Böyle bir durumda işhakkımı feshetsem sonuç ne olur
merhaba kolay gelsin.öncedende bu konuya benzer bir sorum olmuştu fakat şimdi durum biraz daha değişik.şimdi ben 4senedir çalıştıgım şirketten 3 aydır maaş alamadıgım için işhakkımı 4857 nolu işkanununun 24.maddesine göre tektarflı fesetmek istiyorumve içerde bulunan tümhaklarımın tarafıma ödenmesini istiyorum.fakat 2 günbüstüste işe gelmedimsavunmamı istediler bende düğünüm oldugu için gelemedim diye savunma verdim ve arkasından gelmediğim geçmiş2ğün için rapor aldım ve işyerine verdim.fakat şuanda beni disiplin kuruluna sevkettiler tekrar savunma isteniyor bu savunmayada hasta oldugum için rapor aldım diye bir yazıyazmayı düşünüyorum ve ertesi ğünüde işhaklkımı noter huzurunda fesetmeyi düşünüyorum.sizce yaptıgım uygun olurmu?2 ğün işe gelmedim diye bir sorun çıkabilirmi alacaklarımı alamamazlık gibi bir durum sözkonusu olurmu ? bu konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden teşekkürler.kolay gelsin.
Geçmiş günlere ait ücretleriniz ödenmediği sürece İş Yasası'nın 24/II. maddesine göre istifa edip kıdem tazminatı isteyebilirsiniz. Ancak, 2 gün üst üst işe gelmemekle işverenin eline önemli bir koz vermişsiniz. İş Yasası 25/II-g'ye göre işverenden izin almaksızın ve haklı bir sebebe dayanmaksızın iki iş günü işe gelmeyen işçinin işine tazminatsız son verilebilir. Siz önce "düğünüm var" demişsiniz, sonra rapor almışsınız. Bu da sizin çelişkiniz. Oysa düğünü kanıtlamanız halinde önemli bir haklı sebebe sahip olacaksınız. Raporlu olmak da haklı bir sebep, ama niye aynı günler için iki farklı sebep gösteriyorsun? Bu çelişkili tutum inandırıcılığnıızı azaltır. İşveren iki günlük devamsızlıktan dolayı işinize son verecek ise bu hakkını deavmsızlığı öğrendikten itibaren 6 işgünü içinde kullanması gerekir (İş Yasası, m.26). Anack işe son vermeye komisyon yetkili ise konunun komisyona iletilmesinden itibaren 6 işgünlük sürenin başlaması gerekir. Siz gerçekten ayrılmayı düşünüyorsanı ücret ödenmemesi sebebine dayanarak işverenin feshinden önce fesih hakkı kullanabilirsiniz. çünkü komisyondan tazminatsız fesih kararı çıkabilir ve o zaman açacağınız davada devamsızlıkta haklı olduğunuzu kanıtlamanız gerekir. Selamlar.
Sayın Av.Abbas BİLGİLİ öncelikle bukonu hakkında bana yardımınız için teşekkürler.
2 farklı neden gösterdim evet gerçekten bu benim açımdan uygun bir hareket olmadı.fakat benim raporalmamdaki nedenim eger ben işhakkımı fesetsem işverende bu 2 ğünü önesürüp işhakkımı sona erdirmesinden korktugum içindir bu yüzden en azından elimde bir raporum olmasının uygun olacagını düşündüm.buğün toplantı gerçekleştirildi zaten banada sizin söylediğiniz gibi bu 2 farklı neden göstermemden dolayı ne yaptıysan kendi kendine yapmışsın gibisinden konuşuldu.Şu anda komisyondan ne karar çıkacak bilemiyorum sizden bana akıl vermenizi diliyorum gerçekten çok zor bir durum.Fakat şunuda söyleyim raporın bir kopyasıda bende bulunuyor.işveren şuanda benim şhakkımı sona erdirirse ben bu rapordan dolayı haklı duruma geçip alacaklarımı alamazmıyım?ya ben şu anda ne yapacagımı hangisini doğru hangisinin yanlış oldugunu bilemiyorum yardımınıza ihtiyacım var.
teşekkürler.
Önünüzde iki seçenek var;
1) Üç aylık ücretiniz halen ödenmemiş ise İş Yasası'nın 24/II. maddesini gerekçe göstererek işveren feshetmeden önce siz haklı feshi kullanabilirsiniz. Siz bu fesih hakkını kullandıktan sonra işveren de haklı sebeple (2 gün devamsızlıktan dolayı) feshederse, sizin feshiniz önce olduğundan işvereninkinin bir hukuki değeri kalmaz. Anack bu tür fesihte ihbar tazminatı olmaz, kıdem tazmimatı olur.
2) İkinici seçenek olarak, işverenin ne yapacağını beklersiniz. Komisyondan tazminatsız işe son verme kararı çıkmaz ise ya çalışmaya devam eder veya isterseniz birinci seçenekteki yolu da tercih ederek haklı sebeple istifa edebilirsiniz. Komisyondan tazminatsız işe son verme kararı çıkarsa, iş mahkemesinde ihbar ve kıdem tazminatı davası açarak 2 günlük devamsızlığın haklı nedenleri olduğunu (düğün ve hastalık nedeneiyle işe gidemediğnizi) kanıtlarsanız davayı kazanırsınız.
Komisyondan sadece disiplin cezası da çıkabilir (uyarı, kınama, ücret kesimi vs.) . selamlar.
evet şuanda yapılacak tek şey sanırım sonucu beklemek ve eger uyarı veya kınama türü birşey çıkarsa sonuç olarak sanırım busefer ben işhakkımı fesedersem bütün haklar benim tarafımda olacak.tersi olurda iişveren fesederse buseferde biraz ugraşmamız gerekecek.peki ben işhakkımı belirttiğim noter huzurunda fesedersem alacaklarım olan aylıklarımı kıdem tazminatımı ve diğer alacaklarımı almamla beraber ihbar tazminatıda alabilmem mümkünmüdür ve ben işten ayrılmadan önce işyerine haber vermek zorundamıyım?son olarakta işsizlik siğortasından yaralanabilirmiyim böyle bir durumda dilekçeme ne yazmam gerekir.
biraz çok soru sordum ama gerçekten bu konu hakkında bir bilğim yok.
teşekkürler Abbas Bey
Arkaşımın başına gelen olayı aynen anlatmak ve yardımlarınızı cevaplarınızı ivedi şekilde bekliyorum kendisinin ne uyku uyuyabildiğini söylüyor nede...
iyi günler.bundan 1 ay önce kadar arkdaşımdan aldıgım emanet arabayı bir yere parketmiş geldigmde arabanın darp edildigini görüp polisi aradım sonra...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku