Bugün müdürüm artık kendileriyle çalışmamı istemediklerini ve işime son verildiğini söyledi fakat gün tamamlandığında(mesai sonuna kadar) hala resmi bir evrak sunulmadı. İş sadece sözde kaldığı için ve resmiyete dökülmediği için ben yarın ve gerekirse ertesi günlerde işyerine gitmeye devam edeceğim. Bu arada söylemek isterimki bana resmi tebligatın yapılmamasının asli sebebi önerilen ve kabul etmedigim 3 aya yayılı çeklerdir.
Yazacak çok fazla detay var ama direkt sorularıma geçiyorum;
1- Bir kişinin işine bir seneyi doldurmaya 3-5 gün kala son verilmesi öncelikle etik midir ve ayrıca medeni kanunun 2. maddesinin kapsamına girer mi? Eğer burada kötü niyetten bahsedilebilinirse çalışanın sonraki adımı ne olmalıdır.
2- Kişi örneğin işe 11.12.2008 'de başlamış ise ve sigortası da 16.12.2008'de başlamış ise ve kişi bazı belgeler ile 11 Aralıkta işe başladığını ispat edebiliyorsa bu konuda ne yapabilir. Ayrıca kişinin işbaşı veya oryantasyon eğitim formunda işe başlangıç tarihi olarak 16.12.2008 yazdığı halde kişi bunun altına imza atmışsa bu 11 Aralıkta işe başladığı gerçeğini değiştirir mi? Buradaki çelişki ne gibi sonuçlar doğurabilir. Eğitim formundaki tarihe çalışanın itiraz etme gibi bir durumunun olmaması için en geçerli sebep zaten sigortasının o tarihte başlatılmış olması olarak belirtilemez mi?
3- İş kanununun 17. ve 18. maddeleri incelendiğinde, buralarda iş aktine son verilen kişinin parası peşin olarak odenir diyor. Peki burada işveren krizi bahane göstererek bir kaç aya yayılı cek verebilir mi? Mahkeme acıldığı taktirde davayı kazanabilir mi?
3- İşveren çek vermek isteyebilir, çalışan çeki alırsa kabul etmiş demektir.Bu durumda açılacak davada çalışan adına olumlu bir sonuç çıkması beklenemez.
2- Gerçek başlangıç tarihini yazılı delillerle ıspatlayabiliyorsanız, açacağınız hizmet tesbit davasını kazanmanız durumunda elde edebileceğiniz haklarınıza kavuşursunuz.( Kıdem tazminatı-izin ücreti)
1- Kanunlarla verilmiş bir hakkın kullanımı neden kötü niyet oluştursun?
Yılın dolmasına 1 gün kala dahi sözleşmeniz feshedilebilir.
Sigorta başlangıç tarihinden 5 gün önce işe başlandığını ve o gün bir şirket çalışanının doğum gününün kutlandığını düşünürsek; doğum gününde çekilmiş resimler bir ispat aracı mıdır, yoksa illa yazılı bir döküman mı gerekmektedir?
Bunun yanısıra önceki mesajda da yazmaya çalıştığım; eğer resmi sigorta tarihinin yazılı olduğu, iş başı eğitimi belgesi gibi bir belge imzalanmışsa, bu çalışanın durumu onayladığını gösterir mi? Yoksa burada mahkeme: çalışan, resmi tarih o şekilde olduğu için imza atmıştır, ve bu durum işe 5 gün önce başladı gerçeğini değiştirmez ve gerçekleri örtemez mi der?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Konu Catastrophe tarafından (15-12-2009 Saat 19:53:47 ) de değiştirilmiştir.
Eğitim sorumlusu olarak çalıştığım firmanın bir yöneticisi geçen hafta sözlü olarak işime son verdiklerini birldirdi. Hatta büyük ihtimalle söylediklerini de ses kaydı olarak aldı. Fakat firma bana belirli evrakları imzalamam durumunda haklarımın verileceğini ve birkaç taksitlik çek verecekleri söyledi. Bu durumu kabul edemeyeceğimi kendilerine bildirdim. Ayrıca firmanın 2008 yılına ait 4 prim ve 3 maaşımı hala ödememesi gibi bir durum varken bunu kabul etmem imkansızdı. Bu şekilde birçok toplantı yapıldı. En son 15.12.2009 salı günü bir görüşme oldu. Ertesi gün kesin kararımı bildireceğimi söyledim kendilerine. O gece çok kötü bir bel ağrısı sebebiyle apar topar hastaneye gittim ve 5 gün istirahat verildi. Önce servis şoförüme sabah 6 sularında mesaj attım hızlıca ve ardından müdürüme yollayacaktım ki herhalde yapılan rahatlatıcı iğnenin etkisiyle mesajın yarısında uyuya kalmışım. Saat 11:30 gibi uyandığımda ki tüm gece hiç uyumamıştım, hemen müdürüme bilgi mesajı attım. Hatta şirketteki birçok adrese mail olarak bildirdim durumu. Ertesi gün de raporun taranmış halini gönderdim şirkete mail olarak. Ayın 21'nde tekrar işimin başına döndüğümde ise ki o gün servisi kaçırmıştım yarım saat geç gidebildim şirkete, gittiğimde işime 15.12.2009'da 25. maddeden(içeriğinden bahsetmediler) son verildiğini ögrendim. Ayrıca bana tebligat yapıldığını da söylediler. Fakat söylediklerine göre adresi yanlış yazdıklarından dolayı tebligat muhtara gitmiş. Oradan almamı söylediler. Yani aldığıma dair birşey yok. Dün tüm bunlardan sonra akşam servisle eve dönerken servis şoförü bana yarın(bugün) sizi almamam söylendi dedi. Ayrıca bana sözlü bildirimi yapan müdür de bu sabah şirkete gelmememi kapıdan içeri alınmayacağımı söyledi. Ben ve abim bunun üzerine sabah tam 8:00'da işyeri kapısına geldik ve ben güvenlik görevlisine neden içeri alınmadığımı vs. sordum(Ayrıca ses kaydı olarak da aldım) ve bana talimat gereği alamayacağını söyledi. Ardından notere gittim fakat etkili bir yazı için siz değerli hukukçu ve hukukseverlerden yardım istemenin faydalı olacağını düşündü.
Birkaç önemli noktayı belirtecek olursam;
15.12.2009 da mesai sonlarına doğru(17:50-18:00 suları)konuşuyoruz ertesi gün kesin kararı kendilerine söylemem için fakat gece rahatsızlanıp rapor alınca ve bu rapor süresi içinde 1 senemi dolduruyor olunca ki bundan dolayı çirkinleştirlerini zannediyorum, nasıl oluyorsa nasıl oluyorsa o gün işime son verildiğini ve bununla ilgili noter onaylı belge düzenlendiğini söylüyorlar.
En önemlisi sizlerden ricam etkili ve doğru bir yazı yazmak istiyorum noter aracılığıyla firmaya gönderilmek üzere. Bu konuda yardımcı olursanız minnettar olurum.
Amacım, 25. madde ile ilgili herhangi bir alakamın olmadığının ispatlanması(bundan bir sene kadar önce birçok kişiyi de aynı maddeden dolayı işten atmışlardır), tüm tazminatlarımın misliyle verilmesi, Şirket için onur zedeleyici harekette bulunmaktan kapatılmaya doğru gidebilecek yolun açılması(sigortasız işçi çalıştırdıklarına dair de elimde bazı belgeler bulunmaktadır).
Not:Çalışmaya 15.12.2008 pazartesi günü başlamama rağmen SSK kayıtlarına 20.12.2008 olarak yansıdı.(İşe başladığım günle ilgili resimler de bulunmaktadır elimde ki o gün bir kişinin doğum günüydü. Ayrıca işten ayrılan birçok kimse de o resimlerde yer almaktadır.)
Saygılarımla
Konu Catastrophe tarafından (22-12-2009 Saat 12:22:24 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Eksik Bilgi
Lütfen önceki yazımı okuyarak yardımcı olabilirseniz şimdiden çok teşekkür ederim. İşyerinin kapısından bugün alınmadığım için hemen bugün noter aracılığı ile ihtarname çekmek istiyorum. Bir de önceki yazıda da söylediğim gibi işyerinin bana yanlış adrese gönderilmiş ve bundan dolayı muhtara gitmiştir, gidin oradan alın demesi doğrumudur, tebligatın bizzat bana apılması gerekmez miydi? Kanunen tebligatın yazıldıgı tarih mi işime son verildigi tarihtir yoksa elime ulaşıp imza ile teslim aldıgım tarih mi?
Çok fazla soru işareti var kafamda, muhtara gidip almamın artık bugün itibariyle bir sorun çıkarıp çıkarmayacağını da bilmiyorum. Bana bu bilgi dün verildi. Son olarak şunu sormak istiyorum muhtardan belgeyi aldığım taktirde bugünün tarihiyle imza karşılığı almamın dışında ne yapabilirim. Yoksa kesinlikle almamam mı gereklidir haklarım açısından.
(Tüm bu söylediklerimi işverenin ses kaydı olarak aldığını ve bana bu şekilde bilgi verdiğini düşünerek cevaplamanızı rica ediyorum)
Cevap: 25. Madde ile Bildirimsiz İş Akdi Sonlandırılması
Adres yanlış yazıldıysa muhtar bu adres te böyle biri yok kayıtlarda diyip geri gönderecektir zaten
Adres doğruysa alıp almamanızın da pek önemi olmayacaktır.
Dilekçe konusunda ise daha fazla hak kaybına uğramamanız açısından bir avukattan yardım almanız sizin yararınıza olacaktır.
Merhabalar. Vergi hukuku alanına çok hakim olmadığım için, bir müvekkilimin sorununa bulduğum çözümle ilgili işlem yapmadan evvel sizlere de danışmak...
Merhaba şu an ikamet ettiğim şehirde işlerimin yoğunluğu nedeniyle bir diğer şehre gidemiyorum. Bu yüzden oy kullanamıyorum, bildiğim kadarı ile her...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku