biririyle taban taban zıt olan iki şık benim oy kullnadığım zamanda aynı yüzdeye( %50) sahipti. ilginç bir durum değil mi. aöma Sayın anketçi nalayamadığım bişey var beni ilgilendirmiyor gibi bir şıkkı niye kullandınız ki. ilgisi olmayan kişi bu ankette oy kullanmaz ki .
Anket sorusundan, özelleştirmeye sadece devlete getireceği gelir açısından bakıldığı izlenimini edindim. Yanılıyosam özür dilerim. Özelleştirmeye geniş ve değişik açılardan bakmak gerekir. Selamlar. Av. Abbas Bilgili
Beni ilgilendirmiyor diyenleri de merak ettim.Bakalım göreceğiz Türkiyede beni ilgilendirmiyor diyenlerin sayısını da merak etmiyor değilim.
Ayrıca anket konusunu sadece para açısından bilerek düzenledim.Tabiki özelleştirmeyi bir çok yönden düşünmek lazım.
Sizlerin ilgisine çok sevindim.Gerekli düzenlemeleri yapacağım.
Sosyal Devlet ilkesi dışında kalan herşey için özelleştirmeden yanayım.Özelleştirmeyi sadece devlet o fabrikadan şu kadar kazandı diye düşünmemek gerekir.Aslında bir hukukçudan çok bir iktisatçı buna daha iyi bir cevap verebilir.
Hemen kabaca bir hesap:
Bir üretim için diyelim
10 liralık hammadde
10 liralık işgücü
10 liralık nakliyat ve enerji
10 liralık reklam payı ayırıyoruz
10 liralık bina temizlik bakım onarım giderleri
...... ilk aklıma gelenler.Diyelim devlet bu işyerinden 10 lira kazanıyor. Şimdi devlet 10 lira kazanç sağladı diye burayı satmamalı mı.Gelir getiren yerler satılıyor dimi.
10 lira kazanç için devletin 60 lira kazanması gerekir. Ama devlet burayı satarsa aynı oran üzerinden kurumlar vergisi alacak.Ve elini bile değirmeden.Üstelik özel sektörün devlete veya yarı devlet kuruluşlara göre çok daha iyi hizmet verdiği de açıkken neden özelleştirmeye karşı çıkıyoruz.
Tabi işin teknik boyutları ve yarar ve zararları çok daha karmaşık.Ben sadece çok ama çok basite 5 yaşındaki bir çocuun anlayabileceği bir dile çevirdim.
Özelleştirmeye, devlete getireceği gelir açısından bakmanın yanlış olduğu düşüncesindeyim. Özelleştirme, ekonomik ve siyasal politikalarda felsefi bir tercih sorunudur. Tercihini devletçi ekonomiden ya da serbest piyasa ekonomisinden yana kullanmak gibi...
Devletçi ekonomilerin piyasaya uyum sağlayamaması nedeniyle giderek serbest piyasa ekonomilerine dönüşüm süreci yaşadığı hususu, dünyanın gündemdeki bilinen gerçeğidir. Ağır devletçi ekonomiler olan Rusya, Çin ve Türkiye gibi ülkeler giderek bu yükten kurtulmaya çalışıyorlar. Ekonomide devletin ağırlığının fazla olması, siyasal özgürlüklerin ve demokrasinin de gelişmesine engel teşkil etmektedir. Çünkü, ekonomik anlamda varlığı fazla olan devlet, bu haklarını korumak ve kollamak amacıyla fertlerin haklarını kısıtlama yoluna gitmektedir.
Devletin ekonomiye müdahalesinin en alt düzeyde olduğu ülkelerde, özgürlük, insan hakları ve demokrasi gibi çağdaş ve evrensel değerler daha çok gelişmiştir. Devletçi ekonomilerde, bireysel özgürlükler kısıtlıdır.
Bizim ülkemiz de büyük ölçüde devletçi ekonomiye sahip bir ülkedir ve bu nedenle de "fertler devlet için vardır" düşüncesi hakimdir. Oysa fertler devlet için değil, devlet fertler için var olmalıdır. Devlet zaten güçlüdür ve korunması gereken zayıf olan fertlerdir.
Ülkemizde 1930'lu yıllarda fertlerin işletme kurmak için ekonomik güçleri (sermaye) olmadığından, devlet işletmecilikte öncü ve yol gösterici olmuştur. Bugün artık bu gerekçe ortadan kalkığı için özelleştirmenin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.
Özelleştirme, sosyal maliyeti yüksek bir opersyondur. Binlerce insanın işsiz kalmasına neden olmaktadır. Doğal olarak, bu işlemi yaparken en az hasarla atlatmak, işsiz kalacak olanlara alternatif sunabilen çözümler üretmek gerekir. Yani özelleştirmenin sosyal boyutu ihmal edilmemelidir.
Kamu ekonomileri potansiyel yolsuzluk alanlarıdır. En küçük bir devlet yetkisini eline geçiren kişi bu yetkiye dayanarak kendisini memleketin kralı zannetmekte ve görevini kötüye kullanmak için formüller aramaktadır (iyileri tenzih ederim). Bir devlet kuruluşunun kapısındaki bekçiye verilen bir paket sigara veya bir bakana verilen trilyonluk rüşvetin gerçek nedeni bu şahısların sırtlarını devlete dayamış olmalarıdır. Potansiyel yolsuzluk alanlarının en aza indirilebilmesi için devetçi ekonominin serbest piyasa ekonomisine dönüşmesi gerekir.
Ancak, şu da unutulmamalı ki, özelleştrmenin bizatihi kendisi de yolsuzluğa neden olmaktadır. Özelleştirilecek kuruluşların gerçek değerini bulması, eşe dosta peşkeş çekilmemesi gerekir.
Serbest piyasa ilkelerinin hakim olduğu liberal ülkelerde, yolsuzluk endeksi en az, gelir dağılımı daha adil, fertler daha mutlu ve daha özgürdürler.
Not: Sayın alisinkay bu konuda hukuçudan ziyade iktisatçıların görüş bildirmesini istemiş. Ben, hukukçu kimliğimden önce hem İşletme Fakültesi mezunu olmam ve hem de uzun yıllar kamu niteliği ağır basan büyük bir işletmede müfettişilk ve yöneticilik gibi görevlerde bulunmuş biri olarak deneyim ve düşüncelerimi bir iktisatçı olarak ve bir birey olarak yazdım. Bizim görüşlerimize katılmayan arkadaşlar da doğal olarak olacaktır ve onların görüşlerine de saygılıyız. Selam ve saygılar. Av. Abbas Bilgili
Konu özelleştirme olunca tabi ki sizlerle aynı fikirleri paylaşmamam mümkün değil.Katılmadığım konularda var.
Sayın alisinkay 5 yaşa kadar indirerek anlatmış.Bence gerek yok.Burada bu konuya katılan herkes özelleştirmenin nelere mal olduğunu bilecek yaşta.Katılımına Teşekkür ediyorum.
Ben sadece bu konuyu naçizane açarak merakımı gidermek istedim.Bu da benim en doğal hakkım olmalı diye düşünüyorum.
Sayın Abbas bilgili bir hukukçu olarak çok güzel fikirleri olduğu muhakkak.Kendisine Teşekkür ederim.
Burda bence önemli olan özelleştirmenin kar eden kuruluşlardan başlaması.Tabiki kar eden kuruluşların satışı daha kolay olur ama devlete zarar veren kuruluşlar hala özelleşemediler.Konu bir kaç fabrikadan oluşmuyor.
Sayın bakan Unakıtan siz hiç 4 milyar doları gördünüzmü diye gazetecilere sorunca aklıma paranın ön planda olduğu gelliyor.
Ne dersiniz? Saygılarımla
Ben bı konuda bilgi almak istiyorum.Ben Şeker şirketinden 16.08.2007 de emekliye ayrıldım.Şeker şirketi 08.10.207 de ozelleştirme kapsamına alındı.Ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku