1 ocak 2009 günü audi a3 2006 model aracımla kaza yaptım. kaldırıma girdim . airbagler patladı neyse kasko şirketinin çekicisi geldi arabayı götürdü. 2 sendir de onlara kasko yaptırdığım için(farklı arabaları) güveniyordum.. neyse bana arabanın perte çıkabileceğini sölediler. sonra dan çıkmıcak yapılacak dediler. tmm dedim . şanzıman gitmiş. işte ratyotörmüş borularmış göğüs komple değişecek airbagler felan tmm. 11 şubat 2009 günü arabamı aldım. bu arada yapan yer audi servisi değil.. kaskonun sahibi aynı zamanda toyota plazanında sahibi arabam toyotada yapılıyor ama ben parçalar sıfır ve orjinal geliyo sanıyodum. neyse araba geldi 11 şubat günü aldım. dosyamıda kapattırmadım ne olur ne olmaz 1-2 gün denicem dedim.. aldığım günün sabahına şanzıman karıştı 2.vitesten yukarı atmaz oldu ve vites değiştirirken vuruyodu. neyse götürdüm tekrar kablonun birin i takmayı unutmuşlar felan akşam alırsın dediler. akşam aldım şimdi arabayı lifte kaldırırkende gördüm şanzımanın serinumarası felan hep yırtık dı. dedim bu şanzıman 2,el ben sıfır şanzıman sanıyom ya. neyse bi arkadaşım var servisde götürdüm arabyı kaldırdık bi baktık şanzıman 2.el-şanzıman karteri vuruk-silikonlarla kapatılmış-yağ akıtıyo... bunu görünce cinlerim tepeme çıktı gittim toyotaya böle böle sizin yaptığınız iş bu kadarmı. adamlar abi şanzımanın 2.el ama ii eskisinden iyi.. dedim ya benim şanzımanımda sıfır deildi yetkili servise gösterelim tmm derlerse kalsın(adam bana 1 senede noterden garanti verecek) tmm dedim kıbrıs da (artesa) yetkili servis. Türkiyede doğus kıbrısda artesa. gittik adamlar baktılar raporu getirdiler . arabanın üzerinde 2000 motor passat şanzımanı. neyse toyota abi bunlar kardeş markalar olur felan filan gene bıktım tmm dedim . ama şanzıman uyumsuz ???? benim arabam 1,6 bu şanzıman 2,0 eğer dedim türkiyeyi arıyacaz ordan 2,0 şanzıman 1,6 arabaya gitmez derlerse bunu değiştireceksiniz dedim tmm dediler aradım adamları uymaz dediler.tmm tam o günün akşamı şanzıman arıza verdi tak tuk küt pat sesler geliyo arabadan. neyse araba gitmez oldu çekici çağırdık gene araba toyotanın garajına gitti. bu sefer exper çağırdım arabanın şanzımanı değişecek dedi. banada iftira attılar sen şanzımanı beğenmedin 120 ile giderken D den R ye attın dediler.(bende güldüm bu araba D den R ye geçerse arabayı bırakacam geçmezse sıfır şanzıman alacanmı?? alacam dedi. ii gidelim dedim gittim geçmez dedi yetkili servis. ama lafı yuttu gene.. neyse şanzımanın değişeceği konusunda mutabık kaldık ama gene ikinci el şanzıman takacaklardı .ama ben arabayı artık toyotaya vermem dedim . yetkili serviste expertiz yapılacak ne derse olacak. bu arada kaputu açtığımda motor bana aşağı düşmüş gibi geldi söledim adamlara gene güldüler bana . bugun yetkili servisten expertiz raporu geldi elime ..
motor yağ karteri.. 420
şanzıman -16,500
motor bloğu(yarım motor) 17,900
egzoz ön borusu--4,400
sağ aks 1800
sol aks 1800
daha 300 500 leri yazmıyorum toplam maliyet 2000 tl işçilikle beraber 56,145tl yani 56 milyar eski parayla
daha bu sadece motor aksamı.. toyotada bu arabanın komple göğüs-airbagler-motor hortumları-radyatör şu bu değişti = 8000 de o tutuyo.. hadi burası kıbrıs yetkili servis biraz fiyat artırıyo desem artırsa artırsa 10,000 artırsın 50000 ediyo aşağı yukarı yani arabada 50,000tl hasar var..
şimdi işin komik yani ben bu arabayı istanbuldan aldım (araba 05/2007 de pert olmuş türkiyede benim haberim yok.. ) 10/2008 de aldım ben arabayı kıbrısa getirdim kasko yaptırdım herşeyden habersiz. 5 ay bindim başıma bunlar gelince kasko şirketiyle papaz olunca araştırmışlar arabayı araba pert bunlar eskidende vardı lafını ağızlarına sakız yaptılar. bende arabamı biliyom toplayan nasıl topladıysa ses yok... neyse konuma gelim .. bu motor bloğu dediğim parça 17,900 yazan o parçayı sen kırdın yada daha önce vardı diyolar. evet motor düşmüş ama sadece motor kulakları kırılmış ben sadece şanzıman diğer şeyler bide motor kulağını ödererim gerisine karışmam dio.. bende yetkili servisle görüştüm eğer daha önceden olsaydı o araba gitmezdi. ve şöyle bişey var senin arabanın motor kulakları kırık motor kulağı kırılırsa motor bloğuda kırılır dedi.. yarın kıbrısın tek esperi olan adam yetkili servisde arabayı espertiz etmeye gidecek yetkili servisde bana herşeyi sölerim ben sen canını sıkma bunla senin alakan yok ya kazadan yada motor kulağı kırık olduğu için kırılmıştır dedi( motor kulağının da nasıl kırıldığını açıklayayım bu arabaya 2000 passat şanzımanı taktılar ya o şanzıman 20 cm geri kaçmış ve motoru düşürmüş)
kaskoyla mahkemelik olacaz . ama yarın ekpertiz bu motoruda sen yaptıracaksın derse kaskoya o da tmm derse ve herşeyi ikinci el alıp toplamaya çalışırsa ne olacak. kayıtlarda arabanın 56 milyarlık hasarı var göğüs hariç airbager hariç... perte çıkarmak zorunda değil mi ?
bide burdaki kasko şirketi türkiyede herhangi biyere bağlı değil. kendi genel müdürlük riski satmıyo. riski kendi karşılıyo ondan da ucuz ucuz yapmışlar telle bağladıkları yerler var ya .soruyom neden telle bağladın daha sağlam olsun diye dio. dedim vay be bunu fabrika nasıl düşünemiyo dedim ...
. 2 ay oldu arabasızım!
arabamı kasko yaptırdığım değer. 40,000
kaza anındaki değeride aşağı yukarı 20,yada 21.000 avro..
saygılar...
poliçemde yazanlar... benim altını çizdiğim ve kafama takılan yerler...
Onarım masraflarının sigortalı taşıtın rizikonun gerçekleştiği tarihteki değerini aşması ve aynı zamanda eksper raporu ile taşıtın onarım kabul etmez bir hale geldiğinin tespit edilmesi durumunda, araç tam hasara uğramış sayılır. Aracın tam hasara uğraması halinde, sigortacının azami sorumluluk haddini geçmemek üzere, hasar anındaki sigorta değeri ödenir. Bu durumda, aracın Karayolları Trafik Yönetmeliğinin ilgili maddesi hükümleri doğrultusunda hurdaya ayrıldığına dair hurda tescil belgesi sigorta şirketine ibraz edilmeden araç sahibine sigorta tazminatı ödenmez. Değeri tamamen ödenen araç ve aksamı, talep ettiği takdirde sigortacının malı olur.
Kısmi hasar halinde, onarım masrafları ve onarımın layıkı ile yapılabileceği en yakın yere kadar olan gerekli çekilme ve nakil masrafları ödenir. Onarımı mümkün olmayan aksam için yenilerinin rizikonun gerçekleştiği tarihteki piyasa alım fiyatı esas tutulur. ( layıkı ile benim arabam layıkı ile mahvedildi) ( onarımı mümkün olmayan aksam için-- yenilerinin rizikonun gerçekleştiği tarihdeki piyasa alım fiyatı ? ( burda yenilerinin ve piyasa alım fiyatı derken 2.el piyasasından mı bahsediyor) yoksa o tarihdeki sıfır piyasa fiyatı mı ?
1 ocak 2009 günü audi a3 2006 model aracımla kaza yaptım. kaldırıma girdim . airbagler patladı neyse kasko şirketinin çekicisi geldi arabayı götürdü. 2 sendir de onlara kasko yaptırdığım için(farklı arabaları) güveniyordum.. neyse bana arabanın perte çıkabileceğini sölediler. sonra dan çıkmıcak yapılacak dediler. tmm dedim . şanzıman gitmiş. işte ratyotörmüş borularmış göğüs komple değişecek airbagler felan tmm. 11 şubat 2009 günü arabamı aldım. bu arada yapan yer audi servisi değil.. kaskonun sahibi aynı zamanda toyota plazanında sahibi arabam toyotada yapılıyor ama ben parçalar sıfır ve orjinal geliyo sanıyodum. neyse araba geldi 11 şubat günü aldım. dosyamıda kapattırmadım ne olur ne olmaz 1-2 gün denicem dedim.. aldığım günün sabahına şanzıman karıştı 2.vitesten yukarı atmaz oldu ve vites değiştirirken vuruyodu. neyse götürdüm tekrar kablonun birin i takmayı unutmuşlar felan akşam alırsın dediler. akşam aldım şimdi arabayı lifte kaldırırkende gördüm şanzımanın serinumarası felan hep yırtık dı. dedim bu şanzıman 2,el ben sıfır şanzıman sanıyom ya. neyse bi arkadaşım var servisde götürdüm arabyı kaldırdık bi baktık şanzıman 2.el-şanzıman karteri vuruk-silikonlarla kapatılmış-yağ akıtıyo... bunu görünce cinlerim tepeme çıktı gittim toyotaya böle böle sizin yaptığınız iş bu kadarmı. adamlar abi şanzımanın 2.el ama ii eskisinden iyi.. dedim ya benim şanzımanımda sıfır deildi yetkili servise gösterelim tmm derlerse kalsın(adam bana 1 senede noterden garanti verecek) tmm dedim kıbrıs da (artesa) yetkili servis. Türkiyede doğus kıbrısda artesa. gittik adamlar baktılar raporu getirdiler . arabanın üzerinde 2000 motor passat şanzımanı. neyse toyota abi bunlar kardeş markalar olur felan filan gene bıktım tmm dedim . ama şanzıman uyumsuz ???? benim arabam 1,6 bu şanzıman 2,0 eğer dedim türkiyeyi arıyacaz ordan 2,0 şanzıman 1,6 arabaya gitmez derlerse bunu değiştireceksiniz dedim tmm dediler aradım adamları uymaz dediler.tmm tam o günün akşamı şanzıman arıza verdi tak tuk küt pat sesler geliyo arabadan. neyse araba gitmez oldu çekici çağırdık gene araba toyotanın garajına gitti. bu sefer exper çağırdım arabanın şanzımanı değişecek dedi. banada iftira attılar sen şanzımanı beğenmedin 120 ile giderken D den R ye attın dediler.(bende güldüm bu araba D den R ye geçerse arabayı bırakacam geçmezse sıfır şanzıman alacanmı?? alacam dedi. ii gidelim dedim gittim geçmez dedi yetkili servis. ama lafı yuttu gene.. neyse şanzımanın değişeceği konusunda mutabık kaldık ama gene ikinci el şanzıman takacaklardı .ama ben arabayı artık toyotaya vermem dedim . yetkili serviste expertiz yapılacak ne derse olacak. bu arada kaputu açtığımda motor bana aşağı düşmüş gibi geldi söledim adamlara gene güldüler bana . bugun yetkili servisten expertiz raporu geldi elime ..
motor yağ karteri.. 420
şanzıman -16,500
motor bloğu(yarım motor) 17,900
egzoz ön borusu--4,400
sağ aks 1800
sol aks 1800
daha 300 500 leri yazmıyorum toplam maliyet 2000 tl işçilikle beraber 56,145tl yani 56 milyar eski parayla
daha bu sadece motor aksamı.. toyotada bu arabanın komple göğüs-airbagler-motor hortumları-radyatör şu bu değişti = 8000 de o tutuyo.. hadi burası kıbrıs yetkili servis biraz fiyat artırıyo desem artırsa artırsa 10,000 artırsın 50000 ediyo aşağı yukarı yani arabada 50,000tl hasar var..
şimdi işin komik yani ben bu arabayı istanbuldan aldım (araba 05/2007 de pert olmuş türkiyede benim haberim yok.. ) 10/2008 de aldım ben arabayı kıbrısa getirdim kasko yaptırdım herşeyden habersiz. 5 ay bindim başıma bunlar gelince kasko şirketiyle papaz olunca araştırmışlar arabayı araba pert bunlar eskidende vardı lafını ağızlarına sakız yaptılar. bende arabamı biliyom toplayan nasıl topladıysa ses yok... neyse konuma gelim .. bu motor bloğu dediğim parça 17,900 yazan o parçayı sen kırdın yada daha önce vardı diyolar. evet motor düşmüş ama sadece motor kulakları kırılmış ben sadece şanzıman diğer şeyler bide motor kulağını ödererim gerisine karışmam dio.. bende yetkili servisle görüştüm eğer daha önceden olsaydı o araba gitmezdi. ve şöyle bişey var senin arabanın motor kulakları kırık motor kulağı kırılırsa motor bloğuda kırılır dedi.. yarın kıbrısın tek esperi olan adam yetkili servisde arabayı espertiz etmeye gidecek yetkili servisde bana herşeyi sölerim ben sen canını sıkma bunla senin alakan yok ya kazadan yada motor kulağı kırık olduğu için kırılmıştır dedi( motor kulağının da nasıl kırıldığını açıklayayım bu arabaya 2000 passat şanzımanı taktılar ya o şanzıman 20 cm geri kaçmış ve motoru düşürmüş)
kaskoyla mahkemelik olacaz . ama yarın ekpertiz bu motoruda sen yaptıracaksın derse kaskoya o da tmm derse ve herşeyi ikinci el alıp toplamaya çalışırsa ne olacak. kayıtlarda arabanın 56 milyarlık hasarı var göğüs hariç airbager hariç... perte çıkarmak zorunda değil mi ?
bide burdaki kasko şirketi türkiyede herhangi biyere bağlı değil. kendi genel müdürlük riski satmıyo. riski kendi karşılıyo ondan da ucuz ucuz yapmışlar telle bağladıkları yerler var ya .soruyom neden telle bağladın daha sağlam olsun diye dio. dedim vay be bunu fabrika nasıl düşünemiyo dedim ...
. 2 ay oldu arabasızım!
arabamı kasko yaptırdığım değer. 40,000
kaza anındaki değeride aşağı yukarı 20,yada 21.000 avro..
saygılar...
poliçemde yazanlar... benim altını çizdiğim ve kafama takılan yerler...
Onarım masraflarının sigortalı taşıtın rizikonun gerçekleştiği tarihteki değerini aşması ve aynı zamanda eksper raporu ile taşıtın onarım kabul etmez bir hale geldiğinin tespit edilmesi durumunda, araç tam hasara uğramış sayılır. Aracın tam hasara uğraması halinde, sigortacının azami sorumluluk haddini geçmemek üzere, hasar anındaki sigorta değeri ödenir. Bu durumda, aracın Karayolları Trafik Yönetmeliğinin ilgili maddesi hükümleri doğrultusunda hurdaya ayrıldığına dair hurda tescil belgesi sigorta şirketine ibraz edilmeden araç sahibine sigorta tazminatı ödenmez. Değeri tamamen ödenen araç ve aksamı, talep ettiği takdirde sigortacının malı olur.
Kısmi hasar halinde, onarım masrafları ve onarımın layıkı ile yapılabileceği en yakın yere kadar olan gerekli çekilme ve nakil masrafları ödenir. Onarımı mümkün olmayan aksam için yenilerinin rizikonun gerçekleştiği tarihteki piyasa alım fiyatı esas tutulur. ( layıkı ile benim arabam layıkı ile mahvedildi) ( onarımı mümkün olmayan aksam için-- yenilerinin rizikonun gerçekleştiği tarihdeki piyasa alım fiyatı ? ( burda yenilerinin ve piyasa alım fiyatı derken 2.el piyasasından mı bahsediyor) yoksa o tarihdeki sıfır piyasa fiyatı mı ?
Öncelikle geçmiş olsun. Çanınız sağ ya! 2.el piyasadan parça alınmaz. Aracınıza o anki piyasa değeri ile sıfır parça takılmalıdır ve bu nedenle araçta değer artışı meydana geldiği ileri sürülerek ödenecek tazminatta herhangi bir indirime gidilemez ya da sizden değer artışı adı altında bedel talep edilemez.
çok özür diliyerek ( araçta değer artışı meydana geldiği ileri sürülerek ödenecek tazminatta herhangi bir indirime gidilemez ya da sizden değer artışı adı altında bedel talep edilemez.) daha da açabilrmisiniz.. ben şöyle anladım.. arabama bütün parçaları sıfır taktıkları zaman aracın değeri artmış olacak ve bu zamanda benden yıpranma payını alamazlarmı... poliçede şöyle bi yazıda var
Onarım sonucunda taşıtta bariz bir kıymet artışı meydana gelirse, bu fark tazminat miktarından indirilebilir.(tazminat miktarı dedikleri benim kaskoyu yaptırırkenki araç değeri mi) Bu şekilde indirim yapılabilmesi için hangi parçalara ne oranda indirim yapılacağının poliçede yazılı olması gerekir. Ancak, her hâlükârda, meydana gelen kıymet artışı dolayısıyla tazminat miktarından indirilecek kısım ödenen tazminatın rücuen tahsil edilme imkanı oranına göre azaltılır.( öyle bi yazıyolarki rücuen felan filan hiç bişe anlamıyorum)
peki bu arabayı perte çıkarmakla yükümlü değiller mi ? kasko şirketi isterse zarar ne olursa olsun arabayı derme çatma yapabilirmi?
bide kıbrıs ile Türkiye arasında bi fark var mı (sigortalar kanunu)
buradaki sigorta şirketleri arabalara ikinci el parça takılabileceğini sıfır takarlarsa arabanın modeline göre yıpranma payını talep edebileceklerini söylediler. mesela benim arabam 2006 model. sıfır parça takarsa %35 ini benden alacakmış..
Doğru anlamışsınız. Hala eski baskı poliçeleri kullanıyor olabilirler. Şu andaki uygulamaya göre durum şu; örneğin 2007 model aracınıza kaza yaptığınız 2009 yılında yeni parça taktılar. Aracnızdaki parça iki yıl kullanılmıştı ama yeni takılan parça sıfır ve 2009 model. Bu nedenle araç bir değer kazandı. Bunu ileri sürerek bedel isteyemezler ya da tazminat tutarından indirim yapamaklar. Tekrar geçmiş olsun. Saygılar..
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Bunu ileri sürerek bedel isteyemezler ya da tazminat tutarından indirim yapamazlar.. ( bu yeni yasa mı ? sadece Türkiyedemi Yoksa KKTC'de demi geçerlidir acaba.. bu yasayı tam olarak nereden bulabilirim .KARA TAŞITLARI KASKO SİGORTASI GENEL ŞARTLARI... sitesinden baktım hala eski şartlar var.. çok teşekkür ederim. peki arabamı neden perte çıkarmıyorlar. size en önemi unsuru söyledim mi hatırlamıyorum.. bu kasko şirketi Aveon sigorta diye kıbrısda bir sigorta(genel müdürlük) Türkiye ile bir ilgisi yok yani axa gibi anadolu gibi vs sigorta şirketleride kıbrısda var ama onlar Türkiyeye bağlı. bu şirket öyle değil. ama bu sözleşmeye uyması şart mı diye anlıyorum??
devrim bey çok soru soruyorum ama anlayışınız için teşekkür ederim..
'' Hasar halinde, hasar gören parça, onarımı mümkün değilse veya eşdeğeri parça ile değiştirilme imkanı yok ise yenisi ile değiştirilir. Bu durumda taşıtta bir kıymet artışı meydana gelse dahi bu fark tazminat miktarından indirilmez.''
bu maddeyi diyorsunuz heralde. ama ''eşdeğeri parça ile değiştirilme imkanı yok ise '' diye bi şart var. aracım 2006 model . 2006 model bi araçtan çıkma bi şanzıman alıp takamaz mı ? ( bunu yaptı ama yanlış şanzıman taktığı için mahvetti arabayı)
Söz konusu hüküm sanırım 2008 yılı içindeydi ve değişti. Bu konuda ayrıntılı bilgiyi Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği'nin web sitesinden elde edebilirsiniz. Kıbrıs'ın sigorta mevzuatı nedir bilemeyeceğim.
bunu yaptı ama yanlış şanzıman taktığı için mahvetti arabayı
Neden bir avukatla görüşmüyorsunuz Sayın kanakan_k? bence vakit geçirmeden bir avukat ile görüşün, gerekirse dava açarsınız. Sonuçta aracınızın eski haline getirilmesi gerekirken daha beter zarar vermişler!
Neden bir avukatla görüşmüyorsunuz Sayın kanakan_k? bence vakit geçirmeden bir avukat ile görüşün, gerekirse dava açarsınız. Sonuçta aracınızın eski haline getirilmesi gerekirken daha beter zarar vermişler!
mehtap hanım. avukatla görüştüm hemde birden çok avukatla. davayı kazanacamı ama davayı kazandıktan sonrada arabama 2.el şanzıman takabileceklerini öylediler. ama şu anda yanlış taktığı şanzımandan dolayı arabanın motoruda gitti ve bu daha öncedendi diyorlar.ama yetkili servis önceden olamayacağını söylüyor. tmm yetkili servise inandılar ve motorunda değişmesi gerektiğini sölediler diyelim . gene 2.el bi motor alacak 3-5 milyara takacak. zaten en son çare mahkemeye gideceğim.ama burdaki ticaret mahkemeleri 10 yıla kadar sürebilir deniyor. (ama 10 yılın sonunda zengin olursun diyorlar. faizi ile bitlikte) ama ben hakkımdan ötesini istemiyorum .. hakkım olanı versinler . arabasız kaldığımamı yanim, yani kasko şirketinin bi zararı olmıyacak eğer mahkeme arabayı perte çıkarırsa o zaman zararı olacak. ama perte çıkarmassa da onarım olacak derse. bana hurda bi araç vereceklerine eminim . bu hayatta yaşaki göresin . kasko şirketin bile kaliteli olacak.
BAZI SİGORTA GENEL ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR GENEL ŞART
Madde 12 – Aynı Genel Şartların B.3.3.1.3 maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:
“Onarım sonucunda taşıtta bariz bir kıymet artışı meydana gelirse, bu fark tazminat miktarından indirilebilir. Bu şekilde indirim yapılabilmesi için hangi parçalara ne oranda indirim yapılacağının poliçede yazılı olması gerekir. Ancak, her hâlükârda, meydana gelen kıymet artışı dolayısıyla tazminat miktarından indirilecek kısım ödenen tazminatın rücuen tahsil edilme imkanı oranına
göre azaltılır.”
Yasanın ilgili hükmü yukarıdaki gibi değişmiş. Onarım nedeniyle meydene gelen değer artışının size rücusunu tam olarak önlememekle birlikte zorlaştırıyor, ve hangi parçalarda ne oranda indirim yapılacağı konusunun poliçede yazılı olması şartına bağlıyor. Ancak büyük sigorta şirketleri değer artışı nedeniyle rücu yoluna gitmiyor.
Bu arada 50.000.-TL lik bir hasardan söz ediyorsunuz. Bence de Sayın Mehtap hanımın önerdiği gibi sigorta konusunda yetkin bir avukat tutmanızı öneriyorum.
Konu Devrim Sinan Karavelioğlu tarafından (01-03-2009 Saat 09:25:14 ) de değiştirilmiştir.
Yeni çıkan kat mülkiyeti kanununa göre herkezin bu senenin sonuna kadar kat mülkiyeti almak zorunda olduğunu okudum. Sahip olduğum daire hisseli arsa...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku