalının savunmaları vb aksi taktirde hem hep birlikte havanda su döveriz hemde istemeden yardımcı olmak istediğiniz insana hep birlikte zarar verbiliriz.
,
ses kaydı almanın cezası,
eşler arasında ses kaydı delil olasbilir mi,
ses kaydetmek yasal mı,
izinsiz ses kaydı cezası,
birinin sesini kaydetmek,
turkiyede ses kayit yasalmi,
izinsiz ses kaydı almak yasak mıdır,
habersiz bir sekilde donleme yapmanin cezasi,
habersiz dinleme cezasi,
Telefona ses kaydetmenin cezasi,
ses kaydetmenin cezasi,
ses kaydetme cezaaı,
ses kaydetmek suçu,
ses kayıtları is mahkemelerinde delil olarak kullanılabilir mi,
ses kayıt etmek yasal delilmidir,
esim benden habersiz telefon konusmalarini bosanmada delil olarak kullanmak icin dinletiyor
Ses Kaydindan Bahsetmiştim Bir önceki Iletimde, Bu Ses Kaydi Içeriğinde Barindirdiği Benim Sarfettiğim( Kişkirtma Neticesinde Bu Kayitta Yok) Sözler...
merhaba,
Şirketimle aynı alanda faaliyet gösteren bir şahsın avukat kardeşi 2 yıldan beri internet sitelerinden indirdiği sayfaları delil göstererek...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku