mrb adım zeynep tül perde fabrikasında kalite kontrolcu olarak çalışıyordum.üretimden çıkan tüllerin kalite kontrolunde sık sık yağ lekeleri görür ve çıkartırdık ama bir tanesinde yağ lekesini çıkartırken leke çıkarmada kullandığımız malzemenini hafif beyazımsı izi kaldı.ürün paketlenme aşamasındayken patron görmüş ve çok bağırmış işletme müdürü ustaya kızmış ustada bizi kastederek 4-12 vardiyesi yaptı demiş vede patronda kim yaptısa işten beş kuruş para vermeden atın demiş. o günü biz saat 4 te iş başı yapmaya geldiğimizde işten çıkarldığımız haberini aldık ve o psikoloji ile kağıtta bize gösterilen yerlere imza attık.kağıdı hiç okumadık hangi sebep ve hangi madde ile işten çıkartıldığımı bilmiyorum ancak benim araştırmam ile en uygun 4857-25 madde (I) bendinden olabilir diye düşünüyorum.benim 3 yıllık tazminatım yıllık iznim ve o ayki maaşım gitti.benimle beraber işten çıkarılan arkadaşım 5 aylık çalışandı ve şimdiye kadar ne savunma ne uyarı nede ihtar almadık.patronun bir sözüne bizi işten attılar.
acaba ilgili yerlere başvursam herhangi bir hak talep edebilirmiyim.
ayrıca çalıştığım fabrika son zamanlarda kriz nedeniyle aşırı derecede tasarrufa gitti.tazminatlı işten çıkartma,ücretsiz izne çıkartma,cumartesi günleri ücretsiz izin,lüzümsuz ışıkları kapama vs. anlıcağınız patron aşırı cimri.
İşçinin 30 günlük ücreti kadar (veya daha fazlası) bir zarar vermesi işverene tazminatsız çıkarma hakkı vermektedir.
Ancak, zararın miktarının ve işçinin kusur oranının da bilirkişi tarafından tespit edilmeli ve işçinin kusur oranına isabet eden zarar miktarı dikkate alınmalıdır.
Örenğin, 1000 TL tutarında bir zarar doğmuşsa ve sizin kusurunuz da % 60 ise bu zararın %60'ı olan 600 TL dikkate alınmalı ve bu miktar 30 günlük ücretinizden fazla olmalı.
Şayet bu sebepten çıkartılmış iseniz, perdenin normal bedelinden lekeli hali ile satıldığında aradaki fark zararı oluşturur. Bu bilgilere göre durumunuzu siz takdir edin.
Bu bilgiler tazminatınız içindi. Ödeenmeyen maaşınız ve senelik izin ücretinizin bu zararla bir ilgisi yok, mutlaka ödenmelidir. Ama inşallah bunları aldığınıza dair imza atmamışsınızdır.
biz kasten bişey yapmadık sadece işimizi yapmaya çalıştık ayırıcıa perde tamamiyle çöp olmadı bişekilde temizlenip satıcaklar ayrıca imza attık ama neye imza attığımızı bilmiyoruz. acaba işsizlik maaşı hakkımız varmı bu konudada yardımcı olabilirseniz memnun olurum ayrıca alakanız için çok çok teşekkür ederim sayın abbas bey.
Bir İspanyol atasözünü hatırladım şimdi: "Görmeden içme, okumadan imzalama..."
Sizi anlıyorum, o ruh halini de biliyorum (sözüm sadece soruyu soranlara değil, önüne imza için herhangi bir evrak getirilenlere) , lütfen okumadan imzalamayın, okudunuz da anlamadınızsa yine imzalamayın. Çünkü imzanız, imzalayamıyorsanız parmak basmanız çok önemlidir.
Neye imza attığınızı siz bile bilmiyorsanız, bu sitede size nasıl yardımcı olmamızı bekliyorsunuz?
Çalışma belgemin geçersizliği
öncelkle merhabalar;
ben 26.06.2008 tarihinde bı gıda sektöründe çalısmaya basladım. 05.11.2009 tarihinde sarılık teshısıyle hastanede yattım hepati b geçırıyordum. yaklasık 3 ay raporluydum ve raporlarımı sürekli iş yerine faxlıyordum. 10.03.2010 tarihinde raporum bitti doktorumdan 'gıda sektöründe calısmasında hıcbır sakınca yoktur' dıye rapor aldım yanı hepatıtım gecmıstı. 11.03.2010 tarihinde iş yerime gittim, bana sadece uzun süre raporlu sürenın uzulugudan dolayı işten cıkarıldıgım söylendi ve sadece kıdem tazmınatı olarak 1 MİLYAR 600 MİLYON verildi. 4 aydır gıda sektöründe iş arıyorum fakat çalısma belgemdeki 4857 sayılı iş kanunun 25\1 maddesinden dolayı işe alınmadıgımı yenı anladım. internetten arastırdıgım kadarıyla `;4857 sayılı İş Kanunu’nun 25. maddesinin 1. bendinin (a) fıkrasında; “İşçinin kendi kastından veya derli-toplu olmayan yaşayışından yahut içkiye düşkünlüğünden doğacak bir hastalığa veya sakatlığa uğraması halinde, bu sebeple doğacak devamsızlığın ardı ardına üç iş günü veya bir ayda beş iş gününden fazla sürmesi hainde” aynı maddenin (b) fıkrasında da; “İşçinin tutulduğu hastalığın tedavi edilemeyecek nitelikte olduğu ve işyerinde çalışmasında sakınca bulunduğunun Sağlık Kurulu’nca saptanması durumunda” işverene işçinin iş sözleşmesini ihbar öneli veya ihbar tazminatı vermeksizin, kıdem tazminatı ödenmek şartıyla fesih etme hakkı verilmektedir. yaziyordu. şimdi sorum şu
çalısabılır raporu aldıgım halde benı sadece kıdem tazmınatıyla cıkarma hakları varmı? calısma belgemdekı gerceklıgı bulunmayan madde için ne yapmam gerekıyor? ssk dökümümde işten çıkma sebebim gözüküyorsa ne yapmam gerekiyor? ve iş yerine tazminat açma hakkım varmı ihbar tazmınatımı alabılırmıyım?
ve so bırsey daha var bu işyeri bıze sözlesme imzalatmak iştiyordu sözlesmeyi imzalamayanların evlerinden uzaklara transferi yapılarak tazmınat vermemk için işten istifa etmeleri saglanıyordu. kafama takılan su sözlesmedekı bı maddedede; işten cıkıldıgı takdırde 2 sene boyunca turkiye genelınde hiçbi gıda sektörunde calısılmayacak dıye yazıyordu. ben bundan dolayı ımzalamadım, sımdı benım calısma belgemdekı gecersız olan madde sayesınde benım gıda sektörunde calısmam engellenmıs oldu bir nevi istediklerini gerçeklestırmıs oldular. çalısma belgesındekı maddeyı degıstırebilirmiyım
merhaba;
işverenin toplu işçi çıkarımı kapsamında işçi çıkarımında sözleşme feshinde bahsedilen 4857 nolu iş kanunu madde 29'da "Fesih bildirimleri,...
4857 sayılı İş Kanunumuzla ilk kez hukuk alanımıza giren bu kavramın bir tartışmaya konu olabileceği kanısındayım. Örnekle açıklama yapmak gerekirse;...
Yazan: Yusuf Aydın Şahin Forum: Bireysel İş Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku