merhaba , iş kanununda yıllık izin an fazla 3 e bölünebilir diyor. bu bölünmelerden biri 1 gün olabilir mi? Bir çalışan yıllık iznini değişik tarihlerde 8 gün , 1 gün , 5 gün olarak kullanabilir mi? günde 9 saat çalıştığımız için pazartesiden cumaya kadar kullanılan yıllık izin 6 gün sayılıyor.Burda ki ayrıntıyı anlayamadık bilgi verirseniz teşekkür ederiz.
4857 sayılı iş kanunun
Hafta tatili ücreti
MADDE 46. - Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde, işçilere tatil gününden önce 63 üncü maddeye göre belirlenen iş günlerinde çalışmış olmaları koşulu ile yedi günlük bir zaman dilimi içinde kesintisiz en az yirmidört saat dinlenme (hafta tatili) verilir.
haftalık çalışma gün sayısı 6 hafta tatili de 1 dir
Yıllık ücretli iznin uygulanması
MADDE 56. - Yıllık ücretli izin işveren tarafından bölünemez.
Bu iznin 53 üncü maddede gösterilen süreler içinde işveren tarafından sürekli bir şekilde verilmesi zorunludur.
Ancak, 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere en çok üçe bölünebilir.
İşveren tarafından yıl içinde verilmiş bulunan diğer ücretli ve ücretsiz izinler veya dinlenme ve hastalık izinleri yıllık izne mahsup edilemez.
Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri izin süresinden sayılmaz.
Yıllık ücretli izinleri işyerinin kurulu bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olanlara istemde bulunmaları ve bu hususu belgelemeleri koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren toplam dört güne kadar ücretsiz izin vermek zorundadır. İşveren, işyerinde çalışan işçilerin yıllık ücretli izinlerini gösterir izin kayıt belgesi tutmak zorundadır.
4857 sayılı kanunda belirtildiği üzere de tarafların anlaşması halinde yıllık izin on günden aşağı olmamak üzere verilebilir
Sayın AKOZ'un cevabına ilave olarak şu hususu ilave etmek gerekir diye düşünüyorum. Siz haftada 5 gün çalıştığınız için altıncı gün olan cumartesinin durumunu, daha doğrusu cumartesi gününün senelik izne olan etkisini öğrenmek istiyorsunuz gibi geldi bana. Yasadaki haftalık yasal çalışma limiti olan 45 saati siz günde 9 saat çalışarak 5 günde tamamlamış oluyorsunuz. Altıncı gün çalışmıyorsunuz ama zaten altıncı gün (cumartesi veya başka bir gün de olabilir) iş günü olduğu için çalışmasanız da senelik izine artı katkısı olmaz. Hafta tatili (pazar veya başka bir gün) senelik izne mahsup edilemez. Ancak, cumartesi günleri hafta tatili değil, iş günüdür. Bu nedenle çalışmasanız da senelik izninizdendir. İşveren yasal sınırlar içinde kalmak kaydıyla, isterse haftalık 45 saati 6 güne değişik sürelerlele de bölüp, sizi cumartesi de çalıştırabilidi. Selamlar. Av. Abbas Bilgili
Teşekkür Ederim.cumartesi Gününün De Yillik Izinden Sayilacağini Anladim Zaten Bu şekilde Uyguluyoruz.1 Günlük Izin Kullandiğimda Yillik Izinden Düşülmesini Istedim 1 Günlük Yillik Izin Olmaz Dediler .daha önce 8 Gün Kullanmiştim.8+1=9 14-9:5 Gün Bir Daha Bir Haftalik Izin Kullanirsam Ct Günü Benim Avantajim Olacak.sanirim O Yüzden Kabul Etmiyorlar.bu Yüzden 1 Gün Yillik Izin Olmazmi?
Yıllık izin en fazla üç parçaya bölünebilir ve bu parçalardan birisi 10 günden az olamaz (İş Yasası, md. 56/3). Yasanın bu hükmüne göre bir günlük senelik izin de mümkündür. Örneğin 14 günlük senelik izin hakkı olan bir işçinin yasadaki sınırlamalara göre önündeki seçenekler şu şekilde olabilir;
1. Seçenek; iznin tamamını (14 günü) bölmedem kullanmak,
2. Seçenek; izni ikiye bölmek; (10+4), (11+3), (12+2), (13+1)
3. seçenek; izni üçe bölmek; (10+3+1), (10+2+2), (11+2+1), (12+1+1)
Bu seçeneklerden de anlaşılacağı üzere bir günlük senelik izin mümkündür.
Ancak sizin olayınızda yasal olmayan bir durum var, şöyle ki, siz 8 günü daha önceden kullanmışsınız ve 6 gün hakkınız kalmış. Yani yasal olmayan bir bölünme şekli uyguılanmış. Senelik izinleri yasal olmayan şekilde bölen işverenlerin bu davranışının tespiti halinde İş Yasası'nın 103. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi hükmü getirilmiştir. selamlar. Av. Abbas Bilgili
Madde 56 der ki : ".... Ancak, 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere en çok üçe...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku