Ben 1977 Urdun dogumlu
Annem Turk babam 5 sene once turk vatandasligini aldi
1997 yilinda turk vatandasligi icin Eskisehir valiligine bas vurdum fakat dosyam orada kaldi ( evrak eksikliginden oyle dediler bana )
Urdunde TC elciligine bas vuracaktim ama kabul etmediler yasimi 21 gecti diye
Annem , babam ,ve 4 kardisim herkezin TC vatandasi sadece benim yok
Elcilikte Turkiyede muracet edilmesi gerek orayada gittim ama ikametim olmadigi icin bas vuramadim
Cevap: Annem ve babam turk ama vatandas olamiyorum
TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞINA MÜRACAAT İŞLEMLERİNDE GENEL HUSUSLAR
403 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun uygulanmasına dair yönetmeliğe göre vatandaşlık işlemleriyle ilgili müracaat makamlarının yurtdışında Türk Konsoloslukları, yurt içinde ilgili Valilikler olduğu, vatandaşlıkla ilgili her türlü başvuruda yapılması gerekli iş ve işlemlerin de illerde İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlükleri tarafından yürütüleceği belirtilmiştir.
Vatandaşlığa alınma başvurusunda bulunan kişi hakkında, Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte tespit edilmiş esaslara göre soruşturma yapılarak Türk Vatandaşlığına kabul için gerekli şartların bulunup bulunmadığı araştırılır.
Yabancı Uyruklu Şahısların Vatandaşlık Tahkikatının daha hızlı yapılabilmesi ve bürokrasinin azaltılması için Bakanlık Makamınca Valiliklerimize yetki devri gerçekleştirilmiştir.
Buna göre; 01.05.2002 tarihinden önceki uygulamada;
Yurt İçinden Vatandaşlığımıza alınmasını isteyen yabancı uyruklu şahısların vatandaşlık başvuru dosyaları İl Nüfus ve vatandaşlık Müdürlüklerince hazırlandıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne intikal ettirilmekte, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce de bu dosyalar gerekli tahkikat yapılmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilmekteydi.
Genel Müdürlüğümüzce de söz konusu yabancılar hakkında İl Emniyet Müdürlüklerimiz aracılığıyla yaptırılan tahkikat sonucu elde edilen bilgilerden faydalanılarak sonuçları Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne bildirilmekteydi.
Bu haliyle,vatandaşlık tahkikatları yaklaşık 2 yıllık süre sonunda tamamlanmaktaydı. Tahkikatların bu kadar uzun sürmesi vatandaşlığımıza alınmasını isteyen yabancıların mağduriyetine sebep olmaktaydı.
Bakanlık Makamınca gerçekleştirilen yetki devri ile; Yabancıların vatandaşlık talepleri için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerince doğrudan vatandaşlık başvurusunun yapıldığı İl Emniyet Müdürlüğünden tahkikat yaptırılarak, sonuçlarının yine başvurunun yapıldığı İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerince doğrudan Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne gönderilmesi sağlanmıştır.
Gerçekleştirilen bu yenilik ile; Kurumlar arası yapılan yazışmalardan kaynaklanan zaman kaybı önlenerek,tahkikatların daha kısa sürede tamamlanması sağlanmış ve yabancıların mağduriyeti önlenmiştir.
Müracaatta İstenilen Belgeler :
1) Vatandaşlık İstemini belirten dilekçe,
2) Türkçe tercümeli ve noter tasdikli pasaport örneği,
3) Noter tasdikli ikamet tezkeresi örneği,
4) Türk vatandaşı ile evli ise noterden tasdikli evlenme belgesi ve ilgili diğer belgeler
YABANCILARIN VATANDAŞLIK İŞLEMLERİ
Göçmen ve Vatandaşlık Büro Amirliğince Türk vatandaşlığına alınmak isteyen yabancı uyruklu şahıslar ile ilgili Emniyet Müdürlüğümüzü ilgilendiren işlemler yapılmaktadır.
Türk vatandaşlığına alınmak için ilk müracaat yurt dışında konsolosluklara, yurt içinde ise valilik havalesi ile İl Nüfus Vatandaşlık Müdürlüğü’ne yapılır.
403 Sayılı Türk Vatandaşlığı kanuna göre yabancı uyruklu şahısların Türk Vatandaşlığına alınmaları için Türk soylu olanlara en az 2 yıl, Türk Soylu olmayanlara ise 5 yıl Türkiye'de kesintisiz ve kanuni ikamet etmiş olma şartı aranmaktadır. Türk vatandaşı ile evlenme nedeniyle Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılardan (erkek veya kadın) en az üç yıldan beri evli olma şartı aranmaktadır. K.K.T.C vatandaşları yurt dışında ilgili Türk temsilciliklerine, yurt içinde ise valiliklere Türk vatandaşı olmak istediklerini bildirdikleri takdirde Türk vatandaşlığını kendiliğinden kazanabileceklerdir.
Yurt içinde vatandaşlığımıza müracaat eden yabancı uyruklu şahısların evrakları İl Nüfus Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından kabul edildikten sonra şubemize gönderilir.
Evrakların şubemize ulaşması ile Vatandaşlık masası tarafından;
Şahısları adreslerinden davet ederek önce Kimlik Tespiti ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne parmak izlerinin aldırılması için yazı ile beraber gönderilir.
Parmak izinden gelen şahıslar şubemiz Fiş Tahdit Arşiv Büro Amirliğine ilişik kaydı için gönderilir.
Yabancı şahıs ile Türkiye’ye ilk olarak ne sebeple, hangi tarihte, hangi hudut kapısından giriş yaparak geldiği, ülkemizde ne amaçlı ikamet izni aldığı, ne kadar ikamet ettiği hususlarında yazılı mülakat yapılır.
Yabancının suç kaydının bulunup bulunmadığı tespit edilir.
Tekemmül eden evrak İl Nüfus Vatandaşlık Müdürlüğü’ne gönderilir.
Biz Adana'da ikamet ediyorduk, babam ise Ankara'da çalışıyordu, arada eve geliyordu...Sonra biz geçen sene haziranda Ankara'ya taşındık ben annem ve...
İyi geceler.. Gözlerimdeki yaşlar kurumadan yazıyorum size. Az önce umarım bu sondur dediğim bir tartışma daha yaşandı evimizde. Benim sorunum annem...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku