Devlet, Verdiği Ek Dersi Geri İstiyor (Karşılıklı Mahkemeler Açıldı)
Eylül ayında çalıştığım okula gelen bakanlık müfettişi, 2008-2009 yılında, okulumuzun meslek bölümü öğrencilerinin iş yerlerindeki stajının koordinatörlüğü için öğretmenlere ödenen haftalık 12 saat ek ders ücretinin fazla olduğu kanaatine vararak, bunun yarısının geri ödenmesini istedi. Bizde müfettişin bu şifahen isteğini herhangi bir ödeme emri olmadıkça yerine getirmeyeceğimizi belirttik. Daha sonra bakanlık müfettişi Ankara’ya gittikten sonra, girişimleri sonucunda okulumuza ilköğretim müfettişi geldi ve olayı soruşturdu nihayetinde o da bize ödenen haftalık 12 saatlik ücretin 6 saatinin fazla ödendiğine karar vererek. Tüm yıl boyunca haftalık 6 saatlik ücretin geri ödenmesi yönünde görüş bildirdi. İl Milli Eğitimde, bunun üzerine ödeme emri çıkarttı ve 1.200.- lık parayı faiziyle birlikte bizden istedi. Bizde idarenin bu işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle idare mahkemesine dava açtık.
İlgili yılda okulumuzda 4 meslek dersi öğretmeni ve staja giden 1 sınıf vardı. Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği’nin 267. Maddesinin C Fıkrasındaki hükme uygun olarak her öğretmene 12’şer saat ek dersi paylaştırdık. İlgili yönetmelik okulda bir haftada öğretmenlere ödenecek ek ders ücretinin sınıf sayısı başına 48 saati geçemeyeceğini hükme bağlamaktadır.
Dava dilekçemizde bize ödenen koordinatörlük ek ders ücretinin yönetmelikler çerçevesinde ödendiğini, aynı zamanda bu ücretin fazla olduğunu düşünsek bile, ödemenin idarenin kendi tasarrufu ile yapıldığını bu yüzden 60 günlük zaman aşımı nedeniyle (Danıştay İçtihatları Birleştirme Kurulunun 22/12/1973 gün ve E:1968/8, K:1973/14 sayılı kararına atıf yaptım) artık bu paranın bizden tahsil edilemeyeceğini belirttik.
Ayrıca dava dilekçemizde öğrenci sayısının koordinatörlük ücretinin belirlenmesinde kıstas olarak alınamayacağını (idarenin en büyük dayanağı bu yöndedir), öğrenci sayısının ilgili yönetmeliğinin 267. Maddesinin B Fıkrasında yer aldığını ve bu fıkranın da öğretmenler arasında görevin dengeli dağıtımı ile ilgili olduğunu belirttik.
Dava dilekçemizde konuyla alakalı bütün evrakları, ek ders ücret onaylarıyla alakalı belgeleri koyduk.
Ancak bu arada Hazine adına, aleyhimize Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açıldığına dair mahkeme celbi geldi.
Haliyle aynı konuda iki mahkeme yürüyor. Birincisi bizim idarenin işleminin durdurulması için idare mahkemesine açtığımız dava, ikincisi hazinenin Sulh Hukuk Mahkemesine açtığı dava.
Bu durumda;
1- Öncelikle yukarıda izah etmeye çalıştığım konuda gerek idare, gerekse sulh hukuk mahkemesinde durumumuz ne olur?
2- Aynı konuda iki mahkemenin oluşu dava sürecini nasıl etkileyecek. Birbirinin tersi karar çıkma durumu söz konusu olur mu? Böyle bir durumda hangi mahkeme diğerinin kararına uyar(mı?).
3- Her ne kadar devlet beni hortumcu gibi gösterse de ben devletimi düşündüğüm için idare mahkemesindeki davamda bedava sendika avukatını bile tutmadım. Ancak Sulh hukuk mahkemesindeki dava için sendika avukatı ile girmem herhalde yararlı olur diye düşünüyorum.
4- Savunmamızda kullanacağımız başkaca noktalar ne olabilir?..
Cevap: Devlet, Verdiği Ek Dersi Geri İstiyor (Karşılıklı Mahkemeler Açıldı)
Bu eğitim müfettişlerinin neye göre karar verdiklerini anlamış değilim. Muhtemelen 1 sınıfınınız var o sınıftaki öğrenciler 24 saat işletmelerde beceri eğitimi alıyorlar diye 6 şar saat almanız gerektiğini belirtmişlerdir, Ancak grup sayılarıyla ilgili kararda 48 saat alabileceğiniz açıktır. Müfettişlerin konularına hakim olması gerekirken yönetmeliklere aykırı ceza vermekteler ve bizleri mahkemelerde uğraştırmaktalar.
Bizim de https://www.hukuki.net/showthread.php...-iade-edilmesi
size benzer bir durumumuz mevcut sizin davanız nasıl sonuçlandı? öğrenebilirmiyim.
Teşükkür ederim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku