Öncelikle tüm Avukat'lara çalışma hayatında başarılar diliyorum.
Ben 06.08.2008 de son çalıştığım işyerinde göreve başladım ancak işe giriş tarihini yani sigorta başlangıcını 19.01.2009 tarihinde gerçekleştirdiler.Maaşımı ise 01.11.2008 den itibaren ödemeye başladılar.Sigorta girişimi yapmadan önce maaşımı vermeye başladılar.Ancak ben sigorta girişim için tüm evraklarımı sigorta giriş tarihinden dört ay önce(eylül 2008 de) teslim etmiştim.
05.05.2009 da işime son vereceklerini söylediler 31.05.2009 tarihinde işten çıkarılma işlemlerini gerçekleştirdiler.
Bana ihbar tazminatı ödeyeceklerini belirtiler.Maaşım asgari ücret olduğu için asgari ücret üzerinden hesaplanacağı belirttiler ancak ne kadar alacağımı söylemiyorlar.
Mayıs ayına ait tarafıma herhangi bir ödeme işlemi yapılması gerekiyor mu?
Benim haklarım nelerdir? Çıkışımla ilgili hiçbir belgeye imza atmadım. İhbar tazminatıma gecikme faizi hakkı taleb edebilir miyim?
Sİze bildirim yazılı olarak yapılmadıysa, ihbar tazminatı hakkınız doğar.
Çalıştığınız mayıs ayı için size ücretinizin ödenmesi gerekir.
İhbar tazminatı için faiz talep edebilmek için , işvereni temerrüde düşürmeniz yani ihtarda bulunmanız gerekir.İhtarda bulunduğunuz tarihten itibaren işleyecek faiz talebinde bulunabilirsiniz.
Sİze bildirim yazılı olarak yapılmadıysa, ihbar tazminatı hakkınız doğar.
Çalıştığınız mayıs ayı için size ücretinizin ödenmesi gerekir.
İhbar tazminatı için faiz talep edebilmek için , işvereni temerrüde düşürmeniz yani ihtarda bulunmanız gerekir.İhtarda bulunduğunuz tarihten itibaren işleyecek faiz talebinde bulunabilirsiniz.
ihbar tazminatı için belirtilen süre nedir? yani şu anda iş yerine ihtar gönderme hakkım var mı? Yaklaşık iki aydır ihbar tazminatım ödenmiyor bu durumda ihtar gönderilebilir mi? Bu durumda ihtarı erken bildirmediğim için geçen iki ay süreçte hak iddaa edemez miyim ? Sonuç olarak iki aydır ödenmiyor.
ihbar tazminatı için belirtilen süre nedir? yani şu anda iş yerine ihtar gönderme hakkım var mı? Yaklaşık iki aydır ihbar tazminatım ödenmiyor bu durumda ihtar gönderilebilir mi? Bu durumda ihtarı erken bildirmediğim için geçen iki ay süreçte hak iddaa edemez miyim ? Sonuç olarak iki aydır ödenmiyor.
tşkler.
Soru şu:
"05.05.2009 da işime son vereceklerini söylediler 31.05.2009 tarihinde işten çıkarılma işlemlerini gerçekleştirdiler"
demişsiniz.
05.05.2009 da işinize son vereceklerini "söylediler" mi yoksa size tebliğ mi ettiler?
Eğer size yazılı olarak işten çıkartılacağınız söylendiyse zaten ihbar yapılmıştır, tazminat olmaz.
Soru şu:
"05.05.2009 da işime son vereceklerini söylediler 31.05.2009 tarihinde işten çıkarılma işlemlerini gerçekleştirdiler"
demişsiniz.
05.05.2009 da işinize son vereceklerini "söylediler" mi yoksa size tebliğ mi ettiler?
Eğer size yazılı olarak işten çıkartılacağınız söylendiyse zaten ihbar yapılmıştır, tazminat olmaz.
Bna 05.05.2009 tarihinde yazılı olarak bilgilendirme yapmadılar,sadece görevimin bitirileceğini söylediler,mayıs sonuna kadar çıkış ilemi yapmadılar,sigortamı yatırdılar,iş yeri muhasebe müdürü tarafından bana söylenen ;
31.05.2009 tarihinde çıkış işlemimin yapıldığı ve ihbar tazminatı almaya hak kazandığımdır.Ancak dediğim gibi elimde çıkışımı onayladığıma dair imzalı hiç bir belge yok.
ssk sorgulama sitesinden kontrol ettim çıkışm 31.05.2009 da gösterilmiş.
bildirge numaram mevcut yani herhangi bir durumda işten çıkış tarihini burdan ispat edebilirim sanırım çünkü dediğim gibi elimde yazlılı bir belge yok.tazminatımı ödedikleri gün çıkış belgelerinide verebileceklerini söylediler.
Merhaba
Benim de sorunum hemen hemen aynı. 08.03.2004 te başladım, 01.06.2004 te ssk giriş yapıldı. Aldığım gerçek maaş üzerinden ssk' da gösterilmedi.4 sene maaşım ssk ' da bürt 600,00 tl de kaldı. Asgari ücret üzerinden 2009 Ocaktan itibaren devam ediyor. Tabii ki bunu defalarca dile getirdim. Ben ve çalışanlardan birkaç arkadaş ama işveren bizi oyaladı, reddetti, asgari ücretin üstünü cebinizden tamamlayın ödeyelim dendi, gerçek üstünden gösterilsin istiyorsanız o zaman holdinglerde çalışın dendi. Bir sonuç alınamadı. Bordroları da imzalamadık gerçekleri yansıtmıyor diye ama baskıyla imzalatıldı. Bizlerde mecburiyetler yüzünden en son imzalamayan ben kaldım banada önüme bordroları koyarak imzalamamı beklediler. Baskıyla imzaladım tabii.
Çalışma saatlerimiz 08:30 - 19:00 + c.tesi: 08:30 - 13:00. yemek saati uygulaması ise biz yemeği lokantada yeriz. İşyeri ile lokanta arası 6-7 dk, yemeği yer işe döneriz. Yarım saati bulmuyor. Kazara 5-10 dk geç kalın yemek saati yarım saat derler. Zaten ben muhasebesinde olduğumdan genelde yemeğe çıkmam sorun olurdu. Yani yemek saatimi bile kullanamıyordum. Tüm resmi tatillerde çalıştırıldım. Pazar gününe rastlayanlar hariç.
Bu tür haksızlıklara karşı çalışanlardan bir bayan mahkemeye verdi şirketi.Beni de muhasebesinde tek kişi bendim diye şahit yazıyor. Bana işverenlerim şahitlik yapıp yapmayacağımı sordular. Ne olduysa o andan sonra oldu. Bana işyerinde inceden inceden baskılar, şiddetini arttırarak uyarılar yapıldı. Çünkü haksızlıklara karşı çıkıyor, yanlışlıkları düzeltmeye çalışıyordum.
Benim gibi 3-4 arkadaş vardı. Lanet olsun diyerek ayrılanlar var, birisi kardeşim, hakkını aradaığı için çıkartılanlar oldu..
Bana işyerinde psikolojik baskı, yıldırma, işlerimi aksatmama neden olacak her tür yöntemler uygulandı. Kendim kendi rızamla çıkayım diye uğraştılar. Olmayınca yıllık izin dönüşümün haftasında 15.07.2009 da ekonomik kriz, küçülmeye gidiyoruz, aysonu taşınıyoruz diyerek muhsebede tek çalışan olarak küçülme işlemlerine benden başladılar. Art niyetliler. Kriz bahanesi ile dürüstleri temizleme başladı şirkette. Bunlara istinaden;-
-- Gerçek maaşım ve fazla çalışma ücretleriminde bordroma yansıltılmış haliyle kıdem ve ihbar tazminatımı,
-- Çalıştığım süre içinde 45 saati aşan çalışmalarımın ödenmesini,resmi tatillerimin ödenmesini talep ettim,
-- SSk primlerimin gerçek haliyle geçmişe dönük ödenmesini istedim, (geleceğimi çalıyorsunuz diyorum anlamıyorlar,)
-- Bu alacaklarımın gecikme, faizi artık ne şekilde mağduriyetim giderilebilecekse, yasal yollardan tarafıma ödenmesini talep ettim,
-- İşsizlik maaşı için alacağım işten ayrılma bildirgesinide gerçek maaşıma göre düzenlenmesini, asgari ücret üzerinden kabul etmediğimi söyledim.
Tabiiki kabuletmiyorlar, sadece kıdem ve ihbarınızı gerçek üstünden öderim diyor. Bunun için beni şirkete çağırıp ibraname imzalatacaklar. Tüm haklarımı kaybetmek istemiyorum.
Ayrıca kötü niyet davası, maddi-manevi tazminat davası ne gerekiyorsa açmak istiyorum. Yapmam gerekenler hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Vaktim daralıyor. Bazı avukatlar sskını düzelttirmezsin, bazısı evet olur, bazıları da makul rakamı al git diyorlar. Ben kimsenin yapılanlar yanına kar kalsın istemiyorum.
İlginize şimdiden teşekkürler.
Gerçek ücretiniz üzerinden hesaplanan tazminatlarınızı alabilir, sonrasında SGK primlerinizin düşük ücret üzerinden bildirilmesi ile ilgili şikayetinizi kuruma bildirebilirsiniz.Bu durumda gerçek ücretinizi ıspat etmeniz gerekecektir.
Manevi tazminat davanız muhtemelen kabul edilmeyecektir.
İş güvencesi şartlarını sağlıyorsanız kötü niyet tazminatı davası da açamazsınız.
- Fazla çalışma saatlerimi alabilirmiyim?
Maaşımı şahitlerle doğrulayabilirim.Zaten onlarda ben çıkarılınca doğruca sgkya gidip şikayette bulunmuşlar.
- gerçek maaşıma, fazla çalışmalarıma, resmi tatil kısaca herşeye tanığım var. Üstelik bu ay zam alıyorduk. Bende tabii zammı hakeden biri olarak, zamlı hesaplanabilir mi?
- Kötü niyet derken; ben yıllık izinden dödüğümde 09.07.2009 du.
kardeşimin askere yeni gittiğini biliyorlar, kızkardeşimde orada çalışıyordu fakat ayrıldı, üniv. öğrenci, askere giden kardeşimin bebeği oldu, bizde kalıyorlar.Ben nişanlıyım, 2 yıldır. Bana 09.07.2009 da izinden döndüğüm gün sordu işverenim kısmetse düğününüz ne zaman diye. Bende sonbahar dedim 2 ay var.Bunları bile bile çıkarılmam Kötü niyet değilmidir? İzne giderkende söyleyebilirdi. Çünkü uzunca süredir düşünüyoruz dediler o yüzden öğrenmek istemiştim.
- Bu arada şirkette çalışan bi arkadaş ssksız şikayetçi olmuş, denetmenler gelmiş, tutanakta şikayetçi ve 2 kişiye girişleri sorulmuş, birisi ben askerden önce de buradaydım diyor. Denetmense askerden öncesi sayılmaz diyor. Şu an o tutanaktaki kimse şirkette çalışmıyor. Şirkete sokulmadılar. Ana kapıdan gönderdiler. Haklarını aradılar diye. O tutanakta işverene çalışma saatleri, çalışanlar sorulmuş. Fakat hepsi yalan beyan. Bu yüzden bu denetmenleri de şikayet etmek istiyorum. Çünkü güvenecek kimsemiz yok. Çürükler ayrılmalı. Benim yanımda şikayetçi olan arkadaş askere gidince, ustabaşına da yerini öğren bakalım, lazım olacak dedi patronum, çok kuvvetli tandıklarım var, o çocuğun askerliği bitmez dedi. bana da tehdidvari bakarak.
Teşekkür ederim tekrar,çok konuşuyorum, yazıyorum, içim dolmuş sanırım tekrar teşekkür.
Merhaba
Ben bugün görüşmeye gidiyorum. Belki alabilirim tazminatımı ve v.s. Ne ile karşılaşacağım meçhul... Umarım saat 10:00 a kadar cevap alabilirim. Teşekkürler.
sanırım bu konuda pek aydınlanamadım, iş yerinin bu kadar rahat olması düşündürücü,sonuç olarak bana ihbar tazminatı ödeyeceklerini söylediler ama hiç oralı değiller,
ben haklarımı savunmak istiyorum ne yapmam gerek ?
''4857 sayılı iş kanunu 17. maddesi işverence feshi'' gerekçesi ile işime son verildi. Çıkış Bildirimi'nde ise ''global kriz ortamında şirketimiz zor...
5 Yıldır bir şirkette çalışmaktaydım. 13.06.2007 tarihinde şirket ortakları tüm çalışanları toplayıp şirketin gidişatı ve mali durumu hakkında bilgi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku