15,12,2008 tarihinde yapılan zabıta memurluğu sınavını kazanarak 14,01,2009 tarihinde işe başladım.Bizimle birlikte sınava giren ve kpss puanı benden yüksek ama sözlü ile alınan ortalaması düşük bir arkadaş ilk olarak danıştaya dava açtı.Başarısız sayılmasına ilişkin yürtme durduruldu ve yapılan işemlerde hukuka aykırılık bulundu delil kayıt yok diye yapılan itirazda olumsuz geldi, ve esastan görüşülmek üzere dava devam ediyor. Bu karar doğrultusunda idare bizi esas karar çıkıncaya kadar 15,12,2009 tarihinde yani işe başladıktan 11 ay sonra işten çıkardı.Ben de bölge idari mahkemesine başvurdum.İdari mahkeme yürütmenin durdurulmasını reddetti.İtiraz için nasıl bir savunma yapmam lazım? yardım edebilecek veya aynı durumda olan arkadaşlar varsa veya emsal kararlar varsa benimle iletişime geçerseniz sevinirim.7gün var kazanılmış hakkım vaya mağduriyetimi nasıl anlatabilirim?Teşekkür ederim.
Yargı kararının uygulanması nedeniyle tesis edilen işlem yasaya aykırı değildir. Y.D. kararı verilebilmesi için yasaya açık aykırılık bulunması gerekir...
Anladığım kadarıyla KPSS puanı sizden yüksek olan birisi mülakatta sizden daha az puan almış ve ortalama puanı sizden düşük kaldığından kendisi yerine siz atanmışsınız. Kendisi de bu durumu idari yargıya taşıyarak yürütmenin durdurulması kararı almış.
Bu durumda idare bu karar gereğini tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içerisinde yerine getirmek zorundadır. Yani sizin işinize son vererek kendisini göreve başlatmalıdır.
Sizin görevinize son verilmesi nedeni ile siz de idari yargıya başvurmuşsunuz ancak yürütmeyi durdurma talebiniz reddedilmiş. Buna 7 gün içerisinde Bölge İdare Mahkemesine itiraz edebilirsiniz ancak ben olumlu sonuç alacağınızı hiç sanmıyorum. Yine de itiraz etmek isterseniz ilk dava dilekçenizdeki önemli hususları en öne çıkararak kısa bir layiha ile itirazınızı yapınız.
Karşı tarafın yürütmeyi durdurma almış olması davayı esastan kazanacağı konusunda çok kuvvetli bir belirtidir. YD talebinizin bu nedenle reddedilmiş olması kuvvetle muhtemeldir. Umudunuz kırmak istemem ancak sonucun lehinize olacağını düşünmüyorum.
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.İtiraz eden arkadaşı işe almadılar, yürütmeyi durdurma cevabı geldi, bizi çıkardılar ama onu işe almadılar. İdare biraz keyfi davranıyor, sınavı yok sayıyor gibi bir şey, itirazdan sonra danıştaya temyize vaya yeni dava açabilirmiyim? bunu götürebileceğim son mahkeme neresi bilmiyorum ama kaybetsem de devam etmek istiyorum, Aihm' e de dava açabilirmiyim bilmiyorum bu konu hakkında da yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
Bu durumda öncelikle yapacağınız 7 gün içerisinde bölge idare mahkemesine YD reddine itiraz etmek. Sonuç alma şansınız pek yok ama sizi kararlı görüyorum.
Bu itirazınız çok büyük ihtimalle red olacak ancak dava esas karar için devam edecek. Davayı esastan kaybederseniz bir layiha ile davayı Danıştay'a temyiz için göndertebilirsiniz. Danıştay'dan çikacak karar kesindir. Danıştay'dan gelecek kararın ardından tashih-i karar (karar düzeltimi) aşamasından sonra AİHM'e gidebilirsiniz.
Ancak AİHM'in kararı ile tekrar işe başlamanız mümkün değildir. AİHM kararı ile sadece maddi tazminata hak kazanabilirsiniz. Kolay gelsin.
Sayın Hakkarili Arzuhalci, sayın temha2 AİHM Sözleşmesinin hangi maddesine göre AİHM'e giderek davayı kazanır bilemem ancak AİHM'de dava açar ve kazanırsa sadece maddi tazminat hakkı kazanmaz aynı zamanda yargılanmanın yenilenmesi yönünden de hak kazanır.
Konu Çobanoğlu tarafından (09-03-2010 Saat 00:50:45 ) de değiştirilmiştir.
Bu itiraz dilekçesinde maddi manevi tazminattan bahsedebilir miyiz? Çünkü ben kadrolu işimi bırakıp atandığım yere geldim evimi taşıdım eşimin sağlık sorunları vardı tedavisi yarım kaldı şimdide ikimizde psikolojik tedavi görüyoruz itiraz dilekçesindede bunlardan bahsetmem uygun olurmu bilmiyorum yine de beni yönlendirirseniz sevinirim teşekkürler...
Sayın Hakkarili Arzuhalci, sayın temha2'nin AİHM Sözleşmesinin hangi maddesine göre AİHM'e giderek davayı kazanır bilemem ancak AİHM'de dava açar ve kazanırsa sadece maddi tazminat hakkı kazanmaz aynı zamanda yargılanmanın yenilenmesi yönünden de hak kazanır.
AİHM'nin kararları, ilke olarak davalı devletin, mahkeme kararlarıyla, eylem ve işlemleriyle AİHS'de öngörülen temel hak ve özgürlüklere aykırı davranıp davranmadığını belirlemeye yöneliktir. AİHM, klasik anlamda, bir "Anayasa Mahkemesi" veya "temyiz mahkemesi" (Yargıtay-Danıştay) niteliğinde değildir.
İlgili devlette verilen bir mahkeme kararının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde öngörülen temel hak ve özgürlüklere aykırı olduğunun belirlenmesi halinde, AİHM'nin bu kararı bozmak, değiştirmek, bu kararın dayanağı olan kuralları tamamen veya kısmen iptal etmek yetkisi yoktur.
Açıklanan gerekçelerle sayın temha2'nin tazminat dışında bir hak elde edebileceğini düşünmüyorum.
Elbetteki AİHM bir Anayasa Mahkemesi veya temyiz mercii değildir. Ben böyle bir iddiada bulunmadım ancak davacı lehine kesinleşmiş AİHM kararları davacıya yargılamanın yenilenmesi için kararı veren mahkemeye müracaat hakkı kazandırır. Ben demiyorum İYUK öyle diyor.
İYUK
Yargılamanın yenilenmesi
Madde 53
1. (Değişik birinci cümle : 5.4.1990 – 3622/22 md.) Danıştay ile bölge idare, idare ve vergi mahkemelerinden verilen kararlar hakkında, aşağıda yazılı sebepler dolayısıyla yargılamanın yenilenmesi istenebilir.
a) Zorlayıcı sebepler dolayısıyla veya lehine karar verilen tarafın eyleminden doğan bir sebeple elde edilemeyen bir belgenin kararın verilmesinden sonra ele geçirilmiş olması,
b) Karara esas olarak alınan belgenin sahteliğine hükmedilmiş veya sahte olduğu mahkeme veya resmi bir makam huzurunda ikrar olunmuş veya sahtelik hakkındaki hüküm karardan evvel verilmiş olup da, yargılamanın yenilenmesini isteyen kimsenin karar zamanında bundan haberi bulunmamış olması,
c) Karara esas olarak alınan bir ilam hükmünün, kesinleşen bir mahkeme kararıyla bozularak ortadan kalkması,
d) Bilirkişinin kasıtla gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunun mahkeme kararıyla belirlenmesi,
e) Lehine karar verilen tarafın, karara etkisi olan bir hile kullanmış olması,
f) Vekil veya kanuni temsilci olmayan kimseler ile davanın görülüp karara bağlanmış bulunması,
g) Çekinmeye mecbur olan başkan, üye veya hakimin katılmasıyla karar verilmiş olması,
h) (Değişik: 10.6.1994 – 4001/23 md.) Tarafları, konusu ve sebebi aynı olan bir dava hakkında verilen karara aykırı yeni bir kararın verilmesine neden olabilecek kanuni bir dayanak yokken, aynı mahkeme yahut başka bir mahkeme tarafından önceki ilamın hükmüne aykırı bir karar verilmiş bulunması, ı) (Ek: 15.7.2003 – 4928/6 md.) Hükmün, İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşmenin veya eki protokollerin ihlali suretiyle verildiğinin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kesinleşmiş kararıyla tespit edilmiş olması.
2. Yargılamanın yenilenmesi istekleri esas kararı vermiş olan mahkemece karara bağlanır.
Teşekkürler Sayın Çobanoğlu,
Elimdeki İYUK metni 1999 baskısı. Söz konusu maddenin "ı" fıkrası sonradan eklenmiş olduğundan bilgim dahilinde değildi. Uyardığınız için tekrar teşekkür ederim.
merhaba. ben durumumu anlatayım. öğretmenlik atamaları için tercih yapmadan önce istenen muvafakat belgesinin kurumum tarafından onaylanmaması sonucu...
merhaba hukukçu arkadaşlarım..ben daha önce ösym ye yürütmenin durdurulması istemli bir dava açmıştım..elime ulaşan tebligata göre mahkeme yürütmenin...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku