Kat karşılığı inşaat ve üçüncü sahısların arsa sahibine gönderdiği haciz
Değerli Hukukçular,
A inşaat firması ile B ailesi arasında kurulan sözleşme gereğince kat karşılığı inşaat anlaşması yapılmıştır. B ailesi 3 ayrı kişi/grup halinde firma ile sözleşme etmişlerdir.
İnşaatın ilerlemesi hususunda oldukça büyük gecikme ve aksaklıklar vardır.
Bitimi için söz verilen tarihte (son 6 ay) bitmesinin hiçbir imkanı olmadığı açıktır.
İnşaat henüz su basmanı seviyesinde bile değildir.
İnşaatın ilerlemesi ilgili kusurların yanı sıra A inşaat firmasının aleyhine sonuçlanmış birçok icra davası bulunmaktadır.
A firmasından alacaklı halde olanlardan sadece bir tanesi, B ailesinin müstakil sözleşmeye sahip ortaklarından M'ye oldukça yüklü bir icra tutanağı göndermiştir. Müteahhitin kat karşılığı sözleşmeden doğacak olandan başka hiçbir mal varlığı bulunmamaktadır. Alacaklı, arsa sahibine, müteahhitin bu hakkını almak için icra dairesinden ihtar göndermiştir.
Sözleşmede
"Yüklenici borçları dolayısıyla arsa sahiplerine ait taşınmaz üzerine herhangi bir takibat ipotek, intifa hakkı ve benzerini tesis edemeyeceği gibi üçüncü şahısların takipleri sonucu konulabilecek olan hacizleri ve tedbirleri de derhal fek ettirmek zorundadır"
"Yüklenicinin kendisine kalacak olan hisse nispetinde bağımsız bölümlere ilişkin olarak üçüncü şahıslara karşı taahhütleri dolayısıyla arsa sahiplerine hiçbir sorumluluk yüklenemez."
"Satış vaadi veya kesin satış işlemleri için üçüncü şahısların yükleniciye ödedikleri bedeller hiçbir şekilde ve hiçbir nedenle arsa sahibinden talep edilemez. Bu bedeller karşılığı bağımsız bölümler üzerinde mülkiyet hakkı iddia edemez. Sözleşmenin herhangi bir nedenle feshi halinde dahi arsa sahibinin bir sorumluluğu olmayacaktır."
"Yüklenici iş bu sözleşme hükümlerine aykırı hareket etmesi ve iş bu sözleşmeden kaynaklanan edinimleri yerine getirmemesine bağlı olarak sözleşmenin arsa sahiplerince feshine karar verilmesi halinde fesih şartlarının oluşup oluşmadığının tespiti için arsa sahiplerinin delil tespitine yönelik Ankara Mahkemeleri'ne yaptıracağı bilirkişi incelemesi ve tespiti yeterli olacak, ayrıca bu hususların dava yolu ile tespitine gidilmeyecektir. Arsa sahipleri isterlerse sözleşme hükümlerine aykırılığı dava yolu ile de tespit ettirebileceklerdir. "
denmektedir.
Ayrıca müteahhitin hakkının oluşması için sözleşmeye göre
"İş merkezinin temeli atılıp su basmanı tamamlandığında, yüklenicinin payına isabet eden bağımsız bölümlerin %15 (on beş) si,"
denmektedir. Ancak inşaat su basmanı seviyesine de gelmemiştir. Ancak gelmesi yakındır.
Arsa sahibi ortaklardan M icra ihbarnamesine itiraz etmiştir ancak sözleşmede kurulan hükümlere
özellikle hacizlerin derhal fek ettirilmesine dayanarak sözleşmeyi tek taraflı fesh etmek istemektedir.
Zaten müteahhitin de hiçbir borcu ödeyecek ekonomik gücü bulunmamaktadır.
a) Arsa sahiplerine gelen haciz
b) İnşaatın 6 ay içinde bitirilmesinin imkansızlığı
c) Müteahhitin işi tamamlayacak yetenekte görünmemesi
sebepleri ile bir ihtar çekmek ve su basmanı tamamlanmadan bu müteahhit ile sözleşmeyi fesh ister.
Ek olarak:
Hukuki olmayan kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre müteahhit elinde bulunan herşeyi ikişer üçer kişiye satmış ve yazının konusu olan devam eden inşaattaki haklarını da maliyetinin altına çokça sattığı tarafımızdan öğrenilmiştir. Art niyetli olduğu konusunda çok büyük şüpheler mevcuttur.
İnşaatın tamamlanma süresi daha önce 2008 yılında dolmuştur, ek sözleşme ile 2010 ekim ayına kadar uzatılmıştır.
Dava Ankara'dadır.
Atılması gereken adımlar ile ilgili fikirlerinizi almak ve davanın olası ileri aşamaları için konunun hakimi hukukçu dostlar ile profesyonel anlamda çalışmak isteriz.
Cevap: kat karşılığı inşaat ve üçüncü sahısların arsa sahibine gönderdiği haciz
İnşaatın aşama durumu hala su basmanında ise bitmeyecek durumda ise önce noterden bir ihtarname çekip şu şu tarihte bitir.Yoksa sözleşmeyi feshedeceğimizi,feshe ilşkin dava açacağınızı belirteceksiniz.Ek sözleşme geçerlidir.Bu süreyi bekleyeceksiniz.Süreye yakın ihtarnameyi çekin.Bulunduğunuz ilde avukat yardımı alın.Buradan alacağınız bilgiler ile olayı çözmek mümkün değildir.
Cevap: kat karşılığı inşaat ve üçüncü sahısların arsa sahibine gönderdiği haciz
Sayın sonuncuyaka
Müteahhitin borcu yüzünden arsa sahiplerinden M 'ye gelen hacizin derhal fek ettirilmemesi sözleşmeyi tek taraflı fesih hakkı doğurur mu yoksa ek sözleşmedeki inşaat bitiş tarihini beklemek mi gerekir? İlgili maddeleri yazmıştım ancak doğru mu yorumluyorum acaba.
Elbette forum üzerinden alacağım bilgiler ile olayı çözmek mümkün değildir.
Forumda bulunma amacım Ankara ilinde konuya hakim olduğunu hissetirecek bir avukat ile çalışmaktır, biz Ankara da değiliz. Forumda nasıl bir ihtar çekeceğimiz ile ilgili yardım almak ve konunun devamında profesyonel anlamda çalışmak isterim.
Cevap: kat karşılığı inşaat ve üçüncü sahısların arsa sahibine gönderdiği haciz
Kat karşılığı inşaat sözleşmesi madurlarını=(MÜTEAHHİTZEDELERİ)= koruyacak bir makamı bütün aramalarıma rağmen bulamadım.
Noterde başlıyan serüvenin devamında, İstanbul Noterler odası, Belediye İmar Müd, Tapu Müd, Tapu bölge Müd, Tüketici Koruma dernekleri,
BİMER yetkilileri, Kaymakamlık makamı, Vilayet Vali yardımcısı. ANKARA TKGMüdürlüğü muhtelif makamlarına, Bayındırlık ve İskan bakanlığı
muhtelif makamlarına, Adalet Bakanlığı muhtelif makamlarına, BMM Bayındırlık komisyonu başkanlığına, BMM üyeleri mail adreslerine,
Noterler birliğine, vatandaşı uyaran bir cümleyi noterlerin bürosuna asmalarının vatandaşı koruyacağını,
İlgili ilgisiz binlerce mail adreslerine, maillerle,yazılı ve sözlü müracaatlarımla konuya sahip cıkacak bir makam bulamadım.
Sokaklarda dağıttığım elbroşürü ile vatandaşı uyarmaya devam ediyorum.
Amacım kötü niyetli olabilecek müteahhitlerin tuzağına düşebilecek vatandaşları uyarmaktır.
Benim çalışmalarımın yeterli olmadığını da biliyorum ve vatandaşı korumak meçburiyetideki makamın harekete geçmesini bekliyorum.
Sayın Hukuki Net okurları sizlerden rica ediyorum.
Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapanları MÜTEAHHİTZEDE olmadan koruması gereken makamın hangi makam olduğunu bilenlerin buradan
bizleri veya direk olarak o makama bu konunun aciliyetini bildirmelerini rica ediyorum.
Bizler yandık başkaları yanmasın. Mustafa Tatlıcı 035 3483816.
Konu mustafatatlici tarafından (24-04-2010 Saat 14:19:07 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: kat karşılığı inşaat ve üçüncü sahısların arsa sahibine gönderdiği haciz
Sayın Hukuki Net okurları.
Kat karşılığı inşaat sözleşmesi madurları= MÜTEAHHİTZEDELER= hakkında görüşlerinizi bildirmekle topluma çok faydalı olabileceğinizi bunun
bir insanlık görevi olduğunu unutmamamız gerekir.
Teknoloji bize HUKUKİ NET imkanını sunuyor, eğitimin öğrenmek ve öğretmek olduğunu bilmeliyiz ve bu fırsattan istifade etmeliyiz.
Topluma faydalı olabilecek bu ve benzeri calışmalarda emeği gecenlere sonsuz selam ve sevgiler.
Mücadelemin devamı için lütfen görüşlerinizi esirgemeyin.
Bizler yandık başkaları yanmasın.
Kat karşılığı inşaat sözleşmenizi muhakkak TAPU Müd ve İMAR Müdürlüğüne bildiriniz ki kötü niyetli olabileceklere fırsat verilmesin.
Mustafa Tatlıcı 0535 348 3816.
merhabalar ben hukuk fakultesi 4.sınıf öğrencisiyim ödevimle ilgili sorularım olacaktı.arsa payı kaç sözleşmelerinde teslim ne durumda olur? eksik ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ğåìîíò ïîäñâåòêè íîóòáóêà
02-07-2025, 04:23:43 in Kişiler Hukuku