Merhaba öncelikle teşekkür ederiz böyle imkanlar sağladığınız için bize,
Benim mağdur olduğum nokta 2 aydır işverenimce işe çağırılmamaktır. İş akdimi sonlandırmıyorlar ve benden işten ayrılmak istiyor isem tüm alacaklarımı aldım diyerek boş bir kağıda yazarak bunu taraflarına isteyerek işi bırakabileceğimi söylüyorlar. Nitekim istifamı istiyorlar. 2 aydır sgk sitesinden yaptığım kontrollerde ssk primimde ödenmiyor.Nitekim araştırmalarım doğrultusunda çalıştırılmasam bile günlük 4 saatten ücretim bile ödenmesi gerekiyormuş ama bana maaş verilmiyor. Burada büyük bi sorun yok çalışmıyorum ve maaş almıyorum. Ama yine günlük 4 saatten aylık primimin yatması gerekiyormuş mevzuata göre ki ortada yatırılmış prim "0" (sıfır) görünüyor..Şu noktada bir proje kapsamında çalışıyorduk ama tam zamanlı bir işti bu.. İşveren esnek işgücü adı altında olduğumuzu söylüyor ve çağrı üzerine işe çağrıyor. Sistem bu evet ama işveren Bursa'da ben ise Sakaryada iş yapıyordum ve tam zamanlı bir işti yaptıgım.. Proje ise zamanı belli olmayan bir projeydi nitekim bizim iş akdimizde belli bir sınır dahilinde değildi.Proje bittiğinde bize tazminatınızı vererek sizi cıkartacagız dediler. Bunu dediklerine dair tanığımda var. Ama 1-2 hafta sonra hayır sizi işten çıkartmıyoruz isterseniz siz bırakabilirsiniz dediler. O gün bugündür nitekim 2 aydır işe çağrılmıyoruz ama işveren işimize sonda vermiyor anlattığım üzere. Bugün bir avukatla görüştüm ihtar çekmemi söyledi, ama bu kezde işveren beni işe devam ettirirde ayda minimum ki bu çağrı üzerine günlük en az 4, haftalık en az 20 saat çalıştırabilir imiş ve beni aylık minimum saatle çalıştırır ise bu maaşta bana yetmiyeceği için kabul edemem bunu. Nitekimde bu işyerinde bu sorunlardan dolayıda istemiyorum. Yasal haklarımı (kıdem,ihbar tazminatları v.s.) talep ederek işyerimden ayrılmak istiyorum. Mağduriyetimi nasıl giderebilirim sizden beni aydınlatmanızı rica ediyorum.. Çok teşekkür ediyorum sizlere. Başarılar diliyorum tüm yetkililere..Fatih Ö.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu NEWBORN tarafından (11-11-2009 Saat 04:06:38 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Başlık hatası
Cevap: İş akdimin sonlandırılmaması-sonlandırılması
29 Kişi okumuş hiç kimsenin bir fikri yokmu durumum hakkında . Rica ediyorum ne yapmam gerekir. Bir bilen yokmu
Arkadaşlar, saygı değer hukukçular... Belki herkes bi çözüm için burada biliyorum ama bir bilendemi okumadı 41 olmuş okunma sayısı .. Çok rica ediyorum bir bilen yönlendirsin istiyorum
Konu NEWBORN tarafından (11-11-2009 Saat 22:18:58 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: ek
Çalışmadığınız gün için prim yatması gibi bir zorunluluk yok.
Sorununuzu çok karışık anlatmışsınız.
Ne iş yaparsınız?
Yazılı bir sözleşmeniz var mı?
Her gün işinize çağrılarak mı gidiyordunuz?
ErdoĞan bey öncelikle teşekkürler ve kusura bakmayın karışıklıktan dolayı.
İşim tam zamanlı bir işti aslında çağrı üzerine işçi çalıştıran bir şirket ama bizi bağlı bulunduğumuz şirketten talep eden şirketin işi sürekli oldugundan hergün çağrı almıyoruduk tabiki. Yani çalışmamız farklı bir yerde olduğundan ve sürekli üretim yapan bir firmada olduğundan çağrı gereksinimi yoktu. İş akdi imzaladım süreli bi iş akdi değildi. Yani belli bir tarihi yoktu işimin sonlanacağı gibi..Ayrıca sgk kurumuyla yaptığım görüşmede çalıştırılayım ya da çalıştırılmayayım minimum günlük 4 saatten prim ödenmesi gerekliymiş.. Bilgilerinize..
İşçiden iş görme borcunu yerine getirmesini çağrı yoluyla talep etme hakkına sahip olan işveren, bu çağrıyı, aksi kararlaştırılmadıkça, işçinin çalışacağı zamandan en az dört gün önce yapmak zorundadır. İşveren tarafından süreye uygun olarak yapılan çağrı ile, işçi iş görme edimini yerine getirmekle yükümlüdür. Sözleşmede günlük çalışma süresi kararlaştırılmamışsa, işveren her çağrıda işçiyi günde en az dört saat üst üste çalıştırmak zorundadır. Hafta, ay veya yıl gibi bir zaman dilimi içinde işçinin ne kadar süreyle çalışacağını taraflar belirlemedikleri takdirde, haftalık çalışma süresi yirmi saat kararlaştırılmış sayılır. Çağrı üzerine çalıştırılmak için belirlenen sürede işçi çalıştırılsın veya çalıştırılmasın ücrete hak kazanır.Siz ihtiyaç duymasanızda çalışmak için,işverenin sizi sözleşme gereği işe davet etmesi ile günlük en az 4 saatlik ücrete hak kazanırsınız.Sözleşme örneğiniz varmı elinizde?
Aslında büyük sorun bu Erdoğan Bey, sanırım tecrübesizlik diyelim. Bu yazdığınız maddeleri bende araştırmıştım ve bunlar beni avantajlı duruma getiriyor. Çünkü bu maddelerin aksine farklı birşeyler yok sözleşmemde bunları biliyorum. Ben B.eğt.Öğretmenliği mezunu biriyim ama işsizlikten çeşitli işler yapmak durumundayım. Evet tahmin ettiğiniz gibi güven, iyi niyet gibi düşünceler ile sözleşmemin bir örneğini almadım. Biliyorum büyük cahillik bu ve bende pişmanım bu yüzden. Ama sözleşmeyi iyi okuduğumu düşünüyorum. Zaten ben çalışmadığım günlerin ücretini çalıştırılmasamda hak kazandığım halde almak istemiyorum. Aslında kıdem ve ihbar tazminatımı alarak işimden ayrılmak istiyorum. İlk mesajımdada belirttiğim üzere şirket ile 2 aydır görüşmüyorum ve görüştüğümde bana diyecekleride bir A4 kağıdına "tüm alacaklarımı almış olup işim ayrılmak istiyorum" diye bir yazı yazmam olacaktır. Bunu yapmak istemiyorum çünkü tazminat hakkımı almadım. Yani tüm alacaklarımı almamış olacağımdır. Beni bilgilendirmenizi çok iyi anlıyorum ve saygılarımı sunuyorum size ama ilk mesajımda tüm sorunu aslında çok net bir şekilde anlattığımı düşünüyorum. Ekstradan beni işten çıkarmadıkları için şuanda sözleşmemin bir kopyasını isteme hakkım varmıdır işverenimden. İşverenin bu isteğe olumsuz cevap verme hakkı varmıdır ?
Hayır Erdoğan Bey olamaz çünkü işe girişimizde bizi işverenden talep eden firma ile sohbetti size söyliyeyim....- Bu iş 8-10 senede sürebilir 1 yılda sürebilir - denildi...Ayrıca süreli olsa biz sizi çıkarmıyoruz siz istifa edin demezler. Bunların dışında ben biliyorumki sözleşmem belirli süre dahilinde değildi.
Sözleşmenizin içeriğini bilmemekle birlikte, herhangi bir çalışma süresi belirtilmediyse haftalık, aylık yıllık olarak, haftalık çalışma süresi en az 20 saat olarak kabul edilir.
İşverenden işe davet gelmiyorsa, sözleşmeniz gereği işe davet edilmemenizin , sözleşmenizin işveren tarafından feshi olarak değerlendirileceğini,yasal olarak ihbar,kıdem tazminatına hak kazanacağınızı, durum hakkında örneğin 7gün içinde bilgi verilmemesi durumunda yasal haklarınız için hukuki yollara başvuracağınızı belirten bir ihtar gönderebilirsiniz.İhtarın işverene ulaşma tarihinden itibaren başlayacak olan işverene tanıdığınız sürenin dolmasından sonra göndereceğiniz ihbar ile sözleşmenize uygun olarak işveren tarafından işe davet edilmediğiniz için, işveren tarafından feshedildiğini belirtip, tazminatlarınızı talep edebileceğinizi düşünüyorum
Gene de bir avukatla yüz yüze görüşmeniz sizin yararınıza olacaktır.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Ìû ïğåäëàãàåì îôîğìëåíèå äèïëîìîâ ÂÓÇîâ ïî âñåé Ğîññèè è ÑÍà — ñ ïå÷àòÿìè, ïîäïèñÿìè, ïğèëîæåíèåì è âîçìîæíîñòüş àğõèâíîé çàïèñè (ïî çàïğîñó). ...
Fuzuli İşgalci Evin Demirbaşlarını...