Ben İzmirde ünv. öğrencisiyim. 2 arkadaşlımla birlkikte evde kalıyorduk. 1 arkadaşım durduk yere, saçma sapan-doğru olmayan sebeplerle evden çıkmak istediğini belirtti ve sesimizi çıkartmadık, çekti gitti. Şuan kira bedeli 2 kişi arasında ödenmesi gerekiyor fakat bu miktara ne benim ne de arkadaşımın gücü yetmiyor.
Evi emlakçıdan kiralamıştık. Sözleşmede kira ödeme günü olarakda son gün dündü. Yani kira ödeme günü 1gün geçmiş durumda. Biz kirayı ödeyemedik. Ben bu durumda evden çıkmak istiyorum. Fakat sözleşmenin dolmasına 9 ay kadar daha var. Bunu gidip emlakçıya belirtsem ve bu ayın kirasınıda versem depozitomuda alarak sözleşmeyi iptal ederek gelecek ay evden çıkabilir miyim?
Lütfen bi cevap yazın, sitede bu hususla ilgili birkaç konu var, hepsini okudum ama tatminkar bi cevap alamadım.
Şimdiden Teşekkürler.
Ben İzmirde ünv. öğrencisiyim. 2 arkadaşlımla birlkikte evde kalıyorduk. 1 arkadaşım durduk yere, saçma sapan-doğru olmayan sebeplerle evden çıkmak istediğini belirtti ve sesimizi çıkartmadık, çekti gitti. Şuan kira bedeli 2 kişi arasında ödenmesi gerekiyor fakat bu miktara ne benim ne de arkadaşımın gücü yetmiyor.
Evi emlakçıdan kiralamıştık. Sözleşmede kira ödeme günü olarakda son gün dündü. Yani kira ödeme günü 1gün geçmiş durumda. Biz kirayı ödeyemedik. Ben bu durumda evden çıkmak istiyorum. Fakat sözleşmenin dolmasına 9 ay kadar daha var. Bunu gidip emlakçıya belirtsem ve bu ayın kirasınıda versem depozitomuda alarak sözleşmeyi iptal ederek gelecek ay evden çıkabilir miyim?
Lütfen bi cevap yazın, sitede bu hususla ilgili birkaç konu var, hepsini okudum ama tatminkar bi cevap alamadım.
Şimdiden Teşekkürler.
Kontratı tekrar alıp incelediğinizde kira müddetinin 1 yıl olduğunu göreceksiniz.Yani 1 yıl boyunca burada kiracı olacağınızı ve borçlarinizı ödeyeceğinizi kontratı imzalamakla kabul ettiniz.Ev sahibiniz kontrat gereği kalan ayların kirasını sizden isteyecektir.Size önerim şu olacak;
Acilen emlakçıya gidip durumu anlatın.Arkadaşınızın birinin yanınızdan ayrıldığını sizinde kirayı ödeyemeyeceğinizi,öğrenci olduğunuzu,kontratı iptal ederek evi teslim etmek istediğinizi belirtin.
En fazla depozitonuzu vermeyebilirler.Hiç bir mülk sahibinin alamayacağı kira yüzünden icra dairesine gidip sizinle(öğrencisiniz)uğraşacağını sanmıyorum.
Yalnız evin elektrik,su,yakıt ve varsa diğer giderlerinide ödeyip borçsuz teslim edin.Kontratı fesih etmek isteyen sizsiniz.Rızaya dayalı konutu boşaltırsanız kalan borçlardan kurtulursunuz.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Bugün emlakçıya gittim ve ödeyemeyeceğimi belirttim; öyleyse hemen bugün çıkıyorsun dedi, çıkamam dedim, neyse prosedür uygulayın dedim,polise gider çıkarttırırız falan dedi, çıkarttır; ben ne 1-2 güne çıkabilirim ne de kirayı verebilirim dedim,elimde olan birşey yok falan dedim, git kefile dedim ondan istemesini söyledim; kefil ayrılan şahsın babasıydı, onun bi işi kalmadı dedi, peki bi işi kalmıyorsa neden kefil olunur, sözleşmede neden kefil imzası vardır?
Bana cumaya kadar süre tanıdı; ya yatır yada boşalt dedi-hiç yoktan iyidir. Depozitoyuda boşalttığımız gün alıcaz evde sorun yoksa.
Artık bakıcaz başımızın çaresine; babana bile güvenme sözünün ne kadar doğru olduğunu anladığım şu olay ünv.hayatımda yediğim kazıklardan birisi olarak anım olacak. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
Şu kefil konusu hakkında yanıtınızı bekliyorum.
Merak ettiğim son birşey daha var; sadece meraktan soruyorum; kirayı ödemediğimizde bizi hemen evden attırabilirler mi? Bunun 7gün - 15gün -30gün içinde boşalt diye bir dayanağı yok mudur? (siteden öğrendiğim kadarıyla 2defa ihtar hakkı var, yine ödenmezse dava açılıyor, ben ödeyemedim diyelim bu dava kefile yönelmezmi? -böyle birşey yapmayacağım ama öğrenmek istiyorum)
Konu ChroNiC tarafından (25-11-2008 Saat 18:50:23 ) de değiştirilmiştir.
İyi günler
Yaklasık aynı şey bizimde başımıza geldi ev arkadasımız hiç bir sebep göstermeden ayrıldı .Ev sahibimiz bizden hiç bir hak talep etmiyor sadece depozitomuzu vermemiz gerektiğini söylüyor . Fakat bu işten ayrılan arkadasımızın bu kadar kolay kurtulmasını istemiyoruz .
Kira kontratında 3 ümüzünde imzası var. Eğer mahkemeye verirsek 1 yıl boyunca kiranın 3 te birini alabilirmiyiz . Cevap verirseniz cok sevinirim .
sdt23 anlaya anlaya bunu mu anladın? elbette bedava oturmak istemiyorum! ben payıma düşen parayı her daim öderim! şikayetim ayrılan kişinin ayrılmasının yanına kâr kalması! senetlerde imzası var ayrıca babası kefil! ,100 kere denedik, anlaşma yoluna gitmedi... banada bugün çıkıyorsun gibi laf edilince pes ettik yani, bu kadar basit mi bu olaylar!!! git şikayet et çıkmıyorum evden dedim; cumaya kadar haber ver dedi sonra... benim sorduğum bedava oturmak değil, hukuki hakkım nedir? lütfen yazımı yeniden oku!
yinede üşenmeyip yanıtladığın için teşekkürler.
sdt23 anlaya anlaya bunu mu anladın? elbette bedava oturmak istemiyorum! ben payıma düşen parayı her daim öderim! şikayetim ayrılan kişinin ayrılmasının yanına kâr kalması! senetlerde imzası var ayrıca babası kefil! ,100 kere denedik, anlaşma yoluna gitmedi... banada bugün çıkıyorsun gibi laf edilince pes ettik yani, bu kadar basit mi bu olaylar!!! git şikayet et çıkmıyorum evden dedim; cumaya kadar haber ver dedi sonra... benim sorduğum bedava oturmak değil, hukuki hakkım nedir? lütfen yazımı yeniden oku!
yinede üşenmeyip yanıtladığın için teşekkürler.
Birinci mesajına gerekli cevap verilmiş. Benim cevabım ikincisi içindi.
Oturduğun sürenin kirasını ödersin.
Hatta evin boş kaldığı süreler için ev sahibi talep ettiği takdirde dönem sonuna kadar olan kiradan da sorumlu olursun. Ev sahibi iyi niyet gösterip kira ödeyemiyorsan çık, çıktığın zaman depozitoyu vereceğim demiş. Daha ne istiyorsun? Ev sahibinin suçu yok. Onu mağdur etmeye de hakkın yok.
sanırım anlama güçlüğü var, ev sahibisin galiba!! bizde biliyoruz evsahibinin mağdur olduğunu, biz neciyiz burada biz mağdur değilmiyiz? hayret bişey, sen cevap verme kardeşim, sürekli aynı pencereden bakıyorsun dediğim olaya.
3 kişi ev kiralamışsınız. Kefiliniz 3 kişiden birinin babası.
Sözleşmeniz 1 yıllık.
Kira kanununa göre, kontrat süresi dolmadan -her ne sebeble- çıkmak istiyorsunuz.
Bu durumda kanun açık: Ev sahibi depositonuzu çıktığınız tarihte evin durumuna bakar, varsa sizden kaynaklanan bir hasar veya aşınma onu düşer ve kalanı size öder. Sonra kalan süre kadarki kirasını sizden anlaşma yada mahkeme yolu ile isteme hakkı vardır.
Ev sahibi bu hakkını kullanmayıp, bir an önce boşaltın diyerek size öğrenci olduğunuzdan dolayı, belkide 3. arkadaşınızın size yaptığı 'kelek' ten dolayı bir iyilik yapıyor yazdıklarınızdan anlaşıldığı kadarı ile.
Sayın sdt23'te bu durumu izah etmiş zaten objektif bir şekilde.
Sizin öfkenizi anlayamadım. Kendimi sizin yerinize koyarak mesajları tekrar okuyorum, ev sahibiniz size iyilik yapıyor. (Hemen çıkmanızı istemesi size yaptığı jestin yanında çok ufak bir rica aslında. Düşünün kaç aylık kira hakkından vazgeçiyor oysa kanun onun yanında bu konuda. Tabii o da hemen başkasına kiraya verecek, belkide siz emlakçıya anlatınca hemen bir başka insan bulmuş olabilir. Aslında bu sizin içinde bir şans.)
Bu sizin durumunuzda sizin kızacağınız 2 kişi var gibi geliyor bana. Birisi kendiniz. Birlikte ev kiralayarak yaşam paylaşacağınız insanı ölçüp biçememişsiniz. Bence öz eleştiri zamanıdır. Bundan sonraki yaşamınızda güveneceğiniz insanları daha iyi tartmanız gerektiği artık bir tecrübeniz olmuş durumda.
İkinci kızacağınız kişi de tabii ki size bu 'keleği' yapan 3. arkadaşınız.
Bence kızma hakkınız olmayan 2 kişi kim diye sorarsanız, birisi ev sahibiniz diğeri de bu forumlarda bilgileri ile hepimize bir şeyler öğretmiş olan sayın sdt23.
(umarım banada kızmazsınız öfke psikolojisi içinde)
Sevgilerimle,
sayın ismail abicim; öncelikle cevabın için teşekkür ederim, kısmen doğru anlamışsın; aslında biz çıkmak istemiyoruz, gayet memnunuz; taki evden arkadaş ayrılana kadar... kendisininde imzası olmasına karşın, babası kefil olmasına karşın kiraya 2gün kala "ben çıkıyorum deyip basıp girmesi" bizi sinirlendiren bu. bunun bi yaptırımı yokmu demek istedim, kaç defa anlaşma yoluna gitsemde o kişiyle anlaşmaya yanaşmıyor, ben evimdende çıkmak istemiyorum; bunun karşılığında kira ödenmesi lazım, işte benim sorum burada oldu; dedimki ben evde kalsam kirada ödemesem(kendi payımı her zaman ödemeye hazırım-razıyım) dik başlı çok bilmiş evden çıkıp gicen arkadaşım cezasını çekmiş olmaz mı? yada hadi evi noşaltın madem kira ödenmiyor haklı bir mazeret elbetteki, ev sahibi sonuna kadar haklı diyecek sözüm yok; ama benim mağduriyerim ne olacak onu anlatmaya çalıştım kaç gündür anlatamadım.
-NOT: başka birisini std arkadaşım cevabını yazmadan zaten bulduk, şuan sorun yok ama merakımdan sürdürüyorum konuyu, ayrılıp giden birisi heleki kendi babası kefil, buna bir yaptırım yokmu, çekip gitmesi yanına kâr mı?-
17/09/2018 tarihinde 1 yıllık kontrat yaparak bir daire tuttum ve ayrıca tahliye taahhüdü imzaladım. Kontrat 17/09/2019 tarihinde dolacak. Ev sahibim...
İyi günler. Bi arkadaşımla eve çıktım. İkimizin adına 1 yıllık kira kontratı imzaladık. Mayısa kadar geçerli. Ev arkadaşım kontratın 3. ayında evden...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku