açıklamalarınızda inceleme veya inceleme soruşturması diye adlandırılan işlem hakkında bilgi verebilirmisiniz.
örnek: disiplin soruşturmasına konu olan olay öğrenildiğinde (şikayet dilekçesi ile öğreniliyor) ;Genel Müdür şikayet dilekçesi üzerine : teftiş kurulu başkanına; İNCELENSİN diye bir not yazıyor. 5 ay inceleme sürüyor! 5 ay dan sonra disiplin soruşturması oluru alınıyor. bu durumda inceleme veya inceleme soruşturması; 1 ay içinde başlaması gereken disiplin soruşturmasını başlatmış oluyormu? yapılacak inceleme veya disiplin soruşturması için olur alınması şartmı? bu gibi soruları özel olmayan, 657 nin genel kuralları çerçevesinde cevaplarmısınız?
sn yyln:
dilekçede yer olay şahıs net verilmiş, ama veren kişinin hayalimi gerçekmi olduğu ve olayların gerçekmi olduğu 3.5 ay araştırılırsa o zaman da zaman aşımı durmuş olurmu? devletin de bir mahremiyeti var. bulunduğum kuruluşun binlerce elemanı var ve benim olayım biliniyor. bu nedenle açık yazamıyorum.
ayrıca:
son yılın (2004) sicil notu 65 (orta), diğer siciller 90 ın üzerinde ise; verilen bir başka maaş kesimi cezası (komik bir olaydan verildi: amirin ihale öncesi firma tarafından ağırlanmasının faturalarını elde ettim diye.) "geçmiş sicilleri olumlu ve iyi ya da çok iyi sicil almış memurlara bir alt ceza uygulanır" kuralı burada uygulanabilirmi? ceza verilirken de 2004 sicil notunu yargıya götürdüğüm için değerlendirmeye alınmadığı söylenmiş. yargıdaki sicil notu yok sayılabilirmi? burada ceza indirimi lehime görünse de mahkeme hakkı olmasın diye indirimi kasıtlı yapıyolar.
Sn:nuriye06,
İhbar dilekçesinde yer şahıs olay net bir şekilde verildiğine göre, süresi içinde soruşturma başlatılmaması nedeniyle zamanaşımı ileri sürülebilir. Ancak, ne kadar kabul göreceği tartışmalıdır. Bu gibi olaylarda, eğer olayda bir suç unsuru tespit edilmiş ise ve 2 yıl içinde de ceza verilmiş ise, zamanaşımı iddiası üzerinde fazla durulmayabilmektedir.
İkinci paragrafınızdaki sorunuz tam anlaşılamamakla birlikte, geçmiş çalışmaları olumlu olan ve daha önce ceza almayan kişilere, bir alt ceza uygulanmasını engelleyebilecek bir tespitin de olmaması halinde, idari yargıda bir alt ceza uygulanıp uygulanmadığının üzerinde durulduğundan, bir alt ceza uygulanmaktadır. Doğrusu da budur. Mahkeme hakkı olmasın diye kasıtlı olarak bir alt cezanın uygulandığı ileri sürülemez. Zira, bir alt cezanın uygulanması idari yargı yoluna gidilmesini engellemez.
"geçmiş sicilleri olumlu ve iyi ya da çok iyi sicil almış memurlara bir alt ceza uygulanır" hükmü uygulanırken iki şart olduğunu düşünüyorum:
1) geçmiş sicili olumlu olmak
2) geçmiş sicil notları iyi(75-89) veya çok iyi (90-100) olmak.
anladığım kadarıyla bu iki şart birlikte olmalı. bunlardan biri, örneğin sicil notu geçilen yıl (son yıl) 65 (orta) olarak verilmişse: disiplin cezasının bir altı uygulanabilirmi? burada bir veya iki yıl ın notu (düşük notlar) ihmal edilebilirmi? benim davamda 2004 sicil notunun düzeltilmesi için daha önceden ayrıca yargıya gitmiştim. hakkımda yapılan soruşturmada 2004 sicil notu yargıda diye bahane edilerek, değerlendirme dışı tutulduğu, dolayısıyle geçmiş bütün sicillerimin iyi veya çokiyi kabul edildiği yazılmış. yargıda düzeltilmesi görüşülen sicil notu: ceza indiriminde dikkate alıp almamada yok sayılabilirmi?
Danıştay '135. md ye göre kınama ve uyarma yargıya verilemez' diye idari mahkemelerden gelen davaları reddediyor. sadece 657 ye tabii olmayan ssk gibi, yök gibi kurumlara ve usul hatalarına onay veriyor. Danıştayın bu güne kadar 657 ye tabii memurların kınama ve uyarma cezalarını esastan görüştüğü bir karara rastlamadım. çok arıyorum.
mahkemeye götüremeyeceğim bir ceza verilirse (usulsüzce bir alt ceza uygulanarak kınama veya uyarma) , ve bu ceza gerekçe gösterilerek tayin çıkarılırsa burada kasıt aranmazmı? yani benim lehime görünen ceza indirimi; yargıya gitmemi engelleyen (aleyhime) bir duruma dönüşüyor.
bir alt ceza verme şartları eksik olduğu halde, alt ceza verilmesi hukuki midir?
1-Verdiğiniz örneğe göre de bir alt ceza uygulanabilir.
2-Herhangi bir indirim uygulanmaksınız verilmiş olan Uyarma ve Kınama cezalarına karşı, 657 sayılı yasaya tabi memurlar için yargı yolu kapalıdır.
3-Ancak, işlenen suçun Aylıktan Kesme cezasını gerktirdiği halde, bir alt ceza uygulaması ile Kınama verilmiş ise, yargı yoluna başvurulabilir.
syn yyln:
aylıktan kesme cezası gerektirdiği iddia edilen bir disiplin suçu kınama cezasına cevrildiğinde, yargı yolunun açık olduğu ve esastan danıştayda görüşüldüğü bir örnekvarmıdır?
en son verilen sicil notu orta (65) ise, ve bundan sonra bir alt ceza verilerek cezalandırma durumunda onanan karar varmıdır.
yazarsanız memnun olacağım.
disiplin soruşturmasında zaman aşımı 2 yıldır. o yüzden 3,5 ay sonra soruşturmaonayı alması doğru işlem. geçmiş yıllardaki sicil notu iyi veya çok iyi diyor. yani tüm sicil notlarınızın ortalamasını alacaksınız. bu konuda onlarca danıştay kararı var, dmk nın 125 maddesinin üçüncü fıkrasını uygulamak zorundalar birde artık uyarı ve kınama cezalarına karşı yargı yolu açık bu konuda ankara 5. iadre mahkemesinin kararı var anayasanın 90.ıncı maddesine eklenen yeni fıkradan dolayı. o yüzden idari mahkemeye gidebilirsiniz.
maaş kesim cezası aldım. müfettiş soruşturması sonucu verilen kanaat sonuç bölümünde disiplin yönünden maaş kesim cezasının verilmesi teklif edildi.
okul müdürü 7 gün içinde savunma vermem için yazı verdi. ben de bana verilecek cezada geçmiş hizmetlerimin göz önünde tutulması için savunmamı o şekilde yazdım. sizil notlarımın 90 olduğunu , 2 teşekkür belgesi aldığımı, okulda düzenlediğimiz etkinliklerin çok beğenildiğini, 6 yılda 1 ilerleme aldığımı yazarak bunların göz önünde alınarak ceza verilmesini yazdım.
fakat okul müdürü bir alt cezayı neden vermediğini belirtmeden, müfettiş raporu sonucu maaş kesimi cezası ladınız diyerek zarf içinde bana cezayı verdi.
sicilim çok iyi, teşşekür belgelerim var neden bir alt ceza uygulanmadı diye idari dava açabilir miyim?
okul müdürlüğü neden alt ceza vermediğini açıklamak zorunda değil mi? bunu idari dava başvurunda kullanabilir miyim?
yapılan cezaların derecesinin azlığı veya çokluğuyla ilgili danıştay kararları var, yani verilen cezalarda biz sana şunu verdik biçiminden çok verme gerekçesinin ön planda olması ve bu gerekçeye istinaden bu ceza verildi şekilde olması gerekmesine rağmen nedense, oldu bitti olayına getiriliyor
Zaten icra vekalet ücreti 1000 TL değil 900 TL üzerinden hesaplanacaktı.
Borçlu, borcum yok demek yerine, benim borcum 1000 TL değil 900 TL şeklinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
eşlerde cocuk yoksa miras durumu...
13-05-2025, 13:01:29 in Miras Hukuku