Merhabalar,

Öncelikle bu forumda bilgi paylaşımı ile hukuk hakkında bir vatandaşın bilgi sahibi olması gereken şeyleri bizlere öğreten herkese teşekkürler.

Kiracı bulunduğum dairenin site yönetimi ile bir sorunum var;

15/07/2008 itibari ile bir ev kiraladım. Bu tarih itibar ile evin 350 YTL geçmişe dönük aidat ve merkezi sistem doğalgaz borcu vardı. Temmuz ayının aidatının yarısını temmuz ayı içersinde 15gün dairede ikamet etmem nedeniyle ödedim ve o tarih itibari ile geçmişe dönük bakiye 295 YTL olarak belirdi.

Bu tarihten itibaren tüm aidatları düzenli ödedim ve geçmişe dönük aidat borcu ile ilgili site yönetimini ve emlakçıyı sözlü olarak bilgilendirdim, ev sahibi ile iletişimim olmadığı için kendisine ulaşamadım. Emlakçı yakın dostu olduğunu söyledi ve bildireceğini belirtti.

Günümüze kadar bu geçmişe dönük borca sürekli faiz geldi ve borç 421 YTL olarak belirdi. Site yönetimine borcun muhattabının ben olmadığımı ev sahibi ile iletişime geçmelerini rica ettim.

Son olarak 556 YTL + 102 YTL(%5 gecikme tazminatı) meblalığ bir "İlamsız takipte ödeme emri" geldi elime muhattabı olarak hem ben hem de ev sahibi görünüyor.

Merak ettiğim konuları sıralıyorum;

1-) 421 YTL yerine 556 YTL görünüyor ki aradaki fark 135 YTL son dönemin borcu ve ben bu borcu son ödeme tarihi gelmeden ödedim ancak icra takibini son ödeme tarihini beklemeden başlatmışlar. Bu konuda haksız değiller mi? Ayrıca gerekçe olarak Eylül 2008-Mart 2009 tarihleri arasında ödenmeyen aidatlar olarak bir ibare var emirde halbuki ben bu tarihler arasında aidatları günü gününe ödedim.

2-)421 YTL borç zaten 295 YTL'den faizlenerek bu hale gelmiş durumda talep edilen 102 YTL(%5) faizin anlamı nedir?

3-)Ev sahibi konuda haberdar ve borcu ödeyeceğini söyledi, yönetim ile de anlaştık ancak benim 7 gün içersinde buna rağmen bu emre itiraz etmem gerekir mi? İtirazım zaruri ise yukarda belirttiğim konulara da itiraz etmelimiyim? Ayrıca faks ya da iadeli tahhütlü posta ile dilekçe ve gerekli evraklar ile itiraz edebilir miyim yoksa birebir şahsi itirazım mı gerekir?

4-) Ev sahibi sözüne rağmen ödemeyi yapmazsa, bu borcun muhattabı neticede kim olacaktır?

Fikirlerinizi bekliyorum. Babama apartman yöneticiliği konusunda yardım etmiş ve kat malikleri kanunun ilgili kısımları hakkında bilgi sahibiyim ancak bu durumun nasıl yorumlanması gerektiğini kestiremedim. Şimdiye kadar herşeyi kanununa uygun yapmaya çalıştım ama 23 yaşında şimdiden yıldım, her taşınmada ikametgah naklinde çıkan sorunlar, eski borçlar ve bilimum tesisatı şahsımın üzerine geçirirken yaşadıklarım yıldırmaya başladı. Bu kadar zor olmamalı.