Geçtiğimiz günlerde yine bu sayfalarda yardım ve bir çıkar yol arayarak ve hatta karamsarlığa düşüp vazgeçerek bugüne kadar geldim ancak şuanda içinde bulunduğum çıkmazdan dolayı bana tecrübe ve tavsiyeleriyle yardımcı olabilecek herkezden birkere daha yardım istiyorum.
Kısaca özetlersem eşim ile 16aylık evliyiz,severek evlendik(yazımın devamında evlenmeden iki hafta öncesine kadar aslında evli bir kadınla beraber olduğumu anlamıcak kadar cok sevdiğimi anlatıcam) ve benim ikinci eşimin ise üçüncü (ilk eş ile boşanıp tekrar evlenmiş)evliliğimiz.Benim ilk evliliğimden çocuğum yoktu eşimin ise 9yaşında bir kız çocuğu var.Ben devlet memuruyum (TSK)eşim ise ev hanımı.Eşimin memleketinde yaşıyoruz ve evliliğimizin başında kızımızın baba ve diğer akrabaları ile ilişkileri kopmaması maksadı ile (Babayı nerdeyse hiç görmediği halde özellikle büyükanne ve dedeye düşkünlüğünden ötürü)burda yaşamaya devam etme kararı aldık.Evlendikten çok kısa bir süre sonra eşim hmile kaldı ve geçtiğimiz mayıs ayınıda bir kızımız daha oldu.Evliliğimiz süresince ne eşime nede kızına tekbir fiili taarruzum aldatmam aile sorumluluğumda ihmalim alkol manevi baskım söz konusu değildir.Ancak eşim evliliğimizin neredeyse ilk haftasından beri hiç anlamsız sebeblerden haklı yada haksız ayırd etmeden sürekli evini terk etmekte ve uzun süre dönmemekte ısrar etmektedir.Çok defa akrabalar büyükler ile konuştuğumda çocukluktan beri süre gelmiş bir kötü huyu olduğu ve düzen tutmaz ifadeleri sen bizi karıştırma hatta yaramaz boşa gitsin temkinleriylede bir sonuca varamadım.eşimlede elbet çıkar yol bulabilmek için çok konuştum ancak karşılaştığım tavır ve kelimeler belkide bir erkeğin kabullenemeyeceği şeylerdi yinede ama hamilelik ama alışkanlık diyip yeni doğacak bebeğimin hatrınadüzelme umuduyla bekledim.bebeğimin doğumdan sonra hastaneden çıktığı gün sırf önceki gece hastanede sabahlamadığım için(5gün boyunca hastane önünde arabada yattım ki bunu kendiside çok iyi biliyordu)daha evimize gelirgelmez annesini evine bırakmak için evden ayrıldığımda erkek kardeşini eve çağırarak kapıya araba çekip evdeki eşyaları indirmeye başlamışlardı(ben yetiştim ama o esnada yaşanan tatsızlıklar nedeniyle gitmelerine izin verdim)ve neticede sadece çocuğum emzirdiği için elinden alamadım ama bende birkez bile kucağıma alamadan çocuğumu benden bir ay ayrı tuttu.Arada çok görmeye gittim ama kapı özellikle açılmadı kapı altından zarfla para bıraktım ama daha sonra inkar edildi polise gittim annesidir biz bişey yapamayız aç mahkeme kazanırsan velayeti alırsın nasihatleri ile elim boş döndüm ve sonuçta yine kendisi bir gece kapıya gelip pişman olduğunu birdaha evini terk etmeyeceğini söyleyip af dileyerek çocuklarımızı beraber büyütme konusunda beni ikna etti.Ancak geçtiğimiz haftaya kadar uzun süreli kalmasada yine iki defa daha evimizi terk etti geçtiğimiz hafta ise nöbettin eve geldiğimde daha kapıdan girer girmez bir bahane bularak tatsızlık çıkartıp ben gidiyorum diyerek önceden eşyalar ile doldurduğu aracımızıda alarak evi terk etti(kızımı elinden zorlada olsa alırdım ama emzirdiği için kıyamadım ve haklıyken haksız duruma düşmemek için sadece sütten kesilene kadar sende kalsın ama velayeti bana bırak ne istersen vereyim ödiyeyim diyebildim.)gittikten sonra bunun tamamen planlı olduğunu hissettiğim içinde ağrıma gitti tekrar polise gittim durumu anlattım ve yine annesi alıp gidebilir biz bişey yapamayız dediler.İşin aslı gidip çocuğumu zorla alıyım dedim ama evde kimse yok(annesinin evi)akrabalarda yoklar telefonlara cvp verilmiyor verilsede adamsan ver mahkemeye boşa deniliyor.Ben araştırdığım kadarıyla eve dön ihtarı çekebilirim ama karşımdaki insan yüzsüz bizaman sonra çıkar gelir bense affetmiş olmak istemiyorum artık.Dava açıcam ama buseferde çocuğumdan ayrılıcam ve benim kızımda tıpkı kendi kızına yaptığı gibi gecelerini dostlarının evinde geçiricek ki herkez benim kadar iyi niyetli olmucak(Eşimle tanıştığımda boşanmış olduğunu söylemişti görüşmemizi ilerlettiğimizde ise ama kardeşi ama anneside dahil benim bekar evime gelmiş veya kendi evlerinde misafir etmişlerdi taki kendi aramızda nişan yapıp nikah tarihi aldığımızda ben eşimin benimle beraberken meğer evli olğunu ama eşinden ayrı yaşadığını ve bunu bir yıldan fazla sürdürdüğünü biz nişanlanıktan sonra boşandığını kendi akrabalarındanbirinden öğrendim kendiside inkar etmedi beni sevdiğini kaybetme korkusu yüzünden söylemediğine beni inandırdı bende işin aslı safça sevmiştim ve busaatten sonra kme nasıl anlatırım diyerek kabullenmiştim.)kendi kızı annesine kufur hakaret etmesıne engel olamadım ögretemedım el kaldırılmaz vurulmaz anlatamadım ama benım kızımda oyle bır ablayla yada bunlara musade eden bır anneyle buyumesın ıstıyorum.ben kızımın böyle bir hayata dahil olmaması için gerekirse tazminat vermeyide velayet onda olsun kızım bende yinede o yesin nafakada vereyim herşeye rağzıyım lütfen meseleyi paradan kaçmak olarak düşünmeyin ben bunları kendisinede söyledim teklif ettim ama yanaşmıyor resmen hukuğu bilerek çocugumu bana karsı kullanıyor .bense artık delirmek üzereyim ne yapıcağımı bilmiyorum mahkemeye vericem kanunlar ortada çocuğumu kaçırıcam kanun belli gelip alıcaklar birisini yok edicem cocugum ortada kalıcak.lutfen bana bır akıl verın cok tesekkur ederım.
Öncelikle üstün bir kişiliğe sahip olup her koşulda kendi insanlığınızı koruduğunuz için sizi tebrik ve taktir ediyorum.
Bence eşinize eve dön çağrısı yapın. Bu konuyu araştırmışsınız. Bu çağrıya gelip daha sonra tekrar giderse işiniz kolay. Ama uygulamada çokça işe yarayan bir formül, henüz dava açmadığınız için eşinizin sizinle nişanlıyken daha boşanmamış olduğunu ve evliyken evli olduğu eşine sadakatsiz davranabilecek kadar da hayasız hareket edebilecek potansiyele sahip olduğunu hakime anlatabilmek için. Bu nişanlı meselesini ya telefon mesajlarıyla ya gizli konuşma kayıtlarıyla bir şekilde delil haline getirin. Kızınızın velayetini alabilmek için şu an tek çıkış noktanız bu. Ayrıca uygulamada genelde 7 yaşına kadar velayet anneye bırakılır. Bu durumu şimdiden kabullenmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Eve dön çağrısı konusunu destekleme sebebim de burada zaten. Eşinizin sizinle boşandıktan sonra -başı boş- kalmasından duyduğunuz endişe ve onun -dost- tutmasından ve kızınızın açıkta kalmasından doğan çekincenizi anlıyorum. Ama eşiniz arada sırada evinize gelirse, arada sırada da giderse yine az da olsa kızınıza yakın olursunuz. Ve olası bir eşinizin sizi aldatmasında kızınızın velayetini alabilirsiniz. Aksi halde hem siz boşanırsınız hem de kızınız ile olan bağınız kopar. Annesinin istediği şekilde kopuk bir çocukluk hayatına sahip olur zaten bu da sizin endişeniz.
Bu konuda gerçekten iyi bir avukata danışmanızı da tavsiye ederim.
Ayrıca en son olayda olduğu gibi eşinizin pişman olup eve gelme durumlarında ortada pek fazla taşınabilir eşya bırakmamaya özen gösteriniz. Hatta bir gün eve geldiğinizde evi bomboş bulursanız şaşırmayınız. Bu konularda dikkatli olmanızı naçizane istirham ederim. Bir de eşinize gerekirse tazminat veririm gibisinden zaafiyet göstermekten ziyade yukarıda bahsettiğim delilleri elde ettikten sonra zaten eşiniz eli mahkum olarak dediğinizi yapacaktır. Taviz tavizi doğurur ve bu koşullar altında eşinizi şımartmak ve yuvadan uzaklaştırmaktan başka bir şeye yaramaz. Bunları da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
Şu anki gayeniz, önce nişanlılık dönemindeki evlilik durumunu daha sonra varsa şu an bir başkasıyla ilişkisini delillerle ispatlayabilmek olmalıdır. Aksi halde velayeti almanız maalesef çok zor şu an için.
öncelikle yardımcı oldugunuz ıcın cok tesekkur ederım.esım son ıletımden sonra dava actı ve hem kızımın velayetını hem 1er mılyar nafaka hemde 60mılyar tazmınat ıstemıs yazdıgı dılekce ıse tamamen yalan ve celıskı dolu ıdı bende yazdıklarının uzerınden tutarsızlıgı ve yalan soyledıgını anlatan bır dılekce vererek bıktırma yontemını secerek ben esımın sucluluguna ınansamda kızım ıcın aılem ıcın bosanmak ıstemıyorum dedım dava gununu beklerken bırgun kala cıktı esım evıne gerı dondu davayada gırmedık (bır gun kaldıgı ve esım yanımda oldugu ıcın ne yapmam gerektıgı konusunda arastırmada yapamadım)ve tamda tahömın ettıgım gıbı esım yıne huzursuzluk ve kavga bahanelerıne basladı yıne terk ettı ama ıkıncı gun gerı geldı sımdı sormak ıstedıgım ben artık bu evlılıgın yurumeyecegını kesın bılıyorum ancak kızım buyuyupte velayetını almam konusunda elım guclenene kadar enazından kızımla beraber olmak ıcın bu duruma katlanıyorum ama azonce arastırdım kı mahkemeye gıtmedıgımız ıcın esımde feragat ettıgıne daır bır belge vermedıgı ıcın (ve artık vermezde) dava beklemeye sonrada gorulmemıs durumuna dusecekmıs bu durumdada kafası estıgı anda yıne aynı bahane ve sebeble dava acabılecekmıs (anladıgım bu)buda mahkeme esnasında ben denedım cabaladım sans verdım olmadı kozu ve ınandırıcılıgı verecektır kı esımde bunu hıc kacırmaz
sormak ıstedıgım anladıgım sonuc dogrumudur bu durumda ne yapabılırım yada bu duruma dusmemek ıcın yapabıleceklerım nelerdır (esım asla feragat dılekcesı vermez bende teklıf etmek ıstemıyorum yada bu dava konusunda onu hıc dusundurmeden hareket etmek ıstıyorum) ılgınız ıcın tesekkur ederım
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku