Satmak istediğimiz bir dairemiz var ancak mirasçılardan biri zihinsel özürlü, satamıyoruz?
merhabalar öncelikle bu forumun oluşmasında ve forumdaki konulara rehberlik edenherkese teşekkürler.
Öncelikle forumda arama yaptım ama benimkine benzer emsal bir konu bulamadım.
Babamdan kalma bir dairemiz var. annemle beraber 9 kardeş mirasçıyız bu daireyi tapuda biz mirasçılar adına tescil ettirdik. Ancak ailenin ödemesi mümkün olmayan borçlarından dolaı daireyi satışa çıkardık tapu devri sırasında herkes imza verdi ancak velayeti annemde olan zihinsel özürlü ablamın annemdeki mahkemenin verdiği velayet kararında kısıtlı üzerinde hiçbir mülk yoktur ibaresi yüzünden tapu kadastro müdürlüğü tapunun devrini iptal etti.( velayet kararı çıkarıldığında babam sağdı)
ardından Aile mahkemesine dairenin satışı için dava açtık ancak hakim talebi redetti.
gerekçede ise satış nedeninin kısıtlının eğitimi bakımı yada tedavisi için olmadığı ailenin borclarından dolayı satış isteminde bulunulduğundan TMK nın 356 maddesi gereğince rededildiği yazılıydı.
Şimdi merak ettiğim daire üzerinde 10 kişinin hakkı bulunmasına rağmen hakimin neden sadece kısıtlı olan ablamın durumunu gerekçe göstererek satış talebini redettiği?
geri kalan herkes satışta hem fikir. eger amaç kısıtlının haklarını korumaksa neden sadece kısıtlının payının guvence altına alınmasına dair bir karar verilmedi?
kanunlar kısıtlı olan ablamın haklarını korurken biz geri kalan 9 hak sahibinin haklarına zarar vermiş olmuyormu bu şekilde? sonuçta ailenin ortak borçları var ve bu durumda bu borçlar ödenemiyor. borcumuz olmasa dahi hakkımız olan parayı alabilmek için dairenin satışını yapamayacakmıyız?
mirasa konu olan mülk para parça satılamayacağına göre ne yapılmalı
karara itiraz mı edeceğiz edeceksek nereye itiraz edeceğiz. yada annem velayet kararının kısıtlının mal varlığı üzerinde işlem yapılabilecek şekilde değiştirilmesi için sulh mahkemesinemi başvurmalı?
danıştığım bir avukat ancak iştirak halindeki tapuyu müşterek hale çevirirseniz kısıtlının payı hariç geri kalanı satabilirsiniz başka türlü satamazsınız dedi.
Ancak kimse böylesine içinde onda bir de olsa başkasına ait pay olunan bir daireyi veyatapuyu kabul etmeyeceğinden bizim bu şekilde bu evi satmamız mumkun değil daha doğrusu gerçek ederiyle satmamız mumkun değil sonuçta alıcı kişi aldığı evin tapusunda kendisinden başka birinin payının olmasını kabul etmezki
ne yapacağız yardımcı olursanız sevinirim birkaç avukata da başvurduk ama olumlu yada çözümlü bir cvp alamadık kusra bakmayın kişisel bir sorunu buraya taşıdığım için ama başka bir çarem kalmadı ailecek bunalımdayız
Cevap: Satmak istediğimiz bir dairemiz var ancak mirasçılardan biri zihinsel özürlü, satamıyoruz?
Abi annesi veli değil de vasi diye tahmin ediyorum. Boşanmadan söz etmeksizin mahkemeden anneye verilmiş velayetten söz etmiş çünkü. Anne vasi ise özürlü ile menfaati çatışacağından Medeni Kanun 426/1-2 mucibince kayyım tayini gerekebilir.
Cevap: Satmak istediğimiz bir dairemiz var ancak mirasçılardan biri zihinsel özürlü, satamıyoruz?
Haklısınız sayın Oğuz. Ya ben yazıyı dikkatli okumadım ya da ben yorumu yaptıkan sonra yazı değişti. Değişikliğe dair bir işaret yok ama sanki ben okuduğumda böyle değildi. Her neyse.. Selam ve saygılar üstadım.
Cevap: Satmak istediğimiz bir dairemiz var ancak mirasçılardan biri zihinsel özürlü, satamıyoruz?
mrblar öncelikle cvplarınız için teşekkür ederim takıldığınız konuya gelınce babam sağken annem vasi tayin edilmesi için dava açmıştı hakim ise kısıtlı ergen olduğu için vasi tayinine gerek olmadığına annesinin velayetine bırakılmasına karar vermiş ancak o zaman babam sağ olduğu için karar tutanağına birde kızın üstünde hiçbir mülk yoktur diye ifade düşülmüş. annem sulh mahkemesine gidiyor bu ifade yüzünden evi satamadığından ancak dilekçede ifadenin değiştirilmesinden ziyade evin satışı için izin istemiş ancak sulh mahkemesi aile mahkemesinin işidir deyip annemi aile mahkemesine gönderiyor. aile mahkemesi ise red kararı veriyor ben buraya yazdıktan sonra reddi veren hakimle görüştüm
Sayın hakim dedim siz davacı evi aile borçları yuzunden satmayı düşünüyr ancak kısıtlının bakımı eğitimi veya tedavisi için olmadığından ev satılmaz demişsiniz. ancak bu kısıtlı evin 10 mirasçısından sadece biri dedim
evet siz kısıtlının haklarını korumak istiyorsunuz ancak bu kadın(annesi) hiçbir çıkar veya yardım beklemeden 36 yıldır bu kısıtlıya bakıyor zaten bu bir tarafa bizim kısıtlının payı üzerinde hiçbir tasarruf talebimiz yok biz sadece bize düşen payla bir kısım aile borççlarını ödemek istiyoruz dedik ancak bu ev satılmadan kendi paylarımız üzerinde de tasarrufta bulunamıyoruz dedim sonuçta bu bir daire bunun belli bir yuzdesinin satılması mumkun değil hiçbir alıcı tam anlamıyla sahibi olmayacağı bir daireyi almak istemez dedim hakim bey kısıtlıya düşen payı, evin satışına engel olmak yerine başka bir şekilde guvence altına alamazmısınız dedim
onun bana verdiği tek yanıt git izaleyi şuyu davası aç oldu
ondan sonra sulh gerek görurse tekrar benden izin talep eder dedi
ancak o zaman değerlendirirm dedi
ancak sulh ta çalışan katip ve kalemler ise izaleyi şuyu açılabilmesi için mirasçılardan birinin satışa izin vermemesi gerekiyor dedi üstelik buraya dava açsanda sonuçta aile mahkemesine gidliecek izin için dedi orası izin vermezse buraya gelmenin mantığı yok dedi
kafam allak bullak oldu biz evimizi satamayacakmıyız borçlular kapımıza dayanınca ne yapacaz peki bu hukuk mu? elimizde bir mülk var ancak en çok lazım olduğu dönemde kullanamıyoruz
Cevap: Satmak istediğimiz bir dairemiz var ancak mirasçılardan biri zihinsel özürlü, satamıyoruz?
Aile mahkemesi red kararı vermiş ya mirasçılardan biri satışa razı olmuyor demek değilmidir bu?
İzalei şuyu davası açıp mahkemeye görüşü sorulabilir veya kısıtlıya kayyım tayin edilebilir. Dilerseniz bir avukat tutun daha uygun olur.
,
eve ortak. olan iki kardesten biri kendi payini satabilirmi,
kardeslerden birisi zeka ozurlu ise ve diger kardes vasisi ise miras ne sekilde paylastirilir,
vasi mal satabilir mi,
vasi kısıtlının malını satabilir mi,
kısıtlı nın menfaati zararına satış olurmu,
Mirascılardan biri imza vermezse ne yapılabilr,
tapuda mirascilarin bir kismi imza vermezse,
zihinsel engelli tapu,
dort mirascidan biri imza vermezse,
5 kardeş bir daireye hisseliyiz bir hissedar imza vermese satılırmı,
miras davalari kardes imzalari vermeseler ne olur,
Zihinsel engelli kardesin velayeti,
Zihinsel engelli ev satabilir mi kardesleri vasi olursa,
mirasçı lar dan bir kişi kısıtlı olduğu zaman ,
mirasta 3 kisi satmak isterse 1 kisi imza vermezse satabilirlermi,
kisitli malinin devri,
engelli kisinin daire satisi,
engellinin miras ev satisi,
ozurlu ev satabilirmi,
engelli kardesin mali nasil satilir,
vasi daire satarken mahkeme ne kadarda gelir
Baba vefat ediyor.Anne, baba vefat etmeden önce eşi ve çocuklarını terk ediyor.Şuan 3. resmi evliliğini yapmış durumda.Çocukları babaanne büyütüyor....
1978 doğumlu zihinsel özürlü bir erkek kardeşim var. Hiç çalışmadı ve dolayısıyla sigortası yok. Daha önce serbest meslekle uğraşmış olan ve şu anda...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku