aldatılmam sebebiyle, boşanma davası açtık. eşimi ve oğlumu babasının evine gönderdim. 2 gün sonra eşim, oğlumuzu babasının evinde bırakarak beni aldattığı adama kaçtı. yaklaşık olarak 6 aydır da adamın evinde kalmakta. bu duruma akrabaları şahittir. akrabaları duruma mahkemede de şahitlik edecekler. kendisi de verdiği dilekçelerde açıkça adamın ismini, kaçarken adamın yardım ettiğini yazmıştır.ayrıca oğlumun bende kalması yönünde de heyet raporu var. mahkemenin yönlendirdiği üniversite hastanesi bu yönde rapor verdi. annenin ruhsal yönden eksikliği var, çocuk psikiyatrik olarak hasta vb...ben de 6 aydır çocuğumun tedavisi ve bakımıyla annem-ben-babam birlikte uğraşıyoruz. annenin hiç bir geliri yok. benim gelirim iyi ve oğlumun her türlü eğitim, tedavi sürecine katkı sağlayacak bilgi birikimim ve ona rahat bir ortam sunabilecek durumum var. çocuk iki celsedir bende. anne kaçtıktan sonra çocuğumu alıp tedaviye başlattım.çocuğum şu anda 3 yaşında.
1-) hastane raporu benim lehime.
2-)şahitler (akrabaları) benim lehime.annenin ahlak dışı birlikteliğini mahkemede belirtecekler.
3-)son 6 aydır anne 6 defa cep telefonu ve adres değiştirmiştir. bu da mahkeme kayıtlarında mevcuttur.
4-) heyet raporunda, çocuğun hastalığının anneden kaynaklandığı yazmaktadır.
5-)hakkımda çeşitli iftiralar attı. ben de rapor aldım.
6-)hiç şahidi yok. tek şahit olarak kaçtığı adamı göstrecekmiş. biz de dilekçemizde dinlenmesi için talepte bulunduk.
bu durumda velayet kimde kalır? annenin bu durumda velayeti alması söz konusu olur mu?
Eğer tüm bu şahit ve delilleri mahkemeye sunarsanız çocuğunuzun velayetini alma şansınız yüksek.
Size yardımcı olması açısından az önce bir araştırma yaptım. Annenin çocuğunu bırakıp kaçması ile sonucu açılan boşanma davası sonucundan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin kararını bozmuş. Size aynen aktarıyorum. Bu bilgiyi çıktı olarak çıkartıp, tüm delillerinizle beraber mahkemeye bu yargıtay kararını da ibraz etmeyi unutmayın. İşinize yarayacağını düşünüyorum.
T.C.
YARGITAY
2. HUKUK DAİRESİ
E. 2004/2151
K. 2004/3077
T. 11.3.2004
• VELAYET ( Ananın Başkası İle İlişkiye Girdiğinin Sabit Olduğu - Babanın Velayeti İfa Edebilecek Durumda Olması/Velayetin Verilmemesinin Kanuna Aykırılığı )
ÖZET : Babanın velayeti ifa edemeyecek durumda olduğunun ispat edilemediği ve ananın başkası ile ilişkiye girdiğinin sabit olduğu durumda velayetin babaya verilmemesi kanuna aykırıdır.
DAVA : Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm velayet yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR : Müşterek çocuk D. 1998 doğumludur. Toplanan delillerden davalının R. isimli evli ve beş çocuklu bir kişi ile ilişkiye girdiği, onunla yaşadığı anlaşılmaktadır. Velayet düzenlenirken analık babalık duygularından önce küçüğün bedeni ve fikri gelişimi dikkate alınmalıdır. Altı yaşındaki D.'nin bu şartlar altında anne yanında kalması onun gelişimine olumsuz etki yapacağı açıktır. Babanın velayeti ifa edemeyecek durumda olduğu da isbat edilmemiştir. Mahkemece velayetin babaya bırakılması gerekirken yazılı şekilde hüküm kurulması usul ve yasaya aykırıdır.
SONUÇ : Temyiz edilen hükmün gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, 11.03.2004 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
(Kazancı yayınlarından alıntıdır)
Konu denizblk tarafından (28-04-2009 Saat 00:01:11 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: yazım hatası
Alıntı: "Ancak baba, olağanüstü hallerde (Örneğin: Annenin akıl sağlığının çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişimini olumsuz etkileyecek derecede bozuk olması, annenin hayasız yaşam sürmesi, madde bağımlısı olması… vs.) çocuğun velayetinin kendisine bırakılmasını talep edebilir, bu durumda iddialarını ispat edebilirse çocuğun yaşına bakılmaksızın velayet babaya da bırakılabilmektedir."
Ayrıca demişsiniz ki, eşinizin 6 defa hem cep telefonu numarasını hemde adresini değiştirdiğini ve bunu mahkeme tutanaklarına geçirdiğinizi yazmışsınız. Eşinizin sabit bir düzeni olmadığı ortada. 3 yaşındaki çocuğunuz öncelikle yerleşik bir düzende büyümesi gerekir ki eşinizin böyle bir düzeni yok. Bu gerekçe de çok önemli diye düşünüyorum. Çocuğun menfaati herşeyden önce gelir. Hakim de bu konuda gerekli tedbirleri muhakkak alacaktır sanırım. Siz gerekli talepleri iletin Avukatınız aracılığı ile. Yine de takdir Hakimindir. Biz kesin bir hüküm vermiş olmayalım. Ama belirttiğiniz delillerle oğlunuzun velayetini almanız hiç de zor olmaz diye düşünüyorum.
Konu denizblk tarafından (27-04-2009 Saat 23:04:45 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: ek bilgi
bugün ise sabah boşanmak istediğim kadın 15 günde bir görmeye geldiği oğlumu almak için kaçtığı adam ile gelmiş. adam sitenin dışında beklemiş ve kadın oğlumu site dışına çıkarınca birlikte arabaya binip gitmişler. buna da benim arkadaşım şahit olmuş. bu durumda ne yapabiliriz? arkadaşımın şahitliği ne derece etkili olur birlikteliklerini kanıtlamaya...
O zaman bu tanığınız bu olayı anlatsın. Hatta size tavsiyem eğer böyle birşey olma ihtimali varsa, çocuğunuzu yine almaya geldiğinde şunu yapın. Çocuğunuzu verdikten sonra eşinizin arkasından çıkın sizde. Elinizde bir fotograf makinası olsun. Bu durumu fotograflayın. Hangi araca biniyorsa, o aracın plakasına varıncaya kadar iyice net çekin. Çekebiliyorsanız video görüntüsü de çekin. Mahkemeye delil olarak sunarsınız.
yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.inşallah yavrum bu süreçten ve sonrasından daha da fazla etkilenmeden bu boşanma sonuçlanır ve daha da önemlisi velayet konusunda bir pürüz çıkmaz. zaten hasta olan çocuğu, bir de ruh sağlığını düşünmeden bir başka adamla birlikte almaya gelmek...bir kadına, özellikle de bir anneye hiç yakışmıyor. bir büyüğümüz "bazı insanların evlenmesi haramdır" dediğinde anlayamamıştım...şimdi daha iyi anlıyorum.maalesef bazı insanların evlenip çocuk yapmaları haram...
yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.inşallah yavrum bu süreçten ve sonrasından daha da fazla etkilenmeden bu boşanma sonuçlanır ve daha da önemlisi velayet konusunda bir pürüz çıkmaz. zaten hasta olan çocuğu, bir de ruh sağlığını düşünmeden bir başka adamla birlikte almaya gelmek...bir kadına, özellikle de bir anneye hiç yakışmıyor. bir büyüğümüz "bazı insanların evlenmesi haramdır" dediğinde anlayamamıştım...şimdi daha iyi anlıyorum.maalesef bazı insanların evlenip çocuk yapmaları haram...
Cocuğun velayeti senin hic takma kafana,ayrıca eşin ile eşinle birlikte yaşıyanada aynen ayrıca tazminata yönel peşini bırakma sakın.
davanın 3. celsesi bugün (26.05.2009) yapıldı. allaha şükür bu celse de çocuk bende kaldı. mahkeme benim şahitlerimi dinledi. ardından da, annenin birlikte olduğu adamla çocuğu almaya gelmesi sebebiyle, çocukla görüşmelerinin düzenlenmesi talebimiz hakça yerini bulup, annenin, bundan böyle ancak bir sosyal hizmet uzmanı ile çocuğu alabileceğine mahkeme karar verdi. benim tek korkum, çapa'dan bir türlü gelmek bilmeyen rapor. halen anne ile psikolog-padagog görüşmeleri sürüyor. ön raporda, annenin çocuğuna karşı görevlerini ağır biçimde savsakladığı, bu sebeple çocuğun psikiyatrik hastalığının sebebinin anne olduğu yazıyordu. bu sebeple çocuğun babada kalması gerekliliği tarafımızca düşünülmektedir...ibaresi var. asıl raporda durumun değişmesi ihtimali beni korkutuyor. aslında belki korkum yersiz...ama insanız işte... böyle bir durum (ön raporla asıl rapor arasında anlayış ve icra farkı isteği) ortaya çıkar mı? eğer çıkar ise ne yapmalıyım. bir sonraki celse 21.10.2009 da olacak. o tarihe kadar da çocuğumun geçici velayetinin bende kalması süresi toplamda 1 yıl olacak.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku