Yeni bir hukuk fakültesi daha açılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı yayınlandı.
BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2008/14492
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Hukuk Fakültesi kurulması; Millî Eğitim Bakanlığının 22/12/2008 tarihli ve 29158 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 29/12/2008 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Yeni bir hukuk fakültesi daha açılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı yayınlandı.
BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2008/14492
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Hukuk Fakültesi kurulması; Millî Eğitim Bakanlığının 22/12/2008 tarihli ve 29158 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 29/12/2008 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Kaynak : Resmi Gazete - 13.1.2009 - 27109
Bir zamanlar "okulsuz köy kalmasın" diye bir söylem vardı.Ben de artık diyorum ki ; "hukuk fakültesiz üniversite kalmasın".Bir an önce tüm üniversitelerde hukuk fakültesi açılsın ki biz de rahatlayalım.
Gerçekten ben neyi amaçladıklarını anlayamıyorum. Her üniversitede olmak zorunda mı? Yakında teknik üniversitelere de açarlar ya da açmıştırlar benim haberim yoktur.
Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne bu yıl hukuk fakültesi açıldı. Ortada öğretim üyesi yok, bina yok; ama öğrenci aldılar.Sonra ne oldu? O öğrenciler Türkiye'nin değişik fakültelerinde göçebe hayatı yaşıyorlar.Yakında hukuk fakültesinin herhangi bir seçkinliği kalmayacak.Barajı geçen girer heralde.
Her okulda hukuk fakültesi olması gereksiz . Örneğin büyük umutlarla geldiğim Kocaeli Hukuk Fakültesi'nde öğretmen listelerini gördüğümde şok oldum . En iyisi yard. doçent. Bir prof. bile yok . Kimse yanlış anlamasın herhangi bir ünvanı küçümsediğimden değil.Korkum meslek liselerinde ki o meşhur tabir ile ilişkilendirilirse 'kalifiyesiz eleman' yetişmesi . Bu da bu kadar mukaddes ve itina isteyen bir mesleğe zarar verebilir.
Bu yüzden her üniversite de Hukuk Fak. açılmasına karşıyım.
Bana göre yeni hukuk fakültelerinin çok fazla bir zararı yok. Hatta hoca sıkıntısı çekmemesi kaydıyla yararı olur.
Nasıl yararı olur? Şöyle:
Ülkemizde sadece 4-5 hukuk fakültesi olduğunu ve makul düzeylerde mezun verdiklerini varsayalım. Bu fakültelerden mezun olan herkes rahatlıkla iş bulur, bu kişilere olan talep fazla olur. Prestije sahip olurlar. Fakat burada sorun fakülteden en düşük ortalamayla mezun olan, kendini hiç bir şekilde geliştirmemiş, bir makale açıp okumamış mezun ile yüksek ortalamalar alıp kendini geliştirmiş olan mezun neredeyse aynı ilgiyi görür kanımca.
Hukuk fakültesi sayısının fazla olduğu durumda ise, evet belki mezunların prestiji biraz düşer; iktisat, işletme vs... gibi bölümlerin mezunlarının iş alanları
daralır. Fakat bu fazlalığın olduğu durumda, rekabetin artacağı kanısındayım. Yani master, doktora, yabancı dil gibi eğitimlerle kendisini geliştirip rakiplerinden daha üstün konuma çıkmaya çalışacaktır mezunlar. Ayrıca ÖSS sınavında yeterli başarıyı gösteremediği halde hukuk ve siyaset konusunda gayet bilgili insanların da hedeflerine ulaşması kolaylaşır.
Hukuk fakültelerinin kalitesini arttırmaya yönelik bir öneri: Amerika'da bildiğim kadarıyla hukuk eğitimi 3 sene, fakat hukuk eğitimi almak için 4 yıllık bir üniversite bitirmek gerekiyor(yani 7 sene okuyup hukukçu ünvanı alıyorsunuz). Bu sebeple de sırf hukuk fakülteleri için yapılan ayrı sınavlar var(benzer sınavlar tıp fakülteleri için de var). Böylece ÖSS tercihleri sırasında "ya hukuk ya psikoloji, belki işletme de yazarım" gibi düşünen, hukuka yeterince ilgisi olmayan insanların hukuk okumasının da önüne geçilmiş olur.
Henüz öğrenciyim ama, Türkiye'de avukatlık sınavının uygulanmasından yanayım. Yine Amerika'daki uygulamadan örnek vereceğim, tam detay bilmesem de sınav birden çok oturumda gerçekleşiyor; yazılı, çoktan seçmeli sorular var. Sınavın diğer kısmında size verilen bir dosyayı yazılı olarak incelemeniz gerekiyor.Son olarak uç bir örnek; Finlandiya'da da avukat olabilmek için hukuk alanında en az master derecesine sahip olmak gerekiyor.
Diyeceğim o ki; mesele fakültelerin çokluğu değil, hukuk alanında seçici davranılması gerektiğidir.
Konu M.Burak Aydın tarafından (25-09-2009 Saat 00:21:55 ) de değiştirilmiştir.
gerçekten ben neyi amaçladıklarını anlayamıyorum her üniversitede olmak zorunda mı yakında teknik üniversitelere de açarlar yada açmıştırlar benim haberim yoktur
karadeniz teknik üniversitesine bu yıl hukuk açıldı ortada öğretim üyesi yok bina yok ama öğrenci aldılar sonra ne oldu o öğrenciler türkiyenin değişik fakültelerinde göçebe hayatı yaşıyorlar yakında hukuk fakültesinin herhangi bir seçkinliği kalmayacak barajı geçen girer heralde
Her ilçeye hukuk fakültesi açmadan bu işin peşini bırakmayacaklar herhalde.
Valla ben orta okuldayken hukuk fakültesine sözel mezunu olarak girebiliyodunuz, o zamanlar dahi Samsun'a hukuk fakültesi açılacak deniyodu...
Sonunda oldu demek
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku