+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 14 ileti bulundu.

Konu: Turkcelle tazminat davası acabilir miyim?

Turkcelle tazminat davası acabilir miyim? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Turkcelle tazminat davası acabilir miyim?

Degerli hukukcu arkadaşlar.. yaklasık 7 yıldır turkcell hat kullanıcısıyım.. daha oncede yanlış faturalanma dalayısızla zorda olsa ugraşlarımın karsılıgında faturada indirime daha dogrusu düzeltmeye gidildi.. onlara gore 320 lira olan fatura 621 lira olarak istendi..bana gore ise faturam 275 lirayı gecmemeliydi.. cabalarım sonucu 300 lira kadar bir düzeltmeye gidildi.. takibindeki 2 ay yine faturalarımın dakika saniye bazında ve hatta mevcut kullandıgım tarife bazındada hatalar ile karsılaştım.. bildirmeme ragmen düzeltilmedi.. hatta ilk düzeltilen faturamda once yanlışlık olmadıgını soylediler ısrarla takip ettikten sonrra düzelttiler..ve ben 7 yıl içinde bunun kac defgda yapıldıgını bile bilmiyorum son 3 ay faturalarımın hepsinde birincisi 350 lira fazla talep ettiler ama sonra düzeltildi.. ikincisinde minimum 100 ytl kadar fazla talep edildi ve odedim son faturamda ise yine bariz hatalar var ancak bunun miktarını hesaplayamadım.. şimdi bunun belge ve dökumanları elimde .. tazminat davası acabilirmiyim..cunku haksız kazanc elde ettiler ve beni fazla ödemeye mecbur bıraktılar..ciddi anlamda guven duygumu kaybettim ve kendimi özur dilertim enayi gibi hissediyorum ve ustelik ben 7 yıldır hattı kullanıyorum dolayısı ile benden fazla tahsil ettikleri miktarları öğrenme imkanım yok.. tazminat davası acabilirmiyim.. acarsam kazanabilirmiyim.. ve şayet içinizde ben bu davayı üstlenirim ve kazanabilirim diyen varmı.. hiç bir tanıdıgım yokm dolayısı ile iyi bir avukata ihtiyacım oldugunu düşünüyorum..

Hukuki NET Güncel Haber

Turkcelle tazminat davası acabilir miyim? konulu yargıtay kararı ara
    Turkcelle tazminat davası acabilir miyim? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    114
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Turkcelle tazminat davası acabilir miyim?

Şunu bilmeniz gerekir ki hiçbir avukat davanın sonucu hakkında size taahhüt veremez sadece görüşünü bildirebilir. Aksi tutum Avukatlık Meslek Kurallarının 34. maddesinin ihlali niteliğindedir. Bu nedenle 'ben bu davayı kazanırım diyen avukat' şeklinde bir tarif bizim meslek onurumuza terstir, hiç kimse size bu konuda bir garanti veremez.
    İşin hukuki boyutuna gelecek olursak;
    1- Açmayı düşündüğünüz dava maddi tazminat davası ise, mahkeme bilirkişi aracılığıyla bir inceleme yaptıracak ve geçmişe yönelik tüm görüşme ayrıntılarının incelenmesi gerekecek. Eğer sizden gerçekten fazla para tahsil edilmiş ise bunu faiziyle birlikte geri alma olanağınız doğacak. Ancak operatörler geçmiş 7 yılın tüm görüşme ayrıntılarını saklar mı bilemem. Ama benim yaptığım gibi ödediğiniz tüm faturaları atmayıp biriktiriyorsanız ispat konusunda avantajlı olursunuz.
    2- Manevi tazminat talebinde bulanacaksanız da, yanlışlığın daha önce karşı tarafaça müteaddit defalar kabul edildiğini ve bunların sık tekrarlanması nedeniyle sürekli manevi bir huzursuzluk yaşadığınızı, sözleşmede bulunması gereken güven unsurunun karşı tarafça yerle bir edildiğini ileri sürebilirsiniz.
    Dava kazanılabilir ama kaybediledebilir, hiçbir avukat buna ilşkin bir garanti veremez. Anacak, siz gerçekten haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız dava yoluna başvurmanızı bir vatandaş olarak tavsiye ederim, neticede bunlar da ticari kuruluş, çok büyük ve prestijli olmalarına rağmen hata yapabilirler. Dolayısıyla denetlenmeleri mümkün ve gerekli. Muhtemelen açılacak dava uzun sürecektir ama yılmayın. Şimdiden kolaylıklar dilerim.
    Konu Av.Ferhat Büyükada tarafından (30-12-2008 Saat 21:28:13 ) de değiştirilmiştir. Sebep: imla hatası

İletiler
    62
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Böyle şeyler gerçekten varmı ? Ben hiç dikkat etmiyorum kaç dakika konuştuğuma. Nasıl anlıyorsun. Nerelere başvuruyorsun.

Tazminat davalık bir durum olabileceğini düşünmüyorum. Ama onların talep ettiği borcu ödersen sonra da aslında borcun o kadar olmadığı ispat ederek. Faizi ile birlikte talep edebilirsin sanırım.

Yoksa Turkcell avukatları ile uğraşmak zaman alır.

Yanlış düşünüyorsam düzeltin lütfen.

Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    114
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ben aksi görüşteyim. Yani haklı olduğunuzu düşünüyorsanız niye bile bile haksızlığa katlanasınız ki. Üstelik karşı taraf yaptığı hatayı bir kaç kez de kabul etmişken. Dikkat ettiğim bir diğer nokta da, faturaların meblağlarının bir hayli yüksek olması.(275-320-600 vs.) Bu nedenle haklı çıkarsanız hatırı sayılır bir miktara kavuşma olanağınız olacaktır. Tabi bu aşamada haklı olup olmadığının sübjektif kararını davayı açacak kişi verecektir, durduk yere dava açılmaz.

İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Al Pacino rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Böyle şeyler gerçekten varmı ? Ben hiç dikkat etmiyorum kaç dakika konuştuğuma. Nasıl anlıyorsun. Nerelere başvuruyorsun.

Tazminat davalık bir durum olabileceğini düşünmüyorum. Ama onların talep ettiği borcu ödersen sonra da aslında borcun o kadar olmadığı ispat ederek. Faizi ile birlikte talep edebilirsin sanırım.

Yoksa Turkcell avukatları ile uğraşmak zaman alır.

Yanlış düşünüyorsam düzeltin lütfen.
    emin olunki bunlar var !! turkcell faturamı defalarca inceledim ve son odediğim faturada yaklasık 80 adet hatalı ücretlendirme tespiti yaptım.. ..
    ve sayın ferhat buyuk adaya atfen kusurumu mazur görunuz demek istedigim kim bana taahhut verir demek değildi..size ve ve meslek arkadaşlara ozuru bir borc bilirim..
    ve kucuk bir not turkcel su anda bir davanın temyizi ile ugrasıyor bir albaya yanlış ucretlendirmekden dolayı 9 milyon YTL gibi bir cezaaii işlem gercekleşmiş shell petrol firmasızla ortaklasa yuruttukleri bir kampanya dolayısı ile..
    son olarakta inanmayan yada inanmak istemeyen tum arkadaşlara faturalarınızı dikkatlice incelemenizi tavsiye ederim..
    Konu sirinrascal tarafından (02-01-2009 Saat 19:35:06 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

sayın ferhat buyukada kabul etmeleri daha cok sozlu yollarda oluyor.. ve bazen faturada düzeltmeye gidiliyor.. son ödediğim faturamda yanlışlık oldugunu musteri temsilcisi bayan (telefondakiler) kabul ettiler 48 sasat sonta dönecekleri soylendi .. ilk olarak evek haklısınız yanlış yapmısız dendi ama sonra düzeltme yolunda 20 gun gecti duzeltilmedi mecburen de odeme yaptım hizmet durdurulmasın diye.. ama son faturamı odemiyorum cunku en azından yanlışlık oldugunu gordum ... ve kendilerine ilettim.. ama hala cevap yok hep 48 saat diyolar ama asla cevap yada cözum gelmiyor.. son faturam 478 lira.. en azından bir 100 lira kadarı hata olduguna eminim..ve haklı olduguma eminim.. edeme yaptıgım tum eski faturalar yok ama zaten en fazla 6 ay saklıyor turkcell ayrıntıları bildigim kadarıyla.. dolayısı ile geçmisi ne onlar ispatlayabilir yanlış yapmadık diye nede ben ispatlayabilirim yanlıs var diye.. ama ben toplam 7 yılda turkcell e bugunun sartlarıyla toplam olarak 40,000 ytl uzeri odeme yapmısımdır.. sadece son 6 ay 2,500 civarı dolayısı ile gercekten bir ders verme niyetindeyim.. ama cesaretim yeterli değildi ..

Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    114
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın sirinsascal;
    Bahsettiğiniz meblağ gerçekten de hiç azımsanacak boyutta değil. Ancak merak ettiğim soru şu, hesap yanlışlıklarını nasıl tespit ediyorsunuz? Dakika bazında konuşulan süreyi tarifedeki birim fiyatıyla çarparak mı doğru sonucu buluyorsunuz (daha doğrusu ikisi arasında fark olduğunu), yoksa Turkcell bunları doğru hesaplıyor ama hepsini altalta toplarken mi yanlışlık yapıyor? Bu konuda eğer güvenilir bir yöntemle hesaplama yapıyor iseniz ve buna rağmen fark çıkıyor ise hukuki destek konusunda size yardımcı olmak üzere bir meslekteşıma başvurmanız gerekir.

İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Stj.Av.Ferhat Büyükada rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın sirinsascal;
    Bahsettiğiniz meblağ gerçekten de hiç azımsanacak boyutta değil. Ancak merak ettiğim soru şu, hesap yanlışlıklarını nasıl tespit ediyorsunuz? Dakika bazında konuşulan süreyi tarifedeki birim fiyatıyla çarparak mı doğru sonucu buluyorsunuz (daha doğrusu ikisi arasında fark olduğunu), yoksa Turkcell bunları doğru hesaplıyor ama hepsini altalta toplarken mi yanlışlık yapıyor? Bu konuda eğer güvenilir bir yöntemle hesaplama yapıyor iseniz ve buna rağmen fark çıkıyor ise hukuki destek konusunda size yardımcı olmak üzere bir meslekteşıma başvurmanız gerekir.
    hayır bahserttiğiniz tarzda hesaplama sizi yanıltıyor.. ama en kolay sekliyle anlatayım.. tarifemdeki tum yurtdısındaki telefonları aramak sadece 35 kuruş kdv dahil %25 ötv haric.. dokuman da cok karmasık geliyor ama velhasıl dakika ücretlendirmesi diye bile baksanız asla 1 lira olamaz ama bazı görüşmelerim 1 lira üzerinden ücretlendirilmiş.. ustelik ben bu tarife paketi için sabit ücret edeyen birisiyim.. asıl can alıcı noktalardan birine değineyim.. tarifemde ucretlendirme 6 sn lik periyotlarla yapılıyor bunu hem müşteri hismetleri hemde internet sayfalarından öğrenebiliyorsunuz.. peki nasıl oluyorda hem 4 sn hem 8 sn hem 14 hem 17 sn aynı ücrekle ücretlendiriliyor.. sonra bakıyorsunuz 15 sn 4 snden daha dusuk meblağla ucretlendirilmiş.. yada 150 sn lik goruşme 115 saniyelik görüşmeden daha ucuz.. hangisinin gercek oldugunu bile anlamıyorsunuz.. ama söyle bir komedi var hayatımda yurt dısına cıkmadım ve telefonum roaming yani yurtdısdındayken arama yapma ve almaya kapalı ama nasıl oluyorda roaming le ucretlendiriyorlar.. bunun hatalı oldugunu kendileride kabul ediyor.. ama benim canımı sıkan hala düzelmemesi ve surekli aynı hataları tekrarlamaları.. şimdi ben nasıl inanayım 7 yıldır benden dogru para tahsil ettiklerine.. burada anlatmak geercektewn zor ama inanın elinize fatura dokumanlarını versem sasırır kalırsınız.. ve ben suanda oyle bir psikoloji içerisine girdimki acaba ben bu aramaları yaptım mı yapmadım mı.. faturada görundugu gibi 20 dakika mıydı yoksa belkide 10 dakika mı..
    tek kolay yoldan acıklayacaagım sey aynı bumarayı 5 dakika arayla iki defa arıyorsunuz ikisinede karsınıza telesekreter cıkıyor.. ve kapatıyorsunuz.. her iki aramada telesekreter cevap verdipğini anlamanız 5 sn suruyor.. ve bana soylermisiniz nasıl biri 0,026 lira diğeri 0,15 lira ücretlendiriyor..tarifemde zaman kısıtlamasıo yada şartı yok yani gece gunduz saat 9 dan once sonra diye bi kavram yok.. ..neredeyse 6 katı.. yalan degil dikkatli incelerseniz cok iyi buluyorsunuz..yani benim faturamda var ben bulabiliyorum.. hemde son 3 aydır .. birini düzelttiler digeri incelemniyor.. ama zaten odedim digeri bilmiyorum ne olacak .. ama hata kesinlikle var!
    Konu sirinrascal tarafından (03-01-2009 Saat 13:57:33 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    114
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Genel müdürlüğe yazılı bir başvuruda bulunmayı denemenizi tavsiye ederim eğer herhangi bir olumlu girişim göremezseniz dava açma yolu tercih edilebilir. Bu arada gelen ayrıntılı faturaları biriktirmeye devam edin, elinizdekileri de her ihtimale karşı saklayın. İleride işinize yarayacaktır.

İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Türk Telekom'a 02.07.2007 tarihinde tayinim nedeni ile ADSL ve telefon hattımın iptali için başvurdum. Telefonum iptal edilmiş ama 21.01.2009 tarihinde hakkımda icra takibi başlatıldığını öğrendim. Israrlı çabalarım sonunda aynı gün Adsl hattımın iptali için bavuru yaptığım ortaya çıktı. İcra müdürlüğüne itirazda bulundum ancak kaç gündür hayatım zindan oldu. Tazminat davası açabilirmiyim?

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

turkcell e tazminat davası

turkcelle açılan davalar

turkcell hakkında açılan davalar

turkcell e tazminat davasiturkcell davalarturkcell e davturkcelle davturkcelle acilan tazminat davalariturkcell e acilip kazanilan davalargecinemiyorum icraa kesintisi icin dava acabilir miyimturkcele tazminat nasil acilirturk telekoma hangi durumlarda tazminat davasi acabilirimhttp:www.hukuki.netshowthread.php50126-Turkcelle-tazminat-davasi-acabilir-miyimturkcell kullanilan numara tazminat davasiturkcelle tazminat davası nasıl açılırturkcell acilmis davalarturkcelle acilmis ve kazanilmis davalarturkcell tazminatturkcell e karsi acilan davalardaha önceki dosya numarası üzerinden tazminat davası acabilirmiyimturkcelle acilanhttps:www.hukuki.netshowthread.php50126-Turkcelle-tazminat-davasi-acabilir-miyimpage2
Forum