Yaklaşık 3 yıldır kullandığım hattımı 2 aylık birikmiş borcu ile birlikte ödeme yapıp Mart ayında Müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşme üzerine kapattırmak istedim. Müşteri temsilcisi yaptığım görüşmede numaramın değerli olduğunu ve kontorlu hatta cevirtebileceğimi söyledi. ben de müşteri temsilcisi ile görüşüp bir sonraki hafta hattımı kontorlu hatta çevirdim ve hiç kullanmadım. Ağustos ayında adresime bir icra kağıdı geldi. Turkcell'e 70 lira borcumun olduğunu, bunun faiziyle birlikte 160 liraya katlandığını ve avukat için açılan dosya masrafı ile birlikte 364 liraya katlandığını belirttiler. bu borcu günlük faiz işlediği gerekçesi ile 7 gün içerisinde ödedim ancak
1- Turkcel müşteri temsilcisi bana herhangi bir şekilde kalan borcumun olduğundan bahsetmedi
2- bana herhangi bir şekilde fatura göndermediler.
3- fatura göndermedikleri halde telefon bile açmadılar.
4- ben hattımı mart ayında kontorlu hatta çevirdiğim halde, bu gün icralık olan turkcell faturası nisan ayına aitmiş ( sonradan içeriği ile bilgi alırken öğrendim )

Buna benzer şikayetleri internette de defalarca okudum. Burada konu edilen para önemli değil ancak bir firmanın müşterilerine bunu yapması ve insanları eli kolu bağlı bırakması ticaret ahlakına sığmaz diye düşünüyorum. nitekim bana zamanında beyan edilen bir borçç olsa ide anında öderdim.

şu an herhangi bir dava açabilir miyim ?
Turkcell bu ay turkcell ile defalarca konuştum ve mart ayında