2009 Aralık celp döneminde askerlik görevimi yerine getireceğimden 2004 yılından buyana aralıksız çalıştığım işime 6 ay ara vermek zorundayım. İstifa etmek istemiyorum. Çalıştığım şirket de tazminat ödemesi yapmak istemiyor ve dilekçemde askerlik ifadesinin geçmesi durumunda tazminat ödemek zorunda kalacaklarını böyle olursa da askerlik sonrası işe alınmayacağımı belirtiyorlar. Benim amacım tazminat almak değil fakat askerliğim sonunda aynı işime geri dönmek istiyorum. İşe alınmamam durumunda da hukuki bir dayanak olarak kullanabileceğim bir bildirim dilekçemin olmasını istiyorum. Bu dilekçemde askerlik ifadesini kullanmak istiyorum. Bu isteklerim doğrultusunda aşağıda ki gibi bir dilekçe örneği hazırladım.
Aşağıda ki dilekçe ile kendimi veya çalıştığım şirketi zor duruma düşürürmüyüm?
Şirketin tazminat ödemesini önleyebilirmiyim?
Askerlik sonrası eski işime alınmamam durumunda hukuki yollardan hakkımı aramakta bu dilekçenin yararı olur mu?
Teşekkürler...
Örnek Dilekçe:
Şirketiniz bünyesinde 2004 Eylül tarihinden buyana ******* unvanı ile görev yapmaktayım. 2009 Aralık Celp döneminde askerlik görevimi yapmakla yükümlü olduğumdan 30 Kasım 2009 tarihinden itibaren askere gitmek istiyorum. Askerliğim süresince haklarımın saklı kalmasını, korunmasını ve askerlik görevimin bitmesi sonunda eski unvanım ile şirketiniz bünyesinde çalışmaya devam etmek istediğimi, işten ayrılış tazminatı istemediğimi.
Cevap: Kısa dönem askerlik için işten ayrılma ve dilekçe
İşvereninizle anlaşmanız durumunda bahsettiğiniz gibi bir dilekçeyle veya başka bir sözleşmeyle de sözleşmenizi askıya almanız mümkün olabilir.Ancak 6 ay gibi uzun bir süre boyunca işvereninizin pozisyonunuzu boş tutabilme ihtimali olabileceğini sanmıyorum, bu nedenle sizden daha düşük ücretle çalışan personeli tercih edeceğinden, dönüşünüzde sözleşmenizin feshedilme ihtimali yüksek olacaktır.
Cevap: Kısa dönem askerlik için işten ayrılma ve dilekçe
İlginizden ve vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı öncelikle teşekkür ederim.
Forumta konuyu açtıktan sonra araştırmalarıma devam ettim ve Kıdem tazminatına ilişkin bazı bilmediğim bilgilere ulaştım. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ben kıdem tazminatını düşük bir mebla zannediyordum 300 - 400 tl gibi. Fakat öğrendim ki durum daha da farklı. 5000 - 6000 tl arasında bir mebla ve bu rakam hayli önemli bir tutar. Bu sebeple Kıdem tazminatı hukuki bir hakkım olduğundan bu hakkımı kullanmak isteği uyandı içimde. Ayrıca edindiğim diğer bilgilere göre kıdem tazminatı askerlik görevine giderken alınmaz ise aynı şirketten emekli olunursa alınabilecek bir hakmış ve kıdem tazminatı ödenen bir personeli şirket tekrar işe almak zorunda değilmiş (askerlikten dolayı almak zorundadır diye biliyorum). Fakat emeklilik çok uzun bir süreç ve aynı şirketten emekli olmanın bir garantisi yok. Emeklilik halleri dışında askerden sonra aynı şirkette çalışırken işten ayrılmak zorunda kalsam dahi kıdem tazminatını almaya hakkım olmayacak galiba.
Bu durumda;
-Kıdem tazminatımı talep ettiğimi ve aldığımı farzedelim. askerlik görevinin bitişinden sonra aynı şirketin beni yine işe alma zorunluluğu hukuki olarak mevcut oluyor mu yoksa bu zorunluluk ortadan kalkıyor mu?
-Kıdem tazminatımı şimdi almazsam ilerleyen zamanlarda aynı şirkette yine işe başladıktan sonra kıdem tazminatımı alma hakkım devam eder mi, yoksa bu hak yok olur mu?
-Kıdem tazminatını talep ettiğimi dilekçemde belirtmeli miyim, yoksa dilekçem de belirteceğim askerlik görevi için ayrıldığım ibaresi ve ekinde göndereceğim askerlik belgem yeterli olur mu?
,
askerlikten dolayi kidem tazminati,
askere giderken dilekçesi örneği,
kısa dönem askerlik işten ayrılma,
işte çalışırken askere gitmek,
askerlıkten dolayı ıstıfa dılekcesı,
kısa dönem askerlik için işten ayrılma,
calisirken askere gitmek
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku