sevmediğim ve kavgalı olduğum biri,eşiyle resmen boşandı.ancak bunu babasından kalan BAĞ-KUR aylığını alabilmek için eşiyle anlaşmalı olarak yaptı.boşandıktan sonra da aynı evde yaşıyorlar ve bağkur dan maaş almaya devam ediyorlar.şikayet nereye yapılır?hangi suçları işlemiş sayılırlar?şikayet durumunda hangi cezayı alırlar?
Konu, sadece bir hakkın kötüye kullanılması olarak değerlendirilebilir. Ancak, şu anda yürürlükte olan kanunlara göre herhangi bir suç işlemiş sayılmazlar.
Yine de şikayer düşünülüyorsa, TBMM'ye şikayet edilebilir. Kim bilir? Belki bundan sonra çıkarılacak yasayla bu konuya bir çözüm bulabilirler....
Sn: alisinkay,
Kişiler arasında yapılan sözleşmeler hakkında muvazaa bulunabilir. Ancak, boşanma kararının bir sözleşme olmadığı, başka bir deyişle yargı kararı olduğu dikkate alındığında, yine de muvazaa iddia edilebilir mi?
Sayın prose,
KEŞKE konuyu devletinin haksızlığa uğramasından rahatsızlık duyan bir insan olarak gündeme getirseydiniz. Oysa siz sırf, "sevmediğiniz ve kavgalı olduğunuz " birisinden intikam almak için konuyu gündeme taşımışsınız.
Konunun detaylarını bilmeden yorum yapmak istemiyorum. Boşanıp da ayrı görünmek ve yine de beraber yaşamak bence yeterince ağır bir ceza. Belki büyük bir ihtiyaç içinde yapılmış olabilir. Yine de çok ahlaki olduğunu söyleyebilmek mümkün değil. Tıpkı günümüzde neredeyse hepimizin farklı konularda yaptığı ve artık kanıksadığı gibi. ( hangimiz günde en az 1 kez trafik kuralını çiğnemiyor ? Hangimiz sırasına razı olup, gerektiğinde 1 saat beklemek yerine eğer tanıdığı varsa, diğer bekleyenlerin gözünün içine baka baka torpil kullanmıyor? Hangimiz kendi çocuğuna rahat askerlik yaptırabilmek için, eğer imkanı varsa, ayrıcalık yaptırmıyor? vs. , vs.)
Kişisel intikam duygularınızı tatmin etmek için, bu siteyi kullandığınız için sizi kınıyorum.
Değerli forum üyelerinin de bu hususta daha dikkatli olmasını diliyorum.
sayın kasıman
öncelikle benim aktardığım sorudan, çıkarılması güç bir sonuç olan"Kişisel intikam duygularınızı tatmin etmek için, bu siteyi kullandığınız "yargısına nasıl ulaştığınızı anlamış değilim.bunu bir hakaret kabul ediyorum ve sizi kınıyorum.benim bu soruyu sormamdaki amaç ister benle alakalı olsun ister olmasın ,görünüşte hukuka aykırı gibi görünen bir durumun hukuki açıdan değerlendirilmesidir.olaylar hukuki açıdan değerlendirilirken kişilerle bağlantısı göz önünde tutulmaz.sadece hukuka uygun olup olmadığına bakılır. kaldı ki bu soruya cevap verme gibi bir yetkiye sahip olduğunuzu sanmıyorum.bırakın soruları işi bilen hukukçu arkadaşlar değerlendirsin!siz, kendi yorumlarınızı kendinize saklayın ve bilgi sahibi olmadığınız her konuya da böyle "geniş" yorumlar yapmayın .saygılarımla...................
Sn: Alisinkay,
Toplumun değer yargılarına uygun olmayan bir yol izlenerek, sosyal güvenlik kurumlarından maaş alınması, hakkın kötüye kullanılması olarak değerlendirilebilir.
Ayrıca, bu konu o kadar yaygın bir hale geldi ki, mevcut yasalara göre ne yapılabilir arayışları da devam ediyor. Nitekim, bir sosyal güvenlik kurumundan maaş alabilmek için eşinden boşanın bir bayanın annesinin C. Savcılığına yaptığı suç duyurusu üzerine, dolandırıcılık suçlamasıyla kamu davası açıldığını ve yargılama sonucunda da, mahkumiyet kararı verildiğini duydum. Henüz kesinleşmemiş olan bu kararı inceleme imkanım da olmadı. Temyiz aşamasında ne karar çıkar belli olmaz.
Karar kesinleşecek olursa, bu karar bağlanan maaşın kesilmesini gerektiri mi? Orası da ayrı bir konu.
Öte yandan, buna benzer bir durum daha var ki, o da sosyal güvenlik kurumundan maaş alan bir bayanın, toplum önünde evli gibi yaşadığı halde, maaşı kesilmesin diye resmen evlenmemesidir. Bu davranış biçimi de, en az yukarıda verilen örnek kadar hakkın kötüye kullanılması değil midir? Peki bu durumda ne yapılabilir?
Sanırım iyi niyetle çıkarılmış olan her yasanın buna benzer açık bir yönü bulunuyor. Birleri de çıkıp, bu yasanın açıklarından faydalanıyor.
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları