Annemin 1997 yılından babasının ölümü nedeniyle bir fabrikada hissesi var...Fabrika ekonomik şartlar nedeniyle kapatıldı..Ancak fabrikadan geriye kalan araştırmalarıma göre 2 milyon değerinde bir fabrika , 1milyon ikiyüzbin ve sekizyüzbin tl değerinde iki fabrika var...ama durumdan hoşnut değiliz çünkü yüzde 46 ve yüzde 20 hisseleri olan ortaklar fabrikalarda kendileri iş kurdular ve doğru dürüst bir kira getirisi maalesef kalmadı...
Fabrikaların hepsinde de annemin yüzde 8 amcasının yüzde 13 ve dayımın yüzde 13 hisseleri var...
Fabrikaların satılması ve tutarın pay edilmesine büyük ortaklar yanaşmıyorlar...bizde üzerine gidemiyoruz çünkü izale i şuyuu edilmesinden çekiniyoruz...karşı taraf ekonomik yönden güçlü olduğundan yok pahasına alabilir diye düşünüyoruz...
Çünkü muhtelif yerlerde arsalar ve bi de alacağa karşı alınmış bir villa mevcut...Acaba izale i şuyuu yaptırmadan mahkeme kararıyla taksim yaptırmamız mümkün mü?
Bölünebilir değilse nasıl taksim olacak.Artı olarak şirket tasfiye edilecek,tasfiye sonucu çıkan miktar bölüştürülecek.Bu zamana kadar kullanım içinde ecrimisil talep etmek mümkündür.
.Bu zamana kadar kullanım içinde ecrimisil talep etmek mümkündür.
Bu durumda izale-i şuyudan pek karlı çıkamayacağınız ortada. Ancak bu fabrika binalarını kullanan diğer ortaklardan kendi hisseniz karşılığına denk gelen
kullanma bedelini yani sonyakadan'ın dediği gibi ecrimisil (kira emsali olan miktarın) geçmişe yönelik 5 sene için (eğer kullanım süreleri 5 seneden uzunsa) annenize ödenmesi talebiyle anneniz dava açabilir.
Bu dava sonucunda emsal kira bedelinin ne olması gerektiğini hesaplattırarak mahkeme alacağınıza hükmeder. Kullanıcılarla kira sözleşmesi yapamazsanız her sene bu ecrimisil davasını açarak 1er senelik alacaklarınızı talep edebilirsiniz.
Ben şu şekilde düşünmüştüm....Bizim annemin amcası ve dayımla bir problemimiz yok ve beraber hareket ediyoruz...
Benim önerim mevcuttaki tüm gayrimenkuller için bi ekspertiz vasıtasıyla ayrı ayrı değer tesbiti yaptırtmak...Arkasından bu değer tesbitine göre gayrimenkullerin paylaşılması ve buna göre alacak verecek durumunun ortaya çıkması alacaklıların ve borçluların nakit parayla ödeşmesi şeklinde ancak yukarıda da belirttiğim gibi izale-i şuyuu dan da muhakkak uzak durmak istiyoruz...
Ayrıca kira olayına gelince fabrikalara bayağı bi masraf etmişler mesela tanesi 160 tl den 80 tane kapı kolu almışlar bunlarda demirbaşa girdiğinden faturalar havada uçuşuyor...her yıl bu tür masraflar karşımıza çıkıyo...
Konu ozokutan tarafından (21-08-2010 Saat 23:34:08 ) de değiştirilmiştir.
Annemin 1997 yılından babasının ölümü nedeniyle bir fabrikada hissesi var...Fabrika ekonomik şartlar nedeniyle kapatıldı..Ancak fabrikadan geriye kalan araştırmalarıma göre 2 milyon değerinde bir fabrika , 1milyon ikiyüzbin ve sekizyüzbin tl değerinde iki fabrika var...ama durumdan hoşnut değiliz çünkü yüzde 46 ve yüzde 20 hisseleri olan ortaklar fabrikalarda kendileri iş kurdular ve doğru dürüst bir kira getirisi maalesef kalmadı...
Fabrikaların hepsinde de annemin yüzde 8 amcasının yüzde 13 ve dayımın yüzde 13 hisseleri var...
Fabrikaların satılması ve tutarın pay edilmesine büyük ortaklar yanaşmıyorlar...bizde üzerine gidemiyoruz çünkü izale i şuyuu edilmesinden çekiniyoruz...karşı taraf ekonomik yönden güçlü olduğundan yok pahasına alabilir diye düşünüyoruz...
Çünkü muhtelif yerlerde arsalar ve bi de alacağa karşı alınmış bir villa mevcut...Acaba izale i şuyuu yaptırmadan mahkeme kararıyla taksim yaptırmamız mümkün mü?
Yardımlarınız için teşekkür ederim...
Oldukça karmaşık bir durum.
Öncelikle şunu söyleyebilirim Mahkemeye taksim için başvurmak demek, aynen taksim mümkün olmadığı sürece izale-i şuyu yoluyla satılarak taksim demektir.
Kafama takılanlar kısaca şöyle;
1- Sahip olunan hisse fabrikaların binaları üzerinde bir hisse midir, yoksa fabrikanın bağlı olduğu şirkete ait hisse midir?
2- Eğer şirket hissesi ise, fabrika kapatılırken şirket tasfiye mi edildi?
3- Şirket tasfiye edildiyse size tasfiye payı ödenmedi mi?
4- Tasfiye payı içinde fabrika binasının da ederi olması gerektiğinden ve siz hala alacaklı olduğunuzu düşündüğünüzden burada bir tuhaflık var.
5- Diğer ortakların kurdukları yeni işler ortak namına mı şirket namına mı?
Sahip olunan hisse ltd şti adına hisse fabrikalar kapandı ancak şirket fesholmadı...mevcut sermayeye ise fabrikalardan birisi yapıldı.Şirketin fesholmasıni biz istiyoruz fakat malların kişiler üzerine yürümesinin ayrı bir vergisi daha varmış birde şirketi bankaya rehin olarak gösterip şahıslarına aldıkları kredi var...işi uzatıyolar yani.
Şirket kağıt üzerinde var ve binalarda şirket adına.
Diğer ortaklarının kurduğu iş kendi adlarına.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku