Benimle aynı durumdaki çalışanlar için önemli bir soru?
slm hukukçu arkadaslar, durumumu arz eder ve çözüm önerilerinizi beklerim (soracagım soru inşaat sektöründe çalısan binlerce çalısanın basına çok sık gelen bazı sorunları kapsamaktadır)
08.04.2008 tarihinden itibaren bir inşaat taahhut firmasında çalısmaktayım,yaklasık 7-8 aydır duzensiz maaş odemeleriyle bugunlere kadar geldik,su an itibariyle 3-4 aylık maasım halen ödenmemiş durumda ,ben de bu duruma istinaden çıkısımın verilmesini talep ettim, firma da bana istifa dilekçemi yazıp ihbar süremin dolmasını beklememi bu sürede alacaklarıma ilişkinde bir çözüm bulunacağını söyledi,öncelikle sormak istediğim istifa dilekçemin içeriğine alacaklarımla ilgili bir madde koyabilirmiyim,ayrıca firma ile aramızda yapmıs olduğumuz herhangi bir iş sözleşmesi yoktur,su ana kadar maaşlarımı elden almıs bulunmaktayım(bu işlemin yasalarda sanırım belli sayıda personel çalıstıran firmalarda bankalar aracılığıyla yapılmıs olması gerekmektedir),bir de maaşımla yatırılan ssk miktarı farklı,ssk miktarım asgariden yatırılmaktadır,ve elden aldığım ücretleri personel maaş avansı formu adı altında bir formla aldım,miktar tarih ve imza nın olduğu bir formdur bu.Bu durumlar itibariyle alacaklarımı kesin olarak nasıl alabilirim ?(tazminat,maaş gibi)
ve hukuki olarak ne gibi avantajlarım vardır(herhangi bir ödeme olmaması durumunda) ?? cevabınızı bekler ,teşekkür ederim.
Re: Benimle aynı durumdaki çalışanlar için önemli bir soru?
İstifa etmeniz durumunda tazminat hakkınız olmaz.
Ücretin ödenmemesi, düzensiz ödenmesi-bunun alışkanlık haline gelmesi, primlerinizin gerçek ücret üzerinden ödenmemesi size ihbar süresine uymadan sözleşmenizi sona erdirme ve kıdem tazminatı alma hakkı kazandırır.
Bunun içinyapacak olduğunuz istifa etmek değil, yukarıda bahsettiğiniz haklı nedenlerle sözleşmenizi sona erdirmek olmalıdır.Sözleşmenizi sona erdirdiğinizi işverene noter ihbarı ile bildirmeniz size fayda sağlayacaktır.
İşveren haklarınızı ödemezse iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
(yazılı bir iş sözleşmenizin olmaması herhangi bir hak kaybınıza neden olmaz.Orada çalışıyor olmanız yazılı olmasa da bir sözleşmeniz var demektir.)
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İstifa etmeniz durumunda tazminat hakkınız olmaz.
Ücretin ödenmemesi, düzensiz ödenmesi-bunun alışkanlık haline gelmesi, primlerinizin gerçek ücret üzerinden ödenmemesi size ihbar süresine uymadan sözleşmenizi sona erdirme ve kıdem tazminatı alma hakkı kazandırır.
Bunun içinyapacak olduğunuz istifa etmek değil, yukarıda bahsettiğiniz haklı nedenlerle sözleşmenizi sona erdirmek olmalıdır.Sözleşmenizi sona erdirdiğinizi işverene noter ihbarı ile bildirmeniz size fayda sağlayacaktır.
İşveren haklarınızı ödemezse iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
(yazılı bir iş sözleşmenizin olmaması herhangi bir hak kaybınıza neden olmaz.Orada çalışıyor olmanız yazılı olmasa da bir sözleşmeniz var demektir.)
öncelikle cevabınız için teşekkürler Sayın Kırcalı,bahsettiğiniz noter ihbarında bu haklı sebepleri belirtecekmiyim? noter ihbarı hakkında pek bilgim yok. bir de şirketten şu an bana söylenen işe gelmediğim takdirde tutanak tutulacagı,sadece bugun itibariyle işe gitmedim çünkü ayrılma kararımı dün söyledim.Bu bahsedilen tutanak hakkında da bilgi verirseniz ,nedir diye sevinirim .
skywalker84 rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle cevabınız için teşekkürler Sayın Kırcalı,bahsettiğiniz noter ihbarında bu haklı sebepleri belirtecekmiyim? noter ihbarı hakkında pek bilgim yok. bir de şirketten şu an bana söylenen işe gelmediğim takdirde tutanak tutulacagı,sadece bugun itibariyle işe gitmedim çünkü ayrılma kararımı dün söyledim.Bu bahsedilen tutanak hakkında da bilgi verirseniz ,nedir diye sevinirim .
Noter ihtarından kasıt iş akdini haklı nedenle feshettiğinize ve fesih sebeplerinize dair işverene hitaben yazılı dilekçenin noter vasıtası ile gönderilmesidir. Sayın Kırcalı'nın belirtiiği gibi bu dilekçede fesih nedeninizi açık açık yazmanız menfaatinizedir. Diğer taraftan işveren gelmeyişinizi tutanak altına alarak mazeretsiz devamsızlığınız sebebiyle İş Knunu 25/ıı/g maddesine göre iş akdinin feshi için kendisi açısından haklı durum yaratmaya çalışmakta diye düşünüyorum..
sernur rumuzlu üyeden alıntı
Noter ihtarından kasıt iş akdini haklı nedenle feshettiğinize ve fesih sebeplerinize dair işverene hitaben yazılı dilekçenin noter vasıtası ile gönderilmesidir. Sayın Kırcalı'nın belirtiiği gibi bu dilekçede fesih nedeninizi açık açık yazmanız menfaatinizedir. Diğer taraftan işveren gelmeyişinizi tutanak altına alarak mazeretsiz devamsızlığınız sebebiyle İş Knunu 25/ıı/g maddesine göre iş akdinin feshi için kendisi açısından haklı durum yaratmaya çalışmakta diye düşünüyorum..
evet o maddeye baktım su an,derhal fesih hakkı nı içeriyor,yalnız su durumda yukarıda bahsettiğim sorunlara karsın işe gitmem veya devam etmem nasıl mümkün olabilir artık diye düşünüyorum,herhangi bir tutanak durumunda yasal olarak hiçbir hak iddaa edemem sanırım,sadece firmadan önce davranıp noterden ihbar çekersem bir avantajım olacak değilmi? aslında konusmalarımızda bu konunun iyi niyet cercevesinde çözülmesini konustuk ama firmaya güvenmiyorum ,ben madur durumdayken haksız duruma düşmek istemiyorum ,onun için siz hukukçu arkadaslara bu denli deyatlı sorular soruyorum.teşekkürler.
skywalker84 rumuzlu üyeden alıntı
evet o maddeye baktım su an,derhal fesih hakkı nı içeriyor,yalnız su durumda yukarıda bahsettiğim sorunlara karsın işe gitmem veya devam etmem nasıl mümkün olabilir artık diye düşünüyorum,herhangi bir tutanak durumunda yasal olarak hiçbir hak iddaa edemem sanırım,sadece firmadan önce davranıp noterden ihbar çekersem bir avantajım olacak değilmi? aslında konusmalarımızda bu konunun iyi niyet cercevesinde çözülmesini konustuk ama firmaya güvenmiyorum ,ben madur durumdayken haksız duruma düşmek istemiyorum ,onun için siz hukukçu arkadaslara bu denli deyatlı sorular soruyorum.teşekkürler.
Sizin belirttiğiniz gibi vakit kaybetmeden fesih ihbarınızı bildiriz dilekçeyi noter vasıtasıyla (ya da iadeli taahhütlü mektupla) işverene tebliğ etmeniz gerekiyor.
Konu sernur tarafından (16-04-2009 Saat 12:57:06 ) de değiştirilmiştir.
öncelikle herkese vereceği cevaplar için teşekkür ederim ben egm de görevli polis memuruyum tahmini 1-2 ay kadar önce bize tayin hakkı geldi ve doğu...
Merhaba sevgili hukukcular.Öncelikle bu forumu açan yürüten emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.Toplumumuz hukuk konusunda oldukça bilinçsiz ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku