+ Konuyu Yanıtla
1 den 10´e kadar toplam 10 ileti bulundu.
    Nerede
    Artvin
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Exclamation FACEBOOK 'dan tehditle ilgili hakkımda dava açılmış !

Öncelikle hepinize merhabalar gerçekten hukuk alanında hertürlü konuda birincil ağızlardan bilgi alabileceğimiz bir site kurduğunuz için çok teşekkür ederim.

Gelelim benim konuma..

2007 yılında 1 yıl süreyle birlikte olduğum bir kız arkadaşım oldu.Dershanede beraberdik sevgiliydik.2008de kendisi benden ayrıldı.2009 da yeni bir erkek arkadaşı oldu.Fakat anlam veremediğim halde benden nefret ediyordu.Ben üniversiteyi kazandım.Beni aradı ve beni mahfedeceğini hayatımı bitireceğini söyledi.1 hafta önce memleketimde evim emniyetten aranmış ve beni sormuşlar babam gitmiş yerime bilgilerimi vermiş ve okulda olduğumu geleceğimi söylemiş.Hakkımda internet üzerinden tehdit ettiğime dair savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş.Gelelim konunun detaylarına ;

Ben şahsi olarak eski kız arkadaşımla facebook üzerinden kesinlikle direk iletişimde bulunmadım.Msn telefon ve diğer sitelerdende asla ama asla görüşmedim.Sürekli facebook hesabıma farklı profillerden akla hayale gelmeyecek küfürler sapkın fanteziler geldi.Küfürlere küfürle karşılık verdim ve sildim.Evde kaldığım arkadaşımla olmak üzere farklı illerden facebook arkadaşlarıma hakarette bulunuldu direk kızın profili tarafından.Bizde bunları WORLD dosya ortamında kaydettik.Tekrardan belirtiyorum ki direk kızla hiçbir şekilde iletişimde olmadım.Fakat kız beni telefonla aradığında hayatımı söndüreceğinden felan bahsetmişti.Bunuda araştırdığımda yeni sevgilisiyle olan problemleri yüzünden beni sorumlu tutuyormuş ne alakam varsa.

Şimdi sınavlarım bitip memleketime gittiğimde sanırım savcıya ifade vereceğim.Hayatım boyunca ne mahkeme ne karakol görmedim girmedim bilmedim.Kız ailesine ne dedi çevresine ne dedi yada babası aracılığıyla hakkımda açtırdığı soruşturmada neler var tam bilmiyorum.Ancak ben arkadaşlarıma ve bana gelen mesajları kaydettim ayrıca arkadaşların telefon ve adreslerinide delil olarak vereceğim mahkemenin ulaşması açısından.Başka yapabilecek olduğum ne vardır ?

Ayrıca bu dava sonuçlandıktan sonra manevi tazminat davasıda açacağım.Çünki ben gerek okulumda gerek memleketimde bir duruşu olan çevre tarafından herkezce tanınan bir kişiyim.Neler yapmamı önerirsiniz.Yetkili arkadaşlardan mesaj bekliyorum.Lütfen bu konuda bana yardımcı olun.Kendimi nasıl hazırlamalıyım ? Nelerle karşılaşabilirim.Şimdiden sizlere teşekkür ediyorum.

Ayrıca şunuda eklemek istiyorum ki kızın babası olan şahıs annemi aramış bu arama PAZAR günü gerçekleşiyor ve dün savcıyla görüştüm oğlun hakkında dava açtırıyorum diyor tehditvari bir biçimde.Bahsettiği dünde CUMARTESİYE tekabul ediyor.Bunları savcıyla görüşmemde dile getirmem doğru olurmu ? Kısacası bana ne yapmam gerektiğini söylermisiniz.Yasal prosedür nedir hiçbir bilgim yok.Şimdiden teşekkürler.

Hukuki NET Güncel Haber

FACEBOOK 'dan tehditle ilgili hakkımda dava açılmış ! konulu yargıtay kararı ara
    FACEBOOK 'dan tehditle ilgili hakkımda dava açılmış ! konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    elazığ
    İletiler
    73
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: FACEBOOK 'dan tehditle ilgili hakkımda dava açılmış !

Alıntı GrrW140 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Öncelikle hepinize merhabalar gerçekten hukuk alanında hertürlü konuda birincil ağızlardan bilgi alabileceğimiz bir site kurduğunuz için çok teşekkür ederim.

Gelelim benim konuma..

2007 yılında 1 yıl süreyle birlikte olduğum bir kız arkadaşım oldu.Dershanede beraberdik sevgiliydik.2008de kendisi benden ayrıldı.2009 da yeni bir erkek arkadaşı oldu.Fakat anlam veremediğim halde benden nefret ediyordu.Ben üniversiteyi kazandım.Beni aradı ve beni mahfedeceğini hayatımı bitireceğini söyledi.1 hafta önce memleketimde evim emniyetten aranmış ve beni sormuşlar babam gitmiş yerime bilgilerimi vermiş ve okulda olduğumu geleceğimi söylemiş.Hakkımda internet üzerinden tehdit ettiğime dair savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş.Gelelim konunun detaylarına ;

Ben şahsi olarak eski kız arkadaşımla facebook üzerinden kesinlikle direk iletişimde bulunmadım.Msn telefon ve diğer sitelerdende asla ama asla görüşmedim.Sürekli facebook hesabıma farklı profillerden akla hayale gelmeyecek küfürler sapkın fanteziler geldi.Küfürlere küfürle karşılık verdim ve sildim.Evde kaldığım arkadaşımla olmak üzere farklı illerden facebook arkadaşlarıma hakarette bulunuldu direk kızın profili tarafından.Bizde bunları WORLD dosya ortamında kaydettik.Tekrardan belirtiyorum ki direk kızla hiçbir şekilde iletişimde olmadım.Fakat kız beni telefonla aradığında hayatımı söndüreceğinden felan bahsetmişti.Bunuda araştırdığımda yeni sevgilisiyle olan problemleri yüzünden beni sorumlu tutuyormuş ne alakam varsa.

Şimdi sınavlarım bitip memleketime gittiğimde sanırım savcıya ifade vereceğim.Hayatım boyunca ne mahkeme ne karakol görmedim girmedim bilmedim.Kız ailesine ne dedi çevresine ne dedi yada babası aracılığıyla hakkımda açtırdığı soruşturmada neler var tam bilmiyorum.Ancak ben arkadaşlarıma ve bana gelen mesajları kaydettim ayrıca arkadaşların telefon ve adreslerinide delil olarak vereceğim mahkemenin ulaşması açısından.Başka yapabilecek olduğum ne vardır ?

Ayrıca bu dava sonuçlandıktan sonra manevi tazminat davasıda açacağım.Çünki ben gerek okulumda gerek memleketimde bir duruşu olan çevre tarafından herkezce tanınan bir kişiyim.Neler yapmamı önerirsiniz.Yetkili arkadaşlardan mesaj bekliyorum.Lütfen bu konuda bana yardımcı olun.Kendimi nasıl hazırlamalıyım ? Nelerle karşılaşabilirim.Şimdiden sizlere teşekkür ediyorum.

Ayrıca şunuda eklemek istiyorum ki kızın babası olan şahıs annemi aramış bu arama PAZAR günü gerçekleşiyor ve dün savcıyla görüştüm oğlun hakkında dava açtırıyorum diyor tehditvari bir biçimde.Bahsettiği dünde CUMARTESİYE tekabul ediyor.Bunları savcıyla görüşmemde dile getirmem doğru olurmu ? Kısacası bana ne yapmam gerektiğini söylermisiniz.Yasal prosedür nedir hiçbir bilgim yok.Şimdiden teşekkürler.
    Eğer dava açılmışsa ellerinde yeterli deliller mevcuttur.İp ler den çok rahat adres tespit yapılıyor. Sadece facebook un Türkiye temsilciliği olmadığından Amerika İp leri paylasmıyor bllginiz olsun. yalnız msn ve sms lerde ımei numaraları faili bulan ömemli delillerdir. uzlasmaya çalısın bence. saygılar.

Nerede
    Artvin
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ben kendisine kesinlikle mesaj çekmedim ve muhatap olmadım.Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş.Bu dava açmak demekmidir ? yani suç duyurusunda bulunmakla dava açmak aynı şeymidir ? hiçbir bilgim yok ilkkez böyle bir adi komployla karşılaştığım için soruyorum.Avukat arkadaşlar detaylı cevap verirlerse çok ama çok minnettar kalırım.Sevgi ve saygılarımla...

Nerede
    Artvin
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sevgili avukatlarımız nerelerdesiniz ...

Nerede
    Artvin
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Exclamation Cevap: FACEBOOK 'dan tehditle ilgili hakkımda dava açılmış !

Arkadaşlar konuma profesyonel şekilde cevap verebilecek yetkili kimse yokmu ? ? ?

Nerede
    Giresun
    İletiler
    25
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Savcılığın elinde hiçbirşey yokken böyle bir şekilde bir insanı çağırmaları pek normal değil. Ya onlarda ya sende hata olmalı.

Nerede
    ANKARA, MERKEZ, Turkey.
    İletiler
    657
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

savcılık ip adresi olmadan da nedense dava açabiliyor benim davamda sadece bir word dökümanına yazılmış küfürler vardı soruşturma esnasında 3 sayfa küfür gösterdiler sonra dava açıldı bunlarınkanıt olamaycağını söyleyerek kanıtları kendim savunmam sırasında mahkemeden istettim. Savcı iki tarafın tanıdık olduğunu düşünüyorsa ve karşı taraf direk sizden şikayetçi olduysa dava açılabiliyor demek ki.
    Konu borsaci_b tarafından (28-04-2011 Saat 16:59:50 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    699
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı borsaci_b rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Savcı iki tarafın tanıdık olduğunu düşünüyorsa
    Savcı düşünüyorsa değil şüphe ediyor ise dava açma yetkisi vardır.Çünkü bu makamın işi budur.

Alıntı borsaci_b rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    ve karşı taraf direk sizden şikayetçi olduysa dava açılabiliyor demek ki.
    Karşı taraf direkt siszden şikayetçi olursa ve savcılık değerlendirmesi üzerinde sanık hakkında deliller mevcut ise hazırlık soruşturması yapılır ve dava açılabilir.Fakar olay mahkeme aşamsında bu deliler çürütülür ise dava düşer.

Savcılığın dava açma yetkisi ile mahkemelerin yargılama yetkisi tartışılamaz.Neden yaptı denilemez.(bireysel olarak).Her kamu görevlisi gibi savcılık ve hakimlik mesleğide devlet memurluğudur ve savcılar/hakimler devlet memurudur.Ve amirleri vardır.Şikayet eidlebilirler amirleri tarafından soruşturulabilirler.

Bu sebepten HSYK vardır.Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve üst mahkemeler itirazlar ve şikayetler amacıyla kurulmuş devlet kurumlarıdır.

Bu kurumların kurulma sebepleri ise insan faktörünün hataya düşebileceği/hata yapabileceği durumlarda konunun tekrar değerlendirilmesi ve daha yetkili kişiler tarafından tekrar gözden geçirilmesidir.

Nerede
    ANKARA, MERKEZ, Turkey.
    İletiler
    657
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Düşünmekle şüphe etmek aynı şeydir düşünmeden şüphe edilir mi , descartes in sözünü hatırlayın.
    HSYK ya bireysel başvuru yapılabilir yani kişisel olarak bu sorun ilgili makamlara ulaştırılabilir. Dava açma yetkisinin tartışılması farklı delillerin yeterli olup olmadığının tartışılması farklı bir konudur yukarıda delilden bahsetmiş arkadaşlar bende ondan bahsettim.
    Konu borsaci_b tarafından (24-06-2011 Saat 14:57:02 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Konya
    İletiler
    364
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Savcı düşünüyorsa değil şüphe ediyor ise dava açma yetkisi vardır.Çünkü bu makamın işi budur.

Karşı taraf direkt siszden şikayetçi olursa ve savcılık değerlendirmesi üzerinde sanık hakkında deliller mevcut ise hazırlık soruşturması yapılır ve dava açılabilir.Fakar olay mahkeme aşamsında bu deliler çürütülür ise dava düşer.

Savcılığın dava açma yetkisi ile mahkemelerin yargılama yetkisi tartışılamaz.Neden yaptı denilemez.(bireysel olarak).Her kamu görevlisi gibi savcılık ve hakimlik mesleğide devlet memurluğudur ve savcılar/hakimler devlet memurudur.Ve amirleri vardır.Şikayet eidlebilirler amirleri tarafından soruşturulabilirler.

Bu sebepten HSYK vardır.Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve üst mahkemeler itirazlar ve şikayetler amacıyla kurulmuş devlet kurumlarıdır.

Bu kurumların kurulma sebepleri ise insan faktörünün hataya düşebileceği/hata yapabileceği durumlarda konunun tekrar değerlendirilmesi ve daha yetkili kişiler tarafından tekrar gözden geçirilmesidir.
    Yanlış bir: Burada savcı size ip adresinizden veya şikayet üzerine ulaşmıştır. Ip adresi üzerinden ulaştıysa işiniz zor, ama şikayet üzerine ip adresi bulunmadan ulaştıysa durum biraz daha değişir. Siz ifade vermeye gittikten sonra bunu söylersiniz.

Yanlış iki: Savcılık veya hakimlik mesleği, devlet memurluğu değildir. O insanların amirleri veya emir aldıkları bir kişi yoktur. Bu kişiler tamamen bağımsız ve tarafsız bir şekilde yargı görevi yürüten, diğer kamu görevlilerindendir. Bu sebepten dolayı şikayet edilemezler, veya haklarında şikayet üzerine soruşturma açılamaz. Yapılan soruşturmaları amirleri değil, bağımsız bakanlık müfettişleri inceleyebilir. Ama bu soruşturma tipik memur soruşturması gibi değildir. Sadece görevden doğan kusurları için maddi ve manevi tazminat davası, suç içeren davaları içinse dava açılır. Sıradan devlet memurları değildir. Bu kişiler kararı Yüce Türk milleti adına alır, adalet yetkisini bu millet adına kullanır. Ve bu kişilere her zaman neden yaptı denilebilir, bireysel olarak. Zira bu kişiler aldıkları kararı Türk milleti adına aldıkları için her daim açıklamak ve gerekçelerini belirtmek zorundadırlar.

Bu meslek o kadar önemlidir ki bu sebepten dolayı anayasada düzenmiş tek meslek tipidir. Hakimlik savcılık haricinde başka hiçbir meslek anayasada düzenlenmemiştir. Sebebi ise bu mesleğin arz ettiği önemdir.

Yanlış üç: HSYK'nın kuruluş amacı hakim ve savcılara yapılacak itirazlar için değil, yargısal faaliyetlerin daha sağlıklı bir zeminde yürütülmesi için kurulmuş olan kurumlardır.

yanlış dört: Bu kurumların kurulma sebebi, toplumsal düzenin devamlılığı için insanın en temel ihtiyaçlarından biri olan Adaleti yerine getirmektir. Zira insanın hata yapıp yapmaması göreceli bir kavramdır, kişiye göre değişir.
    Konu döküntü tarafından (25-06-2011 Saat 00:58:27 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

facebook mesajları soruşturmada kullanılırmı www.hukuki.net

facebook mesaj dava

facebook uzerinden acilan davalar

face açıldı mesajı

facebook küfür mesajı davası 2014

facebook dava ile mesajları

davada facebook mesajları

facebokla acilan davalar

facebooktan acilan dava

kufurlere acilan davalar