Konu başlığımdan ötürü yetkilerden ve değerli hukukçularımızdan af diliyorum. Yönelteceğim sorular bir olaydan doğmuş ve bir çok sorun ve soru işaretini beraberinde getirmiştir. Bu yüzden geniş yelpazeli bir başlık seçtim.
Değerli hukukçular ve hukuk sever arkadaşlar,
Öğrencilik hayatımın ilk lisans yıllarında işlemiş olduğum yüz kızartıcı suçumdan ötürü bugün ikinci Lisans hayatımı bitirmek üzere iken yakın planda karşılaşacağım durumlarda meydana gelecek sorunlar ve hala Yargıtay'da bulunan dosyam hakkında sorularım olacak.
Suçum : Hırsızlık ( cüzdan hırsızlığı )
İçerik : Geçici olarak ikamet ettiğim Özel Erkek Öğrenci yurdunda seytana uyarak, cahil cesaretiyle işlediğim suç. Sonrasında zararını karşıladığım, magduriyelerini giderdiğim ve mahkeme süreci içerisinde şikayetinden vazgeçen yurt arkadaşım. Dava sonucu hakkında herhangi bir bilgim olmadığından daha fazla bilgi veremeyeceğim.
Ancak bildiğim bir kaç şey daha var. Mahkeme 24/03/2006 tarihinde ilk duruşma ile başladı ve 10/10/2006 tarihinde görülen 3.duruşma ile gerekçeli karar yazılarak karar verildi.( Şikayetçi şikayetin vazgeçmiştir, zararı karşılanmış ve mahkemede bu şikayetçinin ağzından duyulmuştur, etkin pişmanlık ve eğitime devam belirtilmiştir.) Daha sonra dosya 19/02/2007 tarihinde Yargıtay'a ulaşmış ve Yargıtay 16/10/2008 tarihinde BOZMA kararı ile 24/10/2008 tarihinde dosyayı kapatmış.
17/11/2008 tarihinde mahkeme ikinci kez başlayarak ilk duruşmada gerekçeli karar yazılarak mahkeme sonlandırılmış.
Bu tür mahkemeler ile tecrübe kazanmış değerli hukukçularımıza sorularım olacak;
1. Sorum : Sonuçlanmış dosya neden Yargıtay'a gönderilmiştir?
2. Sorum : Yargıtay'ın bozduğu karar; lehime midir, aleyhime midir?
3. Sorum : Bozma kararından sonra görülen ve tek duruşmada verilen karar ilk verilen karar ile aynı karar mıdır ?
4. Sorum : İkinci mahkeme sonucunda verilen karar tekrar Yargıtay'a gönderilecek midir?
5. Sorum : Tekrar gönderilme halinde Yargıtay tekrar kararı bozabilir mi?
6. Sorum : Olası bir ertelenmiş para cezası durumunda, doldurulması gereken infaz süresi olan 5 yıl hangi tarihte başlamıştır? ( İlk mahkeme karar tarihi günü mü? İkinci Mahkeme karar tarihi günü mü? )
Cevap: İnfaz Süresi, Yargıtay Kararı, Kamu Davası.
1-Savcı temyiz etmiş olabilir.
2-Siz temyiz etmediyseniz lehinize de aleyhinize de olabilir.
3-Farklı olduğu kuvvetle muhtemeldir. Tek celsede bozmaya uygun karar verilmiş olabilir.
4-Kuvvetle muhtemel gönderilmez.
5-Direnme kararı vermediyse mahkeme ki sürelerden uyma kararı verdiği anlaşılabilir yargıtaya yeniden gitmeyeceği için kararda bir değişiklik olmaz artık kesinleşmiştir.
5-Suçun işlendiği tarih belli değil ama eski kanuna göre sordunuz ona göre cevaplarsak kararın kesinleşmesi ile 5 yıl süre başlar.
Cevap: İnfaz Süresi, Yargıtay Kararı, Kamu Davası.
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
1-Savcı temyiz etmiş olabilir.
2-Siz temyiz etmediyseniz lehinize de aleyhinize de olabilir.
3-Farklı olduğu kuvvetle muhtemeldir. Tek celsede bozmaya uygun karar verilmiş olabilir.
4-Kuvvetle muhtemel gönderilmez.
5-Direnme kararı vermediyse mahkeme ki sürelerden uyma kararı verdiği anlaşılabilir yargıtaya yeniden gitmeyeceği için kararda bir değişiklik olmaz artık kesinleşmiştir.
5-Suçun işlendiği tarih belli değil ama eski kanuna göre sordunuz ona göre cevaplarsak kararın kesinleşmesi ile 5 yıl süre başlar.
Öncelikle teşekkür ederim Sayın Av. Engin Oğuz,
Savcı ne gibi durumlarda kararı temyize gönderebilir. Mahkeme kararı konusunda ve Yargıtay'ın Bozma kararını vermekteki sebep hakkında kişisel fikrinizi öğrenebilir miyim ve tabiki diğer hukukçularımızdan da şahsi fikirler bekliyorum.
Ayrıca Yargıtay dosya sorgulamada iki adet farklı tarihli veri çıkıyor. Biri İlk mahkemeye ait, diğeri ise şu :
Daire Adı:
Esas No:
Geliş Tarihi:
Mahkemesi: Bartın Asliye Ceza Mahkemesi
Mahkeme Esas No: 2007/315
Mahkeme Karar No: 2008/894
Mahkeme Karar Tarihi: 26/11/2008
Dava Türü:
DOSYA SONUÇ BİLGİLERİ
Karar No:
Karar
Karar Tarihi
Kapatma Tarihi
Cevap: İnfaz Süresi, Yargıtay Kararı, Kamu Davası.
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
5-Suçun işlendiği tarih belli değil ama eski kanuna göre sordunuz ona göre cevaplarsak kararın kesinleşmesi ile 5 yıl süre başlar.
Bahsini ettiğiniz kesinleşmiş karar, temyiz sonrasında alınan karar mıdır? yoksa ilk verilen karar mıdır?
Eğer temyiz sonucu karar ise şöyle durumda ortaya çıkmalı bence; temyize giden karar ilk verilen mahkeme kararı ise o kararın alındığı ilk tarih baz alınmalıdır. Aslı nedir bunun?
Yargıtay'da olan bir dosya sonucu son karar verilmeden sicilde görülebilir mi? ( şuan yani)
Cevap: İnfaz Süresi, Yargıtay Kararı, Kamu Davası.
Yargıtaydaki dosyada bilgiler boş görünüyor doğrusu bu ne anlama geliyor bilmiyorum ama belki henüz bir işlem yapılmamış.
Mahkemeden kararınızın son halini ve kesinleşme bilgilerini öğrenin. Kesinleşmeden sabıkaya ceza işlenmez. Kararınızın da içeriğini öğrenmelisiniz.
Büyük ihtimalle Yargıtay, CMK 231/5 yani hükmün açıklanmasının geri bırakılması müessesesinin kararda tartışılması için hükmü bozmuştur. Eğer böyleyse bu sizin lehinize bir durumdur.
Daha önceden siciliniz temiz ise kuvvetle ihtimal para cezasına çevrilerek erteleme yoluna gidilmiştir.
Bu konuda tahmin yürütecek arkadaşlarımız varsa lütfen bildirsinler, Çünkü forum sitemiz git gide kopyala yapıştır tarzı özensiz yazılarla tolup taşmıştır. Yardımcı olalım...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku