+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 15 ileti bulundu.

Konu: Kontrat yapılmadan oturulan evimiz hakkında

Kontrat yapılmadan oturulan evimiz hakkında Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Kontrat yapılmadan oturulan evimiz hakkında

Saygıdeğer Hukuki.net yöneticileri..
    Tapusu şu anda azerbaycanda olan abimin evi, kendisi hala orda oturmakta olduğu için bizim tarafımızdan kiraya verilecekti. Bizde evin bütün bakımlarını yaptırarak kocaeli / yahya kaptan'dan bir tane emlakcı ile anlaştık ve bir kiracı bulduk.
    Kiracılar eve girdiler ama biz istanbul'da yaşadığımız ve burda memur olarak çalıştığımız için kolay kolay gitme şansımız olamadı o dönem. Sonra bu eve giren kiracılar depozitoyu yaklaşık 20 gün sonra hesabımıza yatırdılar. Rahatsız olduğumuzu kendilerine telefonla bildirdik. Bu süre zarfında da kiracı ile resmi bir kontrat yapamadık. Neyse kirayı almamız gereken günde geçti.. Bankaya yatan bir para yok. Biz bu süre zarfında hala kocaeline gidememiştik. Sonra bu kiracı telefonunu da değiştirdi.. Emlakcı ile konuştuk ve dedik ki "Bu kiracı kirayı ödemiyor ve sanırız telefonunu da değiştirdi". Emlakçı bir araştırma yaptıktan sonra ertesi gün "ben konuştum sizi arayacak. " dedi ama hala ses yok. Bu arada kiracıların eve girmesinden bu yana yaklaşık 3 ay geçti, geçenlerde bir akşam artık dayanamadık ve izmite gittik diğer ağabeyim ile. Adamı bulduk ve yüzyüze konuştuk. Söylediği şey "çok özür dilerim. Ne söyleseniz haklısınız bu cuma günü 1.200 ytl. nizi ödeyeceğim, eğer ödeyemessem anahtarı emlakçıya teslim edeceğim" gibi bişeyler söyledi. Pek inandırıcı da gelmemişti aslında.
    Neyse o cuma geldiğinde tabiiki ödemedi. Bizim şimdi merak ettiğimiz şey şu;
    1-) Kiranın tapusu şu anda azerbaycan'da çalışmakta olan ağabeyimin üstüne ve o gelmeden bu kiracıyı çıkartabilmemiz mümkünmü ? Çünkü ortada kontrat yok ve sanırım şu anda evde oturanlar işgalci durumda oluyorlar..
    2-) Bu işgalci kişileri çıkartabilmemiz için mutlaka ağabeyimin ordaki konsolosluktan bir vekalet göndermesi gerekir mi ?
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

Hukuki NET Güncel Haber

Kontrat yapılmadan oturulan evimiz hakkında konulu yargıtay kararı ara
    Kontrat yapılmadan oturulan evimiz hakkında konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Kontrat yapılmadan oturulan evimiz hakkında

Sayın Konuylla ilgili bilgisi olanlar ve moderatörler..
    Bir açıklama yapmayı uygun buldum.. o da şudur;
    1- ) Evin tapusu üzerimize değil.. yurt dışındaki abimin üstüne..
    2- ) Kira kontratı kesinlikle yok ve evin su elektrik faturaları yine abimin üstüne..
    3- ) bu kiracı şimdi evi işgal etmiş olmuyormu ?
    yani polise veya adli mercilere başvurarak bu insanları evden çıkartabilme şansımız hiç yokmu ? mutlaka yurt dışındaki abimin vekaletimi gerekiyor ? annemizin soyadı ve başvuruda olması yetmezmi ?
    Adam evi işgal ediyor ve hiçbirşey yapamıyoruz. Bu inanın çok rahatsız ediyor ve bişeyler yapılabiliyordur.. Lütfen yardım edin.

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı sezaibiber rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    1-) Kiranın tapusu şu anda azerbaycan'da çalışmakta olan ağabeyimin üstüne ve o gelmeden bu kiracıyı çıkartabilmemiz mümkünmü ? Çünkü ortada kontrat yok ve sanırım şu anda evde oturanlar işgalci durumda oluyorlar..
    2-) Bu işgalci kişileri çıkartabilmemiz için mutlaka ağabeyimin ordaki konsolosluktan bir vekalet göndermesi gerekir mi ?
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
    Siz evi bu şahsa kiralamışsınız ve kirayı ödememiş. Kira sözleşmesi yazılı olmak zorunda değildir. Dolayısıyla onlar işgalci değil, kirasını ödemeyen kiracıdır.

Kiralama işlemini siz veya emlakçı yapmış. Kiralayan da ödenmeyen kiralar için kiracıya ihtar çekebilir, icra takibi yapabilir. Örnek 13 ile yapılacak icra takibi sonucunda 30 gün içinde kiranın tamamını ödemezse derhal tahliye davası açabilir ve kiracının tüm mal ve gelirlerine haciz koydurabilirsiniz.

Fuzuli işgalden sonuç almanız mümkün değil.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

açıkcası bu kiracı denen kişiler kirayı ödemediği için bizde bu evin kontratını karşılıklı yapmadığımız için emlakçı ile anlaşarak bi şikayet dilekçesi düzenleyip savcılığa vermeyi düşünüyoruz.
    Şikayet dilekçesine de emlakçıdan eve bakmak için aldıkları anahtarla evi işgal ettiklerini, o günden bu güne kadarda çeşitli aralıklarla hem emlakçının hemde bizim evden çıkmasını istediğimiz bu zat ın.. gerekli ödemeyi yaparak evi işgal ettiğine ve çıkmadığına yönelik bi dilekçe olacak. bu dilekçeye emlakçı da bizde talebimizi savcılığıa ileteceğiz...
    Eğer o adamda bir gram iyi niyet olsa bu güne kadar telefonlarını değiştirmez.. konuşmaktan kaçmaz.. eşine evde yok dedirtmezdi.. yaptığı çok ayıp.. ve açıkcası ne yapacağımızı çok iyi bilmemekle beraber bunun bir çözüm olabileceğini düşünüyoruz..
    Eve girmiş oturan.. su ve elektriği kendi üzerine de almadı ayrıca.. böyle bir durumda nasıl işgalci olmaz anlamıyorum..
    yani şimdi sizin bir eviniz olacak ve bu eve bakması için birisine anahtar vericeksiniz ve eve eşyalarını sokup yerleşecek sonra da çıkmayacak.. bu ev bizim evimiz.. nasıl işgalci olmaz anlayamıyorum !
    Teşekkürler..

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı sezaibiber rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    açıkcası bu kiracı denen kişiler kirayı ödemediği için bizde bu evin kontratını karşılıklı yapmadığımız için emlakçı ile anlaşarak bi şikayet dilekçesi düzenleyip savcılığa vermeyi düşünüyoruz.
    Şikayet dilekçesine de emlakçıdan eve bakmak için aldıkları anahtarla evi işgal ettiklerini, o günden bu güne kadarda çeşitli aralıklarla hem emlakçının hemde bizim evden çıkmasını istediğimiz bu zat ın.. gerekli ödemeyi yaparak evi işgal ettiğine ve çıkmadığına yönelik bi dilekçe olacak. bu dilekçeye emlakçı da bizde talebimizi savcılığıa ileteceğiz...
    Eğer o adamda bir gram iyi niyet olsa bu güne kadar telefonlarını değiştirmez.. konuşmaktan kaçmaz.. eşine evde yok dedirtmezdi.. yaptığı çok ayıp.. ve açıkcası ne yapacağımızı çok iyi bilmemekle beraber bunun bir çözüm olabileceğini düşünüyoruz..
    Eve girmiş oturan.. su ve elektriği kendi üzerine de almadı ayrıca.. böyle bir durumda nasıl işgalci olmaz anlamıyorum..
    yani şimdi sizin bir eviniz olacak ve bu eve bakması için birisine anahtar vericeksiniz ve eve eşyalarını sokup yerleşecek sonra da çıkmayacak.. bu ev bizim evimiz.. nasıl işgalci olmaz anlayamıyorum !
    Teşekkürler..
    Daha önceki anlattıklarınızın ışığında bunu yapmanız "yalan beyan" olur.
    Ödenmeyen kira söz konusu. Fuzuli işgal ise kiracılık ilişkisi kurulmamış birinin gelip işgal etmesi halinde söz konusu olur.

Siz kiracı olarak kabul etmişsiniz, adam kirayı ödememiş. Dolayısıyla evinizi işgal ediyor ama kiracı olmadığını iddia etmek doğru değil.

Kiracının yaptığının ayıp olması size emlakçıyla anlaşıp gerçek dışı iddialarda bulunma hakkı vermez. Bu şekilde evinizi tahliye edemezsiniz. Ödenmeyen kiralar için ihtarınızı vakit geçirmeden çekin.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın sdt23...
    İlk önce konuyla ilgili olduğunuz ve yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.. Siz bana karşı olan bilgi aktarımınızda bizim yapacağımız şeyin yalan beyan olduğunu söylüyorsunuz ama diğer taraftan bu adam 3 aydır evimizin içinde ve kirayı öder.. öder... öder diye aylardır bekledik ve adam hala telefonlara cevap vermiyor... Parayı da ödemeden şu anda evin içinde ve bu zatın bişey yapacağı da yok..
    Bu yalan beyan olayına gelince; Kira kontratı yapılmamış bir sözlü antlaşma ne derecede yasal sorumluluk getirir ? O zaman evin anahtarını kapan eve koşturarak gitsin, içine girsin ve biz anlaştık diyerek eşyalarını da soktuktan sonra hak talep etsin.. Kısacası elden anahtarı kaptıktan sonra eşyaları yerleştirmek yetiyor herhalde anlaşma sayılması için..
    Biz bu adamı iyi niyetle eve soktuk, oturun, depozitosunu verin ve kiraları da zamanında gelince ödersiniz dedik.. Sonrasında bu adamın yaklaşık 3 ayda bize verdiği 2.500 ytl zarar adamın yaptığı terbiyesizliğe biz ihtar çekerek.. ortada hiç olmayan bir kontrat yüzünden bir kaç ay daha mı bekleyelim ? Çok özür diliyorum ama bunu kabullenemiyorum..
    Yalan Beyan ?
    Adli Merciler, Savcılıklar veya herneyse çok iyi bilmiyorum.. Hakim karşısına çıktığımızda veya dilekçeyi elden savcılığa verdiğimizde...
    Ya ne söyleyeceğimi bilemiyorum.. Özür dilerim, saçmalamaya başladım sanırım... İyi geceler

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Kiracınızın kötü niyetli olduğu, sizin iyi niyetinizi suistimal ettiğine şüphem yok. Ama meşru bir amaca ulaşmak için gayrimeşru yollara sapmak doğru olmaz.

Sizin de ifade ettiğiniz olay "kirasını ödemeyen kiracı" olayıdır. Kirayı ödemese de o kiracıdır. Sizin açınızdan bakıldığında evinizi işgal etmiştir, hakkınızı gaspetmiştir. Ama kanunlar açısından fuzuli işgal durumu olmamıştır.

Nerede
    İzmit / KOCAELİ
    İletiler
    233
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

merhaba
    diğer arkadaşımın da belirttiği üzere olayda bir haksız zilyetlik olgusu sözkonusu değil.
    bu anlamda kira sözleşmesinin geçerliliği için bir şekil şartı da söz konusu olmadığından her ne kadar arada yazılı bir kontrat yoksa da şu an adı geçen kişi kiracınız.

bu nedenle sorun kira bedelinin ödenmesinde temerrüt olgusuna dayanmakta.

ancak ek olarak ifade edeyim ki; kira sözleşmesi yapmak için malik olmaya gerek yok. yani siz abinizin vekaletinin olup olmamasından bağımsız olarak anılan daireyi kiraya verebilir; ödenmeyen kira bedeli için de ilgilisi hakkında gereken adlî işleri yapabilirsiniz.
    saygımla.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Gökhan bey, açıklamalarınız için teşekkür ediyorum ve size şunu sormak istiyorum.. Eğer üzerimize abim adına bir vekalet olmadan adlı işlemleri yapaibleceğimizi belirtmişsiniz. Anladığım kadarıyla bir avukat tahsis temin ederek gerekli adli işlemleri de yapmak buna dahil. Peki eğer öyle ise şu anda evde oturan hırsızlardan alamayacağımız 2.500 ytl yi ben bir avukat ile evden çıkartmaya çalışırsam kaç lirayı gözden çıkartmam gerekecek ?
    Siz de diğer arkadaş gibi belirtmişsiniz, diyorsunuz ki kira kontratı olması gerekmez şu anda orda oturıyorsa kiracınızdır diye.. Bu insancığın bir kere bize kirayı ödememiş olması ve bundan sonra da ödemeyecek olmasından dolayı şu ana kadar kabullendik. Ama şu noktada evimizde oturan kişiyi bir kiracı olarak değil, tersine bir hırsız olarak düşünmekteyiz ve bu asla bizim için değişmeyecek bir durum. Bu durumda onun adli boşluklardan yararlanarak kirayı ödemeyen bir kiracı olarak bir kaç ay daha mahkeme sürecini ihtar sürecini de kurnazlık yaparak ödememesine karşın, bizim ortada bulunmayan, yapılmayan bir kontratı kendi lehimize bir durum olarak, emlakcımız ile birlikte hareket ederek işgal ettiğine dair bir duruma sokacağız. Emlakcı ile birlikte ortak bir şikayet dilekçesi imzalayarak adli makamlara teslim ederek, emniyet güçlerinin gereken şeyleri yapmasını bekleyeceğiz.
    Kısaca söylemek istediğim; Eğer bu insanlar birazcık anlayışlı olsalardı, İnsan olsalardı biz yine belki ödeme yapmalarını beklerdik ama adam hiçbir şekilde telefonlarımıza çıkmayıp bu noktada eşini kullanıyorsa, telefonlarını kapatıyorsa -ki bu aylardır böyle.. Bu noktada bizimde böyle bişey yapmamız niye ayıp oluyor anlayamıyorum. Çünkü kimse bana bu insanların kiracı olduğunu anlatamaz. Nasıl bir kiracılık bu ?
    Böyle bir durum nasıl oluyorda aleyhimize oluyor. Peki ben adalete başvurduğumda 4 aylık kiramı alamıyorum dediğimde o zaman bana sormazlarmı ispat edin 4 aylık kiranızı alamadığınızı ? dediklerinde nasıl ispat edeceğim.
    Bu yazılanlardan benimle paylaşılanlardan hiçbişey anlamıyorum açıkcası..

Nerede
    İzmit / KOCAELİ
    İletiler
    233
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

merhaba

arada kira sözleşmesi olduğu için adı geçen kişiler haksız işgalci konumunda değilllerdir. o konuda sonuç kolluk kuvvetlerinden yardım alabileceğinizi sanmıyorum.

böyle bir davanın yaklaşık maliyeti avukatlık ücreti hariç ilk etapta 200 lirayı geçmez.

keşif yapılırsa onun için ayrı bir masraf çıkar.

kira bedelinin ödendiğinin ispatı sizin değil adı geçen karşı tarafın sorunudur.
    saygımla.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

kontratsız kiracı nasıl çıkarılır

http:www.hukuki.netshowthread.php48761-Kontrat-yapilmadan-oturulan-evimiz-hakkinda

evimi işgal ettilerkirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılırevde olmayan kiracinin esyalarini cikartilabilir mikiraciyi Fuzuli isgalci yapmakkiraciyi evden nasil cikartilirkontratı olmayan kiracı evden nasıl çıkarılırişgalci kiracı nasıl kıracı evden nasıl cıkarkirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılırkontratsız kiracı oturanları şikayetevdeki isgalciyiisgalci konumundaki kiracikira sozlesmesi.yapilmayan kiraci nasil cikarilirkirasini odemeyen kiraci nasil cikartilirkira kontratı olmayan kiracı evden nasıl çıkarılırkira vermeden evde olturani nasil evden cikarabilinirkira vermeden evde oturani nasil evden cikarabilirimevi isgal eden tahliye edilirmi ne kadar sureryalan kontratkira sozlesmesi olmayan kiraci evden nasil cikarilirkira vermeyen kiracı evden nasıl çıkarılırsözleşme olmadan kiracı nasıl çıkarılırkiracı nasıl çıkarılır
Forum