Şirketimiz çalışanı bir kişi işten çıkarılmak için kötü niyetli davranmaya başladı.
Bu durum son 1 aydır devam ediyordu fakat son zamanlarda artmaya başladı, yeni yeni anladıkki bu çalışanımız kıdem tazminatı alabilmek için kendisi çıkmıyor, kötü niyetli davranarak da bizim onu işten çıkarmamızı istiyor.
Kötü niyeti biraz açarsak, işe kasıtlı olarak geç gelme, Ofis içi ve ofis dışındaki görevlerini kasıtlı olarak yapmama veya yavaş yapma gibi şeyleri sıralayabilirim.
Kendisine neden böyle davrandığı sorulduğunda ise devamlı "Tazminatımı verin gideyim" diyor.
Çok sinir bozucu bir durum olmaya başladı, ona vereceğimiz ücreti gerekirse Avukata vs veririz ama ona hakkı olmayan bu tazminatı vermeyi düşünmüyoruz.
Kendisini işten çıkardığımızda herhangi bir hak iddia edebilir mi?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum. Teşekkürler
Cevap: Kötü Niyetli İşçi Kıdem Tazminatı Alabilir mi?
İş Kanunu 25 / II'deki sebeplerden birinin varlığı halinde önelsiz tazminatsız fesih hakkınız mevcut.
II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:
a) İş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri için gerekli vasıflar veya şartlar kendisinde bulunmadığı halde bunların kendisinde bulunduğunu ileri sürerek, yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler veya sözler söyleyerek işçinin işvereni yanıltması.
b) İşçinin, işveren yahut bunların aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarfetmesi veya davranışlarda bulunması, yahut işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnadlarda bulunması.
c) İşçinin işverenin başka bir işçisine cinsel tacizde bulunması.
d) İşçinin işverene yahut onun ailesi üyelerinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması veya 84 üncü maddeye aykırı hareket etmesi.
e) İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması.
f) İşçinin, işyerinde, yedi günden fazla hapisle cezalandırılan ve cezası ertelenmeyen bir suç işlemesi.
g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.
h) İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi.
ı) İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması.
İşçinizin kasıtlı olaraka işe geç gelmesi ispatlanması gereken bir durum. Kart basılarak işbaşı yapılan bir işyeriyse bunun ispatı kolay, ancak böyle yazılı bir ispat vasıtası yoksa tutanak tutturabilirsiniz.
Cevap: Kötü Niyetli İşçi Kıdem Tazminatı Alabilir mi?
İyi niyetli yada kötü niyetli, siz çalışanlara işten çıkmak durumunda kaldığında kazanmış olduğu hakları ödemeyide düşünmüyorsunuz anlaşılan.. Hatta maaş bile vermek zorunuza gidiyordur..
Biz de zamanında eşşek gibi çalıştık, para kazandırdık, firma otlakçısı (patron) bana zarar veriyorsun pılını pırtını topla diyerek para vermeden göndermesini biliyorsa, onunda pılını pırtısını mahkeme kararı ile almanında yolu vardır elbet..
Verin tazminatını gönderin, bedavaya kovmaya ne meraklısınız.. Kaç TL nin hesabını yapıyorsunuz merak ettim..
Cevap: Kötü Niyetli İşçi Kıdem Tazminatı Alabilir mi?
haylahop rumuzlu üyeden alıntı
İyi niyetli yada kötü niyetli, siz çalışanlara işten çıkmak durumunda kaldığında kazanmış olduğu hakları ödemeyide düşünmüyorsunuz anlaşılan.. Hatta maaş bile vermek zorunuza gidiyordur..
Biz de zamanında eşşek gibi çalıştık, para kazandırdık, firma otlakçısı (patron) bana zarar veriyorsun pılını pırtını topla diyerek para vermeden göndermesini biliyorsa, onunda pılını pırtısını mahkeme kararı ile almanında yolu vardır elbet..
Verin tazminatını gönderin, bedavaya kovmaya ne meraklısınız.. Kaç TL nin hesabını yapıyorsunuz merak ettim..
Biz kimseyi kovmadık arkadaşım, bir sürü insan ekmek yiyor şirketimizden, ama daha ne kimseyi kovmuşuzdur, ne de kimsenin şirkette parası kalmıştır. Para kalmasını bırak geç ödeme dahi yapılmamaktadır.
Ancak sırf kıdem tazminatı alabilmek için kötü niyet gösteren bir işçiye de tazminat verilmez! İşe geç geldiği veya gelmediği zaman sebebini sorduğumuzda gülerek "herhangi bir işim yoktu ama gelmedim" diyen bir işçinin bunu kıdem tazminatı hayali ile kovulmak istediğinden yaptığı aşikardır.
O işi bulamayan o maaşı hakedecek daha birsürü insan varken haketmeyene neden tazminat verelim? İsterki 1 Kuruş dahi olsun, biz paranın hesabını yapmıyoruz! Daha öncede söylediğim gibi kendisine verilecek kıdem tazminatının gerekirse 2 katını hukuki yollarda (Avukat,mahkeme masrafları vs.) harcarız ama haketmeyene vermeyiz.
Neyse, Avukat hn. zaten gerekli cevabı vermiş, kendisine teşekkür ediyorum.
Cevap: Kötü Niyetli İşçi Kıdem Tazminatı Alabilir mi?
kamera kayıtlarıda sayılabiliyor bildiğim kadarıyla. gene de siz tutanak tutturmaya çalışın, hatta "geç kalmakta ısrarlı olacaksam iş akdim feshedilsin" gibi bir belge imzalatmaya çalışın. noter gerekebilir, bunu avukta arkadaşlar daha iyi bilir.
bütün gün yatan çalışanı işten çıkarmak, işverenin en doğal hakkıdır. kimse gelip, işvereni suçlamasın; kök salıp iş yapmayanlar yüzünden kaç tane çalışmak isteyen insan işsiz kalıyor.
Cevap: Kötü Niyetli İşçi Kıdem Tazminatı Alabilir mi?
ya kanun belli nizam belli sizin işçiniz zaten eğer söyledikleriniz gerçekse kanuna aykırı davranıyor bilgisiz.tutun tutanak gönderin
versin mahkemeye kaybeder.bende tazminatımı almadan çıkmak istemiyorum.üzerime düşen ne ise yapıyorum işe saatinde geliyorum devamsızlık yapmıyorum.işimi en iyi şekilde yapıyorum.ama iş veren iş kanuna aykırı bir istekte bulunsa karşı çıkıp yapmıyorum.eskiden bir sürü mesai yapıyordum parasını eksik veriyordu yorucu oluyordu.şimdi mesai yapmıyorum.herkez haftada üç gün mesaie kaldığı oluyor ben çekip gidiyorum.yani herkez iş hukukuna göre davranmalı cesur ve birazda çılgın olmalı
3,5 yıldır çalıştığım özel bir şirkette arkadaşımla aramızda tartışma çıktı. ben bir panik atak hastasıyım ve bu tartışma sırasında benim sinirlerim...
1.5 yıldır özel bir şirkette sevkiyat elemanı olarak çalışıyorum sabah 7:30 iş başı mesai bitti mi sevkiyatın bitene kadar bu da saat 20:30 la 22:00...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku