MAHKEME KARARININ FOTOKOPİSİNİ ALDIK.ŞAHİTLER KIZIN ANNESİ İLE BABASI BAŞKA HİÇ ŞAHİT YADA BENZERİ EVRAK YOK [u]SONUÇ</u> TMK NUN 166/2 MADDESİ GEREĞİNCE [u]BOŞANMALARINA</u>
DEMİŞ HAKİM BEY.
TÜRK MEDENİ KANUNU'NUN 166 MADDESİ İKİNCİ BENDİ ŞÖYLE DER;
MADDE 166.- Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.
Yukarıdaki fıkrada belirtilen hâllerde, davacının kusuru daha ağır ise, davalının açılan davaya itiraz hakkı vardır. Bununla beraber bu itiraz, hakkın kötüye kullanılması niteliğinde ise ve evlilik birliğinin devamında davalı ve çocuklar bakımından korunmaya değer bir yarar kalmamışsa boşanmaya karar verilebilir.
Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi hâlinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. [u]Bu hâlde boşanma kararı verilebilmesi için, hâkimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi</u> ve boşanmanın malî sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hâkim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü hâlinde boşanmaya hükmolunur. Bu hâlde tarafların ikrarlarının hâkimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz.
Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi hâlinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir.
BEN HALA KARARI ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM.
HA ŞUNU DA UNUTMAYIN...
BU DURUMDA OLAN BİR TANIDIĞINIZ VARSA ANNESİ VE BABASI İLE GELSİN İŞ TAMAM.
HERKESE SELAMLAR.
Siz kararı anlayabilmiş değilsiniz ama biz de sizi anlayamıyoruz sayın Karaköy62!
Otobüs firması çağrışımlı konu başlığınızdan tutun da kimlere niçin feveran ettiğinize dair bütün meseleler bir muamma...
Sayın Nihilist,
Konu başlığını otobüs firması çağrışımına benzetmeniz çok ilginç geldi ve bunun üzerine kısa bir araştırma yaptım ve şu sonuca ulaştım:
ekspres
isim Fransızca express
1 . Yalnız belirli duraklarda duran, büyük iskelelere uğrayan tren, otobüs veya gemi:
"Paris'e ekspres sabah altı buçukta hareket ediyordu."- S. F. Abasıyanık.
2 . sıfat Özel ulak (posta).
3 . sıfat İvedilikle, çabuk yapılan.
Çıkan sonuç ise; ekpres ve boşanma sözcükleri birlikte kullanıldığında anlamı "çabuk boşanma" olmakta. Otobüs firmaları da çabuk anlamında kullanıyorlar sanıyorum.
Yalçık Küçük hocanın da söylediği gibi kimse buraya beş taş oynamaya gelmiyor. Burada bulunma nedenimizin, hukuk konusunda yardıma gereksinimi olanlara, konu ile bilgisi olan arkadaşların katkı sağlaması amacı olduğunu düşünmekteyim. Kaldı ki, Bay Karaköy 62, oldukça düzgün bir şekilde yazmış ve hiçbirşey de muamma gelmedi.
Sayın Admin,
Bir önerim olacak. Bir chat (sohbet) odası açılsa sanıyorum ki chat konusuna yatkın birçok insan kullanmak isteyecek. Böylelikle forum bölümü de amacına uygun işlemiş olacak.
Hukuki kavramların kahvehane edebiyatına dönüştürülmesi sizin gibi hukukçu olmayanların umrunda olmadığı için bizler kadar hassasiyet göstermemeniz anlaşılır bir durum.
Ekspres sözcüğünün kökeni kadar hukukumuzdaki boşanma çeşitlerini araştırmış olsaydınız böyle bir iletiye gerek duymayacaktınız. Ekspres sözcüğünü bir otobüs firması yaratıcı düşünüp isminin önüne ekleyebilir, bu normaldir ama bir hukuki durumu, bir dava çeşidini tanımlamak için "ekspres boşanma-2" diye bir kavram kullanılmamalı... keza ihtiyati haciz için de "yıldırım haciz..."
kaldı ki ben soru çok savruk olduğu için ve bu savruk soru ve olaylar bir de böyle saçmasapan bir başlıkla süslendiği için tepki göstermiştim.
madem soru size muamma gelmedi ve son derece düzgündü o halde neden soruya yanıt vermeyip böyle ukalalık yapıyorsunuz anlamış değilim. Hukukçulara karşı içinizdeki gizli veya açık nefreti başka bir yerde dışa vurunuz lütfen.
mesele bana anlaşılmaz gelmiş, başlık beni rahatsız etmiş ben de buna tepkimi koymuşum size ne oluyor?
evet dediğiniz şahsiyet doğru söylemiş lütfen beş taş oynamayınız
BEN HALA KARARI ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM.
HA ŞUNU DA UNUTMAYIN...
BU DURUMDA OLAN BİR TANIDIĞINIZ VARSA ANNESİ VE BABASI İLE GELSİN İŞ TAMAM.
HERKESE SELAMLAR. Ekleyen: karakoy62 - 27/06/2005 : 15:06:26
MADDE 166.- Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.
Yukarıdaki fıkrada belirtilen hâllerde, davacının kusuru daha ağır ise, davalının açılan davaya itiraz hakkı vardır. Bununla beraber bu itiraz, hakkın kötüye kullanılması niteliğinde ise ve evlilik birliğinin devamında davalı ve çocuklar bakımından korunmaya değer bir yarar kalmamışsa boşanmaya karar verilebilir.
Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi hâlinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Bu hâlde boşanma kararı verilebilmesi için, hâkimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın malî sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hâkim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü hâlinde boşanmaya hükmolunur. Bu hâlde tarafların ikrarlarının hâkimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz.
Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi hâlinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir.
maddesi gayet açık bir maddedir. Anlamadığınız yeri lütfen belirtiniz.
Sayın TARR, Türkçe'nin güzelliklerinden mi bahsetmek istiyorsunuz, genel forumlarda böyle bir konu açabilirsiniz. Fakat "ekspres" kelimesinin bir hukukçu tarafından kullanıldığını henüz görmedim ki kelimeyi irdelemeye de gerek yoktur, karakoy62'nin mesajı anlaşılır gibi değildir. Önerinizi içtenlikle belirttiğinizi sanmıyorum. Lütfen klavyelere sahip çıkalım.
Merhabalar. eşim boşanma davası açtı fakat ben eşimi çok sebiyorum, boşanmak istemiyorum. Çekişmeli şeklinde devam ediyor. İddialarında benim agresif...
..........İLİNDE BİR LİSEDE OKUYAN İKİ ÖĞRENCİ AİLELERİNİN İZİN VERMEYECEKLERİNİ DÜŞÜNEREK (YAŞLARI KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN) OKUL BİTİMİNDE KAÇARLAR.ANCAK...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku