+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 15 ileti bulundu.

Konu: Çalışma koşulları

Çalışma koşulları Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Sep 2008
    İletiler
    22
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Question Çalışma koşulları

    öncelikle herkese slmlar;

    sorunuma gelince şuan çalışmakta oldugum şirkette çeşitli zor koşullar yaşamaktayım sorunların geneli böyle;

    *görev dışı her işe gitme mecburiyeti ve üstündeki müdürlere şeflerine bunu belirttigin zaman burda çalışıyorsan her türlü işi yapacaksın demeleri

    *gece vardiyasında 12 saat çalışma

    * her türlü işi yapacaksın dediklerinde örnegin uzmanlık gerektiren ve tehlikeli olabilecek ve şirketteki konumunun alt düzeyinde olan işlerde çalıştırılmak..

    şimdi burdaki avukatlarımıza danışmak istiyorum bunları dile getirdigimiz zaman şirket yetkililerinden tepki alıyoruz ve bu koşullarda çalışmıyorsan kapı orda gibi kelimeler duyuyoruz ve çalışma alanımız agır sanayiiçeriye sendika dahi sokmuyorlar hem bunu yapan ne yazıktırki bir holding şimdi bu durumda ne yapmam gerekiyor yarın bir gün bizi işten çıkartıkları zaman benim bu olayları ıspatlamam için şimdiden ne gibi önlemler almam gerekiyor beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinecegim iyi çalışmlar dilerim...



    Hukuki NET Güncel Haber

    Çalışma koşulları konulu yargıtay kararı ara
    Çalışma koşulları konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Nov 2006
    Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    1.842
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Çalışma koşulları

    MADDE 8. – İş sözleşmesi, bir tarafın (işçi) bağımlı olarak iş görmeyi, diğer tarafın (işveren) da ücret ödemeyi üstlenmesinden oluşan sözleşmedir. İş sözleşmesi, Kanunda aksi belirtilmedikçe, özel bir şekle tâbi değildir.

    Süresi bir yıl ve daha fazla olan iş sözleşmelerinin yazılı şekilde yapılması zorunludur. Bu belgeler damga vergisi ve her çeşit resim ve harçtan muaftır.

    Yazılı sözleşme yapılmayan hallerde işveren işçiye en geç iki ay içinde genel ve özel çalışma koşullarını, günlük ya da haftalık çalışma süresini, temel ücreti ve varsa ücret eklerini, ücret ödeme dönemini, süresi belirli ise sözleşmenin süresini, fesih halinde tarafların uymak zorunda oldukları hükümleri gösteren yazılı bir belge vermekle yükümlüdür. Süresi bir ayı geçmeyen belirli süreli iş sözleşmelerinde bu fıkra hükmü uygulanmaz. İş sözleşmesi iki aylık süre dolmadan sona ermiş ise, bu bilgilerin en geç sona erme tarihinde işçiye yazılı olarak verilmesi zorunludur.

    - Çağrı üzerine çalışma
    MADDE 14. – Yazılı sözleşme ile işçinin yapmayı üstlendiği işle ilgili olarak kendisine ihtiyaç duyulması halinde iş görme ediminin yerine getirileceğinin kararlaştırıldığı iş ilişkisi, çağrı üzerine çalışmaya dayalı kısmi süreli bir iş sözleşmesidir.

    Hafta, ay veya yıl gibi bir zaman dilimi içinde işçinin ne kadar süreyle çalışacağını taraflar belirlemedikleri takdirde, haftalık çalışma süresi yirmi saat kararlaştırılmış sayılır. Çağrı üzerine çalıştırılmak için belirlenen sürede işçi çalıştırılsın veya çalıştırılmasın ücrete hak kazanır.

    İşçiden iş görme borcunu yerine getirmesini çağrı yoluyla talep hakkına sahip olan işveren, bu çağrıyı, aksi kararlaştırılmadıkça, işçinin çalışacağı zamandan en az dört gün önce yapmak zorundadır. Süreye uygun çağrı üzerine işçi iş görme edimini yerine getirmekle yükümlüdür. Sözleşmede günlük çalışma süresi kararlaştırılmamış ise, işveren her çağrıda işçiyi günde en az dört saat üst üste çalıştırmak zorundadır.

    - Genel hükümlere aykırılık
    MADDE 99. – Bu Kanunun;

    a) 5 inci ve 7 nci maddelerde öngörülen ilke ve yükümlülüklere aykırı davranan,

    b) 8 inci maddenin son fıkrasındaki belgeyi işçiye vermeyen, 14 üncü madde hükümlerine aykırı davranan,

    c) 28 inci maddesine aykırı olarak çalışma belgesi düzenleme yükümlülüğüne aykırı davranan veya bu belgeye gerçeğe aykırı bilgi yazan,

    İşveren veya işveren vekiline bu durumdaki her işçi için elli milyon lira para cezası verilir.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Sep 2008
    İletiler
    22
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Çalışma koşulları

    cevap için çok teşekkür ediyorum yalnız benim ayrıca sizlerden ögrenmek istediğim bir kaç konu var;

    birincisi gece vardiyasının 12 saat olması sakıncalı degilmi?

    ikincisi görev dışı mevkilerde görevlerde çalıştırılmak suç unsuruna girmiyormu?

    yakın zamanda bu konular yüzünden yöneticilerimle ters düşecem gibi bir durum söz konusu olurda bana çıkış verilirse şimdiden bu durumları ıspatlamak amacı için ne gibi belgeler temin etmem gerekir yardımcı olursanız çok sevinirim..

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Sep 2008
    İletiler
    22
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Çalışma koşulları

    daha detaylı bilgi veren bir avukatımız olursa çok sevinecegim bu durumda şimdiden ne gibi önlemler belgeler toplamam gerekiyor acaba?

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Nov 2006
    Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    1.842
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Çalışma koşulları

    İş akdiniz yazılı mı sözlü mü?
    8. maddedeki şartlar yerine getirildi mi?
    Fazla çalışmalarınız bordroda gösteriliyor mu? Fazla çalışma ücreti ödeniyor mu?

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Sep 2008
    İletiler
    22
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Çalışma koşulları

    iş sözleşmem yazılı hem zaten işe girişte bir sürü belge imzaladık..

    aslında imzaladıgımız bir belge daha var eger istenilirse mesaiye kendi rızam ile kalacagım şeklinde ama gece vardiyasının 12 saat olması herşeye ramen yasak oldugunu duymuştum tabi bunları sizler daha iyi bilirsiniz.

    madde 8 e göre uygun gibi gözüküyor..

    temel sorun yetki dışı çalıştırılmak ve gece vardiyasının 12 saat olması örenegin bu gece dahi akşam 8de gidecem sabah 8 de çıkacam bu kanunen hemde agır sanayide yasak degilmi acaba..

    maaş bodrolarımda fazla çalışma gösteriliyor ücretini alıyorum elimde puantajlarımda var zaten tek belgelerimde bunlar umarım ters bir durumda işe yararlar son olarak iş duyurusu panosunda görev dışı göreve verildiğimi ispatlayan ilan kagıtları var alttı müdür tarafından imzalı oda ispat niteliği taşır dimi..

    beni aydınlattıgınız için sonsuz teşekürler..

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Nov 2006
    Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    1.842
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Çalışma koşulları

    - Gece süresi ve gece çalışmaları
    MADDE 69. – Çalışma hayatında “gece” en geç saat 20.00′de başlayarak en erken saat 06.00′ya kadar geçen ve her halde en fazla onbir saat süren dönemdir.

    Bazı işlerin niteliğine ve gereğine göre yahut yurdun bazı bölgelerinin özellikleri bakımından, çalışma hayatına ilişkin “gece” başlangıcının daha geriye alınması veya yaz ve kış saatlerinin ayarlanması, yahut gün döneminin başlama ve bitme saatlerinin belirtilmesi suretiyle birinci fıkradaki hükmün uygulama şekillerini tespit etmek yahut bazı gece çalışmalarına herhangi bir oranda fazla ücret ödenmesi usulünü koymak veyahut gece işletilmelerinde ekonomik bir zorunluluk bulunmayan işyerlerinde işçilerin gece çalışmalarını yasak etmek üzere yönetmelikler çıkartılabilir.

    İşçilerin gece çalışmaları yedibuçuk saati geçemez.

    Gece çalıştırılacak işçilerin sağlık durumlarının gece çalışmasına uygun olduğu, işe başlamadan önce alınacak sağlık raporu ile belgelenir. Gece çalıştırılan işçiler en geç iki yılda bir defa işveren tarafından periyodik sağlık kontrolünden geçirilirler. İşçilerinin sağlık kontrollerinin masrafları işveren tarafından karşılanır.

    Gece çalışması nedeniyle sağlığının bozulduğunu raporla belgeleyen işçiye işveren, mümkünse gündüz postasında durumuna uygun bir iş verir.

    İşveren gece postalarında çalıştırılacak işçilerin listelerini ve bu işçiler için işe başlamadan önce alınan ve periyodik sağlık raporlarının bir nüshasını ilgili bölge müdürlüğüne vermekle yükümlüdür.

    Gece ve gündüz işletilen ve nöbetleşe işçi postaları kullanılan işlerde, bir çalışma haftası gece çalıştırılan işçilerin, ondan sonra gelen ikinci çalışma haftası gündüz çalıştırılmaları suretiyle postalar sıraya konur. Gece ve gündüz postalarında iki haftalık nöbetleşme esası da uygulanabilir.

    Postası değiştirilecek işçi kesintisiz en az onbir saat dinlendirilmeden diğer postada çalıştırılamaz.

    - Fazla çalışma ücreti
    MADDE 41. – Ülkenin genel yararları yahut işin niteliği veya üretimin artırılması gibi nedenlerle fazla çalışma yapılabilir. Fazla çalışma, Kanunda yazılı koşullar çerçevesinde, haftalık kırkbeş saati aşan çalışmalardır. 63 üncü madde hükmüne göre denkleştirme esasının uygulandığı hallerde, işçinin haftalık ortalama çalışma süresi, normal haftalık iş süresini aşmamak koşulu ile, bazı haftalarda toplam kırkbeş saati aşsa dahi bu çalışmalar fazla çalışma sayılmaz.

    Her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının yüzde elli yükseltilmesi suretiyle ödenir.

    Haftalık çalışma süresinin sözleşmelerle kırkbeş saatin altında belirlendiği durumlarda yukarıda belirtilen esaslar dahilinde uygulanan ortalama haftalık çalışma süresini aşan ve kırkbeş saate kadar yapılan çalışmalar fazla sürelerle çalışmalardır. Fazla sürelerle çalışmalarda, her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının yüzde yirmibeş yükseltilmesiyle ödenir.

    Fazla çalışma veya fazla sürelerle çalışma yapan işçi isterse, bu çalışmalar karşılığı zamlı ücret yerine, fazla çalıştığı her saat karşılığında bir saat otuz dakikayı, fazla sürelerle çalıştığı her saat karşılığında bir saat onbeş dakikayı serbest zaman olarak kullanabilir.

    İşçi hak ettiği serbest zamanı altı ay zarfında, çalışma süreleri içinde ve ücretinde bir kesinti olmadan kullanır.

    63 üncü maddenin son fıkrasında yazılı sağlık nedenlerine dayanan kısa veya sınırlı süreli işlerde ve 69 uncu maddede belirtilen gece çalışmasında fazla çalışma yapılamaz.

    Fazla saatlerle çalışmak için işçinin onayının alınması gerekir.

    Fazla çalışma süresinin toplamı bir yılda ikiyüzyetmiş saatten fazla olamaz.

    Fazla çalışma ve fazla sürelerle çalışmaların ne şekilde uygulanacağı çıkarılacak yönetmelikte gösterilir.

    İşin düzenlenmesine ilişkin hükümlere aykırılık
    MADDE 104. – Bu Kanunun 63 üncü maddesinde ve bu maddede belirtilen yönetmelikte belirlenen çalışma sürelerine aykırı olarak işçilerini çalıştıran veya 68 inci maddesindeki ara dinlenmelerini bu maddeye göre uygulamayan veya işçileri 69 uncu maddesine aykırı olarak geceleri yedibuçuk saatten fazla çalıştıran; gece ve gündüz postalarını değiştirmeyen, 71 inci maddesi hükmüne aykırı hareket eden, 72 nci maddesi hükümlerine aykırı olarak bu maddede belirtilen yerlerde onsekiz yaşını doldurmamış erkek çocukları ve gençleri ve her yaştaki kadınları çalıştıran, 73 üncü maddesine aykırı olarak çocuk ve genç işçileri gece çalıştıran veya aynı maddede anılan yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden 74 üncü maddesindeki hükme aykırı olarak doğumdan önceki ve sonraki sürelerde gebe veya doğum yapmış kadınları çalıştıran veya ücretsiz izin vermeyen, 75 inci maddesindeki işçi özlük dosyalarını düzenlemeyen, 76 ncı maddesinde belirtilen yönetmelik hükümlerine uymayan işveren veya işveren vekiline beşyüz milyon lira para cezası verilir.

    64 üncü ve 65 inci maddede öngörülen hükümlere aykırı davranan işveren veya işveren vekiline bu durumda olan her işçi için yüz milyon lira para cezası verilir.

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Sep 2008
    İletiler
    22
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Çalışma koşulları

    verdiğiniz bilgiler için çok teşekürler dikkatimi çeken gece mesaisi 7.5 saati geçemez kısmında haklıyım çünkü ben 12 saat çalışıyorum..

    ikincisi vardiya degişikliğimde 11 saat kesintisiz dinlemiyorum..

    peki bunları puantajlarım ile ispatlarsam haklı konuma geçebilirim dimi?

    herşey için çok teşekkürler...

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.857
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Çalışma koşulları

    İşyerinde bulunduğunuz sürenin tamam çalışma süresi olarak değerlendirilmez.Ara dinlenme süreleri, yemek molaları çalışma süresinden sayılmaz.

  11. #10
    Kayıt Tarihi
    Sep 2008
    İletiler
    22
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Çalışma koşulları

    evet haklısınız 2 defa yarım saatlik yemek molası oluyo ama buna ramen gece mesaisi 11 saati buluyo hemde agır sanayi sınıfına girmemize ramen bu konuda haklıyım dimi..

    ayrıca bir kaç kez 11 saat dinlenmediğime ramen vardiya degişikliğim oldu ve bunları tek ispatlayacagım belge puantajım gözüküyor..

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

agir sanayi is kanunu

ağır çalışma koşulları

Ağır sanayi çalışmanın faydaları

agir sanayi isinde kac saat caliman gerekiyor

ağır sanayi en fazla çalışma saati

ağır sanayi aylık çalışma saati

ağır sanayide gece çalışması en fazla ne kadardır

agir sanayide gece calismasi

ağır sanayide fazla mesai yargıtay

agar sanayı calışma saatlerı

ağır sanayi şartları

Forum

Benzer Konular :

  1. Hamilelikte çalışma koşulları
    Merhaba, Şu an 28 haftalık hamileyim, 4 hafta sonra doğum iznine ayrılacağım, geçtiğimiz 2 haftadır ağır faranjit geçirdiğim için 2 şer den 4 gün...
    Yazan: bdoga Forum: İnsan Kaynakları
    Yanıt: 0
    Son İleti: 25-10-2011, 07:48:08
  2. Çalışma koşulları nedeniyle sağlık sorunu!!!
    öncelikle iyi günler dilerim ben bir özel şirkette çalışıyorum çalıştığım yerde çok ağır elyaf kutuları var yaklaşık 1000 ila 1200 kilo arası...
    Yazan: zexxx Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 12-07-2011, 14:14:16
  3. Özel sektör çalışma koşulları...
    Özel sektörde kalite kontrolcü olarak çalşıyorum.Atölyede havalandırma yok ve zehirli gaz içeriye doluyor.Sabah işbaşı yaptığımızda bu pis hava...
    Yazan: cankut35 Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 03-04-2008, 15:33:45
  4. Çek ödeme koşulları
    mrb bu siteyi yapan arkadaşlara teşekkürler arkadaşlar eskiden alış veriş yaptıgım bir müşteriye hatır çeki verdım ve ceki yazarken o kişinin...
    Yazan: yigithan Forum: Ticaret Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 02-12-2005, 10:53:06
  5. Sağlık ve çalışma koşulları
    işyerimde ısınma soba ile sağlanıyor. geçen sene ve bu hafta olmak üzere 2 kez soba dumanından zehirlendim. özel bir hastaneye giderek tedavimi...
    Yazan: ali veli Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 29-11-2004, 17:16:04

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.