Sağlık Bakanlığında 657 ye tabi devlet memuru olarak çalışıyorum.7 yıl önce eş durumundan mazeret ataması ile şu anda A grubu bir ile açıktan atama oldum.Eşim ssk lı idi.2002 yılında, yürürlükte olan 1996 yılındaki atama tayin yönetmeliğine göre atamam yapıldı.Atama olduktan yaklaşık iki yıl sonrada eşimle ayrıldık.O tarihten sonra yönetmelik gereği her yıl ocak ayında mazeret durumumu il sağlık müdürlüğüne bildirmem gerekirken şimdiye kadar hiç bildirimde bulunmadım.Aynı durumda olan diğer sağlık çalışanlarıda durumlarını bildirmediler, müdürlükte herhangi bir talepte bulunmadı.Ancak 2004 yılında yönetmelik değiştikten sonra 2005 yılından itibaren yeni hükümat sağlık bakanlığı mazeret ataması olanlardan düzenli olarak mazeretlerinin belgelendirilmesi istendi.
Durumunda değişiklik olanların da yeni yönetmeliğe göre C ve D grubu bölgelere atamaları yapıldı.2008 yılı 31 aralık tarihinde Sağlık Bakanlığı bir genelge yayınlayarak şimdiye kadar yapılmış tüm mazeret atamalarının mazeretlerini yok sayarak yeniden 2005 yılı öncesi de dahil mazeret durumunun belgelendirilmesini belgelendiremeyenlerin de yeni yönetmelik gereği C yada D grubuna yeniden tayinlerinin olacağını belirtti.Bu durum özellikle A ve B grubunda olan yaklaşık 20 ildeki çaloşanları etkileyecek.Çalıştığım ilde şimdiye kadar 10 - 15 yıl öncesi dahil mazeret ataması ile tayin olmuş yaklaşık 1500 kişiden belgeleri istendi.Öğrendiğimize göre bunlardan ancak 200 civarında çalışanın durumunu belgelendirebildikleri geri kalanların ise ayrılma, eşinin işten ayrılması, ölüm, eğitim durumunun sona ermesi, hastalık durumundan gelenlerin hastalıklarında değişiklik olması, ölüm gibi sebeplerle mazeretlerini belgelendiremediklerini öğrendik.Bu durumda 12- 14 yıl önce atananlar da dahil yeniden atama yapılacağı kaygısı taşıyoruz.Bakanlığın dayandığı tek nokta bizim atamamızın olduğu yönetmelikte de geçen durumun her yıl belgelendirlmesi belgelendirilemediği taktirde yeniden atama yapılacağı.Bu durumda mazeretlerin ömür boyu yada emekli oluncaya kadar devam mı etmesi gerekir.Bu durumda hukuken yapılabilecek birşey var mı.Teşekkürler