Aldatma olgusunu aldatılan gözünden yazmak ve paylaşmak istedim sizlerle.
Aldatılma ve aldatma hakkında okumuştum çok kez. Bazı şeyleri hakkında okumasak ta doğal olarak bildiğimizi düşünürüz gerçi. Belki bu yüzden kitaplar, filmler hep aldatan açısından bakar olaya. Ya da aldatma eylemindeki diğer şahıs. Aldatılan pek irdelenmez. Onun hislerini konuşmak anlamsızdır. Öncelikle o bu olaydaki gizli suçludur. Birlikteliğine yeterince önem vermemiş, sıradanlaştığını göz ardı etmiş, çocukla yada işiyle uğraşırken ihmal etmiştir eşini. Eşi bir başkasını seçtiğine göre aslında o da sevgisini aşkını kaybetmiş ancak bunu görmezden gelmiştir. Aldatıldığını öğrenince hissedecekleri de açıktır. Kıskançlık ve nefret. Elindeki yasal ve toplumsal açıdan meşru kozu kullanacak duyguların en kutsalı olan aşka karşı savaş açacaktır. Farkına bile varmadan "öteki kadın rolünü" aldatılan kadına biçeriz. Aşkın karşısındaki "öteki kadın" rolünü biçtiğimiz yasal eşten aşka saygı duymasını aradan çekilmesini dileriz. Onurlu ve erdemli olan budur. Yasal eşe biraz daha insaflı davrananlar onun kendini suçladığını fiziksel özelliklerine yükleme yaptığını kendini yalnız ve çirkin hissettiğini, düşünür ve ona acır. Bazıları daha da ileri gider. Mutluluğun onun da hakkı olduğunu, aslında aldatanın aldandığını, "iyiler hep kazanır" ilkesi uyarınca aldatılan eşinde aşk için yeni bir fırsat yakaladığını sonunda en mutlu olanın o olacağını savunur. Gelenekçiler tartışmasız aldatılan eşin yanındadır. Onlar kimin ne hissettiği ile hiç ilgilenmezler. Korunması gereken kutsal bir kurum vardır ortada.
Aldatılma hakkındaki birikimimi kısaca sizle paylaştıktan şimdi hissettiklerimi yazmak istiyorum. Önce öykümü özetleyeyim. Gençlik aşkımdı. Ne ailemi nede okulumu gözüm gördü. Evlendik. Tam sıfır noktasından başladık hayata. İkimizinde öğrenimi yarım kalmıştı. Öncelikle yeniden başlamak zorunda kalarak üniversiteyi bitirdik. Edindiğimiz herşeyi (bazen bir diploma bazen bir tabak) tüm yaşadıklarımızı (bazen yarı aç uymak bazen küçük bir tatil) aşkın zaferi gibi yorumladık. Herşey ve herkese karşı bütün başardıklarımız aşkın zaferiydi. Sonunda ortalama bir yaşam standartına ulaştık. Bir kızımız oldu. O da aşkımızın bir ürünüydü. En iyi ebeveynler olmak onu iyi bir birey olarak yetiştirmek temel amaçlarımızdan biri oldu. Ona baktıkça onunla değil aşkımızla gururlandık. Aykırı ama örnek bir çifttik çevremizce. Ailelerimizin gençleri özenir, arkadaşlarımız aşkımızı kıskanmadan edemediklerini belirtirdi. Tabi inişler ve çıkışlar yaşardık ilişkimizde. Bunlardan bile keyif almayı bilirdik. Yine bir iniş dönemi başladı. Uzaklaşma.. Ama bu kez çıkış gelmedi. Çünkü inişin sebebi bir başkasıydı. Bir başkasına aşık olmuş, bunu yalanlarla gizlemişti. Bu korkunç keşfimi "o ilk günlerin heyecanını aradım" diyerek savundu silikçe.
Böylece aldatılan eş çoğuna göre "öteki kadın olma" sürecim başladı. Ne hissettim? Bir kere yukarıda saydığım eskiden olsa hissedeceğimi varsaydığım hiçbir şeyi hissetmedim. İlk hissettiğim yoğun bir acı oldu. Başka hiçbir acı ile karşılaştıramadığım o yüzden adını bile bulamadığım bir acı... Adı aldatılma olmalı bu duygunun. Bu derin acı, ölüm acısının önceleri bütün diğer duyuları felç etmesi gibi felç etti beni sonra yavaş yavaş diğer duygularımı da fark eder oldum. O acı hala orda, kalbimde sanırım artık benim bir parçam.
Hissettiğim diğer en güçlü duygu haksızlığa uğramış olma duygusu. Bu ilişkiye verdiğim onca emeği, geçen yıllarımın, fedakarlıklarımın hesabına dayanan bir haksızlığa uğrama duygusu değil. Yanılmayın. Başkası olmaya da bilirdi hayatında. Nasıl ki birden aşık olmuştu. Aynı şekilde sevmekten vazgeçmişti temel olarak beni. Aldatılma başkasını sevmesi noktası değil. Ölünceye kadar sevme sözü verip, beni sevmekten vazgeçmesi de değil. Aldatılma beni artık sevmediğini bana bildirmemesi. Haksızlık işte bu noktada. Beni sevmezken benim onu eskisi gibi sevmeme izin vermesi. İlişkiyi belki de bitirmeyi planlarken benim yarın için plan yapmama göz yumması. Ve ben asla yanıtını bilemeyeceğim bir soruyla baş başa bırakması. Ne kadarı yalan ne kadarı gerçekti? Anılarımın ne kadarının yalan ne kadarını gerçek olduğunu bilemiyorum. Bir tarihe ihtiyacım var. Soramıyorum. O kadar çok yalan duydum ki sorsam da cevaba inanmayacağımı biliyorum. Eğer beni sevmekten vazgeçtiği günü bilebilsem ondan önceki güzel ve kötü günler benim olacak. Sonu ne olmuş olursa olsun onları hayatımın + hanesine yazacağım. Şimdi yaşadığım hiçbir mutlu günü benim sayamıyorum. Klişe bir laf vardır "ona hayatımı verdim" bu lafı ne zaman duysam içimden oda sana verdi derdim. Şimdi bu cümleyi çok farklı anlıyorum. Ben ona verirken oda bana verdiği için bu bir kayıp değildi sadece olağanüstü bir alışverişti. Şimdi ne kadar zamandır bu alışverişin bittiğini bilemiyorum. O yüzden ilk günden sonrasını kayıp sayıyorum. Hayatım bir yalanmış. İşte ben bu haksızlığa dayanamıyorum.
Mutlu olmasını istemiyorum. Yanılmayın sebeb kıskançlık değil. Çünkü zamana ihtiyacım var. Bu haksızlığa uğramışlık duygusunu yenmek içimdeki boşluğa alışmak uyum sağlamak, yeniden başlamaya hazır olmak için. Yoksa amacım intikam değil. her insan gibi bencilim. Onun aşkına yada mutluluğuna karşı olmak değil bu.
Kendimi daha çirkin daha yaşlı hissetmiyorum. Ama derin bir başarısızlık duygusu yaşıyorum. Oysa şimdi başarmam gereken daha çok şey var. Günlük hayatın rutin görevlerinden onun yerine getirdikleri benim omuzlarımda şimdi. Ekonomik olarak da yaşam daha zorlu. Ve bütün bunlardan önemlisi her türlü kötülükten uzak sevgi dolu iyi bir insan olarak yetiştirmeyi amaçladığım çocuğum onarılması güç bir yara aldı. Onun yaralarını da sarmak zorundayım. Onun artık eskisi gibi parlamayan gözlerine bakarken tıpkı düşüp bir yerini incilttiği zaman hissettiğim gibi çaresiz hissediyorum kendimi. Onu acılardan koruyamadığım için suçluluk duyuyorum. Çocuğunu hayatın tüm acılarından koruyamayacağını bilen ancak yinede suçluluk duyan tüm ebeveynlerin tanıdığı o duygu bu.
Paylaşmak istedim sadece. Kimbilir belki de başkaları başka şeyler hissetmiştir. Çevrenizde benzer durumlar yaşayanları anlamanız için ip ucu olabilir umarım.
Yazılarda #8221; gibi karekterler çıkması bize bir yerden ' kopyala yapıştır yöntemi ' ile alındığını düşündürdüğünden sordum.
Yanıldım herhalde...
" Saygılar "
Bu konuda haklısınız. Yani kopyala yapıştır yaptım. İnternet bağlantım sık sık koptuğu için yazıyı önce bir word belgesine yazdım. Ordan kopyalayarak yapıştırdım. açıkçası #8221 karakterinin çıkmasını beklemiyordum. Forma katılanlardan özür dilerim. Tırnak işareti kulnandığım yerlerde bu karakter çıkmış ne yazıkki.
Yazınız çok güzel olmuş.
Ayrıca, World'de kopyala yapıştır yapınca bu rakamlar oluşuyor.
Dosyayı buraya kaydetmeden önce önizleme ile bu rakamları silebiliriz.
Kadınların en büyük avantajı bu zaten. Herzaman iyi knuşuyorlar.
Tabi sizin drumunuzu bilemem. ama prkçok olayda hiçte böyle değil. zaten sizde yazmışsınız. bi kere evlendiniz mi kocanız sizine mutlu olamak zorunda. Yada sürünmeli
Kadınların en büyük avantajı bu zaten. Herzaman iyi knuşuyorlar.
Tabi sizin drumunuzu bilemem. ama prkçok olayda hiçte böyle değil. zaten sizde yazmışsınız. bi kere evlendiniz mi kocanız sizine mutlu olamak zorunda. Yada sürünmeli
Oncelikle 'her zaman iyi konusur' kismina katilmiyorum. Tam aksine bu gibi durumlarda iyi konusmak yerine kin kusmayi yeglerle ve hanimefendi bunu yapmamis. Anlamaya calismak varken elestirecek ne var anliyamadim. Tam aksine sizin yazinizi 'derinlerden gelen kinle dolu' buldum. Hanimefendi hic te birkere evlendik benle mutlu olmak zorunda dememis. Bilakis esini bu yonden hic ama hic elestirmemis. Elestri noktasi su 'SEVGISININ TUKeNDIGINDEN BENI HABERDAR ETMESINI ISTEMEK HAKKIM DEGILMIYDI?' DIYOR. Ve yazisinin geri kalani su anda icinde bulundugu zor durumun duygusal paylasimi. Insan duygularinin 'hemde karsi tarafi kirletmeden' paylasilmasini elestirecek birsey bulamiyorum. (Yazili metinlere bir de alt yazi yazmak yok mu hayatta en gucume giden de budur ve 'anlamamaya calismak' gudusunun altinda yatanlari da hep merak etmisimdir) DUYGU bireyseldir ve elestriyle kaybolmaz. ESIRMIYIZ BIZ kardesim diyerek hanimefendinin acilarinin dayanagi ortadan kalkmiyor. ILLAKI birsey yazmak gerekiyorsa ALDATAN'in duygularini yazmak lazim ki hanimefendi de bunu anlasin. Varsa kendi payina dusen alsin.
Gelelim size hanimefendi; yasananlari sizinle tartismak bence cok anlami degil ve lutfen siz de kendinize bu zalimligi yapmayin. Artik tek hedefiniz olmali 'bundan sonra yasamimda daha iyi ve guzel adina ne gibi hedeflerim olmali' deyip bir AMAC EDINMEK ve onun pesinden kosmak. Cocugunuz mu? Korkmayin babasiylayken ne vermeyi dusunuyorasiz hala aynisi verebilirsiniz. Ama babasinin verecekleri de olackti o acigi nasil kaparim mi diyorsunuz? Zamanla olur merak etmeyin. Ben de kizimla basbasa kaldim evet cok zorlandigim kesin ama olsun tek dusuncem gelecekte ' Onun icin elinden gelenin her zaman en iyisini yapmaya calistinmi' diye kendime sordugumda; EVET yanitini almaya calismak. Bundan ote ne yapabilirim ki. O zaman yapamadiklarimla aci cekecegime yapabildiklerimle mutlu olmayi yeglerim. GECMISE GOMULMEYIN 'mutluluk ne yerdedir ne gokte tam gozlerinizin hizasindadir yeterki bakip gormesini bilin' der Konficyus. Polyanna da cok tatli bir bacimizdir [^] benim gibi siz de onu sevin. Bu dunyada 6.5 Milyar dolayinda kalp var ve en azindan cocugunuzunkinin sizin icin attiginin farkinda olun digerleri de pesinden gelecektir.
Bir erkeğin evlenmeden önce aldığı bir krediyi ödeyememesi durumunda evlendikten sonra üzerine hiç bir şeyi olmadığı için evlerine icra gelirmi? Yada...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku