Herkese merhaba; öğrenmek istediğim bi durum var. Eşim aleyhime boşanma davası açmıştı ama iddialarının hepsi iftira niteliğinde. Birçok kişiye yalancı şahitlik ve sahte faturalar, yalan yere suç duyuruları yaptı. Davası reddolursa ve evine dönmezse bütün bu yaptıklarından dolayı tazminat davası (maddi ve manevi) açabilirmiyim? Açabilirsem ilerde bana boşanma davası açarsa aleyhime kullanılabilir mi? Bu konuda herhangi bir bilgi bulamadım. Eşime boşanma davası açmayı düşünmüyorum ama bu yaptıklarının da hukuki bir yaptırımı, maddi ve manevi olarak zararlarımın telafisinin yolları varmıdır? Saygılarımla
Herkese merhaba; öğrenmek istediğim bi durum var. Eşim aleyhime boşanma davası açmıştı ama iddialarının hepsi iftira niteliğinde. Birçok kişiye yalancı şahitlik ve sahte faturalar, yalan yere suç duyuruları yaptı. Davası reddolursa ve evine dönmezse bütün bu yaptıklarından dolayı tazminat davası (maddi ve manevi) açabilirmiyim? Açabilirsem ilerde bana boşanma davası açarsa aleyhime kullanılabilir mi? Bu konuda herhangi bir bilgi bulamadım. Eşime boşanma davası açmayı düşünmüyorum ama bu yaptıklarının da hukuki bir yaptırımı, maddi ve manevi olarak zararlarımın telafisinin yolları varmıdır? Saygılarımla
Sahte faturalar demeniz çok ilgimi çekti. Sahte faturalar düzenleyen kim ya da kimler? Sahte faturalar var madem, neden savcılığıa suç duyurusunda bulunmadınız? Ya da vergi denetmenleri de bunu ortaya çıkartabilirler. Vergi denetmenlerinin işi bu çünkü. Tabi kastettiğim şey şu, sahte faturayı yapan bir işyeri sahibi mi, yoksa bir şahıs mı, eşinizi mi kastederek yazdınız, kimdir? Pek anlaşılmıyor bu açıdan yazdığınız.
Sahte faturalar derken, naylon fatura diye bildiğimiz faturadan mı bahsediyorsunuz?
Sahte faturalar düzenleyen, nitelikli dolandırıcılık, kamu kurumunu zarara uğratmak, vergi usul kanununa muhalefet etmek, sahtecilik gibi suçlarla yargılanmayı da gerektirecektir.
Açar mısınız? Sizin bahsettiğiniz konu nedir?
Konu denizblk tarafından (28-05-2009 Saat 01:03:26 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: ek bilgi
Sahte faturalar demeniz çok ilgimi çekti. Sahte faturalar düzenleyen kim ya da kimler? Sahte faturalar var madem, neden savcılığıa suç duyurusunda bulunmadınız? Ya da vergi denetmenleri de bunu ortaya çıkartabilirler. Vergi denetmenlerinin işi bu çünkü. Tabi kastettiğim şey şu, sahte faturayı yapan bir işyeri sahibi mi, yoksa bir şahıs mı, eşinizi mi kastederek yazdınız, kimdir? Pek anlaşılmıyor bu açıdan yazdığınız.
Sahte faturalar derken, naylon fatura diye bildiğimiz faturadan mı bahsediyorsunuz?
Sahte faturalar düzenleyen, nitelikli dolandırıcılık, kamu kurumunu zarara uğratmak, vergi usul kanununa muhalefet etmek, sahtecilik gibi suçlarla yargılanmayı da gerektirecektir.
Açar mısınız? Sizin bahsettiğiniz konu nedir?
Merhaba, Sayın Denizblk sahte faturadan kastım gerçek dışı irsaliye ve fatura kestirmişler demek istedim. Bizim haziran ayında alıp kullandığımız eşyalara eylül ayında bir mağazadan irsaliye ve fatura kestirmişler ve sevk adresi olarak da kayınpederimin İstanbuldaki ev adresini yazmışlar. Ayrıca eşyaları teslim alan da kayınpederim görünüyor ve irsaliyede imzası var. Ben savcılığa suç duyurusunda bulundum. Eşyaların haziran ayında alındığını ve kullanmaya başladığımızı, servis garanti formlarıyla ispatladım. Ayrıca eşyalarımı ankaradaki evimden kaçıran ve şikayetim üzerine bu faturaları göstererek eşyaların babalarına ait olduğunu iddia eden yalan ifadeleri var. İlginçtir ki eşyaları da Ankara'daki evimden aldıklarını itiraf ediyorlar. Yani "yavuz hırsız" misali o faturalara güvenerek savcılara yalan söyleme cesaretini bulabiliyorlar.Diğer hukukçu arkadaşların görüşlerini de merak ediyorum. Saygılarımla
Öncelikle şunu söyliyeyim ben bir hukukçu değilim. işletme mezunu bir muhasebeciyim ama ufak bir çalışma yaptım.
Dolandırıcılık MADDE 157. - (1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir.
Nitelikli dolandırıcılık
MADDE 158. - (1) Dolandırıcılık suçunun; b) Kişinin içinde bulunduğu tehlikeli durum veya zor şartlardan yararlanmak suretiyle,
d) Kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu meslek kuruluşlarının, siyasî parti, vakıf veya dernek tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması suretiyle,
h) Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında; kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında, İşlenmesi hâlinde, iki yıldan yedi yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
Kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf
MADDE 160. - (1) Kaybedilmiş olması nedeniyle malikinin zilyedliğinden çıkmış olan ya da hata sonucu ele geçirilen eşya üzerinde, iade etmeksizin veya yetkili mercileri durumdan haberdar etmeksizin, malik gibi tasarrufta bulunan kişi, şikâyet üzerine, bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
Özel belgede sahtecilik
MADDE 207. - (1) Bir özel belgeyi sahte olarak düzenleyen veya gerçek bir özel belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren ve kullanan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Bir sahte özel belgeyi bu özelliğini bilerek kullanan kişi de yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
Özel belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek
MADDE 208. - (1) Gerçek bir özel belgeyi bozan, yok eden veya gizleyen kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Resmî belge hükmünde belgeler
MADDE 210. - (1) Özel belgede sahtecilik suçunun konusunun, emre veya hamile yazılı kambiyo senedi, emtiayı temsil eden belge, hisse senedi, tahvil veya vasiyetname olması hâlinde, resmî belgede sahtecilik suçuna ilişkin hükümler uygulanır.
(2) Gerçeğe aykırı belge düzenleyen tabip, diş tabibi, eczacı, ebe, hemşire veya diğer sağlık mesleği mensubu, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Düzenlenen belgenin kişiye haksız bir menfaat sağlaması ya da kamunun veya kişilerin zararına bir sonuç doğurucu nitelik taşıması hâlinde, resmî belgede sahtecilik hükümlerine göre cezaya hükmolunur.
Resmî belgede sahtecilik MADDE 204. - (1) Bir resmî belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmî belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmî belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
213 VUK
359/b) Vergi kanunları uyarınca tutulan veya düzenlenen ve saklama ve ibraz mecburiyeti bulunan defter, kayıt ve belgeleri yok edenler veya defter sahifelerini yok ederek yerine başka yapraklar koyanlar veya hiç yaprak koymayanlar veya belgelerin asıl veya suretlerini tamamen veya kısmen sahte olarak düzenleyenler veya bu belgeleri kullananlar, üç yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Gerçek bir muamele veya durum olmadığı halde bunlar varmış gibi düzenlenen belge, sahte belgedir.
353/2. (Değişik bent: 25/05/1995 - 4108/8 md.) Perakende satış fişi, ödeme kaydedici cihazla verilen fiş, giriş ve yolcu taşıma bileti, sevk irsaliyesi, taşıma irsaliyesi, yolcu listesi, günlük müşteri listesi ile Maliye Bakanlığınca düzenlenme zorunluluğu getirilen belgelerin; düzenlenmediğinin, kullanılmadığının, bulundurulmadığının, düzenlenen belgelerin aslı ile örneğinde farklı meblağlara yer verildiğinin veya gerçeğe aykırı olarak düzenlendiğinin tespiti halinde, her bir belge için 1 500 000 (53.000.000) lira özel usulsüzlük cezası kesilir.
Bu olayda hileli evrak düzenleme var, eşiniz evrakı mahkemede kullanıyor, mahkemeye yalan beyanda bulunmak var, adaleti yanıltmaya çalışmak var, gerçeğe aykırı belge düzenlemek var, evrakta sahtecilik var, devleti yalan beyanla kandırarak menfaat elde etmek var, ayrıca vergide usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarıda var. Anlattıklarını doğruysa eşinizin ve ailesinin en az 20 sene yatarı var. ağır cezalık
Ek olarak konusu itibariyle bir suç işlendiğini bilip de bu suçu yetkili mercilere bildirmemek de suçtur. bundan ayrı yardım ve yataklıktan da ayrı, belge ve bilgileri gizlemekten ayrı, adaleti sağlamayı engellemekten ayrı ufff yaw. eşiniz ceza kannunda sahtecilik ve dolandırıcılık yönünde ve devleti yanıltmaya yönelik ne kadar madde varsa nerdeyse tamamına yakınını eşiniz ve ailesi çiğnemiş oluyor.
Dikkatinizi çekerim daha adalete karşı işlenen suçların maddeleri ile bağlantılı diğer suçların maddelerini koymadım. yalancı şahitlik iftira, vergi kaçakçılığı vs.
yani anlattıklarınızı birebir doğru kabul edersek ve illa da eşim diyorsanız hukukla işiniz olmasın.
Tabi ki bu önerme doğru olanı yapmanıza mani değil. Zaten yapmışsınız da. Yekili mercilere durumu bildirerek Sormluluğu üzerinizden atmışsınız. Bundan sonrası amme davasıdır sizden çıkar.
bunların sonucu boşanma olacak die bir kaide de yok. Ama lehinize karar çıkarsa bunları boşanma davasında lehinize haklı sebep olarak kullanabilir ve maddi manevi tazminat talebinde de bulunabilirsiniz. sonuçta burada haksız fiilden görünen bir zarar söz konusu.
lakin ben işletme mezunu bir muhasebeciyim. Bir hukukçunun görüşü daha ii olacaktır ki ben farksız düşüneceğini sanmıyorum.
ah çok önemli bir nokta daha: " MÜDDE-İ İDDİA İDDİAYI ISPATA MÜKELLEFTİR."
yani iddiacı iddiasını ispat etmekle yükümlüdür. Aksi halde iddiacı, iftiracı konumuna düşebilir.
Konu operator05 tarafından (06-06-2009 Saat 01:52:50 ) de değiştirilmiştir.
Sayın operatör,verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Ben mantığımı kullanarak hareket ettim, biraz da araştırma yaptım ve gerekli suç duyurularını savcılığa yaptım. Gerçekten de eşimin avukatı bizi boşayabilmek için her türlü sahteciliği, yalan beyanı, ajitasyonu yaptırdı. Hatta kayınvalidemle aramızda husumet çıkartmak için ben eğer barışmak için gidersem komşulara beni dövdürtmeye çalışmalarını istemiş. Ben bu durumda doğal olarak kayınvalidemi karakola şikayet ettim. Eşimin avukatı da benim şikayetimi mahkemede aleyhime delil olarak kullanmış. Üstelik karakol tutanaklarında kayınvalidem eşimle aramızda hiçbir problem olmadığını söylüyor. Hakim de tüm bunların farkında, herşeyi açık ve net olarak gördüğü halde şekil olarak sanki şiddetli geçimsizlik varmış havası yaratmaya çalıştı. Tabi ki hakim hakkında herhangi bir suç iddiasında bulunmuyorum. Ama faturanın sahte olarak düzenlendiğini biliyor, delilleri önüne koydum, şahitlerin de yalan beyan verdiğini biliyor, hakkımda asılsız suç duyurusu yapılmış, bunun da asılsız olduğu açıkça belli; aleyhime kusur oluşturabilecek zerre kadar bir unsur olmadığı halde hakim boşanmaya hükmetti, gerekçeli kararında da aleyhime delil olarak kullanılan ama içinde aleyhime en küçük bir unsur olmayan delillerle yuvamızı yıktı. Sitedeki hukukçuların hakimin bu davranışı hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum. İddialarımı çok net ve kolayca da ispat edebilirim. Kimsenin bir kuşkusu olmasın. Saygılarımla
ilk mesajınızda eşim bana boşanma davası açarsa diye bahsediyosunuz son mesajınızda hakim boşanmamıza hükmetti diyosunuz siz boşandınızmı yoksa halen evlimisiniz
ilk mesajınızda eşim bana boşanma davası açarsa diye bahsediyosunuz son mesajınızda hakim boşanmamıza hükmetti diyosunuz siz boşandınızmı yoksa halen evlimisiniz
Sayın İbrahim Bircan, yerel mahkeme boşanmaya hükmetti ben de yargıtaya gönderdim. Gerekçeli kararda dayanak olan deliller zaten boşanma davası açıldıktan sonra eşimin savcılığa yalan yere suç duyurusunda bulunması, eşya alacak davasında sahte fatura kullanmaları ve varolduğu ileri sürülen dayak olaylarını görmeleri mümkün olmayan yalancı şahitlerin ifadelerine dayanıyor. Olay başatan sona hakimi kandırmaya yönelik ama sundukları deliller tam anlamıyla benim lehime ve tüm iddiaların da düzmece, yalan olduğu belli oluyor. İçeriğine bakınca zaten aleyhime kullanılamayacağı ortaya çıkıyor.
Sayın operatör,verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Üstelik karakol tutanaklarında kayınvalidem eşimle aramızda hiçbir problem olmadığını söylüyor. Hakim de tüm bunların farkında, herşeyi açık ve net olarak gördüğü halde şekil olarak sanki şiddetli geçimsizlik varmış havası yaratmaya çalıştı. Tabi ki hakim hakkında herhangi bir suç iddiasında bulunmuyorum. Ama faturanın sahte olarak düzenlendiğini biliyor, delilleri önüne koydum, şahitlerin de yalan beyan verdiğini biliyor, hakkımda asılsız suç duyurusu yapılmış, bunun da asılsız olduğu açıkça belli; aleyhime kusur oluşturabilecek zerre kadar bir unsur olmadığı halde hakim boşanmaya hükmetti, gerekçeli kararında da aleyhime delil olarak kullanılan ama içinde aleyhime en küçük bir unsur olmayan delillerle yuvamızı yıktı.
Detayları bilmiyorum. Anlattıklarınıza bakılırsa bundan sonrası beni aşar. Ben hukukçu değilim. Mesleğimin bir gereği olarak evrak delil ve ıspat üzerine konuşabilirim.
Zaten davalarda esas sorun ıspattır. Özellikle bazı davalarda bunun pek güç olduğunu biliyorum. Sonuçta hakimler de insan, savcılarda Bazen bilmek yetmez. kanıtlamak gerekir. Ama bu pek güç olur veya mümkün olmaz veya karşı taraf açısından değiştirilmeye müsait olabilir. Bu da yorum farkı denilen şeyi ortaya çıkarır. yorum farkları da içeriği değiştirmese de olayın algılanışını ve bu da sonucunu değiştirebilir.
Sonuçta Şeytan Ayrıntıda Gizlidir.
Bundan sonra ben susar. Hukukçular konuşur
Yardımcı olabildi isem veya bir katkı sağlayabildi isem ne mutlu olamadıysam özür dilerim.
Özel belgede sahtecilik
MADDE 207. - (1) Bir özel belgeyi sahte olarak düzenleyen veya gerçek bir özel belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren ve kullanan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Bir sahte özel belgeyi bu özelliğini bilerek kullanan kişi de yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
Aleyhime açılan boşanma davasında eşimin avukatı bir mağazadan sahte fatura kestirdi ve mahkemede delil olarak kullandı. Fatura gerçek ama içeriği uydurma ve düzmece. Acaba avukat da bu suça iştirak etmiş olabilirmi?
Saygılar
Ben de boşanma davasında iftira atmakla ilgili bir soru sormak istiyorum. Davada davacı kadın eşini darp etmekle suçluyor ve özel hastaneden aldığı muayene kağıdını delil olarak veriyor. Oysa ki o muayene kağıdında darp olmadığı ve basit bir KBB Poliklinik muayenesi olduğu, sağlam ve normal tetkikler olduğu açıkça yazıyor. Bu durumda iftira atmak suçu işlenmiş oluyor mu?
Saygılar
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku