diyerek TDK da "Kıytırık"" ne anlama geliyor bunu yazayım.
Kıytırık
sf. argo Değersiz, bayağı, basit.
Her ne olursa olsun, bir Başmüdür personeline bu şekilde hitap edebilir mi?
Mesele daha iyi anlaşılsın diye lafın sarfedildiği konu ve ortamı özetleyeyim.
Konu: Talep ettiğim lojmanda, şartlı olarak oturan kişinin çıkmamakta ısrar etmesi üzerine Başmüdürün yasal olan, kolluk kuvvetlerince kişiyi attırma sürecini başlatmak istemeyip, bana kabul edemeyeceğim bir öneri sunmasından kaynaklıdır.
Ortam: Başmüdürlük makamı, içeride lojman talebi olan ben, lojman tahsisinden sorumlu birim müdürü ve başmüdür var.
Ben çözüm önerisini reddedip, yasal sürecin başlatılmasını isteyince hiddetlenerek;
"Ben Başmüdür olarak sana bunları açıklamak zorunda da değilim. (bulduğu çözüm önerilerini kastediyor.) Zaten iki tane kıytırık memurun lojman meselesine ben niye bu kadar kafa patlatıyorum ki" demiştir.
Bende sakin bir şekilde, ifadelerine dikkat etmesi gerektiğini, hak aramanın kıytırıklıkla ne alakası olduğunu sordum. Bir cevap vermedi, ifadesinden dolayı özür de dilemedi. Zaten müfettiş isteyeceğimi söyleyince, "nasıl biliyorsan öyle yap" dedi.
Şimdi bir hukukçu gözüyle bakarsanız,
Lojman sorunları çözümünde, kurumda en yüksek amir sıfatı ile konuya çözüm getirmesi gereken birinin bu davranışı ve sözü hakaret içermez mi?
Yoksa ben mi çok alınganım?
Bu arada içerideki diğer müdür şahitlik yapabilir de yapmayabilir de. Ama büyük ihtimalle yapmaz çünkü o da müdür.
Bununla ilgili şikayeti yasal çerçevede nereye yapamalıyım.
Görevli memura hakaret fiilinin gerçekmesi tartışılabilir.
Şikayete bağlı bir suç niteliğindeki hakaret dolayısıyla Cumhuriyet savcılığına şikayette bulunabilirsiniz.
Karşılıklı hakaret mevcut ise ceza indirilebilir.
Görevli memura hakaret fiilinin gerçekmesi tartışılabilir.
Şikayete bağlı bir suç niteliğindeki hakaret dolayısıyla Cumhuriyet savcılığına şikayette bulunabilirsiniz.
Karşılıklı hakaret mevcut ise ceza indirilebilir.
Sayın Emrah Yavuzcan, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Peki, başmüdür veya o anda odada bulunan diğer müdür olayı yalanlarsa ne olur?
Çünkü odada 3 kişiydik. Müdürde büyük ihtimalle başmüdür tarafında olacağından ortada olayı doğrulayacak bir şahit kalmıyor.
Bu durumda iftira atmış durumuna düşmez miyim?
Not: Karşılıklı hakaret olmamıştır.
Konu butkuci tarafından (11-02-2009 Saat 19:46:58 ) de değiştirilmiştir.
Eğer ispatlayabilirseniz TCK ya göre ve 657 ye göre hakaret suçuna girer ve ceza alır, ama ispatlayamazsanız eliniz boş kalır ve karşınızdakinin eline koz vermiş olursunuz. (Karşı dava, düşük sicil vs.) en iyisi önce diğer şahitle konuşun ve şahitlik yapmaya razı edin. O zaman iş değişecektir. Aksi takdirde hiç uğraşmayın derim ben.
Eğer ispatlayabilirseniz TCK ya göre ve 657 ye göre hakaret suçuna girer ve ceza alır, ama ispatlayamazsanız eliniz boş kalır ve karşınızdakinin eline koz vermiş olursunuz. (Karşı dava, düşük sicil vs.) en iyisi önce diğer şahitle konuşun ve şahitlik yapmaya razı edin. O zaman iş değişecektir. Aksi takdirde hiç uğraşmayın derim ben.
Sayın Gizliözne42 verdiğiniz yanıt için teşekkürler.
Sanırım şahiti ikna edebilme kısmı biraz zor. Çünkü lojman meselesinde anlaşmazlığının uygulama açısından birinci derecede sorumlusu şahitin kendisi.
Ve o da müdür, haliyle kimin yanında olacağı belli.
Kaldı ki davayı kazansam bile düşük sicil, memurla uğraşma (başka yere sürme, üzerine gelme v.s) gibi sonuçlar yine olacak.
Ama karşı dava açması için iftira atıyor demesi gerekmez mi? Ben gördüğüm hakareti ispatlayamadıysam bu sefer ifitira atıyor diye açtığı davada kendisi iftira attığımı kanıtlamak zorunda değil mi?
Yani ben olayı izah ettiğim dava dilekçesinde konuya dahil kişilerin ismini vereceğim. Haliyle bunlar dinlendiğinde yok efendim böyle bir şey olmadı dediklerinde, ben olay gerçekleşmiş olsa bile ispatlayamadığımdan dolayı diğer tarafa iftira etti diye karşı dava hakkı doğacaksa, desenize biz yanmışız.
Ama bu seferde ben , iftira etmedim buyursun ispatlasın dediğimde hakim neye bakıyor.
Yani müdür makamında ortada 3. bir şahıs yokken memura hakaret etti diyelim.
Bunu nasıl ispatlayacağım. yetmedi bende müdüre hakaret ettim diyelim. Bunu da müdür ispat edemez. Yetmedi müdür bana vurdu gittim hastaneye rapor aldım şahit yok, müdür ben vurmadım dedi, o da yetmedi ben de müdüre vurup yaraladım, o da rapor aldı, buyursun o ispatlasın. Ben yapmadım derim. Eee sonuç?
Hakim, olayda iki kişi hakaret yok diyor, bir kişi var diyor, hımm!! o zaman hakaret yok şeklinde mi hüküm veriyor?
Öyleyse ben müdürü makamında yalnız yakalayıp dövsem daha iyi olacak.
Merhaba. Az önce mahallede bir köpeğe saldıran adama (çocuğuna havlamış) köpek o diyerek sakinleştirmeye çalışırken nefesini yüzümde hissedebileceğim...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku