merhabalar benim bir sorum olacaktı bundan 6 ay önce bir ev aldık fakat kontrat yapılmış kiracı şuan günü doldu fakat evden çıkmıyor. ve elektirik su faturalarının hiç birini ödemiyor acaba biz şuan ne yapmalıyıs veya mahkemeye verdiğimiz süre zarfı içinde ne kadar mahkeme sürer peki bu süre zarfı içinde tahliye kararı geldiğinde içinde oturduğu süre kadar biz kira alabiliyormuyus acaba ?? bizim bu ilk mülkümüz başka bir yerde evimiz yok şuan kiradayız evi ilk aldığımızda biz evi aldık diye noterden bilgilendirdik kiracıyı peki mahkeme masrafları banamı kalıyor yoksa kiracıyamı tahliye davasını açtınktan sonraki tahliye kararı geldiğinde içinde oturduğu sürede kira yı alabiliyormuyuz veya kiracı mahakeme süresince kaçar sa ne olacak evden.
hocam elektrik su kiracının üzerinede 700 tl yakın elektrik borcu var 2500 tl yakın su borcu borç onlara kalıyorda ben yeni çıkan yasaya göre diyorum yanı elektrik su faturasını ödememesi dahi kiracıyı evden çıkarmaya sebebiyet gösteriyo taki biz bu aldımız ilk mülk yanı kiracıyı çıkarıp biz oturacağız
Abonelik kiracının üzerine ise kira borcu yok ise bu sebebe dayalı olarak tahliye davası açamazsınız.
İhtiyaç sebebi ile tahliye davası açabilirsiniz şu an ihtarnamenizin tebliğinden itibaren ödenmemiş kirası varsa icraya verebilirsiniz.
Tahliye tarihine dek kira ödemek zorundadır. Kaçma ihtimali varsa Sulh hukuk hakimliğine müracaatla eşyaları üzerinde hapis hakkı talep edebilirsiniz.
çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için avukat bey peki bizim haberimiz olmadan evi boşaltıp kaçarsa bu durumda ne oluyo son sorum burada onların dükkanları mevcut
hocam bir sorum daha olacak evde oturan kişiler güzellikle çık dediğimiz halde çıkmaya niyetleri yok pazartesi günü tahliye davası açacağım bu kişinin karısının üzerine tapulu bir atölyeleri var tahliye davası açarken her ikisinin isminimi yazayım yoksa tek birinin ismi yeterlimi hocam tahliye kararı ne kadar zaman alır bilgilendirirsenin çok sevinirim teşekkürler
6570 sayılı gayirmenkul kiralarına ilişkin kanunun 7.mdesine göre bir taşınmazı eğer yeni iktisap etmişseniz ve müktesibi olduğunuz taşınmaz üzerindeki kiracıya satın aldıktan -1- ay içinde noter kanalıyla ihtarname çekeceksiniz ve -6- ay içinde eğer kiracı evi boşaltmazsa tahliye davası açma hakkınız doğacaktır.6570 sayılı kanunu sosyolojik olarak kiracıların toplumsal ilişkilerde maruz kaldığı kiracıları koruyan hükümler getirmiş ve kanunda sınırlı sayı ilkesine bağlı olarak belirtilen sebeplerin dışında kiracıyı tahliye demezsiniz.Sizin durumunuza uygun olan kiracıyı tahliye konusundaki haklı sebep;taşınmaz maliki eğer kendisi ailesi eşi ve çocuklarının eve ihtiyacı olduğunu(sadece bu hısımlarla sınırlı) mesela kendisinin kirada olduğunu ispat ederek konut veya işyeri ihtiyacı olması sebeiyle tahliye sebebidir.Arıca 7.md de belirtlen bir tahliye sebebide kiracını bir yıl içinde -2- defa kira bedelini ödememesi ve bu sebeple kiraya verenin en az noter kanalıyla çekeceği -2 ihtardan sonra kira sözleşmesi bittikten sonra hemen tahliye davası açabilmektedir.Bir tahliye sebebi daha belirtmek isterim.Eğer kira sözleşmesinde aksi kararlaştırılmamışsa kiracı kiralanan taşınmazı başkasına kiralarsa kiracılık hakkını devretmesi durumunda kiraya veren kiracıya ihtarla durumu düzeltmesini işter eğer devam edilirse süre şartı olmaksızın tahliye davası açar.Sanırım sizin belirttiğiniz karısının üzerine atçlyesi olması bence bir tahliye sebebi sayılmayacaktır.Çünkü 6507 sayılı kanunda ancak aynı belediye sınırları içinde eşlerden birinin ayrı bir yerleşim yeri olması durumunda bir konutu olması durumunda tahliye talebi ileri sürülür.Kanun lafzi itibariyle iş yerinden değil kiracı eşlerden birinin aynı belediye sınırları içinde konutu olmasını belirtmiştir.
Mahkemenin kaç ay süreceğini saptamak inanın zor.Yerleşim yerinizde bulunan sulh hukuk mahkemesinin iş yükü veya bulunduğunuz şehrin sosyal durumuna göre değişebilir.Ancak kiracıyı evden çıkarmanız için ihtardan sonra -6- ay lık sürenin geçmesi gerekmektedir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku