Ben kamuya bağlı bir şirkette taşeron firma üzerinden çalışıyorum. İşe Mayıs 2009'da başladım. Çalışmaya başladığım taşeron firmanın üst işveren ile olan sözleşmesi 28 Şubat 2009 tarihinde bitiyor bahanesiyle bu firmadan istifaya zorlandık. İstifa edenleri yeni ihaleden sonra ihaleyi alan firmada çalıştırmaya başlayacaklarını, istifa etmeyenleri ise ihbar tazminatlarını vererek işten çıkaracaklarını söylediler.

Bunun üzerine 28 Şubat 2010 tarihi itibari ile baskı altında istifa ettik. 1 Mart 2010 tairihi itibari ile de yeni firma üzerinden çalışmaya başladık.

İlk çalıştığım firmada Belirsiz süreli iş sözleşmesi yapılmış iken, ikinci firmada belirli süreli iş sözleşmesi yapıldı. Ancak biz bir proje işi yapmıyoruz. Üst işverenimizin asıl işini, sürekli olarak devam etmesi gereken bir işi yapıyoruz.

Sorularım şunlar;

1- Özlük haklarımı istifa ettiğimde kaybettim mi? Yoksa üst işveren değişmediği, alt işveren değiştiği için ve aralıksız devam ettiği için özlük haklarım korunuyor mu? (Bildiğimiz kadarı ile birinci taşeron firma ile ikinci firma arasında bir devir sözleşmesi yapılmadı)

2- Yıllık izin hakkımız var mı? (Mayıs 2009 da işe başlayıp Şubat 2010'da İstifa ettiğimizden dolayı yeni firmada 1 Mart tarihinde işe başladığımızda 1 yılınız dolmadı yıllık izin hakkınız yok diyorlar. Doğru mu?)