+ Konuyu Yanıtla
1 den 5´e kadar toplam 5 ileti bulundu.

Konu: Yıllık izin hakkında

Yıllık izin hakkında Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Feb 2009
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Question Yıllık izin hakkında

    İyi Günler,
    Daha önce yazılıp yazılmadığını bilmiyorum ama başlık altında yaklaşık bulunan 101 sayfayı gezmem pek mümkün olmadığı için başlık açarak soruyorum.

    2007 Nisan ayından itibaren resmi olarak bir dernekte çalışmaktayım. Derneğin bilgi işleminden sorumluyum. Aylık maaşlarım ve sigortam zamanında, primim ise eksiksiz yatmaktadır.

    2008 Nisan ayı geldiğinde ilk yılımı doldurduğum için bir hafta (7 Gün) izin hakkım olduğu söylendi ve bende geçtiğimiz Eylül ayında 3 gün izne ayrıldım. 3 günün ardından tekrar iş başı yaparak bir daha izin kullanmadım.

    Bugün yaşadığım sorunun ardından internette yaptığım araştırma sonucu, birinci yıldan, beşinci yıla kadar, yıllık ondört (14) gün izin hakkı olduğunu öğrendim. Çalıştığım kurumun bana ondört gün izin hakkım olup da vermediğini, sadece yedi gün izin vermek isteyeceğini düşünmediğimden, internette okuduğum ondört gün izin haklarını sadece devlet memurları için veya eskide kalmış, hala geçerliliğini sürdürmeyen bir yasadır diye düşündüm. Bu konuda yanılıp yanılmadığımı öğrenmek istiyorum.

    Ayrıca merak ettiğim bir konu da, iznimin yedi gün olması durumunda benim hala kullanabileceğim 4 günüm var. Bu 4 gün iznimi ben istediğim zaman kullanabilirim diye biliyorum. Fakat bana önümüzdeki 20 gün içinde kullanmam gerektiğini, dernek başkanı ne zaman beni izne çıkarmak isterse sadece o zaman izne çıkabileceğimi söylediler. Ben ise bunun saçmalık olduğunu, şu an için maddi durumum yüzünden izin kullanmak istemediğimi söyledim.

    İş yerinde çalışma sürem yaklaşık 22.5 aydır. Kullandığım izin günü toplam 3 gündür. Bu durumda haklarım nelerdir öğrenmek istiyorum.

    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Saygılar.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Yıllık izin hakkında konulu yargıtay kararı ara
    Yıllık izin hakkında konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Aug 2008
    İletiler
    76
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Yıllık izin hakkında

    İyi günler.Yıllık izin hakkın seninde dediğin gibi 14 gündür.
    İş Kanunu’nun, 53.maddesi -Yıllık Ücretli İzin Hakkı ve İzin Süreleri- başlığı altında “İşyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere, en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir. Yıllık ücretli izin hakkından vazgeçilemez. Niteliklerinden ötürü bir yıldan az süren mevsimlik veya kampanya işlerinde çalışanlara bu Kanunun yıllık ücretli izinlere ilişkin hükümleri uygulanmaz.İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, hizmet süresi; a) Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara ondört günden,) Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara yirmi günden, c) Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara yirmialtı günden az olamaz. Ancak onsekiz ve daha küçük yaştaki işçilerle elli ve daha yukarı yaştaki işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi yirmi günden az olamaz. Yıllık izin süreleri iş sözleşmeleri ve toplu iş sözleşmeleri ile artırılabilir” şeklinde düzenleme öngörmüştür.



    Yasa hükmünde de belirtildiği üzere, işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, hizmet süresi;



    a. Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara ondört günden,

    b. Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara yirmi günden,

    c. Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara yirmialtı günden az olamaz.

    d. Onsekiz ve daha küçük yaştaki işçilerle elli ve daha yukarı yaştaki işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi yirmi günden az olamaz.


    Yıllık Ücretli İznin Uygulanması
    Madde 6 — Yıllık ücretli izin işveren tarafından bölünemez
    İşveren tarafından yıl içinde verilmiş bulunan diğer ücretli ve ücretsiz izinler veya dinlenme ve hastalık izinleri yıllık izne mahsup edilemez.

    Ayrıca yıllık izin illaki bölünecekse 10 günden aşağı da yıllık izin verilemez.Yani sana verilen o 3 günlük izin yıllık izinden sayılamaz.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Feb 2009
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Yıllık izin hakkında

    Sayın aragoryou,
    Vermiş olduğunuz cevap için çok teşekkür ederim. Beni çok aydınlattınız.

    Sizin cevabınızın ardından muhasebe ile görüşmem sonucunda 14 gün iznim olduğunu onlar da doğruladı. Benim sizin yazınızı okumadan önce yaptığım görüşmelerde izin hakkımın 7 gün olduğunu savunuyorlardı.

    Ayrıca 10 günün altında kullanılan izinler için, yıllık izin dahilinde olmadığını söylediğimde, iş yeri ile aramı iyi tutmam gerektiğini, 3 gün için tartışmaya gerek girmememi söylediler. Ben de öyle yapacağım 3 günü yıllık iznimden olduğunu varsayıp, kalan 11 gün için izin kullanacağımı söyleyeceğim.

    Fakat bu yıllık izin programını nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Benim 20 gün içinde kullanma zorunluluğum yok bildiğim kadarıyla. Yani ben herhangi bir zaman da kullanmak isteyeceğimi söylemedim. Örneğin benim Haziran ayında kullanmak istediğimi belirten bir cümlem olsa, buna cevap olarak Haziran ayı içerisinde çalışmaların yoğun olduğundan izin vermelerini anlayabilirim. Ama benim hiç bir şekilde izin kullanma gibi bir niyetim olmadığı halde, benim yıllık iznimi onların isteği doğrultusunda kullanmam ne derece doğru merak ediyorum...

    Teşekkürler.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.857
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Yıllık izin hakkında

    Yıllık izin kullanma hakkı sizin, kullandırma hakkı işverenindir diyebiliriz.
    Kullanmadığınız hak kazandığınız izniniz varsa, işveren yönetin hakkını kullanarak sizin izin kullanacağınız dönemi belirler.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Feb 2009
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Yıllık izin hakkında

    Erdoğan Bey,
    Yardımınız için teşekkür ederim.
    Saygılar dilerim.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Yıllık izin hakkında ?
    Haziran 2014- Mayıs 2015 tarihleri arasında bir magazada kısmi süreli çalıştım. Okulum sebebiyle mayıs 2015 te ayrıldım.Daha sonra eylül 2016...
    Yazan: ilker731 Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 05-03-2017, 22:33:54
  2. Yıllık izin hakkında
    merhaba. bir firmada 5 aralık 2012-5 nisan 2013 tarihleri ile(5 ay) 1 kasım 2013-15 mayıs 2014(7 ay 1 hafta) İşyerine toplamda 2 defa gir-çık...
    Yazan: cartmen Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 21-04-2014, 22:25:58
  3. Yıllık izin hakkında
    iyi günler 1 ekim tarihi itibari ile işimden ayrılacağım. 1 aralık tarihi itibari ilede 1 yıllık izin hakkım daha doğacak şuan bakiye iznim 65 gün...
    Yazan: mustafa sancak Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 25-09-2009, 02:56:37
  4. Yıllık izin hakkında
    merhaba, 08/11/2004 yılında işe başladım, 2009 yılı yazında 5. kez senelik izin kullanacağım 14 iş gini olarak, 2010 yılı yazında senelik izin...
    Yazan: mafsar Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 25-03-2009, 18:05:07
  5. Yıllık izin hakkında
    Merhaba, Çalıştığım işyerinde 6 ayım dolunca yönetici insiyatifi ile 1 hafta yıllık izne ayrıldım. 01.03.2007 de işe başladım ve ilk maaşı ayın...
    Yazan: pekin Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 04-09-2007, 17:36:33

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.