İşe İade Davası - Mahkeme Kararı sonrası Temyiz Süreci
2007 yılı Kasım ayında iş akdim işverence feshedildi. Ayrıca Kıdem ve İhbar tazminatlarımda verilmedi. Bunun üzerine iş mahkemesinde "İşe İade Davası"açtım. Konu bilirkişiye de gitti ve iş akdimin haksız olduğu yönünde mahkemeye görüş verdiler..21 Kasım 2008 tarihinde dava lehime sonuçlandı. Mahkeme ayrıca işverenin, 4 ay boşta geçen süre ile 6 ay tazminat ödemesine hükmetti.
Aynı gün İşveren, yüze karşı okunan ve 8 gün içinde temyize gidilebileceğini belirten bu kararın hukuka aykırı olduğunu ileri sürdüğü ve Temyiz ettiğini ve gerekçeli kararın kendilerine tebliğine müteakip gerekçeli cevabi yazılarını sunacaklarını belirtir, "Kararı Temyiz Ettiğine dair SÜRE TUTUM dilekçesini" vermiş...
Aradan 1 ayı aşkın süre geçmesine rağmen, Davanın henüz Yargıtaya gitmediğini öğrendim. Bunun üzerine Mahkemenin Özel Kalemini ilk aradığımda "Gerekçeli Kararın" İşverene Kurban Bayramı(08.12.2008) öncesi gönderildiğini, sonraki tel. görüşmesinde ise 15.12.2008 tarihinde gönderildiğini ve İşverenin cevabi dilekçesini beklediklerini belirttiler. Kararın kesinleştiğine dair net birşey söylemediler. Ayrıca Gerekçeli Kararın bize de gönderilmesi için harç yatırmıştım ama henüz bize gerekçeli karar gelmedi. Herhangi bir tebligat da gelmedi...
1)Mahkeme Kararı, işvrence tam olarak temyiz edilmiş midir ve karar kesinleşmiş midir?
a. Kararın Kesinleşme ve Temyiz tarihi, İşverenin bu Süre Tutum Dilekçesini verdiği tarihmidir?
b. Yoksa Kararın Kesinleşme ve Temyiz tarihi, "gerekçeli kararın" İşverene ulaştığı tarihin 8 gün sonrası mıdır? ve benim 10 işgünlük hak düşürücü İşverene başvurma sürem bu tarih sonrası mı başlayacaktır?
2)Karar temyiz edilmişse, Mahkeme Kalemi bu kesinleşmiş kararı kaç gün içerisinde kanunen Yargıtaya göndermek zorundadır? Bu sürecin uzatılması olasılığı ile ilgili endişem var. Çünkü iş akdimin feshi öncesinde aynı mahkemede aynı İşverene karşı açtığım ve kazandığım bir başka davanın, 3.5 ay sonra Yargıtaya gönderilmiş olduğunu öğrendim.
Yanıtlarınız, görüşleriniz benim için önemli .. Bilgi paylaşımınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
Re: İşe İade Davası.. Mahkeme Kararı sonrası Temyiz Süreci
Karar duruşmasından sonraki 8 gün içerisinde süre tutum dilekçesi verildiği için davanız temyiz edilmiş durumdadır. Kararın kesinleşmesi için Yargıtay'dan dönmesini beklemek gerekir. Yargıtay onaylarsa kesinleşir ve kesinleşimiş karar size tebliğ ediliği günden itibaren 10 işgünü içinde işverene başvuru yapmanız gerekir.
Mahkeme kaleminde yapılan işlem gereksiz ve yanlıştır. İş mahekemelerinde gerekçeli kararın taraflara tebliğ edilmesi ve onun gerekçeli temyiz dilekçesi için süre beklenmesi usulü iş mahkemelerinde yoktur. Ama bazı iş mahkemeleri bunu sanki asliye hukuk mahkemesiymiş gibi yapıyor. Biz de bununla karşılaşıyoruz. Siz kalemle görüşerek dosyanın bir an önce Yargıtay'a gönderilmesini sağlamaya çalışın.
Re: İşe İade Davası.. Mahkeme Kararı sonrası Temyiz Süreci
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Karar duruşmasından sonraki 8 gün içerisinde süre tutum dilekçesi verildiği için davanız temyiz edilmiş durumdadır. Kararın kesinleşmesi için Yargıtay'dan dönmesini beklemek gerekir. Yargıtay onaylarsa kesinleşir ve kesinleşimiş karar size tebliğ ediliği günden itibaren 10 işgünü içinde işverene başvuru yapmanız gerekir.
Mahkeme kaleminde yapılan işlem gereksiz ve yanlıştır. İş mahekemelerinde gerekçeli kararın taraflara tebliğ edilmesi ve onun gerekçeli temyiz dilekçesi için süre beklenmesi usulü iş mahkemelerinde yoktur. Ama bazı iş mahkemeleri bunu sanki asliye hukuk mahkemesiymiş gibi yapıyor. Biz de bununla karşılaşıyoruz. Siz kalemle görüşerek dosyanın bir an önce Yargıtay'a gönderilmesini sağlamaya çalışın.
Sn. Abbas bey, ilgi ve yanıtınız için tekrar teşekkür ederim...Aklıma takılan husus şu; dosyanın Yargıtaya gönderilmesi için kanuni bir süre varmı? çünkü kalemden biraz ters davranıyorlar(belki de yoğunluklarından olabilir..bilemiyorum)
,
işe iade davalarında temyiz,
işe dönüş davası ne kadar sürer,
işe iade davası ne kadar sürer,
işe iade davaları ne kadar sürer,
iş mahkemelerinde yargıtay süreci,
2015 temyiz suresi,
ise iade temyiz ,
ise iade temyiz suresi,
ise iade kararinin kesinlesmesi ne kadar surer,
ise iade davasinda temyiz suresi kacgun,
ise iade te,
ise iade davasi temyize giderse,
ise iadede temyiz suresi,
2018 ise iede temyi ne kadar surer,
işe iade mahkemelerinin temyizi ne kadar sürüyor,
temyize giden işe iade davası
eski den tapusu olmayan ( sadece bir muhtar kağıdı mı ne vardı ) mahkemelik olan biryerin davası kazanıldı...davayı kazanan iki kardeş için ortak bşr...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku