Savcılığa suç duyurusunda bulunduğum ve çocuk ile ilgili ilk dava görüldü. Şahitlerin dinlenmesi için 2. kez mahkemeye çıkacağız. UYAP tan kontrol etmek istediğimde suça sürüklenen çocuk şeklinde bir yazı gördüm. Bu "çocuğu suça ben(davacı) mi sürükledim" demek oluyor?
Savcılığa suç duyurusunda bulunduğum ve çocuk ile ilgili ilk dava görüldü. Şahitlerin dinlenmesi için 2. kez mahkemeye çıkacağız. UYAP tan kontrol etmek istediğimde suça sürüklenen çocuk şeklinde bir yazı gördüm. Bu "çocuğu suça ben(davacı) mi sürükledim" demek oluyor?
Suç duyurusunda bulundu iseniz savcı kamu adına dava açar. Bu durumda siz davacı olamazsınız. Konuyu biraz daha açarsanız fikir beyan edebiliriz.
internet üzerinden şahsıma ağır hakaret eden 16 yaşındaki kişi ile ilgili suç duyurusunda bulundum. İlk dava görüldü ve hakaret ettiğini kabul etti ancak benim de kendisine öncesinde hakaret ettiğimi söyledi. Şahit gösterdi ve dava ileriki bir tarihe ertelendi. Gösterdiği şahit benim lehime ifade verecek, Ortada tarafımdan edilmiş herhangi bir hakaret kesinlikle yok. Durum bu. Bu durumda onu suça ben mi sürüklemiş oluyorum? Eğer öyleyse aksi şahit beyanıyla ispatlandığında ne olur?
internet üzerinden şahsıma ağır hakaret eden 16 yaşındaki kişi ile ilgili suç duyurusunda bulundum. İlk dava görüldü ve hakaret ettiğini kabul etti ancak benim de kendisine öncesinde hakaret ettiğimi söyledi. Şahit gösterdi ve dava ileriki bir tarihe ertelendi. Gösterdiği şahit benim lehime ifade verecek, Ortada tarafımdan edilmiş herhangi bir hakaret kesinlikle yok. Durum bu. Bu durumda onu suça ben mi sürüklemiş oluyorum? Eğer öyleyse aksi şahit beyanıyla ispatlandığında ne olur?
Siz 18 yaşınan küçük ergin olmayan birinden davacı olduğunuz için Suça Sürüklenen Çocuk şeklinde çıkıyor olmalı. Dava sonucu hakaretten dolayı bir ceza çıkarsa buna göre tedbirler alınacak sanırım.
----------------------------------
Türk Ceza İnfaz Hukukunda 2005 yılında yapılan değişiklikler ile suça sürüklenen çocuklar hakkında özgürlüğü kısıtlayıcı tedbirler ile hapis cezasına en son çare olarak başvurulması gerektiği ilkesi benimsenmiştir. Bu kapsamda Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun ile Çocuk Koruma Kanununda suça sürüklenen çocukların ceza infaz kurumlarına alınmaları yerine toplum içinde denetim altına alınarak cezalarını tamamlamalarını sağlayıcı hükümler getirilmiştir. Denetim çalışmaları ile çocukların suç işleme nedenlerinin denetim görevlilerince yürütülen çalışmalarla ortadan kaldırılmasına çalışılmakta, ayrıca çocuklar mahkemeler tarafından belirlenen yükümlülüklerini aileleri ve sosyal çevrelerinden ayrılmadan yerine getirmektedirler.
Bu çerçevede;
Ø Kamu davasının açılmasının ertelenmesi,
Ø Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, kararı verilerek denetim altına alınan çocuğa; bir eğitim kurumuna devam etme, belirli yerlere gitmekten yasaklanma, belirli yerlere devam etme gibi yükümlülükler yüklenmektedir. Ayrıca denetim altına alınan çocukla ilgili olarak Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından bir denetim görevlisi görevlendirilmektedir.
Denetim Görevlisinin Görevleri Şunlardır:
Kararla ulaşılmak istenen amacın gerçekleşmesi için çocuğun eğitim, aile, kurum, iş ve sosyal çevreye uyumunu sağlamak üzere onu desteklemek, yardımcı olmak, gerektiğinde önerilerde bulunmak b) Çocuğa eğitim, iş, destek alabileceği kurumlar, hakları ve haklarını kullanma konularında rehberlik etmek.
c) İhtiyaç duyacağı hizmetlerden yararlanmasında çocuğa yardımcı olmak.
d) Kaldığı yerleri ve ilişki kurduğu kişileri ziyaret ederek çocuğun içinde yaşadığı şartları, ailesi ve çevresiyle ilişkilerini, eğitim ve iş durumunu, boş zamanlarını değerlendirme faaliyetlerini yerinde incelemek.
e) Alınan kararın uygulanmasını, bu uygulamanın sonuçlarını ve çocuk üzerindeki etkilerini izlemek, tâbi tutulduğu yükümlülüklerin yerine getirilmesini denetlemek.
f) Çocuğun gelişimi hakkında, birer aylık sürelerle Cumhuriyet Savcısı veya Mahkemeye rapor vermek.
Denetim görevlisi, görevini yerine getirirken gerektiğinde çocuğun ana ve babası, vasisi, bakım ve gözetiminden sorumlu kimse ve öğretmenleriyle işbirliği yapar. Bu kişiler Denetim Görevlisine istediği bilgileri vermekle ve yardımcı olmakla mükelleftir.
İLGİLİ MEVZUAT
- Çocuk Koruma Kanununun Uygulanmasına İlişkin Usül ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğinin 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 inci maddeleri
- 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununun 23, 36, 37, 38, 39, 40, 41 inci maddeleri
- 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 51 ve 191 inci maddeleri
- 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 107 nci maddesi
örgün eğitimden çıkartılma gibi bir ceza verilebilir mi sizce?
eklemiş olduğunuz maddelere bakarak bunu söylemek çok zor görünüyor gerçi.
akim ilk duruşmada suç duyurusunda bulunduğum kişiye benimle anlaşmaya çalışmasını söyledi. Bu ne demek oluyor? Yani benimle anlaşmazsa ceza alacak demek mi?
Öncelikle merhabalar. Şuan 17 yaşındayım. 15 yaşındayken banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması suçuna karıştım. Aslında bu suça ortak oldum....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku